TEST PLAY<>
112011<><>

Worms: Ultimate Mayhem

Šta se uopšte dešava u umovima programera iz ekipe Team 17 dok smišljaju nove nebulozne nastavke Crvića? Prošlo je više od deset godina od kada su prvi put optuženi da recikliraju jednu te istu igru sa novim nazivom i novom cenom, a oni i dan-danas ponavljaju istu priču.

Pre svega, mora se razumeti da su prvi Crvići svojevremeno bili pravi hit. U svetu gde je MMO koncept prolazio kroz svoju antičku eru, a LAN igrice bile retka zverka koju je samo povremeno bilo moguće iskusiti u lokalnoj igraonici, hot-seat (tj. igranje više igrača na jednom računaru) bio je najnoviji krik mode, a igre koje su kvalitetno umele da utilizuju taj koncept proživljavale su zlatno doba. Tako su prvih nekoliko 2D iteracija Wormsa, zaključno sa Worms: Armageddonom stekle neverovatnu slavu i popularnost u drugoj polovini devedesetih, a svojim tvorcima obezbedile lovorike na kojima oni očigledno još spavaju. Posle višegodišnjih promašaja sa različitim 3D verzijama igre, prošle godine smo videli Worms: Reloaded, koji se vratio originalnom 2D konceptu i uspeo da na kartu nostalgije (pošto je, realno, to i dalje bila igra skoro identična onoj iz 1999. godine) makar delimično zainteresuje nekadašnje fanove. Međutim, Worms: Ultimate Mayhem dokazuje da je Team 17 ipak volšebna kompanija koja je otkrila kako da epic fail pretvara u finansijsku dobit.

Ultimate Mayhem predstavlja bukvalnu reciklažu nekoliko najgorih naslova iz franšize. Pokreće je ekstremno stari i ružni 3D engine (sa nekoliko novih šejdera, koji verovatno služe samo da napumpaju astronomsku hardversku zahtevnost), apsolutno ništa novo ne donosi u vidu gejmpleja, i još potencira ista nebulozna oružja koja su prestala da budu interesantna krajem prošlog veka. „Hahaha, banana koja eksplodira! Eto fore koja će igrače držati decenijama”, verovatno je bio glavni moto razvojnog tima svih ovih godina.

Igra, očekivano, poseduje nekoliko modova igre. Pored klasične igre za više igrača i tutorijala, nude se i dva story moda – jedan je rimejk priče iz Worms Mayhema, a drugi rimejk priče iz Wormsa 3D, kao da tu ima ičega što zaslužuje rimejk. Sam koncept rimejka ovde se dovodi u pitanje, pošto je gejmplej identičan originalu. Tu je i opcija za igranje pojedinačnih Challengea, koja je takođe potpuno reciklirana iz starijih naslova. Jedina vidljiva razlika je znatno više elemenata za pravljenje custom crvića, pa ako ste svojevremeno odigrali smornu kampanju za Mayhem, sada možete ponovo da je odigrate, ali ovoga puta sa „urnebesno” smešnim crvićem koji ima Gručo Marks naočare...

Ako vam se igraju Crvići, igrajte prošlogodišnji Reloaded. A ako baš insistirate na 3D varijanti, kupite Mayhem iz 2005. godine.

Viktor POPOVIĆ

 
Rage
Dead Rising 2: Off the Record
Might & Magic: Heroes VI
F1 2011
NBA 2K12
Pro Evolution Soccer 2012
FIFA 12
Total War: Shogun 2 – Rise of the Samurai
Worms: Ultimate Mayhem
Šta mislite o ovom tekstu?
A Game of Thrones: Genesis
Driver: San Francisco
Orcs Must Die!
Two Worlds 2: Pirates of the Flying Fortress
Disney Universe
Might & Magic: Clash of Heroes
The Cursed Crusade
The Binding of Isaac
Disciples III: Resurrection
Gears of War 3

Platforma:
PC
Potrebno:
Intel C2D / 3 GHz ili AMD Athlon 64 X2 3600+, 2 GB RAM, nVidia GeForce 8400 ili ATI Radeon HD 4650
Veličina:
Download (1 GB za instalaciju)
Adresa:
www .team17 .com / ?page _id =878

51
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera