TEST PLAY<>
052003<><>

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles

Dokaz da žanr borbenih simulacija letenja nipošto nije mrtav je odlučna (i odlična) grupa avio entuzijasta/programera okupljena u ruski „Maddox Games”. Izgleda da još uvek postoje ljudi koji uživaju u hard-core letačkim simulatorima, čija potrošačka vernost daje smisao uloženom vremenu, trudu i novcu koje zahteva razvoj ovakvih igara. Takvoj skupini elitnih fanatika namenjen je ovaj oficijelni nastavak.

Istini za volju, Il-2 Sturmovik: Forgotten Battles predstavlja mešavinu između expansion packa i pravog nastavka. Srž originalne igre i 3D engine nisu promenjeni, već taman toliko unapređeni da se sadržaj može pustiti u prodavnice po punoj ceni novih hit-naslova. Dodate su nove misije u single-player kampanju, od kojih neke možete odigrati (pored nemačke i ruske) i u finskoj, mađarskoj i američkoj ulozi. Zaboravljene bitke, tipa sovjetske invazije na Finsku, zaista su maestralno urađene, a kao posebna poslastica dodata je mogućnost da kampanje odigrate u dinamičkoj formi! Iako se radi o rudimentarnom dinamičkom engineu koji ne generiše virtuelno bojište na koje neposredno utičete (kao u Battle for Britain ili Falconu), broj faktora koji se uzimaju u obzir (piloti koji napreduju, zalihe koje se troše, ciljevi koji ostaju uništeni...) ipak unose dovoljno novina u linearni doživljaj prethodnih igara.

Broj aviona koje ćete sretati ili imati priliku da provozate je značajno povećan. Dodati su bombarderi, u kojima možete leteti kao jedan od mitraljezaca ili bombarderski nišandžija, pa i kurioziteti tipa Štuke Panzerjager (razbijač tenkova sa 2 topa od 30 milimetara umesto bombi) koju prvi put vidimo u nekoj igri.

3D engine je poboljšan uvođenjem još detaljnijih tekstura, kao i većim brojem i gustinom objekata (pogotovo u gradovima), što je posledica snažnijih mašina koje predstavljaju korisnički prosek.

Nažalost, neki od starijih problema nisu rešeni: izuzetno sporo učitavanje misija i bagovi sa nekim 5.1 zvučnim karticama pomalo smetaju ukupnom doživljaju. Videćemo šta će doneti patch koji je u pripremi.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Tropico 2: Pirate Cove
Indiana Jones and the Emperor’s Tomb
Vietcong
Delta Force: Black Hawk Down
TOCA Race Driver
Downtown Run
Blitzkrieg
IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles
Šta mislite o ovom tekstu?
Championship Manager 4
Rayman 3: Hoodlum Havoc
Red Faction II
Devastation
X2 Wolverine’s Revenge
CSI - Crime Scene Investigation
Anno 1503: The New World
Port Royale
Warrior Kings: Battles
Galactic Civilizations
Postal 2

Potrebno:
Pentium 3/800 MHz ili Athlon/700 MHz, 256 MB RAM, Direct 8.1 kompatibilna grafička kartica, 32 MB RAM
Poželjno:
Pentium 4/1.5 GHz ili Athlon 1.4 GHz, 512 MB RAM, GeForce 3/64 MB RAM
Veličina:
2 CD-a
Adresa:
www .il2sturmovik .com /forgotten _battles

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera