TEST OF TIME<>
022010<><>

Lionheart

Nemačka softverska kuća Thalion izbacila je daleke 1993. godine jednu od najboljih i tehnički najsavršenijih platformi za popularnu „prijateljicu”. U pitanju je akciona platforma dodatno začinjena i sa nešto malo logičkih elemenata.

U ulozi ste hrabrog Valdyna, polu čoveka polu lava, kome je dežurni zloća oteo moćnu relikviju. Cilj vam je da relikviju povratite i obračunate se sa silama mraka jednom zauvek, što postižete prelaskom mnoštva nivoa koji su razbacani na nekoliko svetova i kroz koje se probijate uz pomoć svog vernog mača. Na raspolaganju imate nekoliko različitih kombinacija i poteza, a smetala koja defiluju u nižim segmentima ekrana eliminišete nožnim udarcima. Duž svakog nivoa raštrkane su flašice različite veličine koje vam obnavljaju energiju i medaljoni koji, kada ih skupite u određenom broju, donose nagradni život. Tokom svog putešestvija možete naleteti i na skrivene delove nivoa koji mahom kriju dodatne živote. Svaka deonica uglavnom se sastoji od dva segmenta, dok vas po završetku deonice obično čeka obračun sa „glavonjom”. U kasnijem toku igre menja se i izvođenje, pa ćete prelaziti i nivoe jašući na leđima zmaja ili neke slične živuljke.

Utisci nakon igranja ovog fenomenalnog ostavrenja zaista su sjajni. Ono po čemu je i ova igra ostala upamćena svakako su sjajne tehničke karakteristike, mada i atmosfera i gameplay nimalo ne zaostaju za tim.

Mladen STEPANOVIĆ

 
Serijal Darius
King of Chicago
Bad Dudes vs. Dragonninja
Metamorphic Force
Park Patrol
Lionheart
Šta mislite o ovom tekstu?
Alien Soldier
Ranger-X
Camelot Warriors

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
www .thegamearchives .com / ?val =0 _2 _1 _0 _0 _4 _17 _0 _12 _5 _0
Veličina:
3,1 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera