TEST RUN<>
082018<><>

AlbumStomp 1.56

Papir je u modi

Da uživanje u fotografijama u klasičnom obliku još uvek nije izašlo iz mode, misle i autori AlbumStompa. U pitanju je program za izradu takozvanih stompova, svojevrsnih „duplerica” po kojima su raspoređene fotografije. Iako ih organizujete u vidu albuma, svaki stomp je priča za sebe i može da se posmatra kao odvojena celina. Da je program namenjen pripremi fotografija za štampanje, pokazuje i to što se na početku od korisnika traži da definiše dimenzije (u milimetrima), ali i DPI, stranica, a na raspolaganju je i na desetine layouta poznatih proizvođača koji se bave izradom štampanih albuma.

Importovane fotke (podržan je samo format JPG) smeštaju se u donjem delu radne forme, na svojevrsnoj radnoj traci. Njena veličina može da se menja, što direktno utiče na veličinu prisutnih thumbnailova. U levom delu ekrana nalaze se sve „duplerice” koje ste izradili, s tim da je nove na jednostavan način moguće dodavati, a postojeće brisati. Centralni deo ekrana rezervisan je za prikaz sadržaja pohranjenog na „duplericama” i on je interaktivnog karaktera. Fotografije se ovde dodaju jednostavnim prevlačenjem i možete da birate da li će završiti levo, desno ili u sredini. Prilikom centriranja od velike pomoći su orijentacione linije koje vam pokazuju da li se materijal nalazi „u vinkli” u odnosu na horizontalnu i vertikalnu osu. Fotografijama na licu mesta može da se menja veličina, dozvoljeno je i cropovanje, ali i zumiranje. Sve se obavlja tako da ne remeti format stranice koji ste definisali na početku. Ukoliko selektujete više fotografija istovremeno, u desnom delu radnog ekrana aktivira se traka alata pod nazivom Designs. Ona omogućava da se prikaz serije vezanih fotografija šablonira, na sličan način kao što se to radi, recimo, na Instagramu ili Facebooku. Inače, prilikom dodavanja sadržaja na radnu površinu niste ograničeni podatkom da se sortiranje po defaultu obavlja po ključu „jedna fotka na levoj, jedna fotka na desnoj strani”. Možete dodati onoliko fotografija koliko mislite da stranica može da primi, a da ne postane natrpana.

Osim pomenutih obradnih radnji, AlbumStomp može da se iskoristi za pravljenje još nekoliko izmena na prikazu. Tako je, recimo, dozvoljeno menjati boju pozadine (ne i njenu teksturu), fotkama može da se pridoda jednostavan okvir u boji koju sami odaberete, tu je i mogućnost „obaranja” ivica fotografija, baš kao i definisanje margina koje određuju na kojoj udaljenosti se fotografije postavljaju u odnosu na ivicu papira. Valja istaći da su autori u vatru ubacili i sekciju za rad sa tekstualnim potpisima, koja se koristi više nego jednostavno. Izaberete tip fonta, definišete njegovu veličinu i potom odredite da li će natpis biti „zakošen”, podebljan ili podvučen. Po ekranu ga pomerate baš kao da se radi običnoj fotografiji.

Kada ste zadovoljni izrađenom tvorevinom kliknete na taster Stomp it! nakon čega kreće proces „ravnanja” fotografija sa pozadinom. Svaka „duplerica” tretira se pojedinačno i snima se na hard-disku u okviru posebne JPG datoteke. Opet je na raspolaganju samo ovaj popularni format, s tim da iz sekcije sa podešavanjima možete da birate, na klasičan način, kojeg će kvaliteta biti rezultujuće slike. Kada programska rutina obavi svoje, JPG-ove možete da prebacite na USB stik i uputite se do prve foto-radnje (ili štamparije) na štampanje i koričenje.

AlbumStomp je jednostavan i intuitivan program koji će vam pomoći da na zabavan i brz način od gomile fotografija napravite pravo malo remek delo. To sve važi pod uslovom da vam je na umu priprema materijala za štampanje, jer ovde nećete naći opcije za izradu slideshow prezentacija koje su pogodne za reprodukciju u digitalnom obliku. Probna verzija programa je u potpunosti funkcionalna i jedino ograničenje je što se preko izlaznih JPG-ova lupa „vodeni pečet” koji naglašava da je kreacija nastala u AlbumStompu.

Vladimir PISODOROV

 
FileHippo App Manager 2.0, Kaspersky Software Updater 2.0.1, Glarysoft Software Update Pro 5.44, Filepuma Update Detector 5.44, Patch My PC Updater 4.0.1, Avira Software Updater 2.0.5, SUMo 5.7, OUTDATEfighter 1.1
FL Studio 20
Brave 0.23.19
SSuite Ex-Lex Office Pro 2.34
Far Manager 3.0
Inviska MKV Extract 6.0
UserBenchMark 2.9.4
HDCleaner 1.134
R-Drive Image 6.2
Aiseesoft Game Recorder 1.1
Corel PhotoMirage
AlbumStomp 1.56
Šta mislite o ovom tekstu?
Apeaksoft Video Converter Ultimate
HTTPS Everywhere 2018
CareUEyes 1.1.1
Firefox Download Tool 1.3.1
Photoshop Collage Templates
Self Destroying Cookies 0.1
Password Protect Video Master 8.0
Simple Sticky Notes 4.3
Sports Photo Effects

Tip:
grafička obrada
Potrebno:
Windows
Veličina:
53,1 MB
Cena:
99 dolara
Adresa:
stompsoftware .com /albumstomp -overview
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera