TEST PLAY<>
012004<><>

Disciples II: Rise of the Elves

Tokom prošlog leta, Strategy First nas je razočarao sa svoja dva expansion packa za odlični Disciples II. Čini se da su ljudi iz ove kompanije naučili lekciju jer su nam konačno dali dovoljno kvalitetnog novog sadržaja, dostojnog originalne igre. Ne samo što se na ovim diskovima dobijaju sve kampanje i mape iz originalnog Disciplesa II, već su tu i nove samostalne mape kao i opširna kampanja od osam velikih misija kroz koje ćete pomagati vilenjacima čije ste muke pratili u drugom planu tokom saga ostalih rasa, Guardians of Light i Servants of the Dark. Naravno, tu je i najnovija verzija editora odnosno generatora mapa za one kojima sve ovo nije dovoljno.

Iako su prethodna izdanja ukazivala na mogućnost da se vilenjaci pojave kao jedinstvena rasa s kojom će moći da se igra, ne može se reći da su zaokruženi kao originalne četiri frakcije. Ipak, vilenjaci su dobili interesantno drvo jedinica s kojima ćete moći da se upoznate, a tu je i novi set magija koji se oslanja na novu, „grove mánu”. Vilenjačke magije ne predstavljaju karakterističan komplet kao što je slučaj sa originalne četiri sfere magije „starih” rasa, već izgleda kao da je od svake strane posuđeno po malo, pa blago modifikovano. S druge strane, efekti koji prate ove čarolije su među najimpresivnijima u igri.

Što se jedinica tiče, one će se najviše svideti igračima koji vole Imperiju. Vilenjačka armija se sastoji od najkrhkijih jedinica u igri, ali one imaju nekoliko aduta na svojoj strani. Kao prvo, tu je ogromna inicijativa – ovi momci i devojke gotovo uvek prvi napadaju. Zatim su tu magije za lečenje i zaštitu, a možda najbitnije, veoma nizak prag iskustva učiniće da vam jedinice napreduju kroz nivoe brže nego što ste navikli.

Sem dizajna novih jedinica i novog grada, grafika nije nimalo izmenjena. Samo je, kao i u prva dva expansiona, moguće podići rezoluciju do 1280 x 1024. Zvuk je već druga priča. Sem nove muzičke pratnje u vilenjačkom gradu, tu su i dodatne teme na mapi sveta i za vreme borbe. Takođe, nakon Guardians of Light i Servants of the Dark koji su predstavljali izlet u nemi film, Rise of the Elves ponovo ima naratora tokom kampanje. Ako je i bilo promena na AI-u, one se ne osećaju. Kompjuterski protivnici su kompetentni, ali ne previše agresivni.

Disciples II: Rise of the Elves je veoma kvalitetan expansion jer nudi ponešto kako za stare ljubitelje ove igre tako i za potencijalno nove igrače. Prava je šteta što u Strategy Firstu nisu ovoliko pažnje posvetili prvom paru bonus diskova ili, što bi bilo još bolje, što nisu sve umotali u jedan komplet koji bi bez sumnje mogao da se svrsta među najbolje expansion packove za bilo koju strategiju. Ipak, Rise of the Elves koliko-toliko vraća fanovima poverenje u Strategy First, kao i nadu da će i budući delovi ovog serijala biti rađeni sa ovakvom posvećenošću.

Dragan KOSOVAC

 
Star Wars: Knights of the Old Republic
Terminator 3: War of the Machines
Deus Ex 2: Invisible War
The Simpsons: Hit & Run
Teenage Mutant: Ninja Turtles
Need for Speed: Underground
Gladiator: Sword of Vengeance
Disciples II: Rise of the Elves
Šta mislite o ovom tekstu?
Prince of Persia: Sands of Time
Armed & Dangerous
Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark
Chaos Legion
Spell Force: The Order of Dawn
Secret Weapons over Normandy
Steamland
XIII
Broken Sword: The Sleeping Dragon
Mysterious Journey II: Chameleon
Championship Manager Season 2003/2004
Euro Club Manager 2003/2004
Premier Manager 03/04
Total Club Manager 2004
Star Wars Galaxies: An Empire Divided

Potrebno:
Pentium 2/K6 233 MHz, 32 MB RAM, grafička kartica sa 8 MB RAM
Poželjno:
Pentium 3/Celeron/Athlon/Duron 1 GHz, 256 MB RAM, grafička kartica sa 32 MB RAM
Veličina:
2 CD-a
Adresa:
www .disciples2 .com /D2 /

79
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera