TEST FUN<>
022010<><>

Stone Wars 1.1

Prvo smo imali nabudžene tenkiće koji su se pržili po pikselizovanom krajoliku (Tanks); zatim su došli militantni crvići i njihovi epski obračuni (Worms). Konačno, oprobali smo se i u akcijama spec-ops prasića (Hogs of War). Tokom godina prošli smo put od 2D do 3D prikaza, tukli smo se protiv AI rutine i drugara u hot-seat režimu, prelazili nivoe, pratili priču, brusili sposobnosti... Došlo je vreme da se oprobamo u nečemu potpuno drugačijem, a opet tako sličnom.

Stone Wars je varijacija na temu pomenutih ostvarenja. Sada se nalazimo u kamenom dobu i cilj nam je da grupu odabranih neandertalaca dovedemo do pobede u direktnom okršaju s ljutim protivnikom. Igra je predviđena za instant uživanje i shodno tome ne nudi mogućnost manipulisanja radnim parametrima. Promenu rezolucije i razvlačenje prikaza preko celog ekrana još i možemo da prežalimo, ali su nam strašno nedostajale opcije za definisanje dužine poteza (fiksno 30 sekundi), ograničavanje kretanja, fiksiranje na određene klase oružja i ostale bitne stavke koje smo navikli da gledamo u igrama sličnog tipa. Partije, tako, nisu vremenski ograničene, za vreme trajanja poteza možete da se šetkate koliko vam je volja (pa čak i da napadate više neprijatelja), vetar ne utiče na projektile koje šaljete, a od samog starta dostupan vam je kompletan dijapazon naoružanja (neka se, doduše, moraju platiti). Arsenal je prilagođen okruženju i totalno otkačen! Tu su lanseri užarenih ptičjih jaja (kao zamena za bazuku), potom snajperski pištolji na koštice, pa banane koje služe kao bumerang, proždrljivi crvići mesožderi, kakadu koji se koristi umesto sekire, riba blowfish koja se koristi kao neka vrsta „skakutave” bombe...

Kretanje je pojednostavljeno do krajnjih granica. Kursorske strelice koristite za usmeravanje levo-desno i skok – to je sve. Nišanjenje i izbor oružja obavljaju se mišem, dok se intezitet hitaca određuje držanjem tastera ’Space’.

Najzanimljivija stvar u igri svakako je skup radnih režima. Možete se prašiti protiv računara ili jednog živog igrača u svojevrsnom versus modu, postoji na desetine practice nivoa (za tri osnovna oružja), ali i arkadni mod koji podrazumeva prelaženje pojedinačnih misija u kontrolisanim uslovima (ograničeno oružje, zacrtan broj vojnika...). Ipak, ono što će mnoge najviše obradovati jeste postojanje online podrške. Na veoma lak način možete definisati sobu ili se priključiti nekoj od postojećih, a tu je i automatizovani matchmaking sistem koji će vas brzo upariti s nekim od igrača koji stoje u redu. Online sistem donosi još jednu zanimljivost, a to je mogućnost da se u ravnopravnom meču nađu i oni koji Stone Wars igraju na iPhoneu, odnosno iPodu. Lepa stvar!

Stone Wars ne oduševljava tehničkim karakterstikama, ali za ovaj tip igara to nije toliko ni bitno. Grafika koristi 2D rešenja i ne donosi u piksel destruktabilan okoliš. Postoji dvadesetak različitih lokacija za igranje, što je više nego dovoljno za jedno besplatno ostvarenje.

Vladimir PISODOROV

 
Stone Wars 1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Knights of the Chalice 1.20

Potrebno:
Windows, iPhone, iPod Touch
Veličina:
29,3 MB, 31,2 MB na HD-u
Cena:
igra je besplatna
Adresa:
www .epicforce .com /stonewars
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera