PHONE ZONE<>
052019<><>

Endel

Iza projekta Endel stoji ozbiljan naučno-istraživački rad koji kaže da se produktivnost rada, umanjenje stresa i kvalitetan san mogu postići naročitim audio-vizuelnim nadražajima. Tako je nastala i istoimena aplikacija koja je tu da vam sve od pomenutog pruži za tili čas, čak iako se nalazite u pokretu.

Endel stiže sa četiri radna režima koji su, respektivno, namenjeni relaksaciji u kućnom okruženju, „oštrenju” fokusa, korišćenju u pokretu i lakšem „padanju” u san. U aplikaciji se nalazi i ugrađen tajmer koji se koristi za automatsko zaustavljanje njenog rada, s obzirom na to da autori nisu predvideli vremenske intervale koji bi se mogli nazvati preporučenim. Umesto toga, Shut Off tajmer može da se namesti u rasponu od jednog minuta do 23 sata i 59 minuta.

Svaki od pomenutih radnih režima donosi drugačiji dijapazon parametara u čijem centru se nalazi dinamička muzička podloga ambijentalnog karaktera. Osim što se taktovi i tempo smenjuju na „naučnoj osnovi”, tu su i propratne animacije koje donekle padaju u drugi plan kada se ekran mobilnog uređaja isključi usled neaktivnosti. Inače, one su svedene do te mere da podsećaju na video-igre iz Atari 2600 ere. Delovaće neverovatno, ali korišćenje Endela zaista pomaže (i sugestija igra svoju ulogu), a naročito nam se dopao „kućni” režim. Za sam kraj malo da popričamo i o brojkama. Autori Endela tvrde da on povećava koncetraciju za 6,3 puta, smanjuje anksioznost za 3,6 puta, dok produktivnost diže za 5,5 puta.

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy A50 i A40
Xiaomi Black Shark
Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Tab S5e
Huawei P30
Spark
Auto Call Recorder Pro
Dig. Dashboard GPS Pro
Hater
Chrome Remote Desktop
Firefox Send
Habitory
Sleep Away
Endel
Šta mislite o ovom tekstu?
Zero

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
90,29 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
endel .io
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera