NA LICU MESTA<>
122008<><>

Video budućnost

Cisco Expo 2008, „Hyatt”, Beograd, 11–12. novembar

Osam godina zaredom Cisco organizuje godišnje stručne skupove na kojima predstavlja svoja tehnološka dostignuća, i pored toga što lokalna kancelarija postoji manje od dve godine. Na dvodnevnom skupu održano je preko 40 predavanja domaćih i stranih stručnjaka, a u prostoru ispred konferencijske dvorane firme partneri Cisca izložili su i demonstrirali svoja i Ciscova rešenja.

Uvodnu konferenciju otvorio je Goran Obradović, generalni direktor firme Cisco Srbija. Cisco je u poslednje tri godine u Srbiji utrostručio obim poslovanja, a po obimu posla Srbija je postala najveća zemlja u Adriatic regiji. U podeli na regione, Srbija spada u Europe East oblast, a ono što je posebno bitno jeste to da je Srbija nezavisna zemlja sa sopstvenom organizacijom. U svom poslovanju Cisco Srbija se oslanja na veliku partnersku mrežu. Jedan od najvećih projekata je Telepresence u Telekomu Srbija. Takođe, Cisco radi i na edukaciji, tako da je pored svoje Network akademije, pokrenuo i Cisco institut za preduzetnike. Kada su u pitanju budući trendovi, Cisco se fokusira na video sadržaj, jer je on u porastu 60–70 odsto godišnje. Procena je da će do 2012. godine 90 odsto sadržaja na Internetu biti video sadržaj. Drugi fokus Cisca je virtuelizacija, a najnoviji proizvod naziva se Nexus i namenjen je potpunoj virtuelizaciji Data centar rešenja. Cisco veruje da je mreža buduća platforma za sve poslove. Pomenuta je i domaća kompanija PSTech, koja radi razvoj strateški bitnih proizvoda za Cisco u oblasti komunikacije.

Boris Barjaktarević, državni sekretar Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo, u svom izlaganju predstavio je planove Ministarstva, a zatim su Kan Terzioglu i Kit Mičel iz Cisco Systemsa predstavili trendove budućnosti za koje je ova kompanija spremna i za koje ima nove proizvode, rešenja i poslovne procese.

Tokom dva dana potpuno ispunjenih predavanjima posetioci su mogli da saznaju sve o novim trendovima i rešenjima. Na taj način dobili su mogućnost da u svojim firmama primene neko od Ciscovih rešenja i spremno zakorače u budućnost za koju je Cisco spreman.

Ivan ČABRILO

 
 AKCIJE
SK Case Chase: Kućište „Casino”

 NOVE TEHNOLOGIJE
„Hightech” razglednica iz Čikaga

 PRIMENA
QR Code i Datamatrix 2D kodovi

 NA LICU MESTA
Vatrosprem prezentacija
BSA konferencija
Cisco Expo 2008
Šta mislite o ovom tekstu?
BizBuzz, Niška Banja
OpenIT v3.0
Asus prezentacija
Intel prezentacija
JobFair 08
Telix dilerski skup, Kopaonik

 SITNA CREVCA
Modulator-demodulator (5)

 SERVIS
Live streaming – Internet TV
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera