TEST PLAY
HYPERCHARGE Unboxed
Lidija ĐUŠIĆ RADENKOVIĆ 
1. jun 2020.

Ima onih bombonjera na koje svi ponekad nalete. Fenomenalno pakovanje, eksplozija boja i fontova. Prelepo naslikano nugat punjenje. Dobra cena. Po otvaranju, na prvi pogled, dobar izgled čokoladica. Prvi griz, hm, pa i nije tako loše. Drugi griz, pa, onako... Punjenje malo tvrdo, nije baš kao na slici. Bombonjera se odlaže na policu i ostaje da čeka komšinicu i njen dolazak na kafu da čokoladice, kada ih podelite, budu malo ukusnije. HYPERCHARGE Unboxed je takva bombonjera, na moju veliku žalost. OK, možda sam malo surova, ali evo zašto tako mislim.

Pucačina koja vas stavlja u ulogu oživele akcione figure

Kada sam prvi put nabasala na igru i odgledala nekoliko gameplay klipova počela sam da cupkam od sreće, kao i moja dva deteta, jedno od osam, drugo od četiri godine. Oduševljenje je bilo familijarno. Učinilo mi se da bi igra ovakvog tipa bila idealna za jedno porodično gejmersko uzdizanje. Pogodno za one od 7 do 77 godina. Bez krvi (barem ne crvene), udova, zombija, krvoločnih vanzemaljaca, političara i svega onoga od čega želim da, kao svaka dobra majka, zaštitim potomstvo.

HYPERCHARGE Unboxed je delo petočlanog tima Digital Cybercherries. Igra je klasični kooperativni FPS za četiri igrača sa elementima tower defensea. Glavna fora u igri je u tome što igrate kao mala akciona figura (nalik na Buzza Lightyeara iz animiranog filma „Toy Story”) i moram da priznam da je fora baš dobra, barem u početku. Nakon kraćeg, ali sasvim dovoljnog tutorijala u prodavnici igračaka, koji vam objašnjava mehaniku kretanja, pucanja, izgradnje klopki za odbranu vašeg tornja, u ovom slučaju svetlećeg mozga pod kupolom, možete da se oprobate u nekoliko režima, online sa neznancima ili sa nekoliko drugara u split screenu. Da, da, ima i split screen!

Tutorijal je odlično izveden. Kriva učenja je vrlo blaga. Osećaj pucanja je prilično dobar, iako pucaljke vizuelno izgledaju baš kao na akcionim figuricama. Kretanje je, takođe, odlično izvedeno: osim klasičnog trčkaranja imate i skokove, ali i odskočne platforme koje mogu da vas lansiraju po policama, lokvanjima ili gde vas već igra baci. U pauzama između napada morate da sakupljate novčiće da biste mogli da kupite baterije i gradite i ojačavate svoju odbranu, postavljate barikade od Lego kockica, turete, eksplozivne prepreke...

Grafika je vrlo lepa i potpuno hardverski nezahtevna, tako da će igru moći da poteraju i oni sa mašinama starim i više od pet godina. Odavno nisam videla takvu paletu boja u nekoj igri. Doduše, glavni likovi su igračke, tako da je šarenilo potpuno očekivano i opravdano.

Muzika je takođe odlična i sasvim lepo prati akciju i diže tenziju kada je to potrebno. U principu, sve je super, samo nema ljudi... to jest, nema drugih akcionih figurica. Svaki put kada sam probala da se malo poigram online, uglavnom sam dobijala nivo gde sam potpuno sama pokušavala da utamanim zverinjak. I moram da priznam da je to bilo baš frustrirajuće, jer mi se činilo da zbog nedostatka online kompanjona propuštam fenomenalnu zabavu. Mislim da bi igra bila odlična kada bih mogla da pozovem komšinice i da opalimo meč u split screenu. Da, osim tastature i miša, moguće je igranje i kontrolerom. Nažalost, takvih komšinica nemam.

Što se mene lično tiče taj nedostatak ljudi online je deal breaker, ali ponavljam, ko ima svoju ekipu, obezbeđeni su im sati odlične zabave. Analogija sa bombonjerom sa početka teksta je možda bila malo pregruba. Možda su momci koji su igru napravili mogli više da ulože u marketing? Nažalost, ako ne dođe do znatnog omasovljenja, HYPERCHARGE Unboxed je osuđen da i pored prilično originalne ideje, dobre izvedbe i sasvim pristojnog celokupnog utiska ostane samo to, dobra ideja.

Izdata prvo za Nintendo Switch, a sada prebačena na računare, HYPERCHARGE Unboxed sigurno će nekima leći kao budali šamar. Ljudima koji imaju svoje gejming društvance. Verujem da 16 evra koliko igra košta na Steamu nije mnogo, tako da ako imate kog, hvatajte ga za ruku i krenite da tamanite ostale igračke.

Potrebno: Intel Core 2 Quad Q9550 / ekvivalent, 8 GB RAM, GeForce GT 640 / ekvivalent, DirectX 11, Windows 7

Poželjno: Intel i7-4770 / ekvivalent, 16 GB RAM, GeForce GTX 1050 / ekvivalent, DirectX 11, Windows 10

Ova igra je: FPS u duhu serijala „Toy Story” sa elementima tower defensea

Platforma: Windows

Veličina: 15 GB

Studio: Digital Cybercherries

Izdavač: Digital Cybercherries

Adresa: playhypercharge.com

Pegi: 7

81


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
DECEMBAR 2023
Microsoft Windows 11 23H2
Sveže oprani Prozori
Windows Copilot, ugrađeni AI pomoćnik, već sada je daleko više od toga što je Cortana ikad bila i mogla da bude...
Asus ROG Maximus Z790 Formula
Hladna zimi, hladna leti
Uz Raptor Lake Refresh generaciju Intelovih Core procesora paralelno je „osvežena” i ponuda modela matičnih ploča...
Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch Series 9
Ovogodišnji „ vršioci dužnosti”
Oba sata dolaze sa preinstaliranim WatchOS-om 10.x i to je jedna od značajnih novina...
Asus ROG Ally Z1 Extreme
Saveznik je stigao!
Ovo je Windows PC, oličen u formi ručne igračke konzole, što ga već na prvu loptu razlikuje od najvećeg konkurenta, Valveovog Steam Decka...
Estetska vizija Pavela Surovog
Arhetipsko kulturno nasleđe i AI
Kako to izgleda kad AI u svoje ruke uzme neko ko i te kako ume da ga iskoristi kao alatku?
Razvoj traktorskog snopa
Svemirski čistač
Naučnici su na korak od stvaranja tehnologije koja je donedavno bila sastavni deo naučne fantastike...
Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Povoljan kvalitet
Uređaj laserski fokusiran na zonu gde se preklapaju vrh srednjeg dela tržišta i početak onog najvišeg...
Borba YouTubea protiv adblockera
Reklamokalipsa YouTubea
Alphabet očekuje da mu se vrati uloženo, što je sasvim normalno, ali sam kvalitet usluge na svim nivoima opada u svim Googleovim proizvodima...
Regulacija kripto-trgovanja
Kripto-tržište u paklenoj kuhinji
Tržište kripto-valuta i srodnih finansijskih instrumenata pretrpelo je još jedan veliki i razočaravajući potres...
Alan Wake II
Ovo je hrabar, na momente lud i superpretenci-ozan, ali nikada dosadan eksperiment kombinovanja naracije i gejmpleja...
The Talos Principle 2
Bolju, impresivniju, zarazniju i produkcijski napucaniju glavolomku u ovome trenutku nećete naći...
Call of Duty: Modern Warfare III
Kampanja je kratka, multiplayer recikliran, a glavna novost je zombi režim DMZ, posuđen iz Warzonea...
© 2023 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama