TEST RUN<>
062017<><>

Omnicode Snatch 0.91b

Kamera – ide, ton – ide!

Kada se govori o snimanju korisnikovih akcija na dekstopu, sa pratećim zvukom, Camtasia Studio je program koji među prvima iskače iznad grupe. Relativno jednostavan za korišćenje, nabiflovan opcijama i krajnje pouzdan, pridevi su kojim ga možemo „obojiti”. Za Omnicode Snatch, s druge strane, mogli bismo da kažemo sve suprotno. Na prvim mestu, dominira nepregledan upravljački interfejs, malo funkcija i osećaj kao da ga je pravio učenik osnovne škole u informatičkoj sekciji.

Zapravo, od prethodne tvrdnje i nismo toliko daleko, pošto je program delo jednog čoveka i već dugo se nalazi u Beta fazi razvoja. Iako izgleda kao da je upravo stigao iz nekog primera za Visual programsku alatku, Omnicode Snatch i te kako ima šta da ponudi korisnicima, pogotovo onima kojima je suština važnija od spoljnog izgleda. Ne treba zaboraviti ni to da je celo iskustvo besplatno, što na kraju dana znači.

Iako se sve opcije nalaze na jednoj sićušnoj radnoj formi, Omnicode Snatch ima sve što je potrebno kako bi se korisnikove akcije sa ekrana pretočile u video-klip. Oblast koja vas interesuje može da se označi mišem ili ukucavanjem koordinata, a tu je i opcija hvatanja sadržaja čitvog ekrana. Autor je predvideo i mogućnost skaliranja snimka i to korišćenjem jedne od tri predefinisane vrednosti: 320 × 240, 640 × 480 i 1280 × 720 piksela. Vrednost može da se postavi i na 50 procenata od originalne, kako se ne biste zamajavali rezolucijama i brojevima. Framerate unosite ručno i usput određujete da li će na ekranu za vreme snimanja biti vidljiv kursor miša ili ne. Definisanjem skladišnog direktorijuma u isto vreme vršite i odabir izlaznog formata zapisa. To može da bude MP4, AVI, odnosno OGG ili WAV, ukoliko vas zanima samo audio-komponenta. Podešavanje radnih parametara vezanih za kodeke nema i prepušteni ste korišćenju opisnih šablona kada je kvalitet u pitanju: Low, Medium i High. Trajanje snimka može da se ograniči i to se takođe upisuje ručno, u sekundama.

Omnicode Snatch prosto vrišti za atraktivnijim upravljačkim interfejsom i dodatnim opcijama. Međutim, kakav god utisak da program ostavlja na vas na prvu loptu, u praksi ne samo da obavlja posao za koji je namenjen, već ga obavlja odlično. Ne zavisi od sistemskih kodeka i sve potrebno za rad nosi sa sobom. Autor je omogućio da se tokom snimanja koriste zvučni efekti kojima može da se „podvuče” akcija, što je izostalo kada su u pitanju vizuelni efekti. Tako, na primer, nećete biti u situaciji da naznačite klik mišem ili neki drugi „događaj”, što je sasvim uobičajeno kod programa iz klase.

Omnicode Snatch je proof of cocncept ostvarenje koje bi vrlo lako moglo da zaživi međ’ običnom rajom. Čak i u ovakvom obliku možete da ga iskoristite u situacijama kada je potrebno da nešto brzo snimite u sirovom obliku. Za više ćete morati da se obratite na neku drugu adresu, s obzirom da je ovaj program još uvek odojče.

Vladimir PISODOROV

 
CorelDRAW Graphics Suite 2017
Bitwig Studio 2
ABBYY Fine Reader 14
AMIDuOS 2.0.8 Pro
Kiwi for Gmail 2.0
Wire 2.12
Unigine Superposition Benchmark 2017
aTube Catcher 3.8
Etcher
Trojan Killer Portable 2.0.10
WebDrive 1.7
PC Info 3.0.3
Omnicode Snatch 0.91b
Šta mislite o ovom tekstu?
HD Video Converter Factory 10
PortraitPro Body
AstroGif 0.3.0
Cerebro 0.2.8
Image Picker 1.9.5
Ears Audio Toolkit 1.2.7
FileFriend 1.3.3
My Computer Manager 4.1.6
LandscapePro 2.1.1

Tip:
snimanje desktopa
Potrebno:
Windows
Veličina:
24,5 MB, 92 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /KAYybe
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera