Softver
Vesti
MotionOps obezbedio 1,2 miliona dolara investicija
Svet kompjutera
16. maj 2024.

Srpsko-američki startup MotionOps obezbedio je 1.2 miliona dolara investicija i dobio veoma značajno mesto u Katapult Accelerator programu. Ovo dostignuće predstavlja značajnu prekretnicu za ovu kompaniju koja za cilj ima da potpuno transformiše home service industriju.


Katapult Accelerator program je zajednički finansiran program od strane Evropske unije, Svetske banke i Republike Srbije. Do sada je obezbedio oko 20 miliona evra u investicijama i za cilj ima pomoć i podršku startapima kroz mentorske radionice i networking dešavanja.


MotionOps je softver dizajniran specifično za firme iz home service industrije, i pravljen je sa njihovim svakodnevnim izazovima u vidu. Digitalizuje sve operativne zadatke sa kojima se jedna kompanija susreće i omogućava im da svoje radne procese usavrše i maksimalno poboljšaju.

Mobilna aplikacija je napravljena za tehničare koji su na terenu i vrlo lako obezbeđuje pregled celokupnog projekta od početka do završetka radova.


Ono što izdvaja MotionOps od konkurencije je mogućnost proširenja tima i kompanije bez promene u sistemu, što mnogi drugi softveri ne podržavaju, kao i potpuno podesiv interfejs, koji se može uskladiti sa ličnim preferencama. Jedinstvena stvar je i sam tim osnivača – Nikola Cvetković i Trevor Maddux, koji vode timove u Srbiji i Americi.


Nikola Cvetković je iskusan programer sa dva uspešna startapa iza sebe i više od decenije iskustva u razvoju softvera. Trevor Maddux je preduzetnik iz home service industrije koji vodi uspešan biznis više od 15 godina. Njegovi uvidi u izazove preduzetnika su i doprineli uspehu kompanije MotionOps.


Razvoj i skaliranje platforme koja može biti konkurencija trenutnim liderima na tržištu zahteva značajne resurse – kako finansijske tako i tehničke. Reakcije trenutnih korisnika nam sve više potvrđuju da smo na pravom putu. Investicije koje smo dobili će biti iskorišćene za razvoj novih funkcionalnosti platforme i proširenje development tima u Srbiji, na čemu radimo trenutno”, kaže Nikola.


Home service industrija u SAD-u je jedna od najstabilnijih industrija američke ekonomije. Vrednost je procenjena na 500 milijardi dolara, sa godišnjom stopom rasta od 35 odsto i preko 500.000 biznisa kao potencijalnih klijenata. Home service industrija obuhvata širok spektar usluga koje se pružaju u domaćinstvima – popravke i održavanje domaćinstva, renovacije, čišćenje, servisiranje.


Product Hive, kompanija koja je razvila MotionOps, je niška kompanija koja je počela kao outsourcing agencija.


Niš je u poslednjih 15-ak godina oživeo kao IT hab u Južnoj Srbiji. Preko 25 firmi je osnovano ili otvorilo kancelarije u Nišu, a od toga je dobar deo startapa koji rade na sopstvenim proizvodima. Kompanije vide veliki potencijal u Južnoj Srbiji prvenstveno zbog sve većeg broja developera koji se ističu svojim radom i iskustvom.

MotionOps
Product Hive
PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUN 2024
Microsoft Windows/Android TV: Strimovanje igara u kućnoj mreži
Sa PC -a na Android TV
Šta kažete na to da se zavalite u fotelju ili kauč i da u PC igrama uživate na velikom ekranu?
AMD Ryzen 5 8600G
Pametan igrač
ova serija APU-ova donosi revoluciju u ovaj segment, jer pruža sasvim solidne performanse u igrama...
Gigabyte Aorus CO49DQ
Prelep pogled iz tenka
Nije prvi put da se srećemo sa monitorskom grdosijom od 49 inča, ali sada je pred nama prvi takav sa OLED panelom...
Synology DiskStation DS423+
Trajna investicija
NAS koji ide dobro utabanim stazama i definitivno možemo da ga preporučimo malim i srednjim preduzećima, ali i za ličnu upotrebu...
Huawei Watch Fit 3
Elegantniji i sposobniji
Hibridni satić koji ne samo da miri svet fitnes narukvica i klasičnih „pametnih satova”, već postavlja potpuno nove standarde u klasi...
Samsung Galaxy A15 5G i A25 5G
Prvi borbeni redovi
Galaxy A15 5G jedan je od najjeftinijih Samsungovih telefona sa 5G modemom i naslednik je Galaxyja A14 5G...
Microsoft Windows 11: Kreiranje bootabilne Windows instalacije
Prebacivanje Windowsa na USB stik
Media Creation Tool se jednostavno koristi, a proces se svodi na pritiskanje tastera Next i minimalnu interakciju...
Windows je u padu
Ali Microsoft je jak
Već duže od jedne decenije, Microsoft se suočava sa izazovima u održavanju tržišne dominacije svog vodećeg proizvoda - Windowsa...
Tehnološke granice pametnog nakita
Još sazreva
Nosiva tehnologija napredovala je velikim koracima tokom poslednjih petnaest godina...
Crow Country
Brutalno dobra low-poly, retro, TPS, horor avantura...
Senua’s Saga: Hellblade II
Ako „padate” na atmosferu i pozadinsku priču, spremite se na spektakl koji se retko viđa...
Homeworld 3
Pretvaranje jedne sjajne ideje u obični, neupečatljivi prosek...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama