TEST PLAY<>
102009<><>

Section 8

Rad na multiplayer timskoj pucačini visokog kalibra prilično je nezahvalan zadatak. Da bi se novi naslov ovog tipa primio (i uspeo u životu) kod ciljne publike, poslovično inertne u napuštanju jedne igre i prelasku na drugu, on mora da ponudi radikalno dobru kombinaciju tradicije i inovacije, ali čak i tada uspeh zavisi od gotovo alhemijskih faktora. Broj igrača koji svake večeri odlaze online radi tabanja u društvu je ograničen, veliki procenat njih igra sa prijateljima (i zbog prijatelja), koje verovatno boli uvo da eksperimentišu i grupno pređu sa CS-a na nešto treće, a dobrih igara ovog tipa ima kao drva u Bosni (Quake Wars: Enemy Territory, Battlefield 2142...).

Iz tih razloga je svaka spekulacija o sudbini Section 8 izlišna. Ono o čemu nema spora, međutim, jeste neverovatan kvalitet iskustva koje pruža novi timski šuter iz pera ljudi koji su odgovorni za Kohan: Immortal Sovereigns, pseudoHOMM klon, koga se sećaju još samo sladokusci. Section 8, SF pucačina okvirno bazirana na kontroli teritorije i „fluidnom”, ciljno orijentisanom multiplayeru, predstavlja naslov koji je sve kockice mozaika sa slikom navlakuše složio veštinom maestra. Okvirni zaplet igre, građansko-intergalaktički rat daleke budućnosti, jeste puki kliše, a o njemu se možete informisati igranjem tutorijal single player kampanje, bez koje ne preporučujemo upuštanje u multiplayer.

Na koji način funkcioniše akcija u multiplayeru? Vi i vaš tim (igra podržava maksimalno 32 igrača na mapi) imate za zadatak da uzaptite i zadržite kontrolne punktove, kokajući usput protivničku ekipu. Odbrambeno-napadačke instalacije na mapi, koje uključuju raznovrsne turrete i mesta za dopunu zdravlja i municije, postaju vaše kada „uhakujete” podzonsko čvorište, čime otežavate posao protivniku koji želi da ih osvoji/povrati. U akciju krećete slobodnim padom iz orbite, što limitira spawn tačke na teritoriju koju ne kontroliše automatski PVO. Vaše oklopno odelo poseduje akceleratore kretanja (nakon nekoliko sekundi sprinta krećete u superfast mod) i mlazni ranac, što igru (tj. igrača) čini bržom i dinamičnijom od drugih sličnog naslova. U igri ne postoje usko definisane klase, već borbeni „loadout” (oružje i opremu) možete podesiti pre i u toku bitke. Uspešnim kokanjem protivnika i ispunjavanjem nasumičnih zadataka koje dobijate (VIP zaštita/eliminacija, CTF, odnosno „Intelligence grab” i drugi) stičete keš koji možete iskoristiti za kupovinu dodatnih pomagala (turreti, mech odelo...). Dinamika, sjajna grafika, glatkost hardverski razumnog naslova i pregršt drugih borbenih sitnica, za koje nemamo prostora, čine Section 8 ekstremno zaraznim multiplayer iskustvom.

Važna napomena za igrače sa jeftinijim ulaznicama i balkanskim navikama nabavke softvera: Section 8 internet multiplayer odrađen je preko servisa Games for Windows Live sa Steamom ili bez njega (zavisi od toga da li ste kupili kutiju ili digitalni download), što u prevodu znači da bez pazara originala nema selameta, osim za igrače kojima je dovoljna akcija sa drugarima u lokalnoj mreži (dedicated LAN server zahteva GoW Live id, znači makar jednu ’košer’ kopiju igre).

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Batman: Arkham Asylum
Tales of Monkey Island: The Siege of Spinner Cay
Mini Ninjas
Red Faction: Guerrilla
Ankh 3: Battle of the Gods
Need for Speed: Shift
Heroes over Europe
Raven Squad: Operation Hidden Dagger
Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim
Section 8
Šta mislite o ovom tekstu?
Dawn of Magic 2
Darkest of Days
Divinity 2: Ego Draconis
BlazBlue: Calamity Trigger
IL-2 Sturmovik: Birds of Prey
Halo 3: ODST
Battlefield Heroes
Champions Online

Platforma:
PC, Xbox 360
Potrebno:
Pentium 4 / 3 GHz ili ekvivalent, 1 GB RAM-a, GeForce 7800 ili ATI X1800
Poželjno:
Intel Core2Duo ili ekvivalent, 2 GB RAM-a, GeForce 8800GT ili Radeon HD 3800
Veličina:
1 DVD
Adresa:
www .joinsection8 .com

84
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera