TEST PLAY<>
112009<><>

Cloudy with a Chance of Meatballs

Ko ne bi voleo da može da proturi tanjir kroz prozor kuće i da na njega sleti ukusna pljeskavica? Upravo to je radnja novog filmskog CGI hita inspirisanog istoimenom slikovnicom iz daleke 1978. godine i najozbiljnijeg protivkandidata Pixarovom čedu „Up” u borbi za animirani film godine. U ulozi ste Flinta Lokvuda, štrebera-šeprtlje, čiji neuspeli eksperiment igrom slučaja postaje rešenje koje je potrebno da se Flintovo malo primorsko mestašce spase sigurne ekonomske propasti: jednog dana s neba počinje da pljušti najraznovrsnija ukusna hrana koja gradić momentalno stavlja na prvo mesto turističkih destinacija. I dok prezadovoljni (i predebeli) gradonačelnik insistira na tome da se eksperiment nastavi i intenzivira, sve veći i veći komadi hrane počinju da ugrožavaju bezbednost stanovnika koji za celu ujdurmu krive – pogodite koga...

Vaš zadatak je da širom grada ukrstite koplja (tačnije viljuške) sa agresivnim primercima hrane izvršavajući jednostavne, skupljačko-borbene zadatke koji će za rezultat imati redukovanje neobične meteorološke napasti. Na nivoima koristite (prvo pojedinačno a zatim i kombinovano) nekoliko Flintovih naprava, neophodnih u okršajima i prilikom manipulacije objektima na terenu (viljuška za prenošenje komada hrane koja se koriste kao trambuline-platforme, grejač za otapanje, sekač za borbu, multifunkcionalni usisivač za borbu ili rasprskavanje nekoliko vrsta tečnosti različitih namena i sl.). Pored terenskih zagonetki i zamki, drugu opasnost predstavljaju ratoborniji pripadnici hranljive faune (gumeni medvedići, pečene kokoške, oživljeni sladoledi i drugo), kao i naslovno pljuštanje komada hrane sa neba, koje se često vrlo teško izbegava.

S tehničke strane, igra je prava poslatica za čula, počevši od jednostavne, ali koloritne i simpatične grafike, fino složenih nivoa sa hranom kao glavnim prota/antagonistom, dopadljivim modelima likova (i opreme) i kvalitetnom muzikom iz samog filma. Očekivano, tu je i čitava gomila otključivih bonus melodija, koncept artova i simpatičnih sinematika koji nisu samo „grebovani” CGI segmenti iz filma već su urađeni u stilu starih arkadnih igara sa 8-bitnom grafikicom.

Padajuće ćufte predstavljaju pravu stvar da obradujete svog mališana, bez obzira na to što igra vrlo brzo postaje repetativna i bez pravih izazova (ako ne računamo česte padove sa velikih visina ili umiranje u ljutom sosu). S druge strane, ako i zanemarimo sjajnu atmosferu, luckaste likove i efektne fore i fazone vezane za hranu, ko zaista može da odoli prilici da se obračuna sa tim prokletim, pobesnelim „jedi, to je zdravo za tebe” brokolijem?

Aleksandar DINIĆ

 
Borderlands
Machinarium
Flock!
Tropico 3
Order of War
Operation Flashpoint: Dragon Rising
Star Wars: The Clone Wars: Republic Heroes
Cloudy with a Chance of Meatballs
Šta mislite o ovom tekstu?
Risen
Dreamkiller
NBA 2K10
Football Manager 2010
Pro Evolution Soccer 2010
FIFA 10
Wet
Brütal Legend
Aion

Platforma:
PC, XBOX360, PS3, Wii, Nintendo DS, PSP
Potrebno:
Intel Pentium 4 2 Ghz/Athlon XP ekvivalent, 512 MB RAM, GeForce/Radeon 64 MB RAM grafička kartica
Poželjno:
Intel Pentium 4 2.8 Ghz/Athlon XP ekvivalentm, 1 GB RAM, GeForce/Radeon 128 MB RAM
Veličina:
1 DVD
Cena:
2999 dinara
Adresa:
www .cloudyvideogame .us .ubi .com
Kontakt:
Extreme CC

79
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera