TEST PLAY<>
052003<><>

CSI - Crime Scene Investigation

U poslednje dve godine TV serija „Mesto zločina” postala je jedna od najgledanijih širom sveta. Ne bi li iskoristili popularnost kriminologa i forenzičara, u „Ubi Softu” odlučili su da naprave igru po njoj. Ova „detektivska avantura” omogućuje vam da postanete najnoviji član popularnog tima.

Pred vama je pet slučajeva. Prvi služi kao prošireni tutorijal gde ćete uz Grisoma učiti osnove zanata na brutalnom ubistvu u hotelu. Zatim vas čeka saradnja sa Sarom, Nikom i Virikom na njihovim aktuelnim zadacima, da biste na kraju pomagali Ketrin pri najsloženijem slučaju.

Ovo nije komplikovana avantura sa mnoštvom glavolomki i gotovo nerešivim rebusima. Ako spadate u grupu fanova koji žele da se nađu unutar epizoda svoje omiljene serije – na pravom ste mestu. Nažalost, takvima će zasmetati neverovatna kratkoća ove igre, jer nijedan od pet slučajeva nećete rešavati duže od sat-dva. No, tih desetak sati savršeno preslikavaju atmosferu serije, što po „kvalitetu” slučajeva, što po dijalozima između poznatih likova. Za ovo su podjednako odgovorni scenaristi kao i kompletna redovna glumačka postava serije. Prvi zato što su pisali scenario i za igru, koji slobodno može da stoji rame uz rame sa onima sa malih ekrana, a drugi jer su veoma izražajno dali glasove svojim likovima (sem pomenutih glavnih pet protagonista srešćete i Grega, kapetana Bresa i dr Robinsa). Tu je naravno i zaštitni znak serije – retrospektivne scene za zumiranjem kroz telo žrtve ili ključne dokaze koje ćete sami aktivirati kada otkrijete nešto bitno za dotični slučaj.

Igra se svodi na pedantno istraživanje svakog mesta zločina, otkrivanje i prikupljanje što većeg broja dokaza i njihovo naknadno analiziranje u laboratoriji. Ono što čini ovaj deo igre tako jednostavnim jeste minimalistički, ali ekstremno efikasan interfejs koji povezan sa kratkoćom igre upućuje na to da su u „Ubi Softu” pravili CSI za prosečnog američkog fana serije koji nije video avanturu u svom životu. Da se tu nalazi još dvadesetak slučajeva različitih stepeni težine, ali jednako kvalitetne priče, ova igra bila bi pravo uživanje. Ovako završava se baš kada počnete da se zabavljate. Šteta.

Dragan KOSOVAC

 
Tropico 2: Pirate Cove
Indiana Jones and the Emperor’s Tomb
Vietcong
Delta Force: Black Hawk Down
TOCA Race Driver
Downtown Run
Blitzkrieg
IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles
Championship Manager 4
Rayman 3: Hoodlum Havoc
Red Faction II
Devastation
X2 Wolverine’s Revenge
CSI - Crime Scene Investigation
Šta mislite o ovom tekstu?
Anno 1503: The New World
Port Royale
Warrior Kings: Battles
Galactic Civilizations
Postal 2

Potrebno:
Pentium 2 300 MHz, 128 MB RAM, 8 MB VRAM, QuickTime 6.0
Poželjno:
Pentium 3/Celeron/Athlon/Duron 700 MHz, 256 MB RAM, GeForce 2 MX 32 MB RAM
Veličina:
3 CD-a
Adresa:
www .ubi .com /US /Games /csi /

82
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera