TEST JOY<>
012019<><>

HyperX Cloud Flight

Cena leta prvom klasom

Navukli su se HyperX oblaci, a mi smo imali priliku da isprobamo gotovo sve modele njihove ponude. Bez obzira na razlike, zaključak je manje-više isti za sve uređaje: veoma dobar zvuk i izrada, ali i visoka cena. Još jedna stvar koju dele svi hedseti koje smo testirali jeste način povezivanja – kablom. Sada je ponuda hedseta igračke produženice Kingstona obogaćena bežičnim modelom prikladnog naziva Cloud Flight, a koji se obreo u našoj redakciji. Vežite se i poletite sa nama da otkrijemo šta ova „slobodna” varijanta može da ponudi potencijalnom kupcu.

U skladu sa identitetom proizvođača, Cloud Flight stiže u kvalitetnom pakovanju oslikanom „bojama voljenog tima” sa renderom uređaja. Ovaj proizvod je vizuelno nenametljiv i namenjen je onima kojima je dosta kablova i/ili konzolnim igračima koji hoće ili moraju da poštede ukućane uživljavanja u igru, a pritom ne žele „megagejmerski” izgled i prateću šarenu rasvetu.

Bez obzira na baterijsko napajanje, hedset je relativno lagan. Kvalitet upotrebljenih materijala je veoma dobar, sa većinski hrapavom (mat) plastikom i čeličnom osnovom rajfa, što sugeriše da je sprava izdržljiva. Međutim, proizvođač je naprosto morao da pokvari utisak užasavajućim „premazom” u sredini školjki slušalica koji upija sve vrste nečistoća i otisaka prstiju. Kontrast all-black izgledu (čak je i čelična osnova rajfa ofarbana) predstavljaju debeli kablovi između rajfa i školjki i svetleći logo proizvođača, sve to, naravno, crvene boje. Školjke slušalica se rotiraju za devedeset stepeni za lakše odlaganje/nošenje, ili ako želite da glumite di-džeja. U pakovanju stiže dongle predajnik koji će preuzeti ulogu zvučne karte, dvopolni audio-kabl, sa kojim možete da koristite samo slušalice, mikro USB kabl za punjenje baterije i odvojivi mikrofon.

Slušalice su udobne i dobro naležu na glavu pa neće opterećivati korisnika tokom višečasovnog korišćenja. Mikrofon se nalazi na savitljivoj osnovi koja deluje manje kvalitetno od ostatka kompleta. Ne postoji softverska kontrola, što se nekome neće svideti, ali se nama dopada jer nema „izmišljenih” ekvilajzerskih profila, na šta se softver obično svodi.

Sve komande se nalaze na samim slušalicama. Na desnoj školjki je veliki potenciometar sa jasnim hodom, koji je možda malo preosetljiv za naš ukus, ali je sa druge strane promena jačine zvuka primetna i kod malih koraka. Na levoj školjki nalazi se taster za uključivanje i uspostavljanje veze, USB i audio priključak i kontrola za isključivanje mikrofona koja se aktivira pritiskanjem sredine školjke. Indikacija rada i moda je zvučna i vizuelna. Logo svetli kada je uređaj uključen, što može biti korisno jer se Cloud Flight „uspava” posle nekog vremena. Sa druge strane signalizacija punjenja se manifestuje „disanjem” osvetljenja. Po želji, korisnik može ručno, kratkim pritiskom tastera za uključivanje, da promeni mod osvetljenja u „disanje” ili da isključi osvetljenje. Uspostavljanje veze, kontrola aktivnosti mikrofona i minimalni kapacitet imaju specifično zvučno obaveštenje.

Kvalitet reprodukcije zvuka je veoma dobar. Visoki tonovi su čisti i bas je jasan, iako možda malo slabiji. Cloud Flight vam neće „promešati sivu masu” ni kada „otpanjite” volume, mada se ovakvom nivou buke ne treba izlagati, tu smo mi da se žrtvujemo tokom testa. Nažalost, postoji blagi šum koji se pre svega primećuje u tišini, dok je tokom slušanja sadržaja, na sreću, neprimetan. Mikrofon je, kao i na većini hedseta, upotrebljiv, ali ne treba očekivati čuda, naročito ako ste se nameračili na internet slavu. Domet je prihvatljiv i u suštini dobar prijem ćete imati u jednoj prostoriji i, u zavisnosti od debljine zida, možda u susednoj. Prema podacima proizvođača, trajanje baterije je između trinaest i trideset časova u zavisnosti od glasnoće i izabranog moda osvetljenja.

Nakon leta sa ovim hedsetom u trajanju od nekoliko dana zaključak je veoma sličan ostatku ponude HyperX uređaja ovog tipa. Cloud Flight je uređaj veoma dobrog kvaliteta zvuka i izrade, ali... To „ali” predstavlja cena od oko 160 dolara/evra. Svesni smo da bežična opcija i dalje predstavlja „plus trideset evra”, ali je ovakvu cenu zaista teško opravdati jer zbog nje uređaj ulazi u kategoriju ozbiljnih Hi-Fi slušalica, da ne pominjemo da možete da nabavite Sony (Playstation original) ili Phillips bežične slušalice za daleko manje novca. Dodatni „udarac ispod pojasa” predstavlja cena na našem tržištu koja prelazi 200 evra.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
Sony PlayStation Classic
Retro FC 168-in-1 mini handheld game console
HyperX Alloy Elite RGB
A4Tech Bloody P85 i T50
HyperX Cloud Flight
Šta mislite o ovom tekstu?
Xiaomi Mi Robot Builder

 JA, IGRAČ
Zdravo kuvanje s Miodragom

Tip:
hedset
Slušalice:
prečnik drajvera 50 mm, frekventni opseg 20-20000 Hz, osetljivost 106 oma, impedansa 32 oma
Mikrofon:
kondenzatorski, frekventni opseg 100-7000 Hz, osetljivost -45 (+/-3) dB
Ostalo:
integrisana punjiva li-ion baterija kapaciteta 1500 mAh, odvojiv tropolni audio kabl, wireless 2,4 GHz ili 3,5 audio veza, masa 315 grama
Proizvođač:
HyperX
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera