TEST RUN<>
072018<><>

Betternet 4.2.0

Žmurke

Dešavalo nam se i dešava se da je sadržaj na internetu nedostupan samo zato što ne živimo u SAD, VB ili gde već. To ide dotle da nam nije dostupan ni običan sadržaj na YouTube kanalima i da je sve što možemo videti poruka da, eto, dotični sadržaj nije dostupan u našoj zemlji. Nije Srbija jedina koja je diskriminisana, takve poruke dobijaju i mnogi drugi. Rešenje se nazire, makar delimično, u VPN programima kao što je Betternet.

Betternet maskira stvarnu IP adresu po kojoj vas sajtovi koje posećujete lociraju i dodeljuje neku od onih dostupnih na svojim serverima, koja vas lažno smešta u neku drugu zemlju. Sajt koji ste posetili vam više neće braniti da vidite sadržaj koji želite da vidite ili čujete i da se osetite kao građanin sveta.

Slična situacija je i sa P2P deljenjem sadržaja. Sajtovi za deljenje takvih sadržaja su popularni kao i uvek, ali niko od nas ne voli da bude praćen dok bistri sadržaj tog tipa. I u ovakvim situacijama Betternet nas može sakriti, ali uz obrazloženje, tipično za pružaoce ovakvih usluga, da će vas štititi sem ukoliko im stigne nalog od nekih zvaničnih vlasti ili agencija da moraju da otkriju podatke. Dakle, pamet u glavu.

Ovaj program je izuzetno lak za korišćenje, instalira se očas posla, a zatim se smešta u systray. Tako znate da radi. Klikom na komandnu ikonicu, dobićete mali prozor gde su tasteri od interesa – Connect i Disconnect, ako ste već konektovani. To su manje-više sve opcije koje su vam na raspolaganju, ako izuzmemo opciju da kupite Premium paket. Možete, doduše, videti u sve kojim zemljama Betternet ima servere, ali ne možete po svom nahođenju da birate gde želite da vas on smesti. Ako kliknete na bilo koju od ponuđenih zemalja, Betternet vas upućuje na Premium paket. Uglavnom, program je tako mali i jednostavan da nema šta mnogo da se pitate i da klikćete. Kada ga pokrećete, kliknite na Connect, a kada želite da ga deaktivirate, kliknite na Disconnect. Autori smatraju da vam je to dovoljno. Postoji i opcija koju možete da čekirate, a kojom se konektujete i rekonektujete automatski. Sve ostale opcije koje bi vam pružile obaveštenja, kao, recimo, FAQ ili kontakt ili kako da proverite koju vam je lokaciju Betternet dodelio, morate da potražite na njihovom sajtu.

Zahvaljujući ovako kompaktnom dizajnu i suženim opcijama, Betternet možete uvek držati uključenim, a da se ne bojite da će to na bilo koji način opterećivati mašinu ili internet konekciju. Pri radu često nismo ni znali da li je uključen, a on je skromno, ali vredno obavljao svoj posao. Na pitanje korisnika kako da znaju kada je Betternet uključen, podrška je odgovorila da pogledaju logo – ako je on nasmejan, znači da radi, a ukoliko logo spava, znači da je isključen. I stvarno, i mi smo primetili da nam se Betternet stalno smeška iz ćoška, pa ćemo i to uvrstiti u jednu od prednosti koje nudi. Za najosnovnije VPN funkcije ima našu toplu preporuku.

Gordana RADOVIĆ

 
Alternativa programica
Adobe Acrobat Pro DC 2018
Betternet 4.2.0
Šta mislite o ovom tekstu?
JetBrains Rider 2018.1
Kerish Doctor 2018
Tipard DVD Creator 5.2
Photolemur 2.2
WinCatalog 2018
TupiTube Desk 0.2.11
Drive SnapShot 1.46
CORNPlayer 1.0.2
Loaris Trojan Remover 3.0
Black And White
BootRacer 7.20
Date Time Counter 9.0
Kami 2.0
Split Tone
myResources
StopUpdates10 1.10
Worldwide Radio 1.8

Tip:
VPN servis
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
25,2 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .betternet .co
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera