TEST PLAY
Go Mecha Ball
Vladimir PISODOROV
1. februar 2024.

Kada se na, inače, mirnoj i miroljubivoj planeti otvorio portal kroz koji su kao poplava navalile mehaničke siledžije, igri i razbibrigi došao je kraj. Niste časili časa i uskočivši u mech „odelo” rešili ste da se obračunate sa buljucima robota koji su vam oteli spokoj.

Čini vam se da se nalazite unutar flipera i da „vodite” lopticu koja može da puca

Go Mecha Ball je roguelite pucačka igra, u kojoj je cilj da svaku od pohođenih arena očistite od napasnika. Nižu se jedna za drugom, donoseći neprijatelje u talasima, povremeno vas puštajući da se odmorite u oblastima u kojima se nalaze prodavnice za kupovinu dodataka i poboljšanja. One ne predstavljaju jedini način za boostovanje performansi, jer između svake oblasti postoji izbor jedne od tri kartice s poboljšanjima. Da li ćete da pojačate odbranu, količinu životne energije, snagu puce ili šta vam već bude ponuđeno, samo je na vama. S obzirom na to da je u pitanju roguelite igra, napabirčena poboljšanja po pogibiji nestaju sa radara brzinom svetlosti. To se odnosi i na prikupljenu lovu, ali ne i na tokene kojim pre započinjanja partije „otključavate” dodatke. Inače, na raspolaganju su četiri „odela” različitih karakteristika i mogućnosti.

Dodataka je, naravno, šurnjajs’ i trebaće vam neko vreme da napravite pobedničku formulu. Istovremeno možete da nosite samo dve puce, koje se međusobno razlikuju po razornoj moći, dometu i brzini ispaljivanja plotuna. Iako se radi o sci-fi ostvarenju, prepoznajemo futurističke sačmare, mitraljeze, ali i primerenije laserske „pumparice” i ostali prepoznatljivi arsenal. Za pas možete da zadenete i granate, ali to je tek početak priče. Naime, „odelo” raspolaže funkcijom „sklupčavanja”, što omogućava brže kretanje, ali i korišćenje prečica na nivoima, poput transportnih cevi. Najvažnija stvar je da tako sklupčani možete da se zabijate u neprijatelje i otkidate im delove energije. Neki su opremljeni i energetskim štitovima, pa je ovo jedini način da ih se rešite. Dok se kotrljate, ne možete da koristite konvencionalno naoružanje, pa je balansiranje između dva režima najbliže što ćete u ovoj igri prići planiranju taktike.

Zapravo, taktika je poslednja stvar koja će vam biti na pameti, jer se akcija toliko brzo odvija da će vam se zavrteti u glavi. U pojedinim momentima činiće vam se da se nalazite unutar flipera, te da „izigravate” lopticu, koja, igrom slučaja, može i da puca. Kontrole su precizne i vođeni lik bez primetnog laga i glitcheva odgovara na komande. Kada uđete u ritam koračanja, kotrljanja i korišćenja različitih tipova martinela, Go Mecha Ball nudi zabavu koju teško možete da ignorišete. Napucavanje neprijatelja je sočno, a najlepše je gledati kako se, neki od njih, rasturaju u paramparčad. Shodno svemu rečenom, partija u igri slična je borbi u MMA ringu, jedino što vas primljeni „udarci” ovde neće boleti.

S tehničke strane, autorima malo šta ima da se zameri, prvenstveno kada je u pitanju grafika, koja vuče ka neon stilu. Muzička pratnja i propratni zvučni efekti su vrlo dobri, a segment u kojem su autori pali na ispitu jesu produkcijske vrednosti. Igra je zaslužila daleko bolje organizovane i ubavije menije, jer implementirani odudaraju od ostatka sadržaja. Sledeća stvar je nedostatak igračkih režima, što znači da kada se budete zasitili kampanje, nećete imati šta drugo da radite u igri. Iako na papiru postoji, pozadinska priča ne dobija potrebnu pažnju, a to igri daje, donekle, nedefinisan karakter. Setite se samo koliko je priča u, recimo, Hadesu bila važna i koliko vas je gurala napred. Ovde toga nema...

Ako vam je stalo do prstohvata vrhunske roguelike akcije, ako uživate u ubavim grafičkim rešenjima i specijalnim efektima, a, pritom, ne marite za besedu, Go Mecha Ball je naslov s kojim ne možete da pogrešite. S obzirom na to da je za igru potrebno izdvojiti svega 20 „zelembaća”, autorima opraštamo sve pomenute nedostatke, pa čak i izostanak multiplayer režima koji bi bio odličan dodatak.

Potrebno: FX-4350 / Core i5-2500, 8 GB RAM, Radeon RX 480 / GeForce GTX 970

Poželjno: Ryzen 5 1600 / Core i5-9600, 16 GB RAM, Radeon RX 5600 / GeForce RTX 2060

Ova igra je: pucačina s roguelikim elementima

Platforma: Windows,
Xbox SXS

Veličina: 4,4 GB

Studio: Whale Peak Games

Izdavač: Super Rare Originals

Adresa: i.sk.rs/359691

PEGI: nema

80


PRETHODNI TEKST
SLEDEĆI TEKST
Najčitanije
Igre
Telefoni
Hardver
Softver
Nauka
Aktuelno štampano izdanje
JUL 2024
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
Najkvalitetniji element ove ekspanzije je njena vizuelna komponenta...
Qualcomm, ASML, Intel, TSMC, Samsung...
Sa čipovima nema stajanja
Qualcomm je sa Snapdragon X procesorom stvorio talas kojim želi da promeni lice industrije...
Radia Windrunner i vetrenjače
Rekorder i eko-isplativost
Da li je veće uvek bolje? Istorija raznih delatnosti uči nas da se odgovor razlikuje od jednog specifičnog slučaja do drugog, ali ljudima su napro...
LG UltraGear 34GS95QE
Odlično okruženi zabavom
Vrhunska demonstracija toga gde se trenutno nalazi tehnologija kada su u pitanju monitori...
Sony ULT Wear (WH-ULT900N)
Grmljavina u tišini
Nova serija uređaja japanskog proizvođača sadrži modele koji imaju jednu zajedničku osobinu - grmljavinu...
Asus ROG Maximus Z790 Apex Encore
Za ljubitelje ekstremnog
Ploča koj spada među najbolje modele Asusovog asortimana i donosi sve „po poslednjoj modi”...
Autodesk Inventor 2025
Inženjering digitalnog prototipa
Inventor služi za izradu preciznog i detaljnog digitalnog 3D modela bilo kog sklopa ili proizvoda...
TCL 505
Giga povoljni startfon
Izuzetno povoljan i upotrebljiv telefon...
Songs of Conquest
Prelep, pažljivo poliran dragulj igračke scene, omaž vanvremenskim klasicima iz devedesetih godina prošlog veka, ali i dalje ima vlastiti identite...
WARNO
Kulminacija svega što je Eugen systems radio proteklih godina i ujedno njihova najbolja igra...
Hades II
Iako u prvi mah veoma podseća na slavnog prethodnika, Hades II veoma brzo otkriva svoje pravo, novo lice...
© 2024 Svet kompjutera. Sva prava zadrzana.
Novi broj - Arhiva - Forum - O nama