TEST DRIVE<>
102018<><>

Antec P7 Silent

Za drugačiju publiku

Već smo pominjali da Antec pod novim vlasništvom više nije ono što je nekad bio, već su proizvodi ove kompanije nešto jeftiniji i svedeniji i nema više teške gvožđurije. Ono što je lepo jeste što je „novi” Antec u svojoj ponudi zadržao modele koji imaju zvučnu izolaciju i podršku za uređaje formata 5,25 inča. Na testu nam se našao model P7 kojeg krase upravo te karakteristike.

Ovo je veoma jednostavno i nenametljivo kućište, prednja maska je jedino što odskače i jedino što je izrađeno od plastike. Gornji deo je blago nagnut i na njemu se nalazi I/O panel sa dva USB 3.0 porta i audio-konektorima, kao i ’Power’ i ’Reset’ tasteri. Bočni deo prednje maske prošaran je minijaturnim pravougaonicima koji uz otvor u dnu omogućavaju uvlačenje minimuma vazduha u kućište. Finiš prednje maske urađen je da nalikuje na brušeni aluminijum, a vizuelni utisak zaokružuje logo u dnu maske.

Kućište je izrađeno po novom standardu, od jeftinijeg i tanjeg lima, ali i dalje dobro obrađenog i uklopljenog tako da je cela konstrukcija veoma čvrsta. Bočne stranice sa unutrašnje strane imaju sloj izolacionog materijala debljine oko pet milimetara, što će sigurno pomoći da mašina proizvodi minimum buke.

Unutrašnji prostor je opet u skladu sa trendovima podeljen na veliku celinu u koji se ugrađuju osnovne komponente i nešto manju, kojoj se prilazi sa druge strane kućišta, i u koju se smeštaju napajanje i hard-diskovi. Kuriozitet ovog modela jeste mogućnost ugradnje jednog optičkog uređaja formata 5,25 inča. Nosač za ovaj uređaj je pričvršćen šrafovima pa može da se ukloni, čime se dobija veći prostor ukoliko vam pomenuti uređaj ne treba. Otvora za provlačenje i uredno postavljanje kablova ima sasvim dovoljno i, iako nemaju gumene uloške, svi su obrađeni te nema bojazni da će oštre ivice oštetiti kablove. Otvor iza matične ploče za montažu backplatea je ogroman i neće opstruisati montažu i najluđih hladnjaka.

Grafičke karte dužine do 350 milimetara bez problema će stati u P7, dok su „tornjevi”, uslovno rečeno, ograničeni na 160 milimetara zbog prisustva izolacije. Postoji mogućnost vertikalnog postavljanja grafičke karte (uz adapter koji ne dolazi sa kućištem), ali to nije preporučljivo čak ni sa verzijom kućišta koje ima prozor, zbog blizine stranice koja će opstruisati hlađenje.

Dva uređaja formata 2,5 inča postavljaju se u nosače na zadnjoj strani nosača matične ploče, dok dva uređaja formata 3,5 inča ili još dva formata 2,5 inča mogu da se ugrade u „šrafles” fioke u kavez koji se nalazi u „podrumu” koji deli sa napajanjem. Kavez po potrebi može da se pomeri napred da bi se oslobodilo mesta za duža napajanja i njihove kablove ili potpuno ukloni ukoliko ne postoji potreba za većim skladišnim prostorom. Napajanje stoji na povećim nosačima od čvrste pene, što dodatno smanjuje buku i vibracije.

Suština ovog modela je tišina, te je hlađenje veoma skromno. U P7 je moguće ugraditi maksimalno tri ventilatora pre;nika 120 milimetara. Dva su ugrađena fabrički i predstavljaju optimalno rešenje za konfiguraciju koja treba da bude gotovo nečujna. Ventilatori su veoma tihi i ne „guraju” dosta vazduha. Nažalost, minimalni otvori za uvlačenje vazduha dodatno smanjuju potencijal za hlađenje. Ovakvo kućište ne treba posmatrati kao osnovu za vodeno hlađenje, osim ako ste baš rešili da ga modujete.

Antec P7 predstavlja drugačiji proizvod u moru „igračkih” kućišta, kaljenog stakla i RGB osvetljenja. Solidna izrada, zvučna izolacija, dva ugrađena ventilatora... veoma dobar paket za oko pedeset evra. U stvari bio bi, da nema ljute konkurencije, pre svega u vidu MS Industrial Black Widow modela koji radi sve što i P7, samo malo bolje.

Danilo LUKINOVIĆ

 
MSI B450M Mortar, Gigabyte B450M DS3H i Asus Prime B450M-K
Dell Thin Client Wyse 3040
Antec P7 Silent
Šta mislite o ovom tekstu?
LC-Power AiRazor LC-CF-120-PRO-RGB i LC-CF-PRO-RGB-COMBO
Acer Aspire 3 (A315-41-R5BB)
Gembird MF-95-01 i MF-95-02
Vivax APM-1040 CD radio (Bluetooth, SD/USB)
Kyocera Ecosys P5021cdn
Silicon Power Armor A60, Armor A62, Armor A85 i Diamond D30
Canyon Wireless Sport Earphones, Silicon Power Blast Plug BP51 i B61, Energy Sistem Sport Bluetooth Coral
Sony SRS-XB01 Extra Bass
Nikon Z7 (prvi utisci)
Microlab Solo 9C
LG SK5 i SK10Y
PocketBook Basic 3, Aqua 2, Touch HD2 i InkPad 3
Netgear AC2600 Nighthawk X4S Smart WiFi Gaming Router
TP-Link Archer T2UHP
Tenda Nova MW3 Mesh AC1200

Osnovno:
2 × 3,5"/2,5” 2 × 2,5”, 2 × USB 3.0, audio konektori
Ventilatori:
2 × 120 mm, moguća ugradnja do tri ventilatora prečnika 120 mm
Ostalo:
podržava ATX, Micro-ATX i Mini-ITX standard, zvučna izolacija na bočnim stranicama, filter mrežica na gornjoj strani i ispod napajanja, solidan prostor za manipulaciju komponentama i uklanjanje kablova
Proizvođač:
Antec
Kontakt:
Mid9
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera