TEST PLAY<>
012007<><>

F.E.A.R. Combat

Igra F.E.A.R. je first person shooter ostvarenje koje je, u trenutku kada se pojavilo, donelo nekoliko zaista interesantnih noviteta u FPS žanr. Uspeh igre potvrđuje i prvi dodatak – Extraction Point – koji se nedavno pojavio u prodaji. Međutim, u periodu pre izlaska add-ona, programeri i distributeri su odlučili da obraduju sve fanove igre F.E.A.R., posebno one koji uživaju u okršajima sa živim protivnicima i kao rezultat te želje nastao je F.E.A.R. Combat, multiplayer komponenta koju možete preuzeti besplatno i igrati se na svim serverima.

Instalacija i registracija igre prolaze bez većih problema. Kada se prijavite na www.joinfear.com, dobićete svoj jedinstveni serijski broj. Potom je potrebno da preuzmete arhivu sa igrom i da prilikom instalacije upišete pomenuti broj koji vam je u međuvremenu stigao na e-mail. Nakon toga ostalo je da podesite svoje osnovne podatke unutar igre, doterate komande kako bi vam bile što lagodnije i potražite slobodan server (ili kreirate jedan sami).

Svi kvaliteti gameplaya iz misija za jednog igrača prisutni su i u multiplayeru. Međutim, za razliku od prethodnih izdanja (izuzev onog sa najnovijom zakrpom), Combat donosi i pregršt unapređenja po pitanju izvođenja, što dovodi do povećane dinamike i samim tim zaraznosti ove igre. U svakom trenutku možete poneti tri od 12 tipova oružja koliko vam stoji na raspolaganju, a od toga da li ste se odlučili za teško naoružanje ili pištolje zavisiće i vaša brzina kretanja pa samim tim i količina štita koji nosite. Posebnu čar daju popularni udarci nogama i rukama koji su doprinosili poboljšanju atmosfere u single-playeru. Tu je i slow-motion. On se ovde može pokupiti u vidu unapređenja na mapi, a kada se jednom aktivira, mora se iskoristiti do kraja, tako da nema puno mogućnosti manipulacije i određivanja kada ćete biti u slow-motion stadijumu, a kada ne.

Ukupno postoji 19 mapa i one su suštinski prilagođene za okršaje od šest, osam i više igrača, posebno u timskim borbama, što znači da će gejmeri željni „1 na 1” i „2 na 2” okršaja ostati uskraćeni za to zadovoljstvo. Ta činjenica nas doduše ne pogađa preterano jer je sasvim sigurno da će se nezavisni programeri širom sveta potruditi da izdaju nekoliko novih mapa koje će biti okrenute upravo ovoj publici. Ovde je možda korisno istaći i sistem dodeljivanja bodova koji ne broji samo ubistva već i način na koji su ona načinjena – headshot, udarac rukom ili nogom, količina vremena potrebna za ubistvo itd.

Količina modova je identična kao i u multiplayer delu originalnog F.E.A.R.-a, što znači da možete igrati Deathmatch, Team Deathmatch i Capture the Flag, kao i još sedam drugih različitih i ne toliko poznatih modova.

F.E.A.R. Combat će vam sasvim sigurno doneti sate dobre zabave koja je, što je možda i najvažnije, potpuno besplatna. Kako je u pitanju AAA igra, ovakav poklon distributera ne biste smeli da propustite. Lako ćete ga obrisati sa računara ako vam se baš ne dopadne.

Milan ĐUKIĆ

 
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas
Gothic 3
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch-king
The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine
Eragon
Top Spin 2
Race – The WTCC game
Star Trek: Legacy
Arthur and the Invisibles
Happy Feet
The History Channel: Civil War
Al Emmo and the Lost Dutchman’s Mine
Warhammer: Mark of Chaos
Sherlock Holmes: The Awakened
Agata Christie: Murder on the Orient Express
Safecracker: The Ultimate Puzzle Adventure
F.E.A.R. Combat
Šta mislite o ovom tekstu?
Warsow

Potrebno:
Pentium 4 / 1,7 GHz, 512 MB RAM, GeForce 4 Ti ili Radeon 9000, 64 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4 / 3 GHz, 1 GB RAM, GeForce 6600 ili Radeon 9800 Pro, 256 MB VRAM
Veličina:
600 MB
Adresa:
www .joinfear .com

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera