NA LICU MESTA<>
122018<><>

Telekom Srbija i SES

MTS preko satelita

Kompanija Telekom Srbija objavila je da će gledaocima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore obezbediti pristup najnovijem sadržaju koji će se emitovati sa ključne orbitalne pozicije od 23,5 stepeni istočno, preko satelita kompanije SES. Višegodišnji ugovor između ove dve kompanije, koje sarađuju od 2011. godine, podrazumeva uslugu više transpondera Astra satelita u svrhu pokretanja najnovije DTH (Direct-to-Home) platforme domaćeg operatera, čije će emitovanje početi sredinom decembra, u sve tri zemlje istovremeno.

Telekom Srbija će uz pomoć nove DTH platforme emitovati više od 150 kanala, od kojih će i do 30 biti emitovano u HD formatu. Svi javni TV kanali u Srbiji takođe će biti dostupni putem ove platforme, što će gledaocima omogućiti kompletan izbor sadržaja dostupnog na tržištu. Dodatni kanali biće dostupni u „Free-to-Air” ponudi.

Gledaoci će imati koristi od novih tehnoloških poboljšanja i u svojim domovima. Kompanija Telekom Srbija je za ovu uslugu odabrala „set-top box” prijemnike sa integrisanim sistemom za dekodiranje signala, a za sve one koji ne poseduju prijemnu opremu, ova platforma će biti dostupna uz korišćenje male satelitske antene, veličine 60 cm.

„Zemlje bivše Jugoslavije predstavljaju tržište dinamičnog rasta i one su u prethodnih nekoliko godina činile fokus kompanije SES. Veoma smo zadovoljni što smo u prilici da na ovaj način ojačamo naše partnerstvo sa kompanijom Telekom Srbija”, izjavio je Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik sektora prodaje za područje centralne i istočne Evrope u kompaniji SES Video.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Ratovanje u svemiru

 NA LICU MESTA
RNIDS tribina
JS Belgrade Meetup #34
Telekom Srbija i SES
Šta mislite o ovom tekstu?

 KOMPJUTERI I FILM
Krcko Oraščić
Mortal Engines
Spider-Man
Aquaman
Filmovi, ukratko

 SITNA CREVCA
Mikroprocesorska arhitektura ARM (5): SoC konfiguracije

 VREMENSKA MAŠINA
Pablo, Vladimir i Mahmud

 PRST NA ČELO
Digitalne nedoumice i analogna mudrost
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera