TEST PLAY<>
012007<><>

Warsow

Nekada je prilikom stvaranja video-igara bilo jako važno imati dobru ideju i napraviti kvalitetan gameplay. Onda se težište prebacilo na grafiku i specijalne efekte, što je situacija sa kojom ste svi manje-više upoznati. Međutim, Warsow potvrđuje da još uvek postoji dosta fanova kojima je ugođaj prilikom igranja važniji od kvalitetnih tekstura, što je vest koja samo može da nas raduje.

Warsow je novi FPS (first person shooter) okrenut okršajima u LAN mreži ili na Internetu, i to sa živim protivnicima. Pogodan je za korišćenje na turnirima i drugim takmičenjima sličnog tipa, zbog čega ga programeri i nazivaju „eSports izdanjem”.

Da ne bi bilo ikakvih zabuna, ovaj naslov je stand-alone, to jest ne predstavlja mod za bilo koju od aktuelnih igara. Pokreće ga 3D engine pod nazivom Qfusion, a on zapravo predstavlja dobro modifikovani Quake 2 engine koji je već dugo vremena „pod” GPL-om. Akcija u igri je brza i nepredvidiva, a programeri potenciraju da je za uspešno savladavanje taktike i pristupa potrebno naučiti sve posebne i specijalne poteze koje Warsow poseduje. Tu su na prvom mestu mnogobrojni skokovi kao što su Circle Jump, Strafe Jump, Double Jump, Bunny Hopping i mnogi drugi, sa čime će najupoznatiji biti upravo stari kvejkeri. Međutim, to nije sve. Warsow donosi i neke svoje unikatne poteze. Wall Jump je naravno predviđen za korišćenje zidova kao odskočne daske, dash vam omogućava veliko i kratko ubrzanje dok ste na tlu, dodge je posebna vrsta strejfa (poznata još iz Unreal Tournamenta), a tu su još i Ramp Slide i Dash Double Jump.

Oružje je, kao i čitav koncept igre, osmišljeno tako da iz svih poznatih FPS-ova preuzme najbolje karakteristike pa ćete tako vrlo brzo uvideti da su tu i Rocket Launcher i bacač granata, zatim rail, minigun, plazma i mnoga druga poznata sredstva za eliminisanje protivnika.

Grafika je posebno prilagođena okršajima u eSports svetu što znači da teksture nisu konfuzne, nivoi nisu pretrpani detaljima i samim tim sa grafičke strane Warsowu ne možemo izneti posebne pohvale. Svi modeli su nalik onima iz crtanog filma pa zbog toga ovo izdanje može dobiti zaista niske ocene. Međutim, u igrama ovog tipa grafika i nije od presudne važnosti, štaviše, prilično je sekundarna pa je ovakav pristup programera pravi pogodak.

Warsow je igra koju ne biste smeli da propustite ukoliko volite FPS ostvarenja, a željni ste igre sa živim protivnicima. U pitanju je besplatno izdanje koje se slobodno preuzima sa Interneta i teži blizu 80 MB. Ni veličina arhive nije prevelika pa ni to ne bi trebalo da vam bude prepreka da i ovu igru snimite na svoj računar.

Milan ĐUKIĆ

 
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas
Gothic 3
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch-king
The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine
Eragon
Top Spin 2
Race – The WTCC game
Star Trek: Legacy
Arthur and the Invisibles
Happy Feet
The History Channel: Civil War
Al Emmo and the Lost Dutchman’s Mine
Warhammer: Mark of Chaos
Sherlock Holmes: The Awakened
Agata Christie: Murder on the Orient Express
Safecracker: The Ultimate Puzzle Adventure
F.E.A.R. Combat
Warsow
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Pentium 3 / 800 MHz, 256 MB RAM, 3D grafika 16 MB
Poželjno:
Pentium 4 / 1,8 GHz ili AMD ekvivalent, 512 MB RAM, 3D grafika sa 64 MB
Veličina:
80 MB
Adresa:
www .warsow .net

83
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera