PRVI UTISCI
Kill It With Fire 2
Vladimir PISODOROV
1. maj 2024.

Civilizacija je još jednom na rubu uništenja, ali ovoga puta za to nisu krivi ratoborni vanzemaljci, već horde pauka. Ima ih svuda i proždiru sve na šta naiđu, bacajući svoje odvratne mreže unaokolo kao znak upozorenja. Ko će im se drugi suprotstaviti, nego vi, neustrašivi istrebljivač naoružan opsesivno-kompulzivnim poremećajem vezanim za osmonoge ljigavce.

U prvi plan izbijaju avanturistički elementi, podrška za više igrača i odlična atmosfera

Iz naziva igre lako možete da donesete pogrešan zaključak da se radi o bestijalnoj pucačkoj igri u kojoj ćete, mahom koristeći bacač plamena, na ispovest Gospodu slati buljuke dlakavaca. Umesto toga, očekuje vas neverovatno zarazna akciona avantura u kojoj se akcija prati u prvom licu. Istina je, na raspolaganju vam stoji gomila otkačenog oružja, među kojima je i improvizovani bacač plamena, laserski i „obični” pištolj, snajperka, usisivač, ali akcenat, ipak, nije samo na eliminaciji neprijatelja. Zahvaljujući tome što su dovitljivi i izuzetno spretni, pauke ćete morati da tražite ispod predmeta, po budžacima, u fiokama, iza slika na zidovima, a onda da ih veštim nišanjenjem i brzim povlačenjem oroza pošaljete u večna lovišta. Nesretnici su brzi kao munje, a neki od njih poseduju mogućnost mimikrije, pa ih nećete videti ni kada vam se nalaze ispred nosa, pa nemojte da se iznenadite kada prema vama ispale mrežu i tako vas nakratko onesposobe. Kako biste ih lakše locirali, koristićete specijalni detektor, ali ćete se oslanjati i na zvuke koje ispuštaju, skričeći turobno iz mraka. Inače, muzika i zvučni efekti povremeno su jezivi i pojedinim „partiturama” podsetili su nas na one iz filmskog serijala „Alien”.

Kad smo već kod vanzemaljaca, sledi obrt kom se malo ko nadao. Ne nalazite se u ulozi „običnog” istrebljivača, jer posedujete interplanetarni pedigre. Radite za vanzemaljsku veštačku inteligenciju koja obitava na svemirskom brodu koji je, takođe, infestiran dlakavcima. Po vasioni putujete koristeći portal koji neodoljivo podseća na zvezdanu kapiju iz istoimene TV serije. Koordinate lokacija koje je potrebno posetiti pribavljate akvizicijom specijalnih čipova koji se, naravno, nalaze duboko u neprijateljskoj teritoriji. Osim planetarnog putovanja, bićete u prilici da putujete i kroz vreme, te da posećujete najrazličitije tipove lokacija. Igri poseban šmek daje low poly grafika, mada je ona, u isto vreme, krivac što ponekad nećete na vreme uočiti detalje na šarenoj podlozi.

Rekli smo da je igra akciona avantura i to ona sa srazmernim brojem logičkih elemenata. Sobe često mogu da se posmatraju kao odvojene celine, u kojima je potrebno obaviti naznačeni broj zadataka, kako biste otvorili prolaz dalje. Isto tako, morate da prikupljate i „gorivo” za portal, a to je obično uslovljeno rešavanjem mini-problema. Ono što vas očekuje je, na primer, odstreljivanje naznačenog broja neprijatelja, premeštanje predmeta, korišćenje naročitog tipa naoružanja, uništavanje ispletenih mreža i tako dalje. Naravno da nije sve uvek tako linerano i naravno da ćete, kako igra bude odmicala, imati priliku da se vraćate na posećene lokacije i kupite nagrade koje ranije nisu bile dostupne usled neispunjenih zahteva. To može da predstavlja i problem, s obzirom na to da u igri ne postoji pristup klasičnoj mapi, već navigaciju obavljate na osnovu znakova koji će se „upaliti” kada su dostupni prethodno zaključani predmeti i lokacije.

Sledeća zanimljiva stvar odnosi se na igračke režime. Iako ih je samo dva, oba su osmišljena tako da pruže odličnu zabavu za više igrača. Naime, kampanju možete da igrate u društvu tri prijatelja, dok je na raspolaganju i PvP komplement, u kom možete da birate da li ćete da igrate kao istrebljivač ili pauk.

Malo je reći da nam se svidelo ono što smo videli igrajući Early Access verziju igre i jedva čekamo da vidimo šta su nam to autori pripremili za finalno izdanje. Avanturistički elementi, gomila oružja, podrška za više igrača i odlična atmosfera stvari su koje ističemo u prvi plan. Više informacija o igri možete da pronađete na adresi www.killitwithfiregame.com.


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama