TEST RUN<>
022018<><>

WinZip System Utilities Suite 3.2

Kondicioner

Čudno je videti logo kompanije WinZip na proizvodu koji nema ama baš nikakve veze sa kompresijom podataka – poslom koji ih je proslavio. Da li se Corel umešao u poslovnu politiku, želeći da iskoristi poznato ime i namakne još love na staru slavu ili nešto potpuno treće, nije toliko ni važno. Ono što jeste važno je da se pred nama nalazi još jedan sistemski „optimizator”, koji funkcioniše po dobro poznatim principima, što ne znači da krajnjem korisniku nema šta da ponudi.

Skeniranje stanja računara obavlja se automatski, po pokretanju programa, a korisniku se na jednostavan način predočava na šta bi trebalo da obrati pažnju. Bez ulaženja u detalje, dovoljno je pritisnuti taster Repair i stvar će leći na svoje mesto. Ako vas pak zanima šta je to što System Utilities Suite adresira kao probleme, primetićete da se na meniju nalaze tri oblasti: Uninstall Cleanup, Driver Updater i Disk Celaner. Kao što možete da vidite, u WinZipu su se odlučili na nešto izmenjen pristup tematici i, kako kažu, ideja im je bila da omoguće brži rad na tretiranom sistemu koji biva ugrožen gomilanjem đubreta i „repova” aplikacija. Pomalo nas je razočarala Disk Cleaner sekcija, koja je mahom zadužena za adresiranje problema koji nastaju gomilanjem privremenih fajlova koji su posledica surfovanja internetom. Stvar iz bule donekle vadi odličan optimizator registra – Uninstall Cleanup, ali i Driver Updater, koji će vam na jednostavan i vizuelno prijemčiv način ukazati na to koje drajvere bi trebalo da osvežite. Naravno, svaku označenu stavku možete da „pretresete” ručno i poništite naum programa da se sa njom obračuna. Ako nešto pođe po zlu, iz sekcije Restore stvari mogu da se vrate u prvobitno stanje, barem kada su izmene koje čine Uninstall Cleanup i Driver Updater u pitanju.

Ovo nije sve što program nudi, pa tako, ako zavirite pod krov radne kartice Maintain, videćete da je na raspolaganju još osam alatki. Disk Explorer nudi jednostavan način za pristup direktorijumima u kojima čuvate dokumente, slike i muziku; Startup Manager pomaže da se iz Startup sekvence odstrane itemi koji otežavaju podizanje Windowsa; Registry Defrag vrši optimizaciju sistemske registar baze; Uninstall manager je zapravo boostovana rutina za deinstaliranje programa; Driver backup se bavi izradom rezervnih kopija drajvera i tako dalje. Inače, iz sekcije Home može da se vidi grafički prikaz trenutnog stanja računara (preko naročitog „cajgera”), saznaćete osnovne podatke o gradivnim komponentama sistema, a dobićete i smernice o problemima koji treba da se „krpe”, sve, naravno, uz prečice do alatki koje ih adresiraju.

System Utilities Suite može da se podiže zajedno sa operativnim sistemom i da momentalno obavi skeniranje i analizu zatečenog stanja. Pre bilo kakvih izmena napraviće i Restore Point, a mana mu je to što pomenuti dijapazon akcija ne može da izvede u „zakazano vreme”. Još jedna mana je cena, jer smatramo da su autori precenili mogućnost svog čeda.

Vladimir PISODOROV

 
ACDSee Photo Studio Ultimate 2018, Capture One Pro 11, ON1 Photo RAW 2018, Luminar 2018, RawTherapee 5.3, DxO PhotoLab Essential 1.1, Corel AfterShot Pro 3
SimpleMining OS i ethOS
WinZip System Utilities Suite 3.2
Šta mislite o ovom tekstu?
dBpoweramp Music Converter 16.4
iClone 7
Ashampoo Burning Studio 19
GraphicsGale 2.07
Aiseesoft Burnova 1.3.8
LiveUSB Install 2.5
PassMark Performance Test 9.0
FireShot 0.98
PointerFocus 2.4
Sharp World Clock 8.3.1
Tab Snooze 0.8.5
Todoist 8.7
Spencer 1.13
SyMenu 6.02
Tomato Clock 4.2.4

Tip:
sistemski optimizer
Potrebno:
Windows
Veličina:
75,09 MB
Cena:
40 evra
Adresa:
www .winzipsystemtools .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera