TEST PLAY<>
122003<><>

Sinbad: Legend of the Seven Seas

Biser arapskog literarnog folklora, „Priče iz 1001 noći”, čest su izvor inspiracije mnogim umetnicima, naročito filmadžijama. Prema legendi, pričala ih je Šeherezada u zamenu za sopstveni život, zabavljajući surovog kalifa tokom hiljadu i jedne noći. Između ostalih, tu spada i nekoliko opštepoznatih bajki: „Ali-baba i četrdeset razbojnika”, „Aladin i čarobna lampa”, „Sinbad moreplovac”.

„Sinbad: Legend of the Seven Seas”, najnoviji Dreamworksov animirani film, bogato je medijski promovisan, između ostalog i istoimenom arkadnom igrom koju je pripremio Atari. Scenario prati zbivanja iz filma i zasniva se na borbi Sinbada i boginje Eris oko Knjige mira, koju prepredeni moreplovac mora da vrati svom prijatelju Proteusu kako bi skinuo ljagu s imena.

Za razliku od većine arkadnih igara zasnovanih na animiranim filmovima, Sinbad: Legend of the Seven Seas je čista akcija za koju su potrebni izdržljivi prsti. Upravljanje je jednostavno jer uključuje svega tri tastera i desetak osnovnih udaraca i kombinacija kojima se izvode složeniji pokreti. Sve komande su objašnjene na samom početku igre, kroz kratkotrajan tutorijal. Kasnije tokom igre uvode se i dva superudarca zasnovana na magičnim sposobnostima koje Sinbad stiče sakupljanjem amajlija. Kretanje i manevri izbegavanja izvode se mišem, što se pokazalo kao izuzetno praktično rešenje, s jednim nedostatkom – fiksnom kamerom koja ne pruža uvek punu preglednost terena i protivnika koji nadolaze u talasima, sa svih strana. Zato se može dogoditi da vas neprijatelj pošteno „zasoli” dok ste u raskoraku, iznenađeni njegovim iznenadnim pojavljivanjem.

Igra je kratka i može se završiti za svega nekoliko sati, najviše zahvaljujući efikasnoj tehnici kombinovanog kružnog udarca (spin combo), koji Sinbada čini gotovo nepobedivim. Neprijatelji su raznovrsni i veoma lepo nacrtani. Nažalost, nisu i dovoljno „pametni” da bi pružili dostojan otpor iskusnijim igračima. Pojavljuju se mornari, gusari, kosturi, duhovi, sirene, snežni ljudi i drugi, pri čemu svaka grupa protivnika ima drugačiji pristup borbi. Nakon svakog petog poglavlja pojavljuje se i poneki žilavi Boss kojeg treba eliminisati naročitom strategijom. Među dodacima koje Sinbad sakuplja tokom svoje pustolovine nalaze se napici za zdravlje i nevidljivost, dodaci koji obezbeđuju veću snagu udarca i tri kostura „telohranitelja”. Najvažniji su magični medaljoni koji imaju ulugu ključa za prolaz u narednu deonicu.

Grafika je vrlo dobra, mada za pun kvalitet prikaza autori preporučuju Intelov procesor sa hyper threading tehnologijom (Pentium IV). Jeftin marketinški trik ili najava da Intel kreće u ofanzivu na igračko tržište „na mala vrata” – prosudite sami.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Call of Duty
Lord of the Rings: Return of the King
Lord of the Rings: War of the Ring
The Hobbit
Silent Storm
Dungeon Siege: Legends of Aranna
Sinbad: Legend of the Seven Seas
Šta mislite o ovom tekstu?
Worms 3D
Hidden & Dangerous 2
Judge Dredd: Dredd vs Death
Silent Hill 3
Contract J.A.C.K.
Empires: Dawn of The Modern World
NBA Live 2004
Harry Potter: Quidditch World Cup
FIFA Football 2004
NHL 2004
Journey to the Center to the Earth
Uru: Ages Beyond Myst
V-Rally 3
Railroad Tycoon 3
Warlords IV: Heroes of Etheria
Apocalyptica

Potrebno:
Pentium 3 600 MHz, 128 MB RAM, D3D 16 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4 1700 MHz, 256 MB RAM, GeForce 3/4 64 MB VRAM
Veličina:
1 CD
Adresa:
www .infogrames .net /games /sinbad _pc _action

79
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera