TEST OF TIME<>
022010<><>

King of Chicago

Na sam pomen imena Cinemawarea na pamet vam padaju sve sami hitovi poput serijala Defender of the Crown ili TV Sports. No, u njihovom opusu nalazi se i solidan broj igara koje nisu uspele da dobiju medijsku pažnju kakvu zaslužuju. Među njima je i King of Chicago iz 1987. godine.

Igra vas smešta u ulogu Pinkija Kalahana, mladog gangstera željnog vlasti, koji na scenu čikaškog podzemlja stupa baš nakon Kaponeovog hapšenja zbog utaje poreza. Žanrovski bi se King of Chicago mogao okarakterisati kao preteča interaktivnih filmova koji su pravi bum doživeli devedesetih godina. To znači da se igra sastoji od niza situacija u kojima vam se nudi više mogućnosti izbora, a dalji razvoj priče zavisi isključivo od odluka koje napravite. Ovo sa sobom povlači i izuzetan replay value, jer je igru moguće ponovo odigrati na potpuno drugačiji način.

Povremeno ćete biti u prilici da odigrate kratke akcione deonice u kojima je potrebno napucavati gangstere na statičnom ekranu ili u revolveraškom duelu eliminisati protivnika pre nego što on vas nafiluje olovom. U igru je uvršćen i krajnje pojednostavljen menadžerski segment u kom održavate balans između prihoda i rashoda bande.

Ostaje samo da se udobno zavalite, odigrate „film” koji sami režirate i otkrijete da li ćete uspeti da postanete novi kralj Čikaga ili ćete završiti na dnu mičigenskog jezera sa betonskim blokovima umesto cipela.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Serijal Darius
King of Chicago
Šta mislite o ovom tekstu?
Bad Dudes vs. Dragonninja
Metamorphic Force
Park Patrol
Lionheart
Alien Soldier
Ranger-X
Camelot Warriors

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
www .amigapower .tk /files /k /King _Of _Chicago .zip
Veličina:
782 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera