Prikaži potpunu verziju : Counter Strike 1.6
Strane :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
20
21
22
D.[].[]v[].[]D.;947595']Znam da serveri koji imaju kgb hosting i ulazis na taj server, a on je pun, on te prebaci na neki drugi koji se slobodan a isto podrzava kgb hosting ! ja mislmi da to tako radi ???:icon_scra Ispravite me ako gresim !
Redirekcija se placa, to se dogovara sa hostom, nema veze da li je kgb ili nije.
Meni radi.. ako ti se pojavi u gornjem delu prozora zutjkast pravougaonik klikni desnki na njega pa download file...
Diego Milito 22
10.1.2010, 18:59
Imali ko od vas stalno 100fps da mu ne pada i kakav internet ima,ja nemogu nikako to napravit a sve sam probao (reteovi,v-synch,driveri i sve ostalo):confused:
Ja imam isti net kao ti, a imam i 100fps. (sto zavisi i od mape) http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/happyface.png
Da li si stavio na openGL?
Evo ti moj cgf pa vidi sta se desavahttp://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/drool5.gif
(Samo promeni config.txt u config.cfg)
Imali ko od vas stalno 100fps da mu ne pada i kakav internet ima,ja nemogu nikako to napravit a sve sam probao (reteovi,v-synch,driveri i sve ostalo):confused:
FPS znaci Frame Per Second (broj frejmova/sličica u sekundi) i nema veze sa kvalitetom internet veze, već je više vezano za procesor i grafičku.
Koju grafičku karticu, procesor i koliko RAM-a imas?
FPS znaci Frame Per Second (broj frejmova/sličica u sekundi) i nema veze sa kvalitetom internet veze, već je više vezano za procesor i grafičku.
Koju grafičku karticu, procesor i koliko RAM-a imas?
Ne moze to da bude problem, CS leti na 196MB rama, Pentium III 900Mhz i GF2. (probano u 8. razredu :D)
Ipak je igra 10 godina stara.
>>ScReAmEr>>
11.1.2010, 0:26
Da CS nije zahtevna igra ali procesor igra dosta veliku ulogu i potrebno je da izgasi sve procese koje ga opterecuju ako ima slab komp ,a sto se tice graficke CS je uvek bolje radio za nVidiom.
xp professor
11.1.2010, 1:44
jel moze neko da mi pomogne...
Igram kantere svaki dan i pokusao sam da stavim na OpenGL.. ali nece.
Da li je stvar do graficke ili nesto drugo.
ako pomaze imam graficku: Nvidia GeForce MX440 with AGP 8x, 64 MB video RAM
pomoc, molim vas.
Diego Milito 22
11.1.2010, 10:48
hvala Luka,probacu kasnije .cfg, a inace imam pentium 4 3.0 Ghz, 1 gb ram i nVidia 9500gt 1gb, a kako da vidim dali mi sta drugo od pozadinskih programa opterecuje procesor.
Ljudi jel moze CS da radi na 64 megabajta graficke integrisana.....Meni zakucava kad se baci dimna bomba ili kad ima puno igraca na serveru :o:( :paranoia:
Ja imam isti net kao ti, a imam i 100fps. (sto zavisi i od mape) http://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/happyface.png
Da li si stavio na openGL?
Evo ti moj cgf pa vidi sta se desavahttp://geosoft.uuuq.com/skmonkey/smilies/drool5.gif
(Samo promeni config.txt u config.cfg)
Pa dobro ima par stvarcica koje mi se prilicno svidjaju, ali mi nije jasno kako do sad na space nisam uspeo da bhopujem a kad ripam na mwheelup (na ovom tvom configu) lagano ripam bhop, al nema veze ionako mi nije bitan bhop, glupost cista nego cisto onako da kazem.
Da li mi nekom moze poslat svoj surf mod , ili link , stavio sam nesto na srw ali nemogu kupit puske , tj. na pocetku ; na vecini servera to moze !
Diego Milito 22
11.1.2010, 22:44
AOOOOO:( nemogu da verujem sve sam probo i druge cfg i sve moguce i nmogu da imam 100fps, nema sanse a imam P4 3ghz 1gb ram 9500gt1gb i CS mi nemoze da "leti" na 100 fps sta bi moglo da bude probo sam i druge drivere i bude mi 100fps ali u manjoj guzvi mi padne i na 20fps,pa stvarno nemogu da verujem,neko mi rece da mi nesto opterecuje procesor al kako da vidim dal je to vise neznam sta da radim ima da:boxing: i CS i Comp.
Ne moze to da bude problem, CS leti na 196MB rama, Pentium III 900Mhz i GF2. (probano u 8. razredu :D)
Ipak je igra 10 godina stara.
Problem je u slabijem procesoru, uglavnom zbog "particle sistema" kada se baci dimna bomba.
Takodje, kada si probao CS, tada je bila 1.5 ili 1.3 verzija (ili cak beta verzija), koja je manje zahtevna od 1.6 (modeli sa manje poligona, manje efekata itd.) i sve je to procesor mogao da "proguta" (probaj sad steam na CPU 900Mhz i stavi najjacu graficku koja postoji za tu plocu...fps max 30-60 - garantujem.)
CS i danas moze da zatrokira cak i na jacoj konfiguraciji bas zbog smoke efekata (mada retko).
@Diego Milito 22
AOOOOO nemogu da verujem sve sam probo i druge cfg i sve moguce i nmogu da imam 100fps, nema sanse a imam P4 3ghz 1gb ram 9500gt1gb i CS mi nemoze da "leti" na 100 fps sta bi moglo da bude probo sam i druge drivere i bude mi 100fps ali u manjoj guzvi mi padne i na 20fps,pa stvarno nemogu da verujem,neko mi rece da mi nesto opterecuje procesor al kako da vidim dal je to vise neznam sta da radim ima da i CS i Comp.
Gubis vreme sa config fajlovima. FPS se NIKAKO nece povecati ako promenis .cfg. Bolje proveri sta ti koci sistem (scan u pozadini, ukljucen anti-virus, neki preopterecen sistemski resurs?...).
Skini novije drivere i za zvucnu karticu i sve ostale komponente. Osvezi sistem.
Probaj da iskljucis nepotrebne servise/procese:
Start>Run>kucaj msconfig>izaberi Startup tab.
Ako ne znas koji proces da iskljucis okaci screenshot svih servisa iz liste.
---------------------------------
Ako ne pomaze: stisni jednom Ctrl+Alt+delete > klikni na performance i gledaj da li dolazi do opterecenja CPU u "praznom" hodu (ugasi sve aktivne programe). Zatvori Task Manager, pa to isto uradi samo pre toga startuj CS.
Posle probaj Counter u LANU solo (napravi mapu). Kupi par smoke-a na pocetku i baci ispred sebe. Vidi da li i dalje padaju frejmovi.
---------------------------------
Brzina internet konekcije NIKAKO ne utice na FPS u CS-u.
Postoje 2 vrste "LAG-a" (da ne brkate pojmove):
1. kada imate slabiju konekciju, onda dolazi do kasnjenja u protoku informacija kroz mrezu (Frejmovi i dalje mogu biti zakucani na 100, ali igra jednostavno sporije reaguje na komande i kasni - LAGUJE).
2. kada procesor i graficka ne mogu da obrade sve zahteve potrebne da bi igra glatko isla, onda dolazi do pada frejmova (tada mozete da imate i ping od 5ms, ali frejmovi mogu drasticno pasti npr. na 30fps).
Lepo vam kaze ivan.a , fps nema veze sa configom,jedino bi bilo pozeljno da ukucate fps_max 101 . Na nVidia grafickim karticama treba iskljuciti v-sync, ako on nije iskljucen fps ne moze da bude veci od 72 .
Meni se fps krece od 98-100 ,zavisi na kojim delovima mape ili kada je bacena smoke bomba, fps padne na 98,ali nije bas nikad konstantno 100 . Mislim da je nemoguce imati 100 fps ,mora nekad da padne na 99 sto i nije neka velika razlika :D
Diego Milito 22
12.1.2010, 11:55
Bilo bi dobro kad bi pao na 98 ili 90 ali meni u guzvi i kad bacam fles pada i na 30,40 fps i nemogu normalno da igram.
Diego Milito 22
12.1.2010, 12:15
32838
32839
32840
evo ovo su ti programi pa sta da iskljucim i smeta li sta od ovoga.takodje neznam kako da obrisem lazni antivirus Total Security jer je mozda i zbog njega
Sta mi je sve potrebno da igram cs na netu,instalirao sam igru,ali nece da udje na servere!
Sta mi je sve potrebno da igram cs na netu,instalirao sam igru,ali nece da udje na servere!
potreban ti je pach v21 ili novi v48........
potreban ti je pach v21 ili novi v48........
Mozes li mi dati link?
Poslao sam ti link za download CS 1.6 v42 ;)
v42 koristi protokol 48,a v48 ne postoji jos :P
Diego Milito 22
12.1.2010, 20:52
zna li ko kako da obrisem Total security znam da ovo nije ta tema ali on mi usporava CS a ima na forumu tema o ovom virusu ali onako se nemoze obrisati ako neko zna neki besplatni nacin da ga obrisem molim ga da mi kaze.
Probaj sa Spywarebot search and destroy i Avast-om. Jedan lik je uspeo ,pa probaj i javi sta si uradio .
Diego Milito 22
12.1.2010, 21:39
ok, Hvala probacu,pa javljam
Poslao sam ti link za download CS 1.6 v42 ;)
v42 koristi protokol 48,a v48 ne postoji jos :P
hehheheda v42 moja greska.... :D
zna li ko kako da obrisem Total security znam da ovo nije ta tema ali on mi usporava CS a ima na forumu tema o ovom virusu ali onako se nemoze obrisati ako neko zna neki besplatni nacin da ga obrisem molim ga da mi kaze.
Gledajuci sliku tvojih procesa izgleda da nije samo to u pitanju.
Uradi sve korake koje sam opisao u prethodnom post-u. Instaliraj Aviru (http://www.free-av.com/)antivirus i odradi FULL scan (pre toga uninstaliraj trenutni AV program ako imas).
Zatim instaliraj ccleaner (http://www.ccleaner.com/)pokreni registry scan i ocisti svo "djubre". :)
Instaliraj glary utilities (http://www.glaryutilities.com/download.htm)i takodje pokreni modul za registry scan.
Instaliraj neki anti-spyware/malware program kao dole pomenuti (spybot) ili SUPERAntiSpyware (http://www.freewarefiles.com/SUPERAntiSpyware-Free_program_21828.html) i skeniraj kompjuter.
^ I jos Malwarebytes Anti Malware :D
Ljudi kako kad si nja serveru a nema admina.,....... i pises votemap u konzolu svi igraci glasaju i sta onda trebas da bi prebacilo mapu koju su izglasali..............
hvala
A drivers za graficku???
Defrag???
Je si li mjenjao neke komponente???
Je si li radio reinstal win-a???
nis mi vise ne pada, na pamet. :)
jesi li mislio da defrag HDD ili?? i kako da instaliram driverse?? ja imam isti problem kao i lambordjini a graficka mi je nvidia Geforce 9500 GT???
Stavi cs u openGL mod, mislim da je na def stavljen u D3D. takodje kucaj developer 1 i fps_max 100. Fps hoce da pada i zbog background programa, tipa msn, mozilla, skype... Pogasi sve to. Takodje kucaj net_graph 1, i proveri internet, linija mora da bude prava ko strela, ne sme da ima oscilacije gore dole. Samo ovo mi pada na pamet...
ja imam isti problem kao i lambrdjini a imam nvidia geforce 9500 gt a counteri mi koce i iskljucio sam vsyns:paranoia:
Ljudi kako kad si nja serveru a nema admina.,....... i pises votemap u konzolu svi igraci glasaju i sta onda trebas da bi prebacilo mapu koju su izglasali..............
hvala
Paa kad nema admina,ukucas votemap i izbaci ti listu mapa i pise pored mape koji je broj,napr hoces dust2 a ona je broj 8 ,ti ukucas votemap 8 ali moraju jos 5-6 ljudi da ukucaju votemap 8 da bi se pojavio vote
Changemap to dust2 ? sa opcijama 1. Yes i 2. No i to je sve.
Ako si admin ,kucas amx_votemap de_dust2 (ako hoces vise samo dopises i pojave se opcije ;))
Da objasnim u vezi developer komande:
Developer 1 komanda daje mogucnost ukljucivanja dodatnih opcija kao sto su fps_max 101 recimo. Ali nemojte tu stavljati fps_max 300-500-1000 jer onda igrica uspori makar ti imao core i7 i 5970 grafiku, jednostavno, za igranje vam je dovoljno 100 fps. Ako stavite vise od toga, usporice se igra ;)
Zapravo developer 1 sluzi za modovanje i testiranje prilikom pravljenja modova i amx pluginova (otkljucava limit od 100 frejma). Ako hoces da igras na 100FPS-a sta ce ti developer 1. :icon_scra
Igra uopste nece usporavati ako stavis developer 1 i fps_max 300 (sto je kod boljih servera zabranjeno i cenzurisano uz pomoc plugina). Ne znam odakle ti to...:cool:
fps_max 101 nema nikakve veze sa developerom, niti pravi neku bitnu razliku da je na 100. :)
Ne treba preterivati sa tim siframa :D Na vecini servera moze se okarakterisati kao cheat i mozete dobiti ban :D I da ,bitna komanda je ex_interp ( ako igrate online trebalo bi da bude 0.1,a ako igrate LAN trebao bi da bude 0.01 ) ;)
Kod mene je sve default, samo sensitivity 2 i cepam :D
Paa kad nema admina,ukucas votemap i izbaci ti listu mapa i pise pored mape koji je broj,napr hoces dust2 a ona je broj 8 ,ti ukucas votemap 8 ali moraju jos 5-6 ljudi da ukucaju votemap 8 da bi se pojavio vote
Changemap to dust2 ? sa opcijama 1. Yes i 2. No i to je sve.
Ako si admin ,kucas amx_votemap de_dust2 (ako hoces vise samo dopises i pojave se opcije ;))
a sta ako nas je samo 2 na serveru...jel moze ted ????
Probaj,mislim da je uslov da barem polovina ukuca votemap pa neki broj,ako ste vas 2 na serveru trebalo bi da moze ali nisam siguran :)
Zapravo developer 1 sluzi za modovanje i testiranje prilikom pravljenja modova i amx pluginova (otkljucava limit od 100 frejma). Ako hoces da igras na 100FPS-a sta ce ti developer 1. :icon_scra
Igra uopste nece usporavati ako stavis developer 1 i fps_max 300 (sto je kod boljih servera zabranjeno i cenzurisano uz pomoc plugina). Ne znam odakle ti to...:cool:
fps_max 101 nema nikakve veze sa developerom, niti pravi neku bitnu razliku da je na 100. :)
ja nzm sta je sa tim cs-om, ja sam u igraoni vidio da je najvise fps dostigao 100 (jos su u igraoni bas dobri komp-ovi)
a kad ja udjem na neki bolji server sa HLTV fps varira oko 210 a kad se udje na server preko cs-a 100, nece vise. zasto?
ima li kakava komanda da taj fps skoci i na 300 fps-a
a ne samo na 100 (neko mozda volio table, pa tako i stavio da stalno bude 100) :rofl:
a sta ako nas je samo 2 na serveru...jel moze ted ????
Nazalost ne moze, trebaju ta 4\5 da bi se promenila mapa.
[]D.[].[]v[].[]D.
15.1.2010, 2:31
ja nzm sta je sa tim cs-om, ja sam u igraoni vidio da je najvise fps dostigao 100 (jos su u igraoni bas dobri komp-ovi)
a kad ja udjem na neki bolji server sa HLTV fps varira oko 210 a kad se udje na server preko cs-a 100, nece vise. zasto?
a ne samo na 100 (neko mozda volio table, pa tako i stavio da stalno bude 100) :rofl:.
Pa kod mene je zakucano na 300 fps-a na ovaj KGB Hosting CS 1.6 protocol 48 ... konfa iz profila . Developer 1 i fps_max 301 ! Podesi tako i ja mislim da ce da ti radi ! Tako je i u igraonici (The Godfather ) isto na 300 fps zakucano !
D.[].[]v[].[]D.;953331']Pa kod mene je zakucano na 300 fps-a na ovaj KGB Hosting CS 1.6 protocol 48 ... konfa iz profila . Developer 1 i fps_max 301 ! Podesi tako i ja mislim da ce da ti radi ! Tako je i u igraonici (The Godfather ) isto na 300 fps zakucano !
e bas cu sad da vidim, skinuo sam sa njihovog sajta v48 i sad cu na njihoc server sa developer 1 i fps_max 301, ali sumnjam da ce preskociti 100
slabasan mi komp. a vidit cu i sa HLTV-om
btw: da li neko zna gde mogu naci bb code za cs 1.6 (treba mi da uredim pocetnu stranu jednog servera) ili da na corel uradim jednu sliku i onda je smao stavim, ali kako? (znam na corel uraditi, ali kako postaviti sliku?)
EDIT: nece preko 60 (fps) nema sanse
sigurno zbog ram-a i grafe, ram=256Mb i grada 32 (nvidia-ina)
Isključi VSync.
mozda zvuci glupo, ali nzm kako? nzm ni gde je. :boodala:
evo uz malo pomoc gugla, uspio sam ga valjda iskljuciti sad cu screen shot, pa da vi kazete da li sam ga iskljucio
http://yfrog.com/5kpicture2gop
evo usao je u beta verziju, probao sam ga na v48, odo sad na v47.
varira oko 150 fps, hvala zeljko!!! a i tebi [d][d][d kako vec :) []D.[].[]v[].[]D. (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=10772) oops
D.[].[]v[].[]D.;953331'] Tako je i u igraonici (The Godfather ) isto na 300 fps zakucano !
Jel mislis na gf u nisu? ja sam tamo redovan :)
[]D.[].[]v[].[]D.
15.1.2010, 16:09
Jel mislis na gf u nisu? ja sam tamo redovan :)
Da ... :D
>>ScReAmEr>>
15.1.2010, 17:58
Dvoje su se tako smuvali :D
a ne samo na 100 (neko mozda volio table, pa tako i stavio da stalno bude 100) :rofl:
Nazalost ne moze, trebaju ta 4\5 da bi se promenila mapa.
developer 1
fps_max 1000
Osim ako ova komanda (developer 1) nije cenzurisana uz pomoc plugin-a (sto je kod vecine bolje podesenih servera).
Nista posebno nije igraonica Godfather. Kompovi su ok,ali miseve su vec pokvarili ,a da ne pricam sto uvek udarim glavu u plafon na drugom spratu :mad:
Pimpe otkud ti u Nisvilu ?:D
[]D.[].[]v[].[]D.
15.1.2010, 22:46
Nista posebno nije igraonica Godfather. Kompovi su ok,ali miseve su vec pokvarili ,a da ne pricam sto uvek udarim glavu u plafon na drugom spratu :mad:
Pimpe otkud ti u Nisvilu ?:D
Sta odkud .... to je moj grad :kreza: Btw. sad si me podsetio na onaj server sto je pre bio Nishville Public . To od mog drugara server , ja bio admin :rolleyes: eee kako je tad bilo extra ... :love: A sto se tice GF-a .. stvarno sramota, pola kompova je pocelo da se kvari , a misevi i tastarure da ne pominjem ! Moras svoju opremu da donosis da bi kako tako igrao !:kreza:
Haha ja te 'ladno pomesao sa jednim covekom btw koristi isti nick kao ti :rofl:
U godfatheru ce sve brzo da rikne,ali ima i dosta onih koji igraju mix ili neki cw pa se deru ko bolesTni :/
Ipak su 3d i Net+ 2 najbolje igraonice u Srbiji;)
Sad prosiruju gf... spajaju osnovni deo sa lokalom levo + sprat, A kvaliteta sto se tice svaka im cast.. kozne stolice x7 misevi tastature je*u oca i sve je za 5+ e sad sto dodje neki zivcani balavac koj promasi coveka i baci mis na pod i udari rukom u tastaturu najjace nije problem oraganizacije gf-a, nemaju oni neograniceni budzet, e sad ovo za plafon se slazem :) ja ovakav nizak 1.94m sve s***** vuglu kad udjem unutra
Ja nisam znao da je gore nisko onoliko pa kad sam zvekn'o glavom :rofl:
GF ne bi bio los samo kad bi uveli pravilo da je zabranjeno dranje,lupanje u tastaturu i slicno ,ali ako ovako nastavi :dedica:
hvala
Nista , cim potreban broj igraca ( koji zavisi od broja igraca na serveru ) glasa za zeljenu mapu , server ce automatski prebaciti na nju.
Nista , cim potreban broj igraca ( koji zavisi od broja igraca na serveru ) glasa za zeljenu mapu , server ce automatski prebaciti na nju.
valjda bi trebalo da glasa vise od pola servera (demokratski), a mora na servu da bude oko 7+igraca (ja msm)
I kada neko izadje sa servera ili udje moguce je da ce vote propasti. Npr. na serveru je 10 igraca, za vote je potrebno 8. Udje na server novi igrac, a posle par sek. izadje neko, za vote je potrebno 9 glasa, a ne 8 bez obzira na broj igraca. Tako da se nekad desi da je za vote potrebno vise glasova nego sto ima igraca na serveru.
(ovo vazi za votemap, ne za amx_votemap)
Komandu amx_votemap mogu samo admini da koriste ,mozes koliko god hoces mapa da stavis na glasanje npr
amx_votemap de_dust2 de_inferno de_nuke de_forge de_train
i kad izadje vote pojavice se pored svake mape broj i moz' da glasas :)
Moze neko da mi da link za download patch-a v42 kgb-ovu verziju, ali ne onu sa www.skini-me/patch (http://www.skini-me/patch) ne znam ni ja tako nesto nego neki drugi zato sto ovaj sa skini me meni ne radi, a pre je radio... I da da bude zaseban patch ne sa cs-om
^ Poslao sam ti,probaj pa javi,kod mene radi savrseno ;)
OMG sad me banovao lik na Buxna serveru a imao sam skor 25-4, i posto je i moj brat igrao pitam ja sto ste me banovila a lik kaze zato, koji bot :facepalm.
OMG sad me banovao lik na Buxna serveru a imao sam skor 25-4, i posto je i moj brat igrao pitam ja sto ste me banovila a lik kaze zato, koji bot :facepalm.
Znam to , xDD znas previse si ga skido xDD pa te ban , ako neko igra surf ovdje neka udje malo :
eXtreme Gaming|Surf+DM 193.34.145.81:27077
draganche91
17.1.2010, 2:01
Jel se desavalo nekom da kad udje na bilo koji server da mu zakuca odmah ceo cs i da moze jedino da ga ugasi preko task manager-a???....isto mi se desava kad hocu da kreiram igru za lan zakuca mi cs. Radio sam i novi sistem i reinstalirao cs vise puta i opet se isto desava.... cstrike_16_v42_nonsteam_ZCP....taj igram...a desavalo mi se i na prethodnim verzijama patcheva...a OS mi je windows 7 64bit....
ako neko zna o cemu je rec i ako zna resenje neka odg... hvala unapred...
....a OS mi je windows 7 64bit....
Mislim da je odgovor ovde... Meni je isto bilo tako, a nekad ni ne udje u server. Huljadu cuda sam pokusao i nista... Pomirio sam se s cinjenicom i vratio na xp:( A tebi savetujem da probas da odradis compatability mode. Dakle da nadjes half-life(hl.exe) i da kliknes desni klik properties i na compatability namestis xp sp2(ili xp sp3,probaj oba)
Jel se desavalo nekom da kad udje na bilo koji server da mu zakuca odmah ceo cs i da moze jedino da ga ugasi preko task manager-a???....isto mi se desava kad hocu da kreiram igru za lan zakuca mi cs. Radio sam i novi sistem i reinstalirao cs vise puta i opet se isto desava.... cstrike_16_v42_nonsteam_ZCP....taj igram...a desavalo mi se i na prethodnim verzijama patcheva...a OS mi je windows 7 64bit....
ako neko zna o cemu je rec i ako zna resenje neka odg... hvala unapred...
uninstaliraj koji god cs da imas, skini sledece i trebalo bi da nemas frke 99% ;)
http://www.cs-skini.me/csfull/
Ljudi imam problem sa cs-om.Prvo nece da mi prebaci oruzje u desnu ruku,pritisno ja h i help i klikno i nece da prebaci.Drugo kad god u opvijama stavim da mi grafika bude 32bit on mi izadje iz igrice,ja opet udjem i on posle par sekundi me opet izbaci.Molim vas pomozite mi!!!
Da ti oruzje bude u desnoj ruci kucaj u konzoli
cl_righthand 1, a sto se tice tih 32 bita verujem da je problem u drajverima. Skini najnovije drajvere za graficku karticu i instaliraj i to bi trebalo da bude to ;)
Skino sam ja najnovije drajvere za ATi HD4650(9.12 ja mislim da su drajveri),nego nisam spomeno da imam Win7 64x.Pokusao i nece da promeni ruku.
sir ljove
17.1.2010, 21:01
Skino sam ja najnovije drajvere za ATi HD4650(9.12 ja mislim da su drajveri),nego nisam spomeno da imam Win7 64x.Pokusao i nece da promeni ruku.
tokom igre pritisnes slovo H onda ides na help i samo use right hand
Uspeo sam da namestim ruku(morao sam da ukucam u tablu) a i grafiku.hvala na pomoci.
Neradi mi update liste servera, jel moram da reinstaliram cs ili ima neki nacin da to sredim... ??
Diego Milito 22
17.1.2010, 22:15
Zna li neko dal bi mogao jos sta da probam da povecam fps i da mi bude 100 jer mi i dalje stalno pada i na 25-30 fps probao sam: druge drivere,iskljucivao pozadinske programe koristio Gamebooster, iskljucio v-synch, neznam dali bi reinstal windowsa pomogao,mada nebih ako nemora . podesavanja na koji igram su 640*480, 16bit opengl pa neznam imali to kakve veze(sta bi bilo da igram na 1280-1024 verovatno 5fps)rezolucia monitora mi je 1024*768 60ghz rate graficka je 9500gt 1gb 1gbram p4 3.0ghz monitor debeli samsung 793df ako neko zna sta bi jos moglo da bude molim nekami kaze jer me stvarno nervira da u mi u cs-u fps pada na 20fps, a ostale igre mi rade normalno i bez stucanja (cod mwf2, call of juarez 2,pa cak i crysis) a cs tako.
Neradi mi update liste servera, jel moram da reinstaliram cs ili ima neki nacin da to sredim... ??
Da li ti nece update pod internet tabom , ako je to onda to nije cudo , to se nekad desava , ali ako je u favorites onda bi mogao reinstallom rijesit !
sve sto je u tvojoj moci je
da iskljucis vertical sync
da kucas fps_max 101
cl_cmdrate, rate, i cl_updaterate da podesis sa najvecim vrednostima tako da ti choch i loss (verujem da sam obe stvari pogresio ne mogu da se setim tacno kako se zove) bude na 0
Kolko vidim imas 3ghz radnog takta procesora, sto je otprilike jacine onoga sto ja planiram da kupim za jedno godinu dana... ja imam 1.7 :P
e sad vidim da si sve/skoroSve od navedenog pdoesio ako nisi podesi... ako opet nece razocaraj se slobodno.
@keva
kako ne rade? sta podrazumevas pod ne rade
uninstaliraj koji god cs da imas, skini sledece i trebalo bi da nemas frke 99% ;)
http://www.cs-skini.me/csfull/
Samo jednu stvar da kazem oko ovog link-a, skinuo sam cs sa ovog linka prije nekoliko dana, a danas sam dobio worm-ova, trojanaca i jos mnogo gamadi, tako da bih vam preporucio da cim skinete file da ga skenirate sa svim i svacim, ili najjednostvanije okacite na http://www.virustotal.com/
Ovo vam porucujem zato sto sam u rezultatima scan-a vidio ovaj file da ima jednog trojanca, e sad da li je taj trojanac dosao sa tog link-a ili je neki virus prepjesacio toliki put da bi zarazio meni taj file, nzm.
@Diego Milito 22 ovako:
1. iskljuci vsync
2. udji u cs
3. otvori console
4. kucaj developer 1
5. kucaj fps_max 301
6. uradi pa javi :D
Da li ti nece update pod internet tabom , ako je to onda to nije cudo , to se nekad desava , ali ako je u favorites onda bi mogao reinstallom rijesit !
Internet tab je problem, problem je sto vec duze vreme ne radi...
Pazi mozda,ali samo mozda, ti je upaljen neki od Filter-a.Proveri to
internet tab na KGB CS-u ne radi duze vreme ili se ponekad ubode pa radi kratko vreme a to je zato sto domaci gametracker jos uvek nije dovoljno stabilan ili implementiran u samu igru, to ce biti ispravljeno kad tad al ne zna se tacno ... do tada mozete da trazite servere preko http://www.gametracker.rs/i dodajete u favorites ...
Nisu filteri ukljuceni, za gametracker znam naravno :) , ali mi je bilo cudno sto kod brata radi normalno a meni ne.
Nisu filteri ukljuceni, za gametracker znam naravno :) , ali mi je bilo cudno sto kod brata radi normalno a meni ne.
Pa da li ti i brat imate iste servere???
Dva kompa :D, ako si me pogresno shvatio...ako ne, imamo neke zajednicke ...
Dva kompa :D, ako si me pogresno shvatio...ako ne, imamo neke zajednicke ...
Pa reko mozda igrate na istim serverima, pa cim jedan doda (neki server) javlja drugom da i on doda, ali vidim da nije tako.
Pa reko mozda igrate na istim serverima, pa cim jedan doda (neki server) javlja drugom da i on doda, ali vidim da nije tako.
Pa sad, uglavnom on dodje i pita me na kom serveru igram pa nadje kod njega, ali me nervira to sto ja sam ne mogu da vidim listu svih servera, pa trazim u history-ju ali posto me noobovi od admina banuju bar jednom dnevno sa nekog servera ta lista se smanjuje :D, e sad da palim njegov komp da bi trazio servere...
Pa sad, uglavnom on dodje i pita me na kom serveru igram pa nadje kod njega, ali me nervira to sto ja sam ne mogu da vidim listu svih servera, pa trazim u history-ju ali posto me noobovi od admina banuju bar jednom dnevno sa nekog servera ta lista se smanjuje :D, e sad da palim njegov komp da bi trazio servere...
No comment. :)
...
cl_cmdrate, rate, i cl_updaterate da podesis sa najvecim vrednostima tako da ti choch i loss (verujem da sam obe stvari pogresio ne mogu da se setim tacno kako se zove) bude na 0
choke i loss najviše zavise od servera, a ne od klijenta.
Diego Milito 22
18.1.2010, 11:52
probao san i developer 1 i fps max 301, ali opet pada inace ja imam tih 100fps ali kad gledam npr u neki zid ili kad nema nigdje nikoga dok npr na spawnu gdje bude jos 7-8 igraca padne na 30-40 i to mi je problem sto pada,ajde da padne 10 ili 20 fps ali bas da padne na toliko mi nije jasno.
choke i loss najviše zavise od servera, a ne od klijenta.
Da ali ako ti podesis da ti masina skida vise paketa nego sto moze da skine onda se pojavljuju smetnje tipa lag koj ne direktno ali utice po malo na fps...
Ali dobro delom i server ime veze, najcesce mapa i hosting.
@Diego
Sad sam se setio ako si spreman da se zrtvujes za cs, ubi se :D zbvam se... probaj da reistaliras widows, mozda pomogne, mozda...
Da ali ako ti podesis da ti masina skida vise paketa nego sto moze da skine onda se pojavljuju smetnje tipa lag koj ne direktno ali utice po malo na fps...
Onda se poveća ping i ne utiče ni najmanje na fps (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=950823&postcount=3871).
Podešavanje cl_updaterate, cl_cmdrate, rate dosta utiče na ping kod klijenta.
Choke i loss se javlja kada server ne stigne da pošalje sve pakete (tkz. prazan hod), kada nije dobro podešen bandwidth samog servera u odnosu na broj slotova i klijenta pojedinačno, kao i sys_ticrate.
Nema veze, ali meni je pomagalo kad promenim cfg, mogo sam malo da uticem na fps... al nema veze, cinjenica dal utice ili ne nije mi bitna.
Realno, kod slabijih kompjutera jedino komanda cl_minmodels 0 može uticati na fps (2-8 frejma više), kada su svi modeli suigrača u igri isti i na taj način se koristi manje resursa (normalno ako ti je fps_max podešen na 100).
Možda tebi ne koristi, ali ima dosta ljudi koji znaju samo par komandi u CS-u i misle da menjanjem .cfg mogu dignuti fps za 30-40 i onda gube vreme tražeći odgovarajući config.
Postoji i alternativa instaliranjem high fps models (http://www.fpsbanana.com/skins/19618) (iz 1.0 verzije cs-a) gde modeli imaju mnogo manje poligona. Onda fps zaista može da skoči i za 20-40 frejma više, ali izgleda veoma ružno. :D
Jbg ne moze i steam i pare :D
A kad sam reko config mislio sam na konzolno menjanje na kucanje komanda a ne da menjam ceo cinfog.
Diego Milito 22
18.1.2010, 23:36
Dal bih mogao jos sta da probam u vezi mog fps-a stvarno sam ocajan jer ipak imam za cs odlican kompjuter a opet da mi fps pada na 30 ko da je u pitanju GTA 4 ili crysis a ne igra iz proslog veka.
jel moze jedna pomoc. juce sam srusio sistem i danas kada sam sve odradio (programi i ostale dzidza bidze kao i obicno) i kada sam hteo da pokrenem CS sa druge particije (pre toga sam i bekapovao registry i "uneo" ga u novoinstalirani win) i pojavi mi se greska:
Runtime error
C:progarm files\valve\hl.exe
abnormal program termination. probao sam sa reinstalacijomi kopanjem po registryu ali nista.... :mad: :(
lol, pa ne moze to tako da radi, instaliraj ponovo cs. :D
pa jes ti video da sam napisao da sam reinstalirao CS. ili se ja nisam dobro izrazio :D
Eee Diego Milito 22
probaj ovako
kucaj u start--->run ovo msconfig,
onda idi u karticu startup
onda odstikliraj sve osim msn-a i po nekig anitivirusa ili eventualno neki remote ako imas daljinski za tv karticu probaj mozda ti pomogne oko fps-a...
Jel ima neko link za silent run scriptu :n_klanja:
Silent Run se radi preko Ctrl-a,samo tako je dozvoljeno na turnirima,ali vecina ljudi koji igraju online binduje duck na mwheeldown i radi silent run tj skroluje .
Jel ima neko link za silent run scriptu :n_klanja:
scilent run najlakse postizes ovako:
kucas ovo u konzolu:
bind mwheelup +duck (enter)
bind mwheeldown +duck (enter)
i onda okrenes tockic na dole pa cucnes na ctrl, pa opet tako i naizmenicno sve tako normalno sve vreme hodas na W.
P.S. kad ucestvujes na WCG nemoj da koristis ovo :P
P.S.S za mwheelup ti nije obavezno al ae ukucaj i njega mozda ti posluzi...
K[i]zi[t]O
20.1.2010, 12:41
Ohoooo...old nation.... ^^ sta se sve dogodilo na ovom forumu, stvari se mnogo promenile :D inacee ljudi...odavno nisam igrao cs, zaboravio sam dosta stvari..pa cisto da pitam,jer mi favorites zeza..da li znate u cemu je problem? xDD pokusao sam bio da reinstaliram cs i kada sam to ucinio radio je nesto kratko i opet je poceo da zeza, tk da msm da reinstaliranje ne bi pomoglo... help :D;)
Desi be kizoto da ti se vise nije desio ovakav ispad da nisi bio na forum 2 meseca :)
A za fav... sta je konkretno taj problem?
K[i]zi[t]O
20.1.2010, 13:01
Desi be kizoto da ti se vise nije desio ovakav ispad da nisi bio na forum 2 meseca :)
A za fav... sta je konkretno taj problem?
ma bratee..imao neke frke ovako...a i bio prestao da igram cs...ne brini se, nece se ponoviti!! ^^ :D negooo...problem je sledeci...udjem u cs, da dodam srv u fav, nmg... nikako....mogu samo preko connect, ali mene mrzi stalno da tako ulazim :$ nmg da vidim mapu i te gluposti xDD
K[i]zi[t]O
20.1.2010, 13:54
problem resen instalacijom patcha v42 sa protocolom 48... :D ^^
Diego Milito 22
20.1.2010, 20:30
Kako bih mogao da promenim oblik nisana tj. da mi nebude onog standardnog oblika (Krstic) vec da naprimjer bude u obliku tacke ili skupljenog krstica, ali ne da skidam neke programe (red dot i slicno) vec da ih promenim. sa sajta fpsbanana sam skinuo neke nisane u .png formatu ali neznam gde da ih smestim. ako je ovo moguce molim vas za pomoc.
K[i]zi[t]O
20.1.2010, 22:44
Kako bih mogao da promenim oblik nisana tj. da mi nebude onog standardnog oblika (Krstic) vec da naprimjer bude u obliku tacke ili skupljenog krstica, ali ne da skidam neke programe (red dot i slicno) vec da ih promenim. sa sajta fpsbanana sam skinuo neke nisane u .png formatu ali neznam gde da ih smestim. ako je ovo moguce molim vas za pomoc.
ja nisam siguran, msm da nisan ide posebno za svako oruzje i da se to menja kao modeli/skinovi.... :P za AUG nisan sam 100% siguran da se tako menja, za druge nznm... xPP :D
pa ti kad skines skin stavis ga u modele, bez obzira dal je nisan noz ili rukavica... valjda je tako ne znam ja nisam menjao skinove default koristim, ali mislim da je tako..
Diego Milito 22
20.1.2010, 23:13
a odakle da ih skinem?
K[i]zi[t]O
20.1.2010, 23:13
pa ti kad skines skin stavis ga u modele, bez obzira dal je nisan noz ili rukavica... valjda je tako ne znam ja nisam menjao skinove default koristim, ali mislim da je tako..
nisam te skontao xDDD
kazes da si skinuo neke skinove sa banane :) stavi ih u modele, a hteo sam da kazem da je nebitno koj je skin upitanju dal noz ili puska bitno je da ih stavis tamo i gotovo, ali nisam iskusam uopste sa skinovima, nisam ni za ovo siguran, ali mi tako govori inskinkt :):)
K[i]zi[t]O
20.1.2010, 23:22
kazes da si skinuo neke skinove sa banane :) stavi ih u modele, a hteo sam da kazem da je nebitno koj je skin upitanju dal noz ili puska bitno je da ih stavis tamo i gotovo, ali nisam iskusam uopste sa skinovima, nisam ni za ovo siguran, ali mi tako govori inskinkt :):)
to nisam ja rekao, vec ovaj pre... xPPP negooo...imam iskustva sa skinovima... :P ali on ne govori o skinu, vec govori o nisanu, za koje ja msm da imaju veze sa skinovima xPPPP
Diego Milito 22
20.1.2010, 23:37
pa moze li kako da se promeni?
K[i]zi[t]O
20.1.2010, 23:46
pa moze li kako da se promeni?
ja sam menjao bio za AUG...ali menjao sam tako sto sam taj skin sto si skinuo (taj nisan) ubacio tamo gde su modeli xP
zi[t]O;959057']to nisam ja rekao, vec ovaj pre... xPPP
Pa dobro nisam stavio citat ali se odnosi na diega.
Diego Milito 22
21.1.2010, 11:27
neverujem da je tako jer ovo je obicna slika u pgn formatu a odakle si ti skinuo taj?
Imam molbu ako neko ima patch za jos mapa za kanter 1.6 neka da liink.:cool:
Patch za jos mapa :S
Kako to mislis?
Imam molbu ako neko ima patch za jos mapa za kanter 1.6 neka da liink.:cool:
Poslato ,samo kad instaliras dovedi do cstrike foldera i trebalo bi da radi ;)
Diego Milito 22
21.1.2010, 15:58
ok izgleda da ne moze da se menja nisan na puskama osim snajpera ali postoji li onda neka komanda da se nisan smanji i da bude u obliku tacke. kao u CSS cl_crosshairscale, ali u 1.6 nema te opcije pa me zanima postojili neka druga opcija da mi nisan bude u obliku tacke. takodje imam problem sa programom red dot i universal crosshair kad pokrenem cs i aktiviram nisan on stalno treperi,a prije je lepo radio pogotovo universall crosshair, ako neko zna resenje ovih problema neka pomogne:)
Ima ko link za cheating death 4.29.0??? nmg da nadjem cdmod.dll... help!
[]D.[].[]v[].[]D.
21.1.2010, 22:52
Ima ko link za cheating death 4.29.0??? nmg da nadjem cdmod.dll... help!
Probaj ovde :
http://www.tacticalgamer.com/natural-selection-general-discussion/30388-cheating-death-4-29-0-a.html
;)
ok izgleda da ne moze da se menja nisan na puskama osim snajpera ali postoji li onda neka komanda da se nisan smanji i da bude u obliku tacke. kao u CSS cl_crosshairscale, ali u 1.6 nema te opcije pa me zanima postojili neka druga opcija da mi nisan bude u obliku tacke. takodje imam problem sa programom red dot i universal crosshair kad pokrenem cs i aktiviram nisan on stalno treperi,a prije je lepo radio pogotovo universall crosshair, ako neko zna resenje ovih problema neka pomogne:)
E veruj mi da tackica nece da ti pomogne, ali ako si bas zapeo :) mozes da probas tako sto ces da nacrtas tacku crnim markerom(nealkoholnim ako je moguce) na sredinu ekrana. I ja sam padao u ocaje zbog te tacke glupe, dete li joj j.... :) ali sam posle brisao tu tacku pola sata nekim sredstvom i jedva sam obrisao. I davao sam mnogo bolje hedove nego sa tackom... Zasto? odgovor se krije ovde :) : http://www.youtube.com/watch?v=WY58qx_vSLo
Ako znas engleski shvatices, ako ne kazi, ja cu da prevedem ukratko..
[]D.[].[]v[].[]D.
22.1.2010, 3:29
Pre cu ja tebi da dam head sa large nisanom nego ti meni sa tom tackom ! ;)
:D
Nisan može da se menja na puškama sa zoom-om. U pitanju je sprajt (.spr). Na fps banana sajtu ih ima gomila.
Običan nišan ne može da se menja jer nije skin/model/sprite u pitanju (jedino da se prepravi engine cs-a).
Da bi smanjio nišan kucaš
cl_dynamicrosshair 1
cl_crosshair_size small (ili auto, medium, large)
A za sta sluzi komanda cl_observercrosshair 1/0 ?
Diego Milito 22
22.1.2010, 11:54
moguce da je bolji veci nisan ali ipak mislim da je kod svakoga drugacije jer ja i sa medium nisanom jedva mogu da ubijem nekoga a kamoli da mu dam hed a dok sam igrao sa onom tackicom (Universal crosshair) svaki drugi treci kill je bio hed, ali onda je UC poceo da mi treperi i nemogu normalno da igram sa njim. znali mozda neko zasto treperi kad ranije nije?
@luka
Ta komanda valjda daje nisan onome koga specujes, ondnosno tebi dok si u specu.
e jer mzoete da mi kazete kako se pravi jer vidim da neko ZNa ae plz mnogo mi je potredno!!!
Sta kako se pravi? :confused:
pa verovatno DS al ae da sacekamo...
Da li neko zna gde mogu naci fajl free_tr2???
Da li neko zna gde mogu naci fajl free_tr2???
Možeš li reći za šta ti treba ili gde ti prijavljuje da ti fali taj fajl?
Posto free_tr je naziv funkcije koju koristi fakemeta modul kod inicijalizacije amx addon-a. Za fajl još nisam čuo, zato te pitam gde ti traži taj fajl.
ANGELDEAD
23.1.2010, 16:29
Možeš li reći za šta ti treba ili gde ti prijavljuje da ti fali taj fajl?
Posto free_tr je naziv funkcije koju koristi fakemeta modul kod inicijalizacije amx addon-a. Za fajl još nisam čuo, zato te pitam gde ti traži taj fajl.
Jedan moj drug je pokrenuo dedicated server i mi na njegov server mozemo ulaziti, pa mu ja sredjujem server i dodatke, a da bi ja proverio dodatke ja to pokrenem na dedicated servu (na njega niko osim mene ne moze uci, zato sto imam ADSL, pokusavao sam, ali nikako da napravim, dal ISP ne dozvoljava ili nes drugo, nzm)
Evo sta mi izbaci, kada mu fali ovaj file (guglao sam ali nisam uspio naci)
[AMXX] Plugin "shootGrenades.amxx" failed to load: Plugin uses an unknown function (name "free_tr2") - check your modules.ini.
Treba li mi ovaj file ili morma skinuti fakemeta modul (fakemeta sam ubacio u modules.ini i jos nekih stvari koje sam dodao na server)
Najbolji server po ceo dan sam na njemu 217.26.67.178:27024 nick <()G|>
Vasi nickovi??
ANGELDEAD
23.1.2010, 17:56
Najbolji server po ceo dan sam na njemu 217.26.67.178:27024 nick <()G|>
Vasi nickovi??
Tvoj post je off topic, trebao si ga postaviti ovde
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=7197, a ne ovde
[AMXX] Plugin "shootGrenades.amxx" failed to load: Plugin uses an unknown function (name "free_tr2") - check your modules.ini.
Treba li mi ovaj file ili morma skinuti fakemeta modul (fakemeta sam ubacio u modules.ini i jos nekih stvari koje sam dodao na server)
Koja je verzija metamodula i amx addona?
Najverovatnije trebaš ažurirati amxx jer koristiš veoma star mod. Plugin shootGrenades.amxx poziva funkciju koja ne postoji u instalirnoj veziji metamod-a.
ANGELDEAD
23.1.2010, 18:03
Koja je verzija metamodula i amx addona?
Najverovatnije trebaš ažurirati amxx jer koristiš veoma star mod. Plugin shootGrenades.amxx poziva funkciju koja ne postoji u instalirnoj veziji metamod-a.
metamod.dll 1.19 verzija (file iz 2007) imam jos nekih metamod-ova, dal treba ovaj promeniti ima ispod 200kb-a, imam jedan od MB i po.
amxmodx 1.8.1 skinuo sa officijalne stranice prije mesec dana ili manje.
metamod.dll 1.19 verzija (file iz 2007) imam jos nekih metamod-ova, dal treba ovaj promeniti ima ispod 200kb-a, imam jedan od MB i po.
amxmodx 1.8.1 skinuo sa officijalne stranice prije mesec dana ili manje.
Metamod.dll zauzima preko 1MB ako se ne varam. Izgleda da imaš neku "skraćenu" verziju. :)
Linux varijanta zauzima oko 800kb (metamod_i386.so)
ANGELDEAD
23.1.2010, 18:12
Metamod.dll zauzima preko 1MB ako se ne varam. Izgleda da imaš neku "skraćenu" verziju. :)
Linux varijanta zauzima oko 800kb (metamod_i386.so)
ok ubacijem ovaj od 1 i po MB, valjda ce raditi ovaj shootgrenaes, ako ne bude javim, za nekoliko minuta.
EDIT: o5 isto
Izgleda da cu ga morati traziti ili da skinem amxmodx 1.8.0 (addons folder) mozda ga tamo nadjem? od vidjeti
Da bi bio 100% siguran googlaj metamod (http://www.google.com/search?q=metamod&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a) i skini originalnu verziju.
EDIT:
Izgleda da cu ga morati traziti ili da skinem amxmodx 1.8.0 (addons folder) mozda ga tamo nadjem? od vidjeti
Bolje ubaci noviju verziju plugina, nego da "downgrade-uješ" amxx. Evo ga ovde (http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=75322).
ANGELDEAD
23.1.2010, 20:10
Da bi bio 100% siguran googlaj metamod (http://www.google.com/search?q=metamod&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a) i skini originalnu verziju.
EDIT:
Bolje ubaci noviju verziju plugina, nego da "downgrade-uješ" amxx. Evo ga ovde (http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=75322).
ovaj tvoj fiel metamod (sa prve stranice za win xp platformu) starija od moje za 20-ak sati, ali nema veze opet sam ovu tvoju ubacio, valjda je starije pametnija ;)
amxmodx vec imam 1.8.1, ja sam mislio da cu naci u 1.8.0 free_tr2 ali nema ga ni tamo.
Hvala ti puno na ovom link-y odo da vidim dali ce sada raditi onaj plugin.
EDIT: sad jos gore
L 01/23/2010 - 19:27:57: [AMXX] Plugin "nademodes.amxx" failed to load: Plugin uses an unknown function (name "TrieSetCell") - check your modules.ini.
izgleda da cu morati zaboraviti na ovaj plugin.
Nešto nije u redu sa instalacijom metamoda i amxx-a. Koristi oficijalne verzije amxmodx-a i metamoda.
Ove funkcije (free_tr2 i TrieSetCell) ti nedostaju u amxmodx.inc fajlu ili fajlovi nisu lepo kompajlirani preko web kompajlera.
Skini amxmodx i lokalno ga kompajliraj.
Postoji i mogućnost da imaš pluginove sa dosta loop-ova koji opterećuju server. Još davno sam probao ovaj plugin na DM serveru sa još 90 instaliranih pluginova (zbog DM moda) i radilo je sve ok.
Nešto nije u redu sa instalacijom metamoda i amxx-a. Koristi oficijalne verzije amxmodx-a i metamoda.
Ove funkcije (free_tr2 i TrieSetCell) ti nedostaju u amxmodx.inc fajlu ili fajlovi nisu lepo kompajlirani preko web kompajlera.
Skini amxmodx i lokalno ga kompajliraj.
Postoji i mogućnost da imaš pluginove sa dosta loop-ova koji opterećuju server. Još davno sam probao ovaj plugin na DM serveru sa još 90 instaliranih pluginova (zbog DM moda) i radilo je sve ok.
Ovo kompajliranje, to je da skinem sma (format plugina) ubacim ga u amxmodx i onda compile??? (preko amxmodx mi nece compile, pa to radim preko pawno, valjda nece praviti gresku zbog toga?)
Imam oko 50 plugin-ova
evo addons/amxmodx/configs/plugins.ini
admin.amxx ; admin base (required for any admin-related)
;admin_sql.amxx ; admin base - SQL version (comment admin.amxx)
; Basic
admincmd.amxx ; basic admin console commands
adminhelp.amxx ; help command for admin console commands
adminslots.amxx ; slot reservation
multilingual.amxx ; Multi-Lingual management
;maphandler06.amxx
; Menus
menufront.amxx ; front-end for admin menus
cmdmenu.amxx ; command menu (speech, settings)
plmenu.amxx ; players menu (kick, ban, client cmds.)
telemenu.amxx ; teleport menu (Fun Module required!)
mapsmenu.amxx ; maps menu (vote, changelevel)
; Chat / Messages
adminchat.amxx ; console chat commands
antiflood.amxx ; prevent clients from chat-flooding the server
scrollmsg.amxx ; displays a scrolling message
imessage.amxx ; displays information messages
adminvote.amxx ; vote commands
; Map related
nextmap.amxx ; displays next map in mapcycle
mapchooser.amxx ; allows to vote for next map
;mapchooser4.amxx
timeleft.amxx ; displays time left on map
; Configuration
pausecfg.amxx ; allows to pause and unpause some plugins
statscfg2.amxx ; allows to manage stats plugins via menu and commands
; Counter-Strike
restmenu.amxx ; restrict weapons menu
statsx2.amxx ; stats on death or round end (CSX Module required!)
miscstats2.amxx ; bunch of events announcement for Counter-Strike
;miscstats.amxx ; bunch of events announcement for Counter-Strike
stats_logging.amxx ; weapons stats logging (CSX Module required!)
; Custom - Add 3rd party plugins here
slayall.amxx
admin_check.amxx
amx_ip.amxx
autorr.amxx
;bad_camper.amxx
amx_hpk.amxx
rs_swearfilter.amxx
;afkkisss.amxx
afkbomb170.amxx
admin_freelook.amxx
ping_analyzer.amxx
adminlisten170.amxx
bcd_hudtimer.amxx
admin_gag.amxx
;slaylosers(updated).amxx
amx_cvarguard.amxx
gamenamechanger.amxx
;player_counter.amxx
serverinfo.amxx
auto_responder0.3.amxx
dontsayips.amxx
;kill_text_anounce.amxx
teamflashsnitch.amxx
resetscore.amxx
weapon_icon.amxx
stats_logging.amxx
shootGrenades.amxx
real_weapon_drop.amxx
knife_mod.amxx
antisniper.amxx
bad_camper.amxx
anti-cheat_help.amxx
restartgame.amxx
amx_autorestart.amxx
nademodes.amxx
stats_logging.amxx - se poziva dva puta. Ugasi taj plugin ako ne koristis neku .php skriptu kao psychostats. Taj plugin dosta opterećuje server, a i ne treba ti.
ping_analyzer.amxx - zahtevan
bcd_hudtimer.amxx - nepotreban. Po defaultu imaš ispisano vreme za C4 (osim ako ne koristiš prepravljene pluginove).
Ako neće da ti kompajlira lokalno, onda ti fale neki .inc fajlovi. Zato i izbacuje onu grešku (uvek proveri log). Nije ti dobra instalacija amxmodx-a, metamoda, ili modula.
Proveri za šta ti služe svi pluginovi i da li ti uopšte trebaju
Je li se nekom desavalo da kad instalira Win7 da kad udje u cs ne moze da igra na OpenGL.Izbacuje nesta kao da graficka ne podrzava OpenGL.Ma daj?Jel zna neko resenja problema?
Ljudi sta da kucam u konzolu da kad menjam oruzije da ga ne repetira nego samo promeni?
Video sam masovno koriste to po serverima(Non Steam :D)
Ljudi sta da kucam u konzolu da kad menjam oruzije da ga ne repetira nego samo promeni?
Takva komanda ne postoji.
Skini modele za oruzja bez animacije sa FPS banana.
Odnosno HLTV modele. Ali i dalje ce morati da saceka dok prodje odredjeno vreme koje je predvijeno za repetiranje pre nego sto zapuca.
Sledece pitanje ce da bude: "kako da namestim nisan na awp-u"? :D
hteo da pitam gde da stavim novo oruznje koje sam skinuo sa neta???
Mislis na skinove?
U Valve/cstrike/models
Luka nije potrebno ismejavanje igram dugo CS ali ovo me je zanimalo jer nisam znao :D:)
Basshunter
26.1.2010, 1:18
n1ghtmare(gonzo),magic,basshunter,z0x,talamasca... .ne znam ni ja napamet...
e drug sad sam se registrovo nes sam trazio po netu a o cemu pricate pa mene spominjete?? xD
Ljudi kako na serveru da se iskljuci da pravi ss na kraju svake mape (pub) ??
Options -> Multiplayer -> Advanced -> Automatically take end-game screenshots
E jesam bot xD, hvala brate.
E jel mi neko moze objasniti kad sa HLDS napravim server preko neta i uzmem IP koi dobijem i dam nekome on nemoze da udje na server a ja mogu...Jel neko znas sta da radim...
Ako taj neko ne može da uđe, a ti možeš, onda je problem do njega. Konektovanje na HLTV je isto kao i na regularan CS server, samo što je u tkz. "observer" modu.
el_corona
27.1.2010, 19:11
E jel mi neko moze objasniti kad sa HLDS napravim server preko neta i uzmem IP koi dobijem i dam nekome on nemoze da udje na server a ja mogu...Jel neko znas sta da radim...
Ako koristis ruter onda moras da prosledis odgovarajuci port npr. 27015 i ako ti je verzija CS koja je namenjena za igru a ne za server onda je ona ogranicena na LAN odnosno na C klasu adresa a zakljucana za internet (javne adrese), mada i to moze da se premosti. Resenje ti je da instaliras Hamaci da bi se racunari videli kao da su u LANu pa onda ako bude problema moras i port na ruteru proslediti. Ako imas modem onda je dovoljno i Hamaci samo da posdesite.
Ako taj neko ne može da uđe, a ti možeš, onda je problem do njega. Konektovanje na HLTV je isto kao i na regularan CS server, samo što je u tkz. "observer" modu.
kolko ja vidim on je reko hlds ane hltv.
kolko ja vidim on je reko hlds ane hltv.
Da, vidim i ja sad. Ali bez obzira, isti je odgovor (osim dela da je server u "observer" modu)
Da li si otvorio sve portove? Pogledaj par tema od ranije, lepo piše koji portovi se otvaraju.
Da li taj neko ko treba da uđe na server uopšte vidi server kada ukuca IP u CS (neka proba i sa connect IP: port, npr. connect 12.23.34.45:27015)
Da li si otvorio sve portove? Pogledaj par tema od ranije, lepo piše koji portovi se otvaraju.
Da li taj neko ko treba da uđe na server uopšte vidi server kada ukuca IP u CS (neka proba i sa connect IP: port, npr. connect 12.23.34.45:27015)
Da proba i sa connect ali nece....meni je port 27015...Tako mi je bilo namesteno kad sam otvorio to...
Thunderman
27.1.2010, 21:56
Ljudi imam problem:
Otisao sam u opcije,i stavio kod videa renderer sa Open3GL na Software,i restartovao igru.
Sad kad pokusam da udjem dobijem gresku:
"Error 5899: Metadata file missing or damaged [-1]!!!"
Jel zna neko kako da vratim normalna podesavanja (bez reinstaliranja)?
NIDZA bOj
27.1.2010, 23:31
jel zna neko,kako da vratim rezoluciju u igri kao sto mi je bila pre,msm znam preko podesavanja,al danas na rodju mi je ortak stavio na 1600x1200,i fali mi deo ekrana na kom je options,vidi se samo find servers????verovatno treba neki config za grafiku da se izabere,ali gde se on nalazi??/hvala/
ANGELDEAD
28.1.2010, 12:58
Da, vidim i ja sad. Ali bez obzira, isti je odgovor (osim dela da je server u "observer" modu)
Ja sam kod sebe otvarao hiljadu puta HLDS i nikad nisam uspeo, menjao i port i sve ostalo i nis (jedino sto sam zakljucio da mi ISP ne da da hostam, a sigurno gresim) inace ADSL (mislio sam napravit neki server 1 vs 1, neke male mape stavljati)
jel zna neko,kako da vratim rezoluciju u igri kao sto mi je bila pre,msm znam preko podesavanja,al danas na rodju mi je ortak stavio na 1600x1200,i fali mi deo ekrana na kom je options,vidi se samo find servers????verovatno treba neki config za grafiku da se izabere,ali gde se on nalazi??/hvala/
idi destkop/properies/sttings (ili nadji u driverima za grafu) promenis rezoluciju na manju od 1600x1200 trebalo bi da ti promeni i u cs-y, onda podesis u cs-y koju si imao (ili koju hoces) i to bi bilo to, valjda.
NIDZA bOj
28.1.2010, 13:18
Ja sam kod sebe otvarao hiljadu puta HLDS i nikad nisam uspeo, menjao i port i sve ostalo i nis (jedino sto sam zakljucio da mi ISP ne da da hostam, a sigurno gresim) inace ADSL (mislio sam napravit neki server 1 vs 1, neke male mape stavljati)
idi destkop/properies/sttings (ili nadji u driverima za grafu) promenis rezoluciju na manju od 1600x1200 trebalo bi da ti promeni i u cs-y, onda podesis u cs-y koju si imao (ili koju hoces) i to bi bilo to, valjda.
probao sam to odma,ali kad je stavim na manju,na csu ostaje ista,i onda ne vidim ni one cobane na slici...ne pomaze ni reinstalacija,kao ni instalacija drugog csa...
el_corona
28.1.2010, 13:40
@Nidza
Probaj nesto ovako npr: "C:\CS 1.6\Valve\ hl.exe" -game cstrike -width 640 height 480
Napravi precicu i modifikuj putanju. U zurbi sam pa nemogu da sklepam bolje. :)
NIDZA bOj
28.1.2010, 13:54
@Nidza
Probaj nesto ovako npr: "C:\CS 1.6\Valve\ hl.exe" -game cstrike -width 640 height 480
Napravi precicu i modifikuj putanju. U zurbi sam pa nemogu da sklepam bolje. :)
il try...al bolje na pm kad budes imao vremena...
bas mi se igra,preksinoc skor 106:22 na dead matchu...
[]D.[].[]v[].[]D.
28.1.2010, 14:25
....bas mi se igra,preksinoc skor 106:22 na dead matchu...
Slab si :p !
Imam problem. Kada igram na nekom serveru ne radi mi chat!:( Kada nešto ukucam, ovo se pojavi.
http://img25.imageshack.us/img25/4332/chatin.jpg
Imam problem. Kada igram na nekom serveru ne radi mi chat!:( Kada nešto ukucam, ovo se pojavi.
http://img25.imageshack.us/img25/4332/chatin.jpg
Instaliraj patch v42
NIDZA bOj
28.1.2010, 15:44
D.[].[]v[].[]D.;965841']Slab si :p !
zagrevanje...:D
Imam još jedno pitanje. Gde da ubacujem tagove koje sam napravio?
Jel moze neko da mi pomogne ako je imao slican problem oko cs-a?
Ovako: Kada igram cs online ili sa botovima i kad trcim, walkujem, pucam.... deshava mi se da je swe normalno 10sec i odjedamput krene 2sec ubrzano da radi pa se onda malo zakoci... Iscima me :P i to tako stalno..
Cini mi se da igrica krene ubrzano da radi pa zbog servera i zbog neznam shta vec mora i da se zakoci da prodje to odredjeno vreme
Pa ako je neko imao slican problem ako moze da mi pomogne!?
Hvala unapred
ps: Reinstalirao sam cs vishe puta ne pomaze :S
Nisi napisao koju konfiguraciju imas. Ako imas AMD D2C instaliraj AMD Dual-Core Optimizer (http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-1432-4756-aafa-4d9dc646342f&ItemID=153)
Nisi napisao koju konfiguraciju imas. Ako imas AMD D2C instaliraj AMD Dual-Core Optimizer (http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-1432-4756-aafa-4d9dc646342f&ItemID=153)
AMD dual core processor 4400 2.3Ghz
1gb ram
Instalirao sam ja taj optimizer ali mislim da je neki stariji probacu i sa ovim ali ne znam :S
Diego Milito 22
28.1.2010, 20:25
E samo da kazem da sam resio moj problem sa FPS-om zahvaljujuci programu vista optimizer 2009 stvarno je sjajan jer komp bude skoro kao da je reinstaliran windows samo sto nema muka oko reinstalacije,gubitka podataka,trazenja drivera itd, takodje sam i ocistio graficku i kuler na procesoru (posle 2 godine) pa je mozda i zbog toga bolje.
Prestao sam bio da igram kantere pre pola godine, sad sam se vratio i imam ogroman problem sa pingom. Skinuo sam novu verziju (v42), posto sad vecina servera zahteva ovu verziju. E sad, kada udjem u igru, pokazuje mi da je ping 30, ali se oseca da je puno veci. Kad sam pogledao u Find Servers-Favorites, ping mi je 150-180. Pokusao sam sa svim mogucim rateovima( ne bas sa svim, pa ako neko ima preodlog, slobodno :D), ali i dalje mi ostaje veliki ping. Ranije nisam imao problem sa ovim. Internet mi radi normalno, skoro sam reinstalirao windows i formatirao hard disk, sve radi ko podmazano osim csa. Znaci da je u csu problem. Reinstalirao sam i cs ali opet isto. Da napomenem da je na svim serverima tako.Imam internet ADSL 1024/128. Ako neko moze da mi pomogne bio bih veoma zahvalan, mozda odradim neki sig u PhotoShopu :D. Potrebno mi je ovo jer su mi kanteri neka vrst odmora izmedju vezbanja amtematike za prijemni ispit za faks :D
Hvala
Prestao sam bio da igram kantere pre pola godine, sad sam se vratio i imam ogroman problem sa pingom. Skinuo sam novu verziju (v42), posto sad vecina servera zahteva ovu verziju. E sad, kada udjem u igru, pokazuje mi da je ping 30, ali se oseca da je puno veci. Kad sam pogledao u Find Servers-Favorites, ping mi je 150-180. Pokusao sam sa svim mogucim rateovima( ne bas sa svim, pa ako neko ima preodlog, slobodno :D), ali i dalje mi ostaje veliki ping. Ranije nisam imao problem sa ovim. Internet mi radi normalno, skoro sam reinstalirao windows i formatirao hard disk, sve radi ko podmazano osim csa. Znaci da je u csu problem. Reinstalirao sam i cs ali opet isto. Da napomenem da je na svim serverima tako.Imam internet ADSL 1024/128. Ako neko moze da mi pomogne bio bih veoma zahvalan, mozda odradim neki sig u PhotoShopu :D. Potrebno mi je ovo jer su mi kanteri neka vrst odmora izmedju vezbanja amtematike za prijemni ispit za faks :D
Hvala
Provajder?
I sad kad kaze telenor :D
ANGELDEAD
29.1.2010, 15:26
Imam još jedno pitanje. Gde da ubacujem tagove koje sam napravio?
.../cstrike/logos tu ga paste udjes u cs-y i dalje valjda znas options i...
Provajder?
Mozda i mene zeza provajder, ali kod mene je druga prica ping nikad veci od 40, na servu 4/5 igraca meni stane igra na nekoliko sekundi i opet krene sve normalno, tako isto i kad je 10-ak i vise igraca (samo sto se onda jos neki zale da i njima koci, nisam ih pitao dal je i kod njih adsl) inace solucija je hoster pa mozda je i do njih.
Provajder?
Preko poste(.ptt :))
Ne znam sta da ti kazem... Verovatno je provajder. Vidi na http://www.speedtest.net/index.php upload i download pa kazi sta si izmerio.
Ne znam sta da ti kazem... Verovatno je provajder. Vidi na http://www.speedtest.net/index.php upload i download pa kazi sta si izmerio.
Sto posto nije provajder, rezultati su odlicni
Download: 1.05 Mb/s
Upload: 0.11 Mb/s
Ping: 49
Mozda bas nije tema za ovo pitanje ali ima veze:
Dakle kupujem podlogu za misa i zanima me koja je bolja za cs :
Razer Goliathus contrlol ili speed ??
Mis je a4texh x738k, dpi 3200, igram sa manjim sens.
Ima li neko ideju sta da radim???
Mozda bas niej tema za ovo pitanje ali iam veze:
Dakle kupujem podlogu za misa i zanima me koja je bolja za cs :
Razer Goliathus contrlol ili speed ??
Mis je a4texh x738k, dpi 3200, igram sa manjim sens.
Uzmi Steelseries QcK za oko 1000 dinara, ili Roccat Taito oko 1500. :)
Te rejzerove podloge mislim da su precenjene.
Da stavis mousefix :D :D
Kucaj:
Rate 8-9000
cl_updaterate 40-60
cl_cmdrate 40-60
Ali problem je najverovatnije zbog opterecenosti mreze i ti tu nista ne mozes.
Skini neki program za monitoring saobraćaja preko interneta kao npr. Net meter (http://www.metal-machine.de/readerror/index.php?action=tpmod;dl) . Nemoj ništa da radiš na internetu, već gledaj da li postoji neka aktivnost. Ako postoji onda verovatno imaš "slepog putnika" na računaru koji radi određene aktivnosti preko mreže i "jede" ti protok.
Što se tiče podešavanja rejtova, što manje vrednosti, manji je ping, ali je zato gameplay lošiji.
Testiraj: rate 3500, cl_updaterate 20, cl_cmdrate 20 - sa ovim ping ne bi trebalo da ide preko 10-50ms.
Sto posto nije provajder, rezultati su odlicni
Download: 1.05 Mb/s
Upload: 0.11 Mb/s
Ping: 49
Bolje ti je sve nego moj net, jedino je upload isti, nemam sad pojma o cemu je rec. Kucaj ovo sto ti luka rece, a da ti nisi pomesao seckanje i lagovanje?
Ako ti secka u pravom smislu te reci onda je pricesor bitan, a ako laguje net je u pitanju...
Skinuo sam neki kanter 1.6 standalone v48 koji u sebi ima neke nevidjeno dobre botove. Videcu kako se zovu pa cu da vam dam, stvarno su ok za ubijanje vremena, nisu onako retardirani i citerski a opet vidi se da napadaju sa taktikom i dosta se ponasaju kao pravi igraci.
Ja to pricao ortaku koji ok igra kanter i on se smeje, ja reko dodji kod mene da vidis i na kraju on zavrsi 9/16 igraca na mapi.
Primer. dust, ja i dva terora prolecemo kroz tunel i vide na dva kantera, krecemo da pucamo i vidis kako dolazzi treci kanter,, strejfuje i puca, ide po onom puticu iznad mosta i skoci nam sa ledja....
u svakom slucaju da ne smaram, meni su bas ok, naravno daleko od nekog boljeg igraca
NIDZA bOj
30.1.2010, 12:29
Bolje ti je sve nego moj net, jedino je upload isti, nemam sad pojma o cemu je rec. Kucaj ovo sto ti luka rece, a da ti nisi pomesao seckanje i lagovanje?
Ako ti secka u pravom smislu te reci onda je pricesor bitan, a ako laguje net je u pitanju...
nije mi jasno,jedino ako imas neki 1mb i 129 kb konekciju:),pa ti stoji download 1.o5mb,moj ortak imam 1 mb a pise mu za download 0.87..
Ja imam 1024, a juce mi na speedtest pisalo 1.08, danas manje od 1mb. :) (~850 kb)
Da stavis mousefix :D :D
Kucaj:
Rate 8-9000
cl_updaterate 40-60
cl_cmdrate 40-60
Ali problem je najverovatnije zbog opterecenosti mreze i ti tu nista ne mozes.
Jel me ti odnekud znas, posto mi je nick Krilce.withoutmousefix :D
Pokusacu sad, hvala :D
rate slobodno moze na 5-6k
Sad je malo bolje, ali jos uvek laguje. I opet sam prvi na vecini mapa, ali ne mogu ovako da igram, cesto se desava da mi usled pucanja poraste ping. Jos neki predlog?
K[i]zi[t]O
30.1.2010, 16:26
E,sada je red na mene ponovo da pitam... xDD ovako...nmg da pricam tokom igranja cs-a...nznm sta je bilo i odjednom, nece... -.- radio je sve dok nisam instalirao patch v42.... jel zna neko u cemu bi mogao da bude problem? P.S. stisnem ja k, nece...udjem u opcijem,promenim slovo...opet nece... help,help :D
options/voice pojacaj sve na max ;)
Ljudi opet imam neku nedoumicu, imam mis koji ima 3200 dpi, on je i namesten, a sens u cs-u mi je 1,e sad me zanima jel bolje to ili da mi dpi bude manji a sens veci, nije mi jasno ??:confused:
Dpi - dots per inch, objasnjava ustvari koliko mis/biloStaDrugo ima pozicija na povrsini od 1 incha. Teoriski je bolje da je mis sa sto vecim dpi, ali ja imam misa kome se na jedan njegov taster menja dpi, i igram na slabiji dpi samo zato sto mi sens vise odgovara a ne zato sto je dpi toliki koliki jeste.
Skorz individualna stvar.
Sad je malo bolje, ali jos uvek laguje. I opet sam prvi na vecini mapa, ali ne mogu ovako da igram, cesto se desava da mi usled pucanja poraste ping. Jos neki predlog?
Jesi li pročitao prethodni post? Proveri da li postoji neka aktivnost preko mreže uz pomoć navedenog programa. Moguće je da ti neki proces iima određenu aktivnost na net-u, pa ti laguje. Takođe, naveo sam niske vrednosti za updaterate i cmdrate (20-30), jer tada je potrebno manje protoka, ali to je samo zbog testiranja. Za optimalno igranje stavi rate 5000, cl_updaterate 44, cl_cmdrate 44 (za najbolji feeling u toku igre stavi 9999, 101, 101). Komanda updaterate i cmdrate najviše utiče na protok. Sa maximalnom vrednošću protok je 7-8 kb/s. Sa updaterate 30 protok je oko 3-5 kb/s.
Sve to možeš videti kada kucaš komandu net_graph 1 (2 ili 3).
Ako ne postoji neka druga aktivnost (ugasi sve nepotrebne procese i servise, uključujići Antivirus, MSN itd), onda se žali ISP-u.
Skinuo sam neki kanter 1.6 standalone v48 koji u sebi ima neke nevidjeno dobre botove
Daj bas da vidimo :) (ako nisu toliko dobri znaci da si postao gori od bota :D)
nije mi jasno,jedino ako imas neki 1mb i 129 kb konekciju:),pa ti stoji download 1.o5mb,moj ortak imam 1 mb a pise mu za download 0.87..
Te vrednosti stalno variraju.
Jel me ti odnekud znas, posto mi je nick Krilce.withoutmousefix :D
Balkan Ekspres ;)
zi[t]O;968103']E,sada je red na mene ponovo da pitam... xDD ovako...nmg da pricam tokom igranja cs-a...nznm sta je bilo i odjednom, nece... -.- radio je sve dok nisam instalirao patch v42.... jel zna neko u cemu bi mogao da bude problem? P.S. stisnem ja k, nece...udjem u opcijem,promenim slovo...opet nece... help,help :D
Ovo sto je rekao gavrilo i proveri neka podesavanja u windowsu za mikrofon.
I batali to nmg, nzm i slicno.
Edit:
@ivan zar vrednosti za update od 101 nisu samo za LAN? :icon_scra
NIDZA bOj
30.1.2010, 20:58
Ljudi opet imam neku nedoumicu, imam mis koji ima 3200 dpi, on je i namesten, a sens u cs-u mi je 1,e sad me zanima jel bolje to ili da mi dpi bude manji a sens veci, nije mi jasno ??:confused:
ti namesti sve kako ti odgovara...
Luka, reci mi nick sa BEa, ako je LUka.zip ne mogu da se setim xD
Evo jedan jako dobar cs 1.6 server posetite!!! :):)
217.26.75.26:28081 Kanjiza - Gaming Public server
nikolapfc89
31.1.2010, 3:03
aj nek neko da rateove...
http://www.speedtest.net/result/700360509.png (http://www.speedtest.net)
http://www.pingtest.net/result/9270594.png (http://www.pingtest.net)
el_corona
31.1.2010, 10:33
rate "8000"
cl_rate "8000"
cl_updaterate "60"
cl_cmdrate "60"
ex_interp "0.018"
net_graph "3"
fps_max "101"
Iskljuci vsync iz drajvera da bi fps_max mogao da ode do ~101 mada ja radije drzim ukljucen vsync jer ne volim one linije sto kad kad prodju ekranom kad je iskljucen pa mi je zato fps oko 60. Ako ti bude lagovalo sa ovim vrednostima onda ih smanji po malo.
Ako imaš kvalitetan net gotovo da nema razlike. U globalu, updaterate nema veze sa internet/LAN podešavanjima već sa brojem paketa u sekundi. Znači ako imaš fps 100, i updaterate 100 u svakom frejmu će se prebaciti 1 paket. Ako ti je fps na 60, a updaterate na 100, prebaciće se 60 paketa (znači da su fps i updaterate na neki način povezani).
Znači ako staviš manji updaterate, zahtevaš manje paketa od servera. Uglavnom treba eksperimentisati i rejtove prilagoditi kvalitetu internet veze. Ako imaš kvalitetan internet (ne misli se samo na brzinu), bez problema možeš igrati na 101.
rate znači broj bajta (bytes) u sekundi koje klijent može da primi. Ako je na serveru limitiran sv_maxrate (što obično jeste), džabe je stavljati veće vrednosti. Uvek treba staviti isti rate kao što je na serveru definisano, jer se tako izvlači maximum.
Za smooth igranje CS zahteva dobru mašinu, i kvalitetan internet (čak i za današnje standarde). Mnogi i ne primećuju razliku kada dođe do "gutanja" paketa (po igraonicama je popularno "progutao mi metak") ili kada imaju previše loss-a...Znači formula je prosta: uz kvalitetan internet, i veći updaterate i cmdrate manja mogućnost za "gutanje" paketa.
aj nek neko da rateove...
http://www.speedtest.net/result/700360509.png (http://www.speedtest.net/)
Pošto ti je upload manji pokušaj sledeće vrednosti:
rate 6000 (gledaj preko hlsw-a podešavanje na serveru i stavi isti - rate = sv_maxrate na serveru).
cl_updaterate 44 (max 66)
cl_cmdrate 44 (max 66)
fps_max 100
ex_interp 0.05
Uvek gledaj da rejtove podesiš na osnovu net_graph komande, a ne na osnovu speedtest-a. Kada skapiraš kako net_graph funkcioniše lako ćeš naći idealna podešavanja za sebe.
petrixs123
31.1.2010, 23:43
Serbian Gaming Public 217.26.212.40:27030
dodjite svi su dobrodosli
Interesuje me kako da namestim LAN?! Imam jedan komp i lapo top....instalirano na oba CS! Povezani su na modemu.....radi net na oba kompa! I sad kad kreiram mapu na jednom kompu, na drugom je nema u LAN da je neko kreirao, sta treba da uradim, je l' treba neki patch da stavim za to, staaa?! Zna li neko?! ;) Tnx..
Da li si menjao mapu?
kod mene u gradu u igraonicama, ako neko nema te mape koja je trenutno na tom serveru, nije htelo da prikaze server, a provjeri u my network place, dal ima komp-a i dali je LAN u redu? (mozda je namesten samo za net, nzm bas nes o tome)
Interesuje me kako da namestim LAN?! Imam jedan komp i lapo top....instalirano na oba CS! Povezani su na modemu.....radi net na oba kompa! I sad kad kreiram mapu na jednom kompu, na drugom je nema u LAN da je neko kreirao, sta treba da uradim, je l' treba neki patch da stavim za to, staaa?! Zna li neko?! ;) Tnx..
Probaj sa connect pa ip od kompa na kom je kreiran server npr. connect 192.168.1.2:27015 (ako nisi menjao port onda ne moras da ga unosis). IP od kompa koji je server dobijas kada u cmd ukucas ipconfig ili ako si kreirao preko HLDS onda na prvoj stranici prozora koji HLDS izbaci ti pise ip koji treba sa drugog kompa da uneses ku konzolu ono connect 192.168.1.2
193.34.145.81:27025 xPe teAm CW Server , Dodjite !!!:worshippy
Dodjite i dovedite svoje prijatelje |eXtreme*| CS Arena 193.34.145.81:27077
Prvo na oba kompjutera definiši IP adresu:
start>control panel>Network Connections>selektuj LAN konekciju i klikni na Change Settings of this connection.
Označi Internet Protokol (TCP/IP)>Properties. Klikni na Use the following IP address. U IP address polje ukucaj: 192.168.10.1 (pošto je najverovatnije 192.168.1.1 adresa modema). Subnet mask: 255.255.255.0.
Isto to uradi na drugom računaru samo stavi sledeću IP adresu: 192.168.10.2. Subnet mask je isti.
Startuj CS idi u Favorites>Add server i kucaj IP adresu računara na kome si podigao server i port npr. 192.168.10.1:27015. Sada možeš videti računare u LAN-u (ne moraš da proveravaš IP adresu i da kucaš connect...server će se automatski pojaviti).
Meni nije jasno kako demo koj preuzmem sa hltv.org na 47 protokol ima mnogo bolji kvalitet nego ovaj na 48. Demo iz 2006 skoro i da ne baguje, a ovi demoi iz 2009/10, to je nepodnosljivo... kakav rafal, nema nista od njega kad neko pusti rafal ispali po metak dva i to u najboljem slucaju, ovako samo mu nanisani glavu i ne pukne(ocu da kazem ne vidim da ispali metak) i ovom se raspadne glava. Jel to do mene ili do demoa? Mozda sam vec postavio pitanje ne secam se...
ps. ivane koj ti je nik?
E, ljudi, ako neko ima BadBoy (najbolje v5 pošto tu imaju svi najbolji rejtovi) neka otvori preko Notepad-a Rates.cfg fajl i tu ima sve rejtove za najmanji ping i manji lag!
Usput...bilo mi je dosadno pa sam "malo" izmenio taj čit...ako nekog zanima posalću mu porukom adresu gde da skine...iskljucio sam mu neke opcije(npr. što stalno promoviše na Say www.united-cheaters.com), ali sam poboljsao NickChanger....
NISAM ČITER ali kao što rekoh, bilo mi je dosadno... :D
Pozz...
Ako imaš kvalitetan net gotovo da nema razlike. U globalu,
Lepo objasnjeno. :)
Pronasao sam ja odgovarajuce vrednosti za rejtove jos odavno, bas eksperimentisanjem na serveru uz net graph, isprobao sam oko 15 kombinacija i nasao priblizno najbolju.
Inace kad stavim update i cmd na 101 ping odleti na 180 :kreza: sta reci osim - Telekom.
Evo jedan jako dobar cs 1.6 server
xPe teAm CW Server , Dodjite !!!:worshippy
Dodjite i dovedite svoje prijatelje
Prekinite da reklamirate vase tupave servere u ovoj temi, postoji odgovarajuce mesto za to. :nov_explo
E, ljudi, ako neko ima BadBoy (najbolje v5 pošto tu imaju svi najbolji rejtovi)
Pozz...
Da nisi citer, ne bi ti ni skinuo BB.
Nemoj se nerviras kad te ubijaju bolji igraci, vremenom ces da se poboljsas pa ces i ti njih.
Aleksandar1987
2.2.2010, 20:34
Ljudi ajde dajte neki domaci a dobar server, pun mi k.... citera, ne mogu da verujem da jos uvek postoje idioti koji koriste ta sr...!!!
brate колиба, риошер, балканекспрес, кгб :Д tu bar nema citera, samo da dobijes naviku da se rano budis.
Aleksandar1987
2.2.2010, 21:36
Sto rano?? Kasnije puno pa ne moze da se udje ili??
K[i]zi[t]O
2.2.2010, 22:22
Daj bas da vidimo :) (ako nisu toliko dobri znaci da si postao gori od bota :D)
Te vrednosti stalno variraju.
Balkan Ekspres ;)
Ovo sto je rekao gavrilo i proveri neka podesavanja u windowsu za mikrofon.
I batali to nmg, nzm i slicno.
Edit:
hvala i tebi i gavrilu..ja sam proverio u control panelu oko mikrofona, sve radi, proveravao sam ga...nego u igricu, sada sam to tek skontao, povecam ja na max *Voice transmite volume* i stisnem ok (naravno,da bi snimio) i opet udjem da proverim, opet je minimalno... -.- znas sada kako? :D
E, ljudi, ako neko ima BadBoy (najbolje v5 pošto tu imaju svi najbolji rejtovi) neka otvori preko Notepad-a Rates.cfg fajl i tu ima sve rejtove za najmanji ping i manji lag!
Usput...bilo mi je dosadno pa sam "malo" izmenio taj čit...ako nekog zanima posalću mu porukom adresu gde da skine...iskljucio sam mu neke opcije(npr. što stalno promoviše na Say www.united-cheaters.com (http://www.united-cheaters.com)), ali sam poboljsao NickChanger....
Pozz...
nzm, odakel si skinuo taj cit, ali meni Bad Boy 5 ne postavlja to na say (imam veoma veliko iskustvo sa citevima, a to znaju mnogi clanovi ovog foruma) Evo sta mi pise u rates.cfg
#rate "28000"
#cl_cmdrate "60"
#cl_updaterate "999"
#cl_rate 9000
#ex_interp "-999999"
nisam probao ove rate-ove na cs-y, posto sam zadovoljan sadasnjim
cl_cmdrate "10"
cl_updaterate "101"
rate 0-6000
ovo ostalo ne koristim
i moj ti je savet da batalis citeve sad u ranoj fazi, nemoj upasti u citeve kao sto sam ja. (ali mene je izlecio samp, a sad sam se opet vratio cs-y i sada bi bili citevi, ali sada dobih admina kojeg ne bih da izgubim, a iskustvo sa citevima mi sada mnogo pomaze)
Meni Bad Boy 5 (a i 4.2) nikad nisu menjali rate-ove, da li sam to podesi na njima ili moj (rumunski) cs ne dozvoljava bb-y da simulira rate-ovima. A iz svog licnog iskustva mogu reci da je bb veoma los. (igrao sam sa igracima koji su imali bad boy 5 ukljucen i sa svojim citom sam ih pobjedjivao (posle nekoliko rundi svaki bb-ovac je molio na chat-y da izgasim cit, da bi se oni mogli popeti na rank-y)
Ako je neko igrao na Expert Zone (nekadasnjem cs servery) mogao se licno upoznati sa mojim citom :to_care: (kako sam krenuo obajsnit cu ti sve o citevima)
Svaki cheat se izvali,nema veze sto vam ne ispisuje taj Badboy poruke ,dovoljno je 2 runde pogledati igraca i zna ces da li ima ili nema cit.
Bolje batalite te stvari ,jer Once a cheater always a cheater .
Sto rano?? Kasnije puno pa ne moze da se udje ili??
Pa da :) mozes slot da kupis ali ako si uporan mozes da udjes i uvece cak, a tamo pre pola 10 - 10 bez problema :)
evo ti ip od KGB-a 217.26.212.10:27015 svi skoro su mnogo dobri, ali se desava da udju neki igraci koji zivot sebi upropaste cs-om, i igraju bolesno dobro...
zi[t]O;971339']hvala i tebi i gavrilu..ja sam proverio u control panelu oko mikrofona, sve radi, proveravao sam ga...nego u igricu, sada sam to tek skontao, povecam ja na max *Voice transmite volume* i stisnem ok (naravno,da bi snimio) i opet udjem da proverim, opet je minimalno... -.- znas sada kako? :D
Vidi dal ti nije smanjen mic dole u volumeman(onaj malecki zvucnik kod sata dvoklik na njega pa vidi) a nemam bas iskustva sa micom u igri, ili koristim TS ili slusam sta ke*njaju drugi :)
A iz svog licnog iskustva mogu reci da je bb veoma los. (igrao sam sa igracima koji su imali bad boy 5 ukljucen i sa svojim citom sam ih pobjedjivao (posle nekoliko rundi svaki bb-ovac je molio na chat-y da izgasim cit, da bi se oni mogli popeti na rank-y)
http://img407.imageshack.us/img407/3861/55691093998995572139448.jpg
Svaki cheat se izvali,nema veze sto vam ne ispisuje taj Badboy poruke ,dovoljno je 2 runde pogledati igraca i zna ces da li ima ili nema cit.
Upravo tako.
Iskusniji igraci umeju da procene ko igra na zvuk a ko zaista ima wh.
brate колиба, риошер, балканекспрес, кгб :Д tu bar nema citera, samo da dobijes naviku da se rano budis.
Da, samo ta 4 servera.
Drugi im nisu ni do kolena. (mada ima jos nekoliko solidnih)
I oni ne dele slotove za 100 dinara, tu moras da ga zasluzis.
Ne razumem cemu ti citevi ?
Jel zbog skora , dobijanja admina / slota ?
Mdaj ,igraj na serveru i postuj pravila istog i dobices admina / slot i ako ne igras nesto posebno .
nzm, odakel si skinuo taj cit, ali meni Bad Boy 5 ne postavlja to na say ...
Ako je neko igrao na Expert Zone (nekadasnjem cs servery) mogao se licno upoznati sa mojim citom :to_care: (kako sam krenuo obajsnit cu ti sve o citevima)
Vidim da uopšte nisi upoznat sa tim...ne znam zašto se hvališ? "Moj cheat je bolji od tvog"? Moj tata je jači od tvog!..:icon_scra
Prvo, BadBoy je cheat koji je dizajniran za cheaterske servere. BadBoy je užasno loš cheat, sa lošim recoil-om itd. Ja cheatove NIKADA nisam koristio public, već samo testirao kako bi napravio adekvatnu zaštitu na serveru od istih (plugin, prepoznavanje skripte, unapređen ban itd). BBoy jednom cheatu (koji iz principa neću da spominjem) ne može da prismrdi niti da neko ko koristi taj cheat bude ubiven od strane cheatera sa BB. I za taj cheat teško da se može napraviti zaštita na serveru. Zato je Steam zakon (ko nema steamID automatski je pod lupom na boljim serverima), pa igrajte sa cheatom ako smete. :)
Aleksandar1987
3.2.2010, 13:11
Ne razumem cemu ti citevi ?
Jel zbog skora , dobijanja admina / slota ?
Mdaj ,igraj na serveru i postuj pravila istog i dobices admina / slot i ako ne igras nesto posebno .
Pa zbog skora naravno! Al kad malo bolje pogledate ko se krije iza citera da ne kazem CITOR-a kao neki klinci, videcete da su to sve deca, ali bukvalno deca.
Gledao sam na You Tube-u jedan klip gde jedan mali objasnjava kako se koristi cit, plakao sam kad sam cuo glas. I onda takav klinac meni kaze da ne koristi nista! Ljudi nemojte meni te fazone, ja koji igram toliko godina CS mogu da izvalim dal ima cit. Naravno uvek postoje igraci koji bolesno igraju, njima svaka cast. E sad da stvar bude jos gora admini su takodje napaljeni klinci koji daju kintu da bi bili admini, a dosta admina koristi sifre neke, i to je providno, a drugari admina su citeri i ne dobijaju ban. A ako kazes bilo sta dobijas ban, ako ni admin sifras ne moze da te ubije onda dobijas ban. Desavalo mi se vise puta. Takve ljude ne razumem, al neka se igraju deca, nikad nece ni nauciti da igraju. Samo znam da mi ni jedan od njih nije ni do kolena. :D
Iritirajuce jeste, tj jako iritirajuce, al vremenom se covek navikne....
I jos nesto sam zaboravio da kazem, kad pomenem da neko ima cit vade se na foru: "Nema on nista, igra iz KGB-a". Pa ajde mi dokazi da igras iz KGB-a, gde su dokazi :D
Al vecito kada optuzite nekoga da ima cit javlja se drugar da brani :D
Au kolko se izmenila lista na gametrackeru, od nasih servera je 5. na svetu neki spin za kog nisam ni cuo, a koliba i kgb tek 27. i 20. sramota, a koliba je bila 1. na svetu pre jedno 2 meseca.
Au kolko se izmenila lista na gametrackeru, od nasih servera je 5. na svetu neki spin za kog nisam ni cuo, a koliba i kgb tek 27. i 20. sramota, a koliba je bila 1. na svetu pre jedno 2 meseca.
Gametracker pokazuje samo posećenost ljudi na serveru, a to znači da ako je neki server posećen on je i popularan. Ali to izgleda kod nas ne važi. Zašto? Zbog redirekcije. Svi serveri koji su hostovani preko KGB-a imaju redirekciju na sve ostale servere (a ima ih poprilično, jer svaki klinac sada hoće svoj server). Tako da mnogi misle da im je server popularan, jer je pun, a u stvari većina ljudi koji dolaze i ne znaju da su redirectovani na taj server.
Ako hoćeš kvalitetniju public igru, igraj na serverima gde nema cheatera, gde su normalni admini itd, a ne na osnovu game trackera.:) Sada na KGB-u uglavnom igraju deca, i IMA cheater-a...Ako neko igra na KGB-u ne mora da znači da nema cheat. KGB zajednici tj. HQ su bitne samo pare (možda ih tu i razumem), a ne kvalitet igre. Npr. KGB hostuje oko 1000 i kusur servera i za svaki uzimaju oko 30EUR mesečno, pa izračunajte koliko je to.
Najkvalitetnije igre su preko mirC-a...nađete ekipu i server i igrate sa njima...Baš zbog takve masovne politike koju vodi KGB, CS je kod nas na veoma niskom nivou (veoma slabi igrači). Kod nas uglavnom vlada mišljenje "da smo PRO CS gejmeri"...a onda neki naš najbolji i gotovo nepobedivi klan (ili bilo koji drugi) odigra sa nekim solidnim stranim klanom, a stranci ih bukvalno gaze nogama. :) Neće se kod nas još dugo stvoriti prostor za kvalitetan CS (koji uključuje kvalitetne igrače). Šteta.
K[i]zi[t]O
3.2.2010, 19:14
Pa da :) mozes slot da kupis ali ako si uporan mozes da udjes i uvece cak, a tamo pre pola 10 - 10 bez problema :)
evo ti ip od KGB-a 217.26.212.10:27015 svi skoro su mnogo dobri, ali se desava da udju neki igraci koji zivot sebi upropaste cs-om, i igraju bolesno dobro...
Vidi dal ti nije smanjen mic dole u volumeman(onaj malecki zvucnik kod sata dvoklik na njega pa vidi) a nemam bas iskustva sa micom u igri, ili koristim TS ili slusam sta ke*njaju drugi :)
ajd jos jednom procitaj sta sam napisao i bicu ti zahvalan... ;) sva podesavanja u windowsu su dobra,sredjena su...ali, kada udjem u igru, options/voice povecam na max sve...stisnem ok...udjem ponovo u opcije,da pogledam to, opet je na minimum...p' kazem, NE VREDI PODESAVATI TAKO, NECE DA MI PRIHVATI OPCIJU! ;)
zi[t]O;972048']...udjem ponovo u opcije,da pogledam to, opet je na minimum...p' kazem, NE VREDI PODESAVATI TAKO, NECE DA MI PRIHVATI OPCIJU! ;)
Proveri da li ti je config read-only. Ako jeste isključi tu opciju.
K[i]zi[t]O
3.2.2010, 21:59
Proveri da li ti je config read-only. Ako jeste isključi tu opciju.
nije read-only...sada sam proverio :rolleyes: :/
Pa zbog skora naravno! Al kad malo bolje pogledate ko se krije iza citera da ne kazem CITOR-a kao neki klinci, videcete da su to sve deca, ali bukvalno deca.
Ja kad god banujem nekog ukucam reason ChitoR :D
Aleksandar1987
4.2.2010, 2:35
Ja kad god banujem nekog ukucam reason ChitoR :D
Hahahaha!!! Znaci i ti si admin sifras!? :a_bleh::a_bleh::a_bleh:
Ja samo koristim amx_banid 0 :D
Ja samo koristim amx_banid 0 :D
I onda samo promeni ime, kuca "reconnect" i ponovo uđe. :)
Ne razumem,ali amx_banid banuje STEAM ID i nema sanse da igra na serveru,barem dok ne prodje ban :ciao:
Ne razumem,ali amx_banid banuje STEAM ID i nema sanse da igra na serveru,barem dok ne prodje ban :ciao:
U pravu si...ako je server samo steam. ;) Ali kod nas su uglavnom popularni non-steam serveri, pa ban traje samo dok mu se ne promeni ID (reconnect). :) Ako igra sa non-steam CS-om taj ban mu "ne može ništa".
A kako da mu prođe ban ako si kucao permanent tj. 0? :)
Dosta servera je preslo na protokol 48, i tako svaki igrac dobije jedinstveni steam id koji ne moze da promeni ,i kad dobije ban ne moze da igra .
U prethodnom postu nisam napisao 0 ,pa sam dodao da ne moze da igra sve dok ne prodje ban ( primer :P) ;)
To nisam znao. Mislim... znao sam za crakovan protocol 47/48, ali nisam bio upućen da dodeljuje jedinstveni ID, tj. da uspešno emulira steam. Mada je glupo da ti banuje Steam, a igraš na non-steam serveru (ali to valjda i nije moguće). Verovatno je ban client side.
Gametracker pokazuje samo posećenost ljudi na serveru, a to znači da ako je neki server posećen on je i popularan. Ali to izgleda kod nas ne važi. Zašto? Zbog redirekcije. Svi serveri koji su hostovani preko KGB-a imaju redirekciju na sve ostale servere (a ima ih poprilično, jer svaki klinac sada hoće svoj server). Tako da mnogi misle da im je server popularan, jer je pun, a u stvari većina ljudi koji dolaze i ne znaju da su redirectovani na taj server.
Ako hoćeš kvalitetniju public igru, igraj na serverima gde nema cheatera, gde su normalni admini itd, a ne na osnovu game trackera. Sada na KGB-u uglavnom igraju deca, i IMA cheater-a...Ako neko igra na KGB-u ne mora da znači da nema cheat. KGB zajednici tj. HQ su bitne samo pare (možda ih tu i razumem), a ne kvalitet igre. Npr. KGB hostuje oko 1000 i kusur servera i za svaki uzimaju oko 30EUR mesečno, pa izračunajte koliko je to.
Najkvalitetnije igre su preko mirC-a...nađete ekipu i server i igrate sa njima...Baš zbog takve masovne politike koju vodi KGB, CS je kod nas na veoma niskom nivou (veoma slabi igrači). Kod nas uglavnom vlada mišljenje "da smo PRO CS gejmeri"...a onda neki naš najbolji i gotovo nepobedivi klan (ili bilo koji drugi) odigra sa nekim solidnim stranim klanom, a stranci ih bukvalno gaze nogama. :) Neće se kod nas još dugo stvoriti prostor za kvalitetan CS (koji uključuje kvalitetne igrače). Šteta.
Mene bas zato i sve menje interesuju pub-ovi, samo bi igrao cw-ove i mixove sa proverenim igracima, a ne da igram dd2 na serveru koj ima 10 igraca ali pola od toga citeri, ili na dobrom publiku na kome ima 30 igraca, nekako je mnogo.Cw je najoptimalniji za kvalitetnu igru.
A ovo za kgb :) dobro gledao sam demoe gde su 4gl gazili strance ne kazem da su to neki kako nas narod zove про z igraci ali nisu losi da ti kazem. Pobedili su sky, sa evil geniusis su igrali prilicno dobro, ali izgubili na kraju, to su demoi koje sam mogo ja da pronadjem na hltv.org. Ne kazem da su bog zna sta ali eto... :) Ali je jedan kvalitetan klan malo za celu srbiju, eventualno nisu losi delerium, (ne znam dal si cuo, ove godine je konkurisao a wcg ali nisu prosli) sa njima sam imao priliku da igram, ubili su nas ali moj klan u to vreme je bio preslab za njih :)
Aleksandar1987
4.2.2010, 16:12
Iskren da budem, taktika je dobar deo pobede, treba znati taktiku za sve, a i imati dobre igrace..
A ovo za kgb :) dobro gledao sam demoe gde su 4gl gazili strance ne kazem da su to neki kako nas narod zove про z igraci ali nisu losi da ti kazem. Pobedili su sky, sa evil geniusis su igrali prilicno dobro, ali izgubili na kraju, to su demoi koje sam mogo ja da pronadjem na hltv.org. Ne kazem da su bog zna sta ali eto... :) Ali je jedan kvalitetan klan malo za celu srbiju, eventualno nisu losi delerium, (ne znam dal si cuo, ove godine je konkurisao a wcg ali nisu prosli) sa njima sam imao priliku da igram, ubili su nas ali moj klan u to vreme je bio preslab za njih :)
Nisam mislio na 4gl, već uopšteno. Mada, pogledaj malo više demo-a. Uopšte nisu toliko brilijantno igrali, već su i njih gazili...bukvalno su se pogubili. Ali s druge strane, na našim prostorima su više puta dokazali da su svojevrsni vladari...ali tu opet dolazimo do činjenice da je CS kod nas na veoma niskom nivou. :) Što se tiče drugih igara, npr. w3 ili dota tu izgleda da imamo malo kvalitetnije ekipe i igrače (bar oni koji malo ozbiljnije igraju).
Treba mi pomoc,danas sam oborio sistem i instalirao cs.Medjutim pri pokusaju da pokrenem igru izasla mi je greska 5889 metadata missing.Pre ovoga sam normalno igrao i radilo je ali vise nece.Ae neka neko kaze sta i kako.:confused:
Uzimajuci u obizr pretpostavku da se radi o cs-u(kako sam ovo zaj*ebano reko), jedino sto cu ja da ti kazem je da skines novi paket cs1.6. + patch v42(integrisan p48) 2 u 1, i da probas tako, ako nece greska je u windowsu za sta ces da se obratis u temi predvidjenoj za to na SK forumu. Ae pa srecno :)
Gde mogu da downloadujem najnormalniji cs 1.6 v42 a da nije sa kgb-a???
Aleksandar1987
9.2.2010, 20:01
Hocu da snimim svoju partiju cs-a u video zapisu, dal je neko radio to do sad i koji je program koristio??
Hocu da snimim svoju partiju cs-a u video zapisu, dal je neko radio to do sad i koji je program koristio??
Mozes da ukucas record 1 ja mislim , ali najbolje ti je da skines sebi fraps
evo ti link http://www.fraps.com/download.php ako hoces verziju bez ogranicenja vremena snimanja pisi mi pm
Mozes da koristis FRAPS ,ali dobija se los kvalitet kada se snima preko njega.
Ja sam pokusavao i snimio sam dosta akcija ,samo je problem u SonyVegas-u podesiti ,kako bi dobio najbolji kvalitet boja i ostalog.
Evo kako sam ja radio
Skinuo sam HLAE ,otvorio i ukucao sledece komande
viewdemo b4Ne
mirv_movie_fps 90
mirv_movie_export_sound 1
i kad sam nasao deo odakle hocu da pocne snimanje ukucao sam
mirv_recordmovie_start
kada zelis da prekines snimanje ukucas
mirv_recordmovie_stop
Ovako ti se u CS folderu naprave frejmovi ( 90 frejma po sekundi jer sam izabrao mirv_movie_fps 90) i pojavi se audio fajl koji smo dobili komandom mirv_movie_export_sound 1 .
Da bi spojio te sve frejmove preporucujem program VirtualDub .
Otvoris VirtualDub ,pa odaberes
Video -> Compression -> Uncompressed
Video -> Frame Rate -> 90
i posle ides SaveAs i ono ce spojiti u jedan video fajl ,koji kasnije mozes da otvoris preko SonyVegasa i editujes,ja sam pokusavao ali nisam bio bas nesto uspesan :(
Na ovom linku imas tutorial kako da sve odradis ,objasnjeno je i mislim da je najbolji tutorial sto se tice moviemaking-a
http://www.pgl.ro/forum/showthread.php?t=46512
Evo mog pokusaja al' nije ispalo bas lepo :mad:
http://www.youtube.com/watch?v=ioCmkM2Mwpw
EDiT :
Brzi sam :P:P:P:P:P :D
Isto vreme ,neverovatno :D
Možeš koristiti FRAPS ili neki drugi program za screen capture. Ali najbolje je da koristiš komandu startmovie gde ćeš dobiti slike u .bmp formatu (tako je najbolji kvalitet). Posle ih samo spojiš sa virtualdub-om u .avi.
Evo kratko uputstvo:
Izbinduj komande za snimanje i prekidanje:
bind "f1" "startmovie IME_DEMO_FAJLA.dem" "90"
(ovo 90 je FPS)
bind "f2" "endmovie"
Startuj .dem fajl sa recimo SKPlayer-om ili uz pomoć komande viewdemo IME_DEMO_FAJLA.dem i sa f1 snimaš, sa f2 stopiraš snimanje.
U /cstrike folderu se nalaze sve snimljene slike.
-Otvori Vdub prevuci sve slike u prozor Vduba. Zatim Video>Frame Rate neka bude isti kao gore (u ovom slučaju 90)
-Video>Compression > Uncompressed i save as avi.
Kada si snimio sve scene posle možeš da ih spajaš i ubacuješ efekte itd. preko Sony Vegas, Win Movie Maker itd. Takođe, kada si završio koristi huffyuv codec za kompresiju (traži na google).
EDIT: Lol, sad vidim da smo svi pisali u isto vreme. :D
Mozes da direktno snimis capture programom, odlican za to je wegame
a bolje resenje je prvo da uhvatis demo, a onda taj demo da snimas :)
U konzolu kucas:
record neko_ime ; kad zavrsis kucas stop
Posle kad pokrenes wegame(u njemu odredis taster za snimanje) udjes u cs pa u konzolu:
viewdemo neko_ime , on se pokrene i onda hvatas dobre fragove
prosto ko pasulj :D
Edit: Uh ala ja kasnim :a_whistli
Aleksandar1987
9.2.2010, 21:16
Probao sam vec fraps, odlican je, bas ono sto sam trazio. :ciao:
Bolje batalite te stvari ,jer Once a cheater always a cheater
samo procitaj sta si napisao....:boodala:
A sta sam to napisao ?
Ako vec ne mozes da razumes nemoj molim te da komentarises.
U prevodu :
Batalite te stvari (odnosi se na citeve ) a ovo
Once a cheater always a cheater se dokazalo u 9/10 slucajeva tacnim .
GG
A sta sam to napisao ?
Ako vec ne mozes da razumes nemoj molim te da komentarises.
U prevodu :
Batalite te stvari (odnosi se na citeve ) a ovo
Once a cheater always a cheater se dokazalo u 9/10 slucajeva tacnim .
GG
pa brt,ti si napisao da citeri batale citove,a pored toga si stavio da je jednom citer uvek citer,sto znaci ako je neko citer kako ce on da batali cit,ako ce uvek biti citer??a???:aplauz:a sam pametan...:D
Pa to stoji jednom citer uvek citer, ali ako citer moze da batali cit bolje da batali nego da se drzi poslovice jednom citer uvek citer...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.