TEST RUN<>
092017<><>

Website Insight 4.1

Proverite apsolutno sve!

Za sve one koji umeju da se izgube u analizama koje su odavno postale deo web dizajna i web developmenta ili ih jednostavno mrzi da se bave time, imamo predlog. Iz kreativnih prostorija kompanije CoffeeCup stiže nam Website Insight, program koji mnogo toga radi umesto vas i inkorporira veći broj potrebnih analiza na jednom mestu. Ukratko, vaše je da se pozabavite estetskim delom posla i sadržajem, a Website Insight će SEO analitiku obaviti u nekoliko poteza.

Počevši od instalacije koja je jednostavna, preko interfejsa koji je pregledan i u kome ćete se zasigurno lako snaći, pa do glavnog dela, a to je analiza konkretnog sajta koja je veoma user friendly. Potrebno je samo da na naznačeno mesto upišete željenu web adresu, a Web Insight će se baciti na posao i ljubazno vas zamoliti da malo sačekate, kao da već nije dovoljno ljubazno što obavlja sav taj analitički posao umesto vas. Iako možete da ubacite bilo koju web adresu i tako imate uvid u analitički izveštaj bilo kog sajta i bilo čijeg rada, pretpostavljamo da je najpraktičnije raditi analizu veb-sajta koji ste sami kreirali. Nije bitno da li je kompletan sajt online, na vašem hard-disku ili na nekom trećem mestu. To vam omogućava da promenite, poboljšate i „optimizujete” svaku stranu svog ili klijentovog sajta.

Izveštaj se može čuvati i raditi nakon svake izmene ili optimizacije, pa se tako prati na koji način se situacija menjala kroz vreme.

Prvo što će vam Website Insight prikazati nakon obavljene analize jesu osnovni podaci o zadatoj strani: koliko je „teška” u megabajtima, koliko vremena joj treba da se učita, koliko ima slika, HTML i CSS fajlova i slično, a da biste sve to lakše razumeli, tu je i bazičan grafički prikaz. U karticama koje su sastavni deo ovog izveštaja možete naći i detaljnije vrednosti vezane za komponente veb-strane, kao što su lista sa informacijama o „težini” svake pojedinačne slike, CSS i HTML koda koji se nalazi na strani.

U vertikalnom meniju koji se nalazi odmah pored opisanog izveštaja možete potražiti i dodatne informacije. Meni je podeljen na tri dela: u gornjem delu su smeštene informacije koje se odnose na konkretnu stranu veb-sajta, u srednjem one koje se odnose na ceo veb-sajt (analiza ključnih reči, Site Health i Search Friendliness), a poslednji deo je posvećen preporukama koje vam je program pripremio kako biste poboljšali ceo sajt. Poboljšanja se odnose na optimizaciju veličine sajta, odnosno „težinu” elemenata, uz preporuke kako da poboljšate rangiranje sajta na Googleu i slične, za koje je neophodno da imate plaćenu verziju jer u dvonedeljnom probnom periodu ne radi. Preporuke za izmene su podeljene na hitne, srednje i one manje važne, a na vama je, naravno, šta ćete poslušati i izmeniti, a šta ne.

U padajućim menijima Website Insight nam nudi i par alatki za optimizaciju. Kako su prevelike slike i uploadovani fajlovi glavni razlog loše optimizovanog sajta, Website Insight nam nudi lagano rešenje: File i Image Compressor su inkorporirani u ovaj program, pa ih možete koristiti čim otkrijete da imate neku glomaznu sliku ili fajl. Takođe, u padajućem meniju možete naći i meta Tag generator, pa ko voli nek’ izvoli. Ova alatka će se pokazati naročito korisnom ukoliko program koristite tokom pravljenja sajta – ne morate čekati da se sajt završi, niti naknadno pronalaženje grešaka i nedostataka. Slobodno se možete poslužiti ovim programom da biste lakše izašli na kraj sa nekim segmentima same izgradnje sajta.

Nismo pronašli mane ovom programu. Sve je ekspresno i lako dostupno, a ukoliko i imate neku nedoumicu, tu su i dve vrste pomoći: jedna u vidu pisanog uputstva dostupnog na matičnom sajtu, a druga u vidu odlične korisničke podrške.

Gordana RADOVIĆ

 
Elip 0.9.19 Beta
PhotoInstrument 7.6
USB Logger
AVS Document Converter 4.0
OpenToonz 1.1
CrystalDiskInfo 7.1
Argus Monitor 3.5
Website Insight 4.1
Šta mislite o ovom tekstu?
FotoJet Designer 1.1
Screen GIF 2017.3
digiKam 5.6
Avira Phantom VPN 2.9
PatchCleaner 1.4
atomiccleaner3 Pro
WinUSB 3.3
Superstring 2.8.9
Cribr 6.1
Fisheye-Hemi 1.34
PDF to JPG 12.0
Sound Booster 1.8
Open Me Later! 1.1
Polar Projection
Win10 Widgets
winMoji 1.2
Save emails to PDF 1.1

Tip:
web analitika
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
38,1 MB
Cena:
69 dolara, proba 14 dana
Adresa:
www .coffeecup .com /website -insight
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera