TEST RUN<>
022018<><>

dBpoweramp Music Converter 16.4

Baš drugačiji

Zanimljiva stvar kod ovog audio-konvertera je što se inkorporira duboko u operativni sistem. Na taj način, funkcioniše praktično bez upravljačkog interfejsa – direktno iz kontekstualnog menija, kojem možete da pristupite iz bilo kojeg fajl-menadžera. S druge strane, ako program probate da pokrenete na klasičan način, pre pojavljivanja glavne radne forme od vas se traži da odaberete radne datoteke kojima želite da manipulišete.

Na ulazu nema iznenađenja, pa iako Music Converter nije svetski šampion po broju podržanih formata zapisa, sasvim se lepo snalazi sa mainstream oblicima u kojima se muzičke numere mogu naći. Pored podrške za standardne MP3, WAV, OGG i CDA formate, mogu da se procesiraju i FLAC, APE, M4A, AAC, OPUS i drugi komplementi, što je više nego dovoljno čak i za nešto napredniju upotrebu. Na izlazu su stvari nešto drugačije i može da se kaže da je Music Converter usmereniji nego što smo se nadali. Tako se, na primer, učitane datoteke mogu „pretabati” u AIFF, FLAC, MP3, WAV ili Appleov Lossless oblik. Za prosečnog korisnika sasvim je dovoljno, ali znamo da će oni nešto zahtevniji imati da upute koju reč autorima programa.

Organizacija se bazira na Batch procesiranju, a kako čist 64-bitni engine podržava i procesore sa više jezgara, ubrzanje koje se ostvaruje je višestruko. Međutim, to nije sve što Music Converter može, pa je dozvoljeno i takozvano multienkodiranje, koje podrazumeva da se izvorne datoteke „pretvaraju” u dva ili više različitih izlaznih formata simultano. Autori su dali lep primer za ovo – u isto vreme možete da „ripujete” muzički CD i numere snimate kao MP3 i FLAC komplemente. Naravno, na kvalitet izlaznih datoteka možete sami da utičete, i to se obavlja jednostavnim podešavanjem najvažnijih radnih parametara. Na raspolaganju je igranje sa bitrateom, određivanjem kvaliteta putem unapred definisanih šablona, samplerateom, brojem kanala i tako dalje. Dostupne opcije variraju od formata do formata, ali shvatili ste poentu.

Music Converter omogućava i obradu procesiranih datoteka, i to „presvlačenjem” uz pomoć naročitih DSP efekata. Oni mogu da se kombinuju tako da, na primer, istovremeno možete da obavite normalizaciju zvuka, ali i da izbacite „tišinu”. Među četrdesetak efekata ne nalaze se samo oni iz obradnog miljea, pa je moguće isforsirati konverziju tačno određenim procesorskim jezgrom. Tu je i opcija usporavanja procesa konverzije kako bi se rasteretili hardverski resursi, mogućnost brisanja izvornih datoteka nakon okončanja posla i tako dalje. Program ima ugrađenu posebnu rutinu za izvlačenje audio-numera sa muzičkih CD-ova, dok se iz kontekstualnog menija, pored pozivanja konverzije, može pristupiti i tag-editoru. Isto tako, ugrađeni tag-editor može da se koristi i za preuzimanje cover artova sa interneta (sa maksimalno šest različitih izvora).

Vladimir PISODOROV

 
ACDSee Photo Studio Ultimate 2018, Capture One Pro 11, ON1 Photo RAW 2018, Luminar 2018, RawTherapee 5.3, DxO PhotoLab Essential 1.1, Corel AfterShot Pro 3
SimpleMining OS i ethOS
WinZip System Utilities Suite 3.2
dBpoweramp Music Converter 16.4
Šta mislite o ovom tekstu?
iClone 7
Ashampoo Burning Studio 19
GraphicsGale 2.07
Aiseesoft Burnova 1.3.8
LiveUSB Install 2.5
PassMark Performance Test 9.0
FireShot 0.98
PointerFocus 2.4
Sharp World Clock 8.3.1
Tab Snooze 0.8.5
Todoist 8.7
Spencer 1.13
SyMenu 6.02
Tomato Clock 4.2.4

Tip:
audio-konverter
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
53 MB
Cena:
39 dolara, proba 21 dan
Adresa:
www .dbpoweramp .com /dmc .htm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera