TEST RUN<>
072015<><>

SlimDrivers 2.2

Drajveri iz oblaka

Program SlimDrivers namenjen je novopridošlicama u svet Windowsa i onima koji su tek nedavno nabavili svoj prvi PC. Reč je o programu koji se bavi održavanjem baze drajvera, tako da ona uvek bude u tip-top formi. SlimDrivers umesto vas locira nefunkcionalne i drajvere koji iz nekog razloga nisu instalirani, a na meniju mogućnosti je i preuzimanje najnovijih verzija drajvera koji su već instalirani na sistemu.

Recimo da je sve rečeno već viđeno i da su korisnici kojima ovakva usluga treba upoznati sa ostvarenjima iz klase. Zbog toga su autori SlimDriversa u celu priču ubacili jednu novinu – program se u radu oslanja na bazu podataka uskladištenu u oblaku. Skeniranje se, logično, obavlja lokalno instaliranim klijent programom, a kada se prikupe sve informacije od značaja, kontaktira se baza u oblaku i drajveri se povlače direktno iz nje.

Sam proces skeniranja prilično je hitar, a nakon njega se na ekranu ispisuju svi važni podaci vezani za detektovane anomalije. Drajveri su podeljeni po kategorijama i uredno su sortirani (mrežni adapteri, zvučne kartice, sistemski drajveri...) pa se već na osnovu toga može zaključiti da li treba čekirati kućicu Ignore koja stoji pored svakog pojedinačnog itema ili se treba odlučiti na download. Da stvari budu potpuno jasne pobrinuće se sistem označavanja drajvera bojama koji ukazuje da li je reč o zastarelim ili sistemskim drajverima i slično. Konačno, korisnicima je na raspolaganju možda i najvažnija informacija, a to je koja verzija drajvera je instalirana na sistemu, a koja postoji u bazi u oblaku.

Besplatna verzija programa ima ograničenje kada je automatizacija procesa nadogradnje drajvera u pitanju. Korisnik ne može da odabere sve pronađene iteme sa liste, već instalaciju mora da radi po principu „jedan po jedan”. Ipak, osvežavanje drajvera prilično je bezbolan proces, a SlimDrivers na sebe može da preuzme zadatak automatskog restartovanja računara ukoliko je to potrebno. Pored toga, pre svakog zahvata može da se kreira Restore Point, odnosno da se izvrši bekapovanje prethodno korišćenog drajvera. Zanimljivo je da program ima i naročitu rutinu koja isključivo služi za bekapovanje korišćenih drajvera gde korisnik ima apsolutnu slobodu u izboru onoga što će se čuvati. Naravno, odavde je moguće izvršiti i povraćaj drajvera – u suprotnom ceo proces bekapovanja ne bi imao smisla. Ako se za to ukaže potreba, SlimDrivers može da se iskoristi i kao program za deinstaliranje drajvera, proces provere drajvera preko naročitog planera može da se zakaže u tačno naznačeno vreme, pa možemo slobodno da kažemo da je u pitanju jedan od kvalitetnijih izdanaka u žanru. Na sve to treba dodati i to da je upravljački interfejs izuzetno prijatan za oko i krajnje intuitivan za korišćenje. Jedina stvar koju autorima možemo da zamerimo je to što vam prilikom instalacije programa, mimo vaše volje, „uvaljuju” još jedan proizvod iz sopstvene game koji se, na svu sreću, bez ikakvog problema može ukloniti.

Vladimir PISODOROV

 
Audials One 12
ffDiaporama 2.1
ePapyrus PDF-Pro 5.1
Similarity 1.9.2
Srpski za 5 1.0.6.1
dupeGuru 3.9.1
PhotoBulk
Any Video Converter 5.8.1
Novaroma 0.9.7
WinReducer 8.1 2.0
SlimDrivers 2.2
Šta mislite o ovom tekstu?
VidMasta 19.0
ArcConvert 0.69
RECOIL 3.2.0
TypingAid 2.21
Junkware Removal Tool 6.9.1
MediaInfo 0.7.74
Human 3.2.1
Judy’s CountDown 3.1.1
Crayens Painter 1.4
Easy Plugin for Wordpress 8.20
Mind the Time 1.2.2
Windows Error Message Creator 1.34
Wincmder Shellex 3.0
QuickMark 1.2.7

Potrebno:
Windows
Veličina:
959 KB, 28,3 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .slimwareutilities .com /slimdrivers .php
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera