TEST DRIVE<>
032019<><>

TP-Link LB100 Smart WiFi LED Bulb

Zrno po zrno RGB-a

Za situacije gde je potrebno u jednom prostoru imati osvetljenje u više boje, nije potrebno imati više raznobojnih sijalica, dovoljna je samo jedna. Ovom prilikom vam predstavljamo rešenje iz TP-Linka, sijalicu koja će sijati u bojama koje odaberemo, a za to kao daljinac koristimo mobilni telefon.

Sijalica ima standardni oblik za ovakve sijalice, i za LED sijalice sa E27 grlom uopšte. Ono što možemo da primetimo je težina od 103 grama, što možda i nije puno, ali ako je u pitanju luster sa više njih, težinu treba uzeti u obzir. Pritom, sijalica troši sedam vati u radu, dok u standby režimu to ide ispod pola vata. Na toplotnoj skali boje ova sijalica ide od 2500 do 6000 kelvina sa svetlošću od 600 lumena, a ugao obasjavanja je 180 stepeni.

Do sada smo pisali o nekoliko ovakvih sijalica, gde se sa poslednjom, iLuv Rainbow 7 (SK 5/2017), upravljalo putem Bluetootha. U ovom slučaju se koristi Wi-Fi preko aplikacije TP-Link Kasa o kojoj smo već pisali, ali za neke druge uređaje ovog proizvođača. Aplikacija je prilično redizajnirana u odnosu na vreme kada smo je poslednji put koristili. Dodat je veliki broj uređaja koji su se pojavili u međuvremenu, a nas interesuje LB100/KL100 serija pametnih sijalica. I ovde nam nije jasno zbog čega aplikacija insistira za našom GPS lokacijom. Za jednu sijalicu, smatramo da je to apsolutno nepotrebno.

 
U okviru aplikacije ima neverovatno puno opcija. Jačina svetla se podešava povlačenjem prsta. Odabir boje je u Color picker delu, a naknadno možemo da biramo sam ton te boje, bukvalno dodavanjem zrna po zrna jedne od RGB nijansi. Isto važi i za nijanse bele, gde je možda propust što nam aplikacija ne govori na koliko tačno toplije svetlo u Kelvinima smo pomerili slajder. Opcija Presets je tu za postavljanje unapred pripremljenih scenarija, a tu su još i Schedule i Usage, gde ova poslednja pruža statistiku koliko struje je sijalica potrošila u određenom vremenu, a takođe i koliko bi takvom upotrebom potrošila za godinu dana. Ovo su podaci o kojima mi i ne vodimo previše računa, a svest o uštedi električne energije kod nas definitivno nije na zavidnom nivou.

Dejan PETROVIĆ

 
AMD Radeon VII
Antec DA601 Dark Avenger
Antec Torque
Gembird UHB-CR3IN1-01 i UHB-CR3-02 čitači kartica
Crucial Ballistix Sport 2 × 8 GB DDR4-3000
Logitech K375s Multi-device Keyboard
Denver TSP-305 Bluetooth trolley speaker
Asus ZenBook Pro 14 (UX480F)
Jabra Elite 45e, Elite 65t i Elite 65e
Samsung QE65Q900R QLED
Nikon D3500
Prestigio Roadrunner 527DL
TP-Link LB100 Smart WiFi LED Bulb
Šta mislite o ovom tekstu?
Smanos X330 3G/WCDMA Alarm System

Osnovno:
RGB LED sijalica, Wi-Fi kontrola
Ostalo:
grlo E27, 2700K, 7 W, dimenzije 171 × 104 × 79 mm, masa 103 g
Proizvođač:
TP-Link
Kontakt:
Nebo ITS
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera