TEST RUN<>
062017<><>

aTube Catcher 3.8

Uhvati ritam

Veoma često smo online, možemo svuda sa sobom da ponesemo uređaje kojima pristupamo internetu, a on je skoro svuda bežično dostupan, što znači da nam je online sadržaj gotovo stalno „na izvol’te”. No, da li je baš uvek tako ili internet ume da zakaže, mreža da se izgubi ili bude preopterećena i streamovanje učini nemogućim? Zbog toga još uvek imamo potrebu da klip, pesmu ili film skinemo i sačuvamo na hard-disku ili fleš memoriji. Time smo osigurali nezavisnost od interneta i dostupnost skinutog sadržaja u svakom momentu. Bilo da želite da snimite omiljene pesme ili klipove sa YouTubea ili nekog sličnog sajta koji pruža izobilje video i audio- sadržaja, aTube Catcher će se pokazati neobično korisnim.

Program jeste besplatan, ali pazite pri instalaciji: pokušaće da vam podvali reklame. Kada ste se toga otarasili, posao je dalje lak. Uporedo se otvaraju dva prozora: jedan manji (simpatično dizajniran) gde su sumirani svi poslovi koje ovaj program može da obavi za vas i drugi sa ne baš impresivnim, ali vrlo urednim interfejsom, gde se odvija sva akcija. Tu možete pratiti kako aTube Catcher izvršava sve zadatke koje ste mu namenili. Da i mi sumiramo: sem downloada klipova sa YouTubea i sličnih sajtova, program može i mnogo više: da pronađe audio-sadržaj po ključnim rečima koje mu date, a zatim i skine audio-sadržaj, da konvertuje iz jednog formata u drugi, da nareže za vas bilo šta na DVD ili Blu-ray, ali i da snima šta se događa na vašem ekranu, ne samo video već i audio.

S obzirom na to da znamo da skidanje audio i video-sadržaja sa interneta može biti i legalno i nelegalno, u zavisnosti od autorskih prava i dopuštenja, kreatori su se ogradili izjavom da su oni ti koji obezbeđuju besplatan softver, ali je krajnji korisnik taj koji mora da pazi kako i za šta ga koristi, odnosno korisnik se poziva na odgovornost i odgovorno ponašanje. Sada, kada smo to raščistili, izvolite pa skidajte po savesti.

Aplikacija za skidanje video-sadržaja funkcioniše po principu ubacivanja URL-a na kojem se željeni sadržaj nalazi i malo podešavanja u vidu odabira formata, a dalje se sve odvija samo i bez po muke.

Po sličnom principu radi i druga po redu aplikacija, video-konverter – ubacite željeni fajl, a onda izaberete jedan od mnogobrojnih ponuđenih formata za konverziju. Isto važi i ukoliko želite da izvučete samo audio, odnosno izaberete neki od MP3 formata.

Kada je u pitanju snimanje onoga što radite na vašem računaru, aplikacija ima nešto više podešavanja u vidu izbora formata, odabira dela ekrana na koji želite da se snimanje ograniči i slično. Ako imate iskustva sa sličnim softverom, vrlo lako ćete se snaći, a ako nemate, aTube Catcher je sasvim dovoljno beginner friendly i nećete imati muke pri učenju.

Dve posebne aplikacije predviđene su za pronalaženje sadržaja, jedna za audio, a druga video-sadržaj. Sa Find Music aplikacijom bili smo vrlo zadovoljni u radu, jer po ukucavanju bilo kojih ključnih reči uvek pronalazi neke rezultate i imate priliku da preslušate sve pre nego što se odlučite za download. Međutim, kada smo poželeli na isti način da pronađemo neki video-sadržaj, nije nam pošlo od ruke, aplikacija jednostavno nije htela da radi. Aplikacija za preuzimanje audio-sadržaja ima ograničenje, a to je da možete skidati samo jednu po jednu pesmu/fajl, odnosno ne postoji opcija gde biste unapred obeležili sve interesantne fajlove i započeli download odjednom.

Naposletku, aTube Catcher u moru sličnih aplikacija ne daje ništa novo ili originalno, ali se svakako odlikuje lakoćom rukovanja, i to je ono što je preporučuje korisnicima. Rad je lak i pouzdan i, ukoliko vam pronalaženje video-materijala za download preko programa za skidanje nije imperativ, aTube Catcher možete slobodno uvrstiti u vašu kolekciju softvera.

Gordana RADOVIĆ

 
CorelDRAW Graphics Suite 2017
Bitwig Studio 2
ABBYY Fine Reader 14
AMIDuOS 2.0.8 Pro
Kiwi for Gmail 2.0
Wire 2.12
Unigine Superposition Benchmark 2017
aTube Catcher 3.8
Šta mislite o ovom tekstu?
Etcher
Trojan Killer Portable 2.0.10
WebDrive 1.7
PC Info 3.0.3
Omnicode Snatch 0.91b
HD Video Converter Factory 10
PortraitPro Body
AstroGif 0.3.0
Cerebro 0.2.8
Image Picker 1.9.5
Ears Audio Toolkit 1.2.7
FileFriend 1.3.3
My Computer Manager 4.1.6
LandscapePro 2.1.1

Tip:
fajl-downloader
Potrebno:
Windows
Veličina:
21,2 MB, 71 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .atube .me
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera