TEST RUN<>
072015<><>

TypingAid 2.21

Kucanje teksta skoro kao na telefonu

Da li ste ikada na svom pametnom mobilnom telefonu koristili Swype, SwiftKey ili neku sličnu aplikaciju? Ako jeste, onda znate koliko one, kada se naviknete, pomažu u radu i ubrzavaju kucanje. Zamislite sad takav koncept na PC-u. U stvari, ne morate da zamišljate – možete da probate TypingAid.

Pre nego što krenemo dalje, da razjasnimo jednu stvar: TypingAid obavlja sličan posao kao pomenute aplikacije, ali ga nikako ne možemo poistovetiti sa njima. On je konceptualno potpuno drugačije zamišljen i potpuno drugačije izgleda i funkcioniše, jedino je rezultat u neku ruku isti. TypingAid praktično nema sopstveni interfejs, osim nekoliko tabova u kojima se obavljaju podešavanja.

Nakon što ga instalirate, podesite opcije, pokrenete program koji ste povezali sa njim i počnete da kucate – neće se desiti apsolutno ništa! I naša prva reakcija bila je da program ne radi. Ali, dajte mu šansu! TypingAid radi, samo što to u početku nećete videti, jer će se truditi da u pozadini nauči reči koje često kucate. Vrlo brzo, već posle desetak minuta „učenja”, napraviće neku početnu bazu sa rečima koje ste u tom periodu otkucali, a koje će vam ponuditi kao izbor čim to nađe za shodno.

Za razliku od već više puta pominjanih programa za mobilne telefone, TypingAid ne radi predviđanje naredne reči, već samo pokušava da završi započetu reč. Izbor ponuđenih reči prikazaće u padajućem meniju na mestu gde je započeta reč (ili tamo gde korisnik odluči), a odabir prave reči moguć je strelicama gore-dole, odabirom rednog broja ispred željene reči ili kursorom miša. A ako tražena reč ne postoji, program će je zapamtiti i prvom sledećom prilikom će je uvrstiti u izbor.

Među podešavanjima programa najinteresantnije su opcije koje se tiču maksimalnog broja prikaza reči u padajućem meniju, uključivanje ili isključivanje učenja, da li će se iza reči otkucati i razmak, kao i koliko minimalno puta reč mora da se otkuca pre nego što se trajno ubaci u bazu. Ukupan broj opcija daleko prevazilazi ovu listu, ali većinu njih najverovatnije nećete nikada menjati.

Rangiranje reči u listi obavlja se prema frekvenciji njihovog kucanja, tako da će na vrhu liste uvek biti najčešće korišćene reči. Reči koje želite da permanentno sačuvate možete i ručno da ubacite u bazu, jednostavnim obeležavanjem i korišćenjem određene prečice na tastaturi (ovo radi čak i kada je učenje isključeno).

TypingAid vas neće „smarati” u svim aplikacijama koje zahtevaju kucanje, jer dozvoljava da se definišu programi u kojima će ponuditi svoju pomoć. Nekako je najlogičnije da se za to odaberu aplikacije u kojima se puno piše – programi za obradu teksta, mail klijenti... A možda najbolja stvar je to da što ga više koristite, postaje sve prilagođeniji vašem načinu razmišljanja i stoga će sve više ubrzavati proces kucanja.

Branislav BUBANJA

 
Audials One 12
ffDiaporama 2.1
ePapyrus PDF-Pro 5.1
Similarity 1.9.2
Srpski za 5 1.0.6.1
dupeGuru 3.9.1
PhotoBulk
Any Video Converter 5.8.1
Novaroma 0.9.7
WinReducer 8.1 2.0
SlimDrivers 2.2
VidMasta 19.0
ArcConvert 0.69
RECOIL 3.2.0
TypingAid 2.21
Šta mislite o ovom tekstu?
Junkware Removal Tool 6.9.1
MediaInfo 0.7.74
Human 3.2.1
Judy’s CountDown 3.1.1
Crayens Painter 1.4
Easy Plugin for Wordpress 8.20
Mind the Time 1.2.2
Windows Error Message Creator 1.34
Wincmder Shellex 3.0
QuickMark 1.2.7

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,73 MB, 3,84 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /1OxRBs
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera