TEST JOY<>
012019<><>

HyperX Alloy Elite RGB

Bogati šareni rođak

U nedostatku nečeg suštinski novog, proizvođači hardvera pribegavaju vizuelno-marketinškim trikovima. Najbolji primer ovakvog pristupa poslednjih godina jeste višebojno („svebojno”) osvetljenje koje može da se podešava do mile volje i usklađuje sa ostatkom „posvetljenih” komponenata. Kako ne bi slučajno ostali van trenda i zaostali za konkurencijom, proizvođači su prosto primorani da „oplemene” proizvode koji do sada nisu imali RGB osvetljenje. HyperX Alloy Elite RGB je verzija tastature koju smo opisali u januarskom broju. Dva modela su potpuno identična, ako izuzmemo najvažniju sporednu stvar modernog igračkog hardvera.

Sve ostalo je isto: robusna konstrukcija sa aluminijumskom „plotnom”, sa finišem koji proždire prljavštinu i otiske prstiju. Kabl je toliko debeo da morate da pazite da ga ne odnesu sakupljači sekundarnih sirovina. Multimedijalni tasteri su sa velikim metalnim valjkom za kontrolu jačine zvuka. I, naravno, korišćeni su Cherry MX mehanički prekidači (u slučaju testiranog primerka „crveni”, linearni). Tu je i dodatni, „prolazni” USB priključak koji može da napaja miša.

Dakle, razlika je pre svega softverska. HyperX NGenuity preuzima ulogu zajedničkog drajvera za sve periferije ovog proizvođača, a za Alloy Elite RGB sadrži dodatne opcije za podešavanje efekata i osvetljenja u svim zamislivim nijansama, kao i uvoza profila osvetljenja za konkretne igre, u kom slučaju će različite grupe tastera biti označene različitom bojom, a osvetljenje će reagovati na razvoj dramatične situacije u virtuelnom svetu.

Nama se HyperX Alloy Elite izuzetno dopao. Velika, robusna sprava sa izuzetno udobnim odmorištem za ruke, Cherry MX mehaničkim tasterima i otpornošću na ležanje na tastaturi (stopostotni anti-ghosting i N-Key rollover). (N)ova, RGB verzija proširuje spisak mogućnosti za one igrače koji žele da usklađuju osvetljenje sa ostatkom komponenata i dopada im se ideja osvetljenja koje je usklađeno sa igrom.

Cena je, naravno, preterana: oko 170 evra na domaćem tržištu. Nismo sigurni da li HyperX može da opravda cenu i pitamo se da li će ovi modeli preživeti sud vremena, ali je činjenica da cene periferija vrtoglavo rastu i da čak i dalekoistočni proizvođači „pumpaju” cene - jer, nakon ovoga, nekome njihova verzija od lošije plastike sa „sličnim ako ne i boljim” prekidačima za 50-80 evra – deluje jeftino.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
Sony PlayStation Classic
Retro FC 168-in-1 mini handheld game console
HyperX Alloy Elite RGB
Šta mislite o ovom tekstu?
A4Tech Bloody P85 i T50
HyperX Cloud Flight
Xiaomi Mi Robot Builder

 JA, IGRAČ
Zdravo kuvanje s Miodragom

Broj tastera:
104, sedam multimedijalnih i tastera za kontrolu osvetljenja i moda i potenciometar za kontrolu jačine zvuka
Ostalo:
Cherry MX Red mehanički prekidači (postoje verzije sa MX Brown i MX Red), kabl dužine 1,8 m, šest modova i pet nivoa osvetljenja, 100% N-Key rollover, USB passthrough, izmenjive kapice WSAD i 1234 tastera i alat za njihovo uklanjanje, USB veza
Proizvođač:
HyperX
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera