TEST RUN<>
092017<><>

PatchCleaner 1.4

Instaločistač

Za razliku od klasičnih „čistača” sistema, PatchCleaner ne adresira probleme sa „kolačićima” iz internet pregledača, privremenim datotekama nastalim radom operativnog sistema i ostalim „đubretom” koje korisnik svakodnevno gomila. Umesto toga, njegovo dejstvo je usmereno na programe koji su instalirani preko Windows Installera. Šta više, napadaju se i „zakrpe” instalirane na ovaj način, to jest sve datoteke koje više nisu neophodne da bi se dotični program normalno koristio, a koje su se ukotvile u Windows/Installer direktorijumu. Da li možete ručno da ih obrišete? Da, ali ćete napraviti dar-mar na sistemu koji često može da bude koban.

PatchCleaner je besplatan i jednostavno se koristi. Nakon što ga pokrenete, automatski će obaviti skeniranje sistema i prezentovati vam rezultate u sićušnoj radnoj formi. Zapravo, na ekranu se dobijaju tri informacije: koliko postoji datoteka koje se i dalje koriste i koliko zauzimaju mesta na hard-disku (to su one koje ne smete ručno da brišete ako želite da sačuvate Windows u operativnom stanju), koliko ima takozvanih orphaned fajlova spremnih za brisanje (to su fajlovi koji nepotrebno zauzimaju mesto) i da li postoje itemi koji su isključeni iz procesa skeniranja. Kao što možete da zaključite, program dozvoljava stavljanje installera na belu listu, prevashodno da bi se izbegli problemi koji mogu da uslede nakon brisanja. Proces, nažalost, nije savršen i može da zakaže, pa je, pored brisanja, na raspolaganju i funkcija Move, koja predstavlja svojevrsni sigurnosni pojas ako nešto krene po zlu. Lokaciju za smeštanje tretiranih datoteka sami možete da odaberete, a iz sekcije sa podešavanjima možete još da tweakujete način skeniranja: običan ili dubinski.

Bez obzira na to da li se radi o orphaned ili datotekama koje se još uvek koriste, PatchCleaner nudi informacije o svakom pronađenom itemu. Osim samog naziva, može da se sazna i ko je proizvođač, koliko datoteka zauzima mesta na hard-disku, da se pogleda digitalni potpis, te da se proveri o kom tipu datoteke se radi. Kao što smo rekli, program se bori sa installerima (MSI), ali i sa „zakrpama” (MSP), a reći će vam i za koje programe je svaki od njih „vezan”.

Autori posebno apostrofiraju probleme koji nastaju sa Adobeovim installerima, koji su po defaultu stavljeni na belu listu. Isto tako, podvlače da program nije namenjen početnicima, sa čime se i mi slažemo. Kad malo bolje razmislimo, ako baš niste sigurni šta radite, ne možemo da vam preporučimo da se upustite u avanturu zvanu PatchCleaner. Jednostavno, previše toga može da pođe po zlu, čak i uz pomenutu Move funkciju. Konačno, na sistemu koji služi kao kanta za otpatke, gde se ubacuje i testira sve što nam padne na pamet, program je uspeo da nađe svega četrdesetak nepoželjnih megabajta. To je daleko od reklamiranog, a ako se u obzir uzmu prohtevi prosečnih korisnika, taj broj će biti još manji. Ako volite eksperimente...

Vladimir PISODOROV

 
Elip 0.9.19 Beta
PhotoInstrument 7.6
USB Logger
AVS Document Converter 4.0
OpenToonz 1.1
CrystalDiskInfo 7.1
Argus Monitor 3.5
Website Insight 4.1
FotoJet Designer 1.1
Screen GIF 2017.3
digiKam 5.6
Avira Phantom VPN 2.9
PatchCleaner 1.4
Šta mislite o ovom tekstu?
atomiccleaner3 Pro
WinUSB 3.3
Superstring 2.8.9
Cribr 6.1
Fisheye-Hemi 1.34
PDF to JPG 12.0
Sound Booster 1.8
Open Me Later! 1.1
Polar Projection
Win10 Widgets
winMoji 1.2
Save emails to PDF 1.1

Tip:
sistemski cleaner
Potrebno:
Windows
Veličina:
1,96 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .homedev .com .au /Free /PatchCleaner
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera