AKCIJE<>
032010<><>

Zaštita dece na Internetu: akcija „Klikni bezbedno”

Klikni bezbedno!

Kampanja „Klikni bezbedno” koju je pokrenulo Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije ima za cilj da obrazuje, uputi i podigne svest roditelja, profesora i svih onih koji se bave decom kada su nove informacione tehnologije u pitanju. Sve ovo namenjeno je tome da se deca zaštite na Internetu i da se osposobe za pravilan i pažljiv rad sa ovim, za naše društvo relativno novim interaktivnim medijem.

Ministarstvo je krenulo u opsežnu seriju edukativnih susreta, tribina i predavanja čiji će učesnici biti psihološko-pedagoške službe, saveti roditelja i nastavnici u osnovnim školama u Srbiji. Ovi susreti, koje pomaže i Ministarstvo prosvete, imaju za cilj da se sa školskim osobljem razgovara na temu bezbednog korišćenja Interneta. Prvi ovakav susret biće organizovan u prostorijama beogradske Opštine Stari Grad, gde će od 8. do 12. marta biti održani susreti sa predstavnicima beogradskih osnovnih škola. Predviđen je po jedan edukativni susret po školi u trajanju od dva sata, a predavači će biti predstavnici Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, stručnjaci iz Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal i referentni pedagozi. Nakon ovih, isti susreti planirani su za sve veće gradove u Srbiji (Niš, Novi Sad, Kragujevac...). Škole koje su zainteresovane za učešće u ovakvom vidu edukacije pozivamo da se jave na email adresu klikni.bezbedno@mtid.gov.rs.

Biće pokrenut i kviz „Klikni bezbedno”, koji će se 1. marta pojaviti na sajtu Ministarstva (www.mtid.gov.rs), a inače je nagradnog karaktera i koncipiran je tako da svaka škola, bez obzira na lokaciju i broj đaka, ima jednake šanse da osvoji nagradu (laptop i projektor). U kvizu učestvuju đaci tako što se registruju putem emaila.

Akciju zaštite dece na Internetu podržali su nedavno svi mobilni operateri u Srbiji i nadamo se tome da će se priključiti i većina internet provajdera. I „Svet kompjutera” se aktivno uključio, te ćemo u sledećim brojevima na ovoj strani imati edukativne tekstove koji će pokušati da široj populaciji objasne pojmove i prikažu pravilne načine za korišćenje Interneta i njegovih servisa. Naravno, sa posebnim akcentom na decu, mada internet prevare ne biraju godine.

S.K.

 
 AKCIJE
Zaštita dece na Internetu: akcija „Klikni bezbedno”
Šta mislite o ovom tekstu?

 AKTUELNOSTI
Tržište mobilnih operativnih sistema
„Šetnja sa dinosaurusima – spektakl u areni”

 PRIMENA
MapSoft 3DPhoto i PhotoSoft Viewer

 NA LICU MESTA
Kingston konferencija
Asus konferencija
Ostali događaji, ukratko

 KOMPJUTERI I FILM
„Alisa u zemlji čuda”

 SERVIS
Dijagnostika računara
Programiranje mobilnih telefona (3): Windows Mobile
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera