PHONE ZONE<>
052019<><>

Samsung Galaxy Tab S5e

E kao ekonomičan

Samsungov Galaxy Tab S5e zamišljen je kao jeftinija ulaznica u svet modernih tableta. Tanak profil i okviri oko ekrana, sočan AMOLED displej, AKG zvuk na ozbiljno dobrim zvučnicima, masna baterija, ambiciozni Bixby 2.0 i podrška za DeX podići će glikemiju svakom ljubitelju Androida na velikom ekranu.

Galaxy Tab S5e sedi rame uz rame sa modelom Galaxy Tab S4 i od njega je nasledio najvažnije karakteristike (pomenute u uvodnom pasusu). Dizajn i gabariti su veliki plus u odnosu na konkurente: kućište je debelo svega 5,5 milimetara, dok skalu na vagi pomera do vrednosti od samo 400 grama, što ga uz dobru ergonomiju i vrhunski kvalitet izrade kvalifikuje za maratonske sesije korišćenja bez posledica. Ovakvi gabariti nametnuli su samo jedan neugodan kompromis – izostanak analognog audio-porta (u prodajnom paketu naći će se odgovarajući adapter sa Type-C na 3,5-mm ulaz).

Mehanički tasteri (dugme za uključivanje sa ugrađenim čitačem otiska prsta i taster za regulaciju jačine zvuka) i fioke za kartice raspoređeni su na uobičajen način i na očekivanom mestu – duž desne ivice; na gornjoj i donjoj ivici su dva para opako dobrih zvučnika (skoro nismo natrčali na telefon/tablet koji tako dobro „peva”), dok leva ivica služi za povezivanje sa postoljem sa tastaturom. Prednja strana je ostala potpuno slobodna da se preko nje rastegne ekran, a ivice dodatno stanje – one i dalje postoje, ali tek da bi olakšale držanje bez aktiviranja ekrana. Povoljan estetski doživljaj zaokružen je kvalitetnom izradom koja uključuje Gorilla Glass zaštitu i potpuno metalnu šasiju u unibody konstrukciji.

Super AMOLED ekran od slike pravi rapsodiju uverljivih boja, odličnog kontrasta i idealnog osvetljenja. Na ovom ekranu sve izgleda baš dobro, od statičnih fotografija do brzih video-snimaka, pa će ljubitelji fotografije i sedme umetnosti i televizije u Galaxy Tabu S5e naći pouzdanog partnera. Što se hardvera tiče, za vrlo dobre performanse zadužen je Qualcommov orkestar pod dirigentskom palicom Snapdragona 670. Korisnički interfejs je preuzet sa Galaxy pametnih telefona i neznatno izmenjen, a novinu predstavlja (ne)omiljeni Bixby, virtuelni asistent, koji se po prvi put na tabletu pojavljuje „u fulu”. Za dobru produktivnost još je važnija podrška za DeX režim, koji pored olakšanog rada uz tastaturu i miša omogućuje i daljinski pristup funkcijama kompatibilnog smartfona.

Integrisana baterija od sedam i kusur hiljada miliamperčasova pruža dovoljno autonomije za više od jednog dana intenzivnog korišćenja.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Samsung Galaxy A50 i A40
Xiaomi Black Shark
Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Tab S5e
Šta mislite o ovom tekstu?
Huawei P30
Spark
Auto Call Recorder Pro
Dig. Dashboard GPS Pro
Hater
Chrome Remote Desktop
Firefox Send
Habitory
Sleep Away
Endel
Zero

Operativni sistem:
Android 9.0; One UI
Dimenzije:
245 × 160 × 5,5 mm / 400 g
Ostalo:
Qualcomm Snapdragon 670 čipset (10 nm, Octa-core, 2x2,0 GHz 360 Gold CPU + & 6x1,7 Kryo 360 Silver CPU + Adreno 615 GPU), 10,5” Super AMOLED (1600 × 2560, 16:10, 288 ppi), 4/6 GB RAM-a, 64/128 GB interne memorije, microSD do 512 GB, Bluetooth v5.0 A2DP/LE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/dual/direct/hotspot, GSM/HSPA/LTE, stereo zvučnici Dolby Atmos/AKG, USB Type-C 1.0, 13 MP (f/2.0), 2160p@30 fps / 8 MP, 1080p@30 fps, nano SIM, Li-Po baterija 7040 mAh, brzo punjenje (18 W)
Performanse:
AnTuTu Benchmark: 156762; Geekbench 4: 1699 (Single-Core), 5780 (Multi-Core)
Proizvođač:
Samsung
Kontakt:
Vip mobile
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera