Telefoni
Vesti
Promo
Nova Samsung A serija telefona nadmašila samu sebe
Svet kompjutera
2. april 2024.

U svetlu dinamičnog tržišta pametnih telefona, Samsung je ponovno postavio standarde sa svojom najnovijom Galaxy A serijom, predstavljajući modele Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G. Ovi telefoni ne samo što naglašavaju inovativnost i sofisticiranost, koje su postale zaštitni znak kompanije Samsung, već i pomno balansiraju između srednjeg i visokog ranga uređaja. Kako su ovi modeli trenurno najnoviji telefoni popularnog tehnološkog giganta, njihove impresivne specifikacije i funkcije pozicioniraju ih kao izuzetne igrače na tržištu, nudeći korisnicima iskustvo koje prevazilazi očekivanja u njihovoj klasi.


Revolucionarne mogućnosti kamera Galaxy A55 i A35


Kada je reč o fotografskim mogućnostima, Samsung Galaxy A55 i A35 podižu lestvicu u srednjem segmentu. Opremljeni vrhunskim kamerama, ovi telefoni omogućavaju korisnicima da uhvate svaki trenutak sa neverovatnom jasnoćom i detaljima.


Galaxy A55 se ističe unapređenom Nightography funkcijom koja pravi jasnije i živopisnije fotografije čak i u uslovima slabog osvetljenja. To znači da svaka fotografija snimljena noću može da dostigne nivo kao nikada pre. Takođe, ovaj model telefona se može pohvaliti i naprednom funkcijom AI Image Signal Processing (ISP) čime se prave savršene slike pri slabom svetlu, kakve ranije nisu viđene na Galaxy A seriji. Pored perfektnog izgleda okruženja, Night Portrait režim i 12-bitni HDR video garantuju da osobe na svakoj slici izgledaju fantastično.


I Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G pružaju izuzetne mogućnosti za fotografisanje, nasleđujući visoke standarde koje je postavio Samsung Galaxy brend. Ovi telefoni donose napredne karakteristike poput optičke stabilizacije slike (OIS) i digitalne stabilizacije slike video snimaka (VDIS), osiguravajući oštrinu i stabilnost kako fotografijama, tako i video zapisima, čak i tokom pokretanja uređaja.


Tajna zaštite je u Knox platformi


Po prvi put kompanija Samsung je odlučila da korisnike Galaxy A serije telefona obraduje dodatno zaštitom njihovih podatak i to putem Samsung Knox Vault. Kao bezbednosno rešenje na bazi hardvera otporno na neovlašćeno rukovanje, Samsung Knox Vault nudi sveobuhvatnu zaštitu od hardverskih i softverskih napada stvaranjem okruženja za bezbedno korišćenje koje je fizički izolovano od glavnog procesora i memorije sistema. Samsung Knox Vault takođe štiti kriptografski ključ uređaja i šifrira privatne podatke korisnika sačuvane na uređaju, tako da samo korisnik koji ima pravo ovlašćenje za otključavanje ekrana može da pristupi svojim podacima, čak i ako je uređaj izgubljen ili ukraden. Vaši PIN kodovi, lozinke i obrasci su definitivno i potpuno sigurni.


Nova Galaxy A serija nudi i Auto Blocker, opcioni paket dodatnih bezbednosnih mera. Kada je uključen, Auto Blocker može da blokira instaliranje aplikacija iz neovlašćenih izvora, proveri bezbednost aplikacije potragom za potencijalnim malverom i blokira potencijalno štetne komande i softverske instalacije na vašem uređaju kad je povezan USB kablom. Korisnici nove Galaxy A serije takođe imaju pristup Galaxy kontrolnoj tabli za bezbednost i privatnost kako bi lakše nego ikada pre mogli da vide i kontrolišu ono što se dešava sa njihovim podacima i otkažu bilo kakve dozvole kad god to požele. Takođe mogu da uživaju u funkciji Private Sharing (deo funkcije Quick Share), koja omogućava bezbedno i šifrirano deljenje privatnih dokumenata koji sadrže važne lične ili finansijske informacije.


Sa svim ovim funkcijama i novim karakteristikama, jedan zaključak je siguran – nova Galaxy A serija Samsung mobilnih telefona je nadmašila samu sebe i zasigurno je da tu ne planira da se zaustavi.


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
APRIL 2024
Gigabyte Radeon RX 7900 GRE Gaming OC 16G
Zlatni zeka
Model koji je izvorno namenjen kineskom tržištu, i koji se tamo pojavio još prošlog leta, lepo je popunio prazninu između modela RX 7800 XT i RX ...
Asus ROG Zephyrus G16 (GU605MY-QR085X)
Najkompaktnija zverka
Uz sve kompromise, ovo je verovatno najsnažniji laptop smešten u manje od dva kilograma i 18 milimetara visine...
Honor Watch 4
Savršeno upakovan
Sat koji donosi veoma malo pravih noviteta, ali kod kog je uklapanje poznatog i očekivanog dovedeno do savršenstva...
Mobile World Congress 2024
Ovde i AI ima AI
Utisak je da MWC „na nogama” drže isključivo velike kineske kompanije, a praksa predstavljanja flegšip telefona na sajmu je sve ređa...
Inovativni motori i reaktori
Bolji pogon
Električni motori uskoro stižu u putničke avione, samo da se reši nekolicina konstruktorskih prepreka...
Honor Magic 6 Pro
Magična Šestica
Sistem kamera oslanja se na tehnički sofisticiran dizajn sa promenjivim otvorom blende...
Apple, AI i nova tužba za monopol
Kisela ili slatka jabuka
Apple će uvek da koristi sopstveno rešenje, ukoliko može da ga napravi dovoljno brzo i kvalitetno...
Dragon’s Dogma 2
Nastavak dvanaest godina stare igre koja odavno ima kultni status, naoko, jednostavan akcioni RPG koji se trudi vas angažuje, ali i pomalo namuči...
Rise of the Ronin
Rise of the Ronin izuzetno podseća na Ghost of Tsushima, kako po izgledu, tako i po konceptu...
Highwater
Ugodan koktel postapokaliptične komike i poetične melanholije...
Microsoft Windows 3.0
Prisećamo se treće iteracije operativnog sistema baziranog na grafičkom korisničkom okruženju, koja je konačno mogla da izađe na crtu takmacima...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama