TEST RUN<>
062017<><>

Trojan Killer Portable 2.0.10

Portabilni virus-eliminator

Ne dajte da vas naziv programa zavara – u pitanju je ostvarenje koje se uspešno obračunava sa virusima, trojancima, ali i malware sadržajem. Trojan Killer stiže iz kompaniju GridinSoft, koja ima deceniju i po iskustva u izradi zaštitnog softvera. Program je neko vreme bio „na ledu”, a nakon što je odmrznut, autorski tim je odlučio da mu podari jednu lepu osobinu. Naime, on je sada portabilan, što znači da može da se koristi i na mašinama ogrezlim u zarazi, pa čak i tamo gde internet konekcija iz nekog razloga nije dostupna. Trojan Killer, ako to želite, može da se instalira i na klasičan način, zarad korišćenja u desktop okruženju.

 
Dve stvari su nam se kod ovog ostvarenja izuzetno dopale. Prvo, tu je funkcionalan upravljački interfejs (jednostavan i skladan), a drugo, na delu je retro pristup obračunu sa malicioznim sadržajem. Skeniraj, ratosiljaj se problema i nastavi sa normalnim radom je njegova zaštitna fraza, jer se sve koristi isključivo „po pozivu”. Downside može da bude to što nema rezidentne zaštite i zapravo ste ostavljeni sami sebi u slučaju napada, ali se isto tako štede hardverski resursi.

Trojan Killer nudi čak tri osnovna načina skeniranja: Standard, Full i Custom, dok je svojevrsna podverzija mogućnost „provere zdravlja” USB stikova. Po pokretanju skeniranja na ekranu je dostupan ograničen broj statističkih podataka. Videćete koliko je fajlova procesirano, koliko njih je označeno kao pretnja, kao i koliko vremena je ostalo do završetka akcije. Skeniranje može da se pauzira ili zaustavi, a zanimljivo je što se po detekciji pretnje program oglašava zvučnim signalom. Prirodu problema ovde ne možete da vidite, ali ni to koji konkretni fajlovi nose zarazu, pa morate da čekate da se posao završi. Tada se na ekranu (na zahtev) pojavljuje detaljan spisak „pogodaka” koji, pored putanja do fizičkih lokacija zaraženih datoteka, donosi i kratko objašnjenje vrste zaraze. Nažalost, ne postoji mogućnost rangiranja zaraza po opasnosti, pa ćete o tome morati sami da donesete odluku. Inače, program po defaultu odstranjuje sav detektovan maliciozni sadržaj, dok za onaj koji se već nalazi na hard-disku traži vašu dozvolu pre uklanjanja.

 
Kada već govorimo o podrazumevanim podešavanjima, važno je da pomenemo i sledeće. Trojan Killer od starta koristi heuristički pristup, a dodatno možete da aktivirate famozni „duboki” režim skeniranja, koji će vreme potrebno za kompletiranje akcije značajno produžiti. Isto tako, fajlovi veći od 64 megabajta, kao i oni nekompletni, se po defaultu preskaču. Custom metoda skeniranja ne znači da se program prilagođava aktiviranim opcijama u sekciji Settings (one su globalnog karaktera), već je odavde moguće obaviti skeniranje lokacija koje sami odaberete. To mogu da budu naročiti direktorijumi, ali i pojedinačni fajlovi.

Jednostavan za korišćenje, efikasan i namirisan retro aromom, Trojan Killer Portable je zaista teško ne preporučiti. Ipak, obratite pažnju na to da program nije besplatan i da do njegovih usluga dolazite isključivo iznajmljivanjem na mesečnom nivou (minimalan period je šest meseci). To je stvar koja nam se nikako ne dopada i govori nam da su autori na spisak prioriteta ispred kućnih korisnika stavili one poslovne. Ako takav način ustrojstva možete da sažvaćete, Trojan Killer će vas sačuvati od svakojakog malware sadržaja za koji niste ni svesni da vam rovari po hard-diskovima i USB stikovima.

Vladimir PISODOROV

 
CorelDRAW Graphics Suite 2017
Bitwig Studio 2
ABBYY Fine Reader 14
AMIDuOS 2.0.8 Pro
Kiwi for Gmail 2.0
Wire 2.12
Unigine Superposition Benchmark 2017
aTube Catcher 3.8
Etcher
Trojan Killer Portable 2.0.10
Šta mislite o ovom tekstu?
WebDrive 1.7
PC Info 3.0.3
Omnicode Snatch 0.91b
HD Video Converter Factory 10
PortraitPro Body
AstroGif 0.3.0
Cerebro 0.2.8
Image Picker 1.9.5
Ears Audio Toolkit 1.2.7
FileFriend 1.3.3
My Computer Manager 4.1.6
LandscapePro 2.1.1

Tip:
anti-virusni paket
Potrebno:
Windows
Veličina:
1,7 MB (demo), 26,1 MB na HD-u
Cena:
2,95 dolara mesečno
Adresa:
trojan -killer .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera