TEST PLAY<>
042012<><>

Rayman Origins

Četiri meseca nakon što se pojavila na konzolama, došlo je vreme da igrači uživaju u Rayman Originsu i na PC-ju. Kao i prethodni delovi serijala Rayman, i Origins je komedija apsurda sa šašavim audio-vizuelnim potpisom. Početak priče zatiče Raymana, Globoxa i Teensyje kako se odmaraju u Bubble Dreamerovom domu – Drvetu za hrkanje. Njihovo hrkanje je toliko bučno da dižu horde čudovišta iz Zemlje besnih mrtvaca. Na vama je da vodeći Raymana i njegove prijatelje zaustavite ove monstrume i spasete bića koja su već stigli da zarobe – elektunse, lumse i nimfe.

Ekstremno zabavna igra.

Veterani serijala Rayman će tokom igranja uočiti dve stvari. Ovo je prva igra u serijalu u kojoj posećujete zone viđene u ranijim naslovima. Takođe, ovo je jedan od retkih delova u kojem su vaši likovi veoma ranjivi – samo jedan kontakt s nekim od monstruma koji vrebaju na svakom koraku i vraćate se na početak nivoa.

Na početku igre prolazite kroz pet šarenih svetova sa simpatičnim nazivima kao što su Brbljajuća džungla, Didžiridu pustinja ili Gurmanska zemlja. Kroz sve zone oslobađate pomenute drugare. Elektunsi su uvek zarobljeni u sakrivenim pećinama, čije prelaženje često predstavlja kako test vaše spretnosti tako i malu logičku zagonetku. Lumse skupljate kao novčiće u raznim drugim platformama, a u skladu s tim koliko ih sakupite postepeno otključavate nove kostime za vaša četiri lika. Na kraju, tu su Betilla i njene sestre nimfe, čije oslobađanje iz čeljusti darktoonsa otključava nove sposobnosti za vaše likove. Kada prođete prvih pet svetova kroz koje vas igra vodi predefinisanim redom, otključava se drugi nivo svakog sveta, kao i mogućnost da ih igrate redosledom kojim želite. Takođe, otključava se šesti svet Ćudljivih oblaka. Još jedna stvar koju skupljate je deset izgubljenih zuba krezavog čuvara Zemlje besnih mrtvaca. Kada ih sve skupite, možete da otključate ulaz i u ovu sedmu, bonus zonu.

Činjenica da je Rayman Origins 2D side scrolling platforma ponekog može da iznenadi. Kako, zaboga, u 2012. godini da neko ne pravi šljašteću 3D komplikaciju nego ovu šaroliku 2D razbribrigu? Velike pohvale za dizajnere iz Ubijevog studija u Montpeljeu, jer ova igra poput njenih protagonista spretno izbegava silne prepreke u koje je mogla da upadne. Rayman Origins ne samo što zvuči i izgleda predivno, nego je i ekstremno zabavna igra. Pravi naslov za decu svih uzrasta. Čik probajte da je igrate bez razdraganog osmeha na licu...

Dragan KOSOVAC

 
Mass Effect 3
Defenders of Ardania
Mortal Kombat Arcade Kollection
Syndicate
Rayman Origins
Šta mislite o ovom tekstu?
Out There Somewhere
Warp
Wargame: European Escalation
Stacking
Deep Black
Corrosion: Cold Winter Waiting
All Zombies Must Die!
Luxor Evolved
Fortix 2
Detour
Vessel
FIFA Street
Catherine

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 4 / 3 GHz, 1 GB RAM-a (1,5 GB za Vistu i 7), GeForce 6800 XT ili Radeon X600, 128 MB VRAM-a
Poželjno:
Intel Pentium C2D E440 / 2 GHz ili Athlon 64 X2 3800+, 2 GB RAM-a, GeForce 8600 GT ili Radeon 2600 XT, 128 MB VRAM-a
Veličina:
1 DVD
Cena:
2999 dinara
Adresa:
raymanorigins .ubi .com
Kontakt:
Extreme CC

90
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera