TEST PLAY
SkyDrift Infinity
Vladimir PISODOROV
1. septembar 2021.

Zahvaljujući veštoj (i obilnoj) upotrebi specijalnih efekata, SkyDrift Infinity izgleda prilično dobro za igru koja je stara deset godina. Reč je o svojevrsnom remasteru originalnog naslova za PlayStation 3, Xbox 360 i PC iz 2011. godine - SkyDrift, koji ljubiteljima trkačkih igara nudi nekoliko sati kvalitetne zabave. Za nešto više od toga potrebno je tražiti dalje, s obzirom na to da SkyDrift Infinity ne oskudeva u razvezanim krajevima koji brzo počinju da nerviraju.

Upravljanje je veoma jednostavno i arkadnog je karaktera, što će omogućiti instant uživanje u trkama

Osim što fantastično fercera i na vremešnijem hardveru, igra ne nudi ama baš nikakva grafička podešavanja. To što inicijalno ugledate na ekranu ujedno vam je i jedino što možete da vidite. Ruku na srce, autori se hvale da je otklonjen nezgodni limit koji je originalu dozvoljavao da se „odmotava” pri framerateu od svega 30 sličica u sekundi, ali ni sada nećete moći da se razmašete podešavajući ga - dozvoljeno je držati ga na staroj vrednosti ili ga pustiti da teži beskonačnosti. Pomenuti specijalni efekti nisu jedino što sija u igri, već su tu i odlično odabrane i dočarane lokacije u kojima ćete uživati u brišućem letu. Očekuje vas let iznad plaže, džungle, podnožja aktivnog vulkana, hidroelektrane, snegom prekrivenih obronaka... Sve to moguće je u single-player kampanji, ali i multiplayer režimu koji dozvoljava igranje do četiri igrača na jednoj mašini. Online komplement duplo je izdašniji i tada je moguće šurenje čak osam ljutih trkača, mada su lobiji avetinjski prazni. Prilično je razočaravajuće što ne postoji mogućnost vožnje pojedinačnih trka, kao ni određivanje pravila koja bi pritom važila. Single-player ograničen je isključivo na kampanju.

Osnovni cilj je da trku završite na jednom od prva tri mesta, ali to nije sve što SkyDrift Infinity donosi. Naime, na raspolaganju će biti i eliminacione trke, potom one u kojima specijalne energetske prstenove koristite za dodatno ubrzanje, pa sve do (timskih) deathmatch okršaja. Pored toga, sem u Speed trkama, dozvoljeno je korišćenje power-upova koji mogu da se nadograđuju, nažalost, samo u dva koraka. Možete da pokupite navođene rakete, mitraljez, energetski štit, generator elektromagnetnog pulsa, „nagazne” mine, baš kao i kutiju s alatom koja avion vraća u tip-top stanje, odnosno, eliminiše oštećenja.

Na raspolaganju je čak 16 fantasy aviona: od propeleraca, preko trokrilaca, pa sve do mlaznjaka, na čije tehničke karakteristike ne možete da utičete. Ipak, međusobno se razlikuju po upravljivosti, brzini, izdržljivosti i ostalim parametrima, a moguće ih je „farbati” skinovima na četiri različita načina.

Izvođenje akrobacija ne samo što povećava umetnički dojam, već puni i rezervoare nitro ubrizgivača koji kasnije koristite za ostvarivanje prednosti nad takmacima. Upravljanje je veoma jednostavno i arkadnog je karaktera, što će omogućiti instant uživanje u trkama. Zanimljivo je i to da avion može da se zarotira pod uglom od 90 stepeni u levu ili u desnu stranu, što omogućava provlačenje kroz uske prolaze, ali i da, sem toga, na raspolaganju nemate nikakve napredne tehnike manevrisanja. Od navođenih raketa tako možete da se odbranite jedino ako vam se u arsenalu power-upova nalazi štit ili ako okoliš uspete da ubedite da radi za vas. Lupinga u Top Gun stilu nema. Osim što možete da poginete pod dejstvom neprijateljske vatre, u večna lovišta (barem na kratko) ćete se preseliti i nakon višestrukih druženja sa okolišem. Skala oštećenosti aviona ne postoji, pa koliko je situacija ozbiljna možete da zaključite isključivo po količini gustog dima koji vam kulja iz repa. Kolizije sa takmacima kao da se ne računaju, dok je vreme potrebno za respawn veoma kratko, pa se nakon nesreća brzo vraćate u kokpit.

S obzirom na to da košta svega deset evra (i to kad nije na popustu), SkyDrift Infinity možemo da preporučimo kao kratkotrajnu zabavu. Preporuka još više dobija na težini ukoliko u igri planirate da uživate u društvu prijatelja, bilo u lokalnom ili online multiplayer okruženju.

Potrebno: dvojezgarni procesor na 2,4 GHz, 2 GB RAM, DirectX 11 grafička kartica, Windows 7
Poželjno: Intel Core i3, 4 GB RAM, GeForce GTX 760 / Radeon R9 280X

Ova igra je: arkadna trka avionima

Platforma: Windows, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Veličina: 983 MB

Studio: Digital Reality

Izdavač: HandyGames

Adresa: i.sk.rs/358102

PEGI: 7

75

Naš link: i.sk.rs/358103


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
NOVEMBAR 2023
Counter Strike 2
Stari, dobri Kanter u osveženom ruhu je više veliki update, nego puna nova igra...
Intel Core i9-14900K i Core i7-14700K
Nema zime uz Intelove mašine
Da li je Raptor Lake Refresh samo još vrelija i neznatno brža verzija prethodne generacije?
Apple iPhone 15, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max
Petrovača, ajdared i zlatni delišes
iPhone 15 je „prepakovana” verzija modela 14 Pro, sa Appleovim čipsetom A16 Bionic „ispod haube”...
High tech igračke i razvoj naučnog razmišljanja
M’mera mpoyamba
Visokokvalitetne, a povoljne edukativne igračke postoje za svaku sferu interesovanja vašeg deteta...
Dell Alienware AW2724DM
Ponos na vašem stolu
Odličan monitor. Vrhunski! Međutim, kao što verovatno znate, Alienware je neka vrsta statusnog simbola...
Hisense 43A7KQ
VIDAA sa više smisla
Neobičan brak pametnog i tradicionalnog televizora, koji se lako koristi i bez ijedne napredne opcije za gledanje TV programa...
Finansijske tehnologije
Turbulencije ne prestaju
Da li nas očekuje recesija ili „meko prizemljenje”? Ključne kompanije sektora finansijskih tehnologija ne čekaju previše...
EmulationStation Desktop Edition 2.1.1
Vizuelna strana emulacije
Emulation-Station je frontend za emulatore, koji donosi mogućnost kastomizacije prikaza sadržaja...
Super Mario Bros. Wonder
Super Mario Bros. Wonder je dragulj u serijalu 2D Mario platformera, na koji se čekalo više od tri decenije...
Assassin’s Creed Mirage
Igra ima fokusiranu, vrlo linearnu priču kakvu su imali prvi naslovi u serijalu...
Forza Motorsport
Pre trka nije moguće voziti kvalifikacije, već sami birate startno mesto na gridu...
Marvel’s Spider-Man 2
Akciona komponenta Marvel’s Spider-Mana 2 je stravično dobra, mada su Majls i Piter previše slični...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama