TEST RUN<>
092017<><>

USB Logger

Pogled kroz USB špijunku

Kako bi bilo lepo da imate mogućnost da na jednostavan način proverite ko je, kada je i šta kopirao na i sa USB stikova, koristeći vaš računar. Evo rešenja, USB Logger radi baš to – čuči u memoriji i beleži sve aktivnosti koje su vezane za manipulaciju USB stikovima. Za razliku od nekih drugih ostvarenja, ovaj program ne detektuje priključivanje drugih vrsta USB uređaja (miševi, tastature, kamerice...), pa je praćenje načinjenih izmena veoma lako.

Zapravo, USB Logger nije program u klasičnom smislu i pre bismo mogli da ga nazovemo sistemskim servisom. To je i jedan od razloga zbog kojih je njegovo postavljanje u rad nešto teže nego što se to očekuje, a i listanje podataka je neuobičajeno. Nakon što otpakujete sadržaj preuzete ZIP datoteke, primetićete da se u njoj nalaze dva direktorijuma: 32-bit i 64-bit. U zavisnosti od toga koju verziju Windowsa „vozite”, birate jedan od njih. Ako je u pitanju 64-bitna verzija Windowsa, tada ćete iz direktorijuma 64-bit kopirati folder po imenu USBLoggerSvc na root sistemskog diska. Sledeći korak je lociranje datoteke install.bat, koju pokrećete uz privilegije administratora i instalacija je praktično završena. Akcija je identična i kada je u pitanju 32-bitna verzija Windowsa, samo što tada koristite sadržaj direktorijuma 32-bit. Ukoliko želite da deinstalirate servis, u direktorijumu USBLoggerSvc locirajte datoteku uninstall.bat, koju ćete pokrenuti takođe uz privilegije administratora. Uz nešto „prčkanja” po priloženoj BAT datoteci, možete da izvedete da radni direktorijum ne stoji u rootu sistemske particije, ali to i nije toliko bitno.

USB Logger nema upravljački interfejs i koristi se u as is obliku. Informacije o priključenim USB stikovima skladište se u naročitim LOG datotekama, koje se nalaze u okviru istoimenog direktorijuma (odatle ste pokrenuli instalaciju servisa). Osnovne informacije vezane su za datum i vreme priključivanja uređaja, odnosno njegov naziv i slovnu oznaku drajva koja mu je dodeljena. Pored toga, vidite i koji korisnički nalog je prilikom akcije bio aktivan, a sve to je dato prilično pregledno, ako se u obzir uzme podatak da je u pitanju običan tekstualni fajl čiji sadržaj ćete najverovatnije „bistriti” iz Notepada. Sledeći „štih” podataka su eventovi, odnosno informacije o kopiranju datoteka sa i na USB stik. Odvojeni su praznim redovima i, pored vremena kopiranja, vidi se tačna putanja do same datoteke, ali i do odredišne lokacije. USB Logger beleži i vreme kada je USB stik „otkačen” sa računara.

Izuzimajući rogobatan sistem „puštanja” u rad, USB Logger se jednostavno koristi, a podaci lako iščitavaju. Sve se dešava u pozadini i bez alarmiranja onog koji koristi računar, pa je uspešnost zagarantovana. Treba napomenuti da servis nije u potpunosti kompatibilan sa Windowsom 10. Tada se javlja problem detektovanja kopiranih datoteka iz File Explorera. Ukoliko se koristi Total Commander, recimo, sve će uredno biti zapisano u „dnevniku”.

Vladimir PISODOROV

 
Elip 0.9.19 Beta
PhotoInstrument 7.6
USB Logger
Šta mislite o ovom tekstu?
AVS Document Converter 4.0
OpenToonz 1.1
CrystalDiskInfo 7.1
Argus Monitor 3.5
Website Insight 4.1
FotoJet Designer 1.1
Screen GIF 2017.3
digiKam 5.6
Avira Phantom VPN 2.9
PatchCleaner 1.4
atomiccleaner3 Pro
WinUSB 3.3
Superstring 2.8.9
Cribr 6.1
Fisheye-Hemi 1.34
PDF to JPG 12.0
Sound Booster 1.8
Open Me Later! 1.1
Polar Projection
Win10 Widgets
winMoji 1.2
Save emails to PDF 1.1

Tip:
sistemska alatka
Potrebno:
Windows
Veličina:
3,3 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .novirusthanks .org /products /usb -logger
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera