TEST OF TIME<>
022010<><>

Ranger-X

Nije tajna da svi (pravi) muškarci vole džinovske robote. Prizor mehaničke spodobe kako priziva kišu metaka i/ili lasera dok gazi sve pred sobom za neke je moderna umetnost.

Nažalost, Ranger-X (1993) ne priziva ni kišu metaka niti ima šta da gazi, ali je ipak u pitanju zanimljiva igra. Cilj je prilično jednostavan: treba uništiti sve određene mete u nivou (rezerve za gorivo, tornjevi, roboti...), a potom sledi boss fight. Da nije dva mala detalja Ranger-X bi bila još jedna run ’n’ gun igra. Prvi detalj je gameplay. Naime, sa vama će u većem broju nivoa putovati robotski motocikl. Pored toga što možete da ga vozite i njim delimično upravljate dok ga ne vozite, motocikl pruža vatrenu podršku. Takođe služi i za menjanje oružja u slučaju da želite da promenite taktiku. Sam Ranger-X može da leti dok mu se ne pregreje jetpack, a municiju obnavlja tako što stoji na suncu ili nalazi alternativni izvor svetlosti kada su u pitanju zatvoreni nivoi. Jedini problem su kontrole, koje zahtevaju dosta privikavanja.

Drugi detalj je da Ranger-X donosi prilično ubavu grafiku. Mnogi koji vide screenshot iz igre pomisle da je u pitanju ostvarenje za SNES ili PC. Muzika, s druge strane, nije posebno vredna pomena (izuzev nekoliko numera), prevashodno zbog toga što se retko šta čuje od silnih eksplozija.

Miodrag KOVAČEVIĆ

 
Serijal Darius
King of Chicago
Bad Dudes vs. Dragonninja
Metamorphic Force
Park Patrol
Lionheart
Alien Soldier
Ranger-X
Šta mislite o ovom tekstu?
Camelot Warriors

Platforma:
Sega Mega Drive
Adresa:
www .romnation .net /srv /roms /51535
Veličina:
517 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera