TEST PLAY<>
012005<><>

Painkiller: Battle Out of Hell

Originalni Painkiller je jedno od najprijatnijih ovogodišnjih iznenađenja. Ovaj napredni klon Serious Sama pobrao je silne simpatije igrača na svim stranama sveta, uglavnom zahvaljujući mehanici igranja „pozajmljenoj” iz Croteamovog hita (rokanje nesagledivih protivničkih hordi bez puno razmišljanja), kao i interesantnim grafičkim rešenjima. Iako je, po mnogima, Painkiller mračan i krvav, nesumnjivo se radi o igri koja je, jednostavno rečeno, strahovito zabavna. Bilo je samo pitanje dana kada će se pojaviti nadogradnja u vidu expansion packa.

Pošto je konačno došao taj dan, sa zadovoljstvom predstavljamo Battle Out of Hell čija se radnja nadovezuje na završetak originala. Pošto je glavni junak, Danijel Garner, naizgled pobedio sile mraka (i bezumlja), demon Alastor preuzima vladavinu nad svim slugama Pakla u nameri da krene u konačni pohod na Raj. Siroti Dača se ponovo našao u nebranom grožđu, sa zadatkom da spreči Alastora u njegovim namerama, a pomoć mu još jednom pruža misteriozna Eva koja očigledno ima neke svoje skrivene planove...

Većina novih nivoa se odigrava u Čistilištu, koje bi, bar po autorima igre, trebalo da bude mnogo opasnije mesto od samog Pakla. Battle Out of Hell je krcat uvrnutim nivoima i bizarnim protivnicima, a pomenućemo zle devojčice–piromanke koje vas vijaju po ukletom sirotištu i pomahnitalog Rusa-zombija sa sve pepeškom koji vas očekuje u „nemrtvoj” verziji Lenjingrada gde duše umrlih u Drugom svetskom ratu i dalje biju bitku... Opšte veselje! Na ionako mršav arsenal dodata su svega dva nova tipa oružja, a to su kombinacija poluautomatske puške i bacača plamena, te naprava za ispaljivanje metalnih šiljaka (budi sećanja na stari dobri nailgun). Što se multiplayer segmenta tiče, dva nova moda su varijante dobro poznatih Capture the Flag i Last Man Standing.

PAIN engine je pretrpeo određene izmene – doveden je do verzije koja nosi oznaku 1.5 i sada pruža mogućnosti anizotropskog filtriranja i uključivanja bloom i warp efekata, što je vizuelni prikaz podiglo na viši kvalitativni nivo i neminovno za sobom povuklo veću hardversku zahtevnost u odnosu na original. Iako je za stepenik ispod aktuelnih FPS naslova kada je u pitanju grafika, Battle Out of Hell ipak uspeva da servira prizore prijatne za oko (doduše, ako vam ne smetaju hektolitri krvi ili ste gothic freak).

Jan ČMELIK

 
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Lord of the Rings: Battle for Middle-earth
Sid Meier’s Pirates!
Prince of Persia: Warrior Within
CSI: Miami
American McGee presents: Scrapland
Top Spin
Pro Evolution Soccer 4
Worms Forts: Under Siege
Immortal Cities: Children of the Nile
Armies of Exigo
Alexander
Painkiller: Battle Out of Hell
Šta mislite o ovom tekstu?
Galactic Civilizations: Altarian Prophecy
Nexus: The Jupiter Incident
Return to Mysterious Island
Second Life

Potrebno:
Procesor na 1,5 GHz, 384 MB RAM, grafička kartica sa 64 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 4/Athlon XP/2.4 GHz, 512 MB RAM, grafička kartica sa 256 MB VRAM
Količina:
2 CD-a
Adresa:
www .painkillergame .com

83
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera