TEST RUN<>
072018<><>

TupiTube Desk 0.2.11

Kompaktni animator

U samo 33 megabajta, koliko ima EXE fajl, krije se mnogo toga. S obzirom na tako malu „kilažu”, očekivali smo mnogo skromnije opcije i mogućnosti, ali nam je drago da smo se prevarili. Ovaj softver ima dobro organizovan interfejs koji sadrži sve što vam je potrebno za crtanje, importovanje, animiranje i eksport. Naravno, nećemo ići toliko da daleko da tvrdimo da se može nositi sa nekim profesionalnim alatkama za animaciju koje iza sebe imaju decenije iskustva, ali svakako prevazilazi očekivanja .

Interfejs je podeljen na prozor za animaciju i prozor sa plejerom, na kome uvek možete da vidite kako izgleda animacija na kojoj radite. U glavnom prozoru, onom u kojem animirate, nalaze se sve alatke ili setovi alatki. Pre svega, s desne strane pronaći ćete Exposure Sheet, koji sadrži ne samo liniju za frejmove i njihovo definisanje, već i alatke za dodavanje još layera, raspoređivanje aktera po layerima i upravljanje scenama.

S desne strane možete dokovati jedan od tri seta alatki. Tu je, pre svega, paleta sa bojama, koja sadrži i lep set predefinisanih boja, ali i paletu sa svim postojećim bojama. Možete ukucati i HTML HEX kod. Pošto likovi mogu imati spoljnju liniju i fil, boje za svaki od njih definišete posebno. Kako biste lakše i uspešnije crtali, sledeći set alatki je posvećen podešavanju brusheva. Tu definišete širinu, vrh, oblik i uglove četkica koje ćete koristiti. Treća grupa je u stvari biblioteka u koju importujete sredstva za rad koja ćete koristiti u animaciji. Ne morate baš sve crtati – pozadine, pa čak i gotovi likovi se mogu uneti u vidu bitmapa. Na taj način ćete možda dobiti malo manje ubedljivu animaciju, ali ćete skratiti put do gotovog proizvoda.

Vertikalna linija koja je uvek prisutna s leve strane radnog prostora sadrži osnovne alatke za rad – olovka, brush, node i, naša omiljena, maleni meni sa Tween alatkama koje automatizuju pokrete. Tu su posebno kreirani Tweenovi za repozicioniranje lika, rotaciju, menjanje veličine, pa čak i postepeno menjanje boje. Iznenadile su nas alatke za snimanje materijala dostupnom kamerom i automatsko importovanje snimljenog, kao i importovanje Papagayo LipSink fajlova.

Primetno je da TupiTube Desk nema alatku za brisanje. Bilo kakav erase je nemoguć, već samo možete na ’Ctrl+Z’ da idete unazad i tako izbrišete nešto što vam ne odgovara. Takođe, nije moguće ubacivati zvuk direktno u animaciju. Kreatori se nadaju da će ova mogućnost biti dostupna u nekoj od budućih verzija. U vrhu ekrana su dostupni i Onion Skin i Onion Skin factor, koji olakšavaju crtanje pokreta u animaciji.

Završićemo ovaj tekst kako smo i počeli – izrazićemo zadovoljstvo radom u programu i velikim „Bravo!” za entuzijaste koji stoje iza programa i (bar još uvek) ne traže nadoknadu za preuzimanje i korišćenje.

Gordana RADOVIĆ

 
Alternativa programica
Adobe Acrobat Pro DC 2018
Betternet 4.2.0
JetBrains Rider 2018.1
Kerish Doctor 2018
Tipard DVD Creator 5.2
Photolemur 2.2
WinCatalog 2018
TupiTube Desk 0.2.11
Šta mislite o ovom tekstu?
Drive SnapShot 1.46
CORNPlayer 1.0.2
Loaris Trojan Remover 3.0
Black And White
BootRacer 7.20
Date Time Counter 9.0
Kami 2.0
Split Tone
myResources
StopUpdates10 1.10
Worldwide Radio 1.8

Tip:
kreiranje 2D animacija
Potrebno:
Windows, Linux, Mac OS X
Veličina:
1 GB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .maefloresta .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera