TEST RUN<>
112017<><>

SoftColor PhotoEQ 10.4

Digitalni likovni urednik

U direktorijumu se nalazi gomila fotografija, treba da ih doradite i „zategnete”, ali nemate vremena, pa ni volje, jer je posao dosadan i ponavlja se. Unapred znate da na fotkama treba da se koriguje osvetljenje, zasićenost boja, kontrast... Umesto da nevoljno posegnete za Photoshopom ili nekim drugim oružjem koje koristite, mogli biste da razmislite o proizvodu koji dolazi iz kuhinje kompanije SoftColor – PhotoEQ.

Pomislili smo da je u pitanju još jedan neubedljiv pokušaj da se od korisnika iscedi koja „zelena novčanica” na jeftinu „foru” automatizacije posla. Međutim, PhotoEQ svoj posao shvata veoma ozbiljno i zaista donosi visok stepen automatizacije, na čije ustrojstvo korisnik ima pun uticaj. Na raspolaganju je čak deset alatki, ali je samo jedna aktivna po defaultu – Automatic Color Correction. Svaka učitana slika (podržano je i batch procesiranje) odmah odlazi na radnu traku, gde biva obrađena i postavljena u svojevrsni before/after prikaz. Ako kliknete na neku drugu sliku na traci poslova smeštenoj u donjem delu radnog ekrana, dešava se isto i sve što vam preostaje jeste da pritisnete dugme Save. Obratite pažnju na to da se ispod nalazi i dugme Batch Save, preko kojeg bez prethodnog prikaza materijala na ekranu pokrećete procesiranje i automatsko pohranjivanje. Sa istog mesta birate sufiks koji će svaki obrađeni fajl dobiti (originali se, normalno, čuvaju), ali i format izlaznog zapisa. To može da bude JPG, TIF, PNG, PSD i BMP. Autori su pažljivo odabrali...

Rekli smo da korisnik ima kontrolu nad automatizacijom, pa evo – intenzitet korekcije bira se preko klizača, kao i temperatura boja, kontrast... Sledeća stvar su dodatne alatke, za koje smo rekli da ih je ukupno deset. Aktivirate ih po potrebi, neke korišćenjem dugmeta On/Off. Tu su i funkcije Remove Noise, Sharpen Photo, Convert to Black and White i tako dalje. Zanimljivo je da se u batch maniru slikama može utisnuti vodeni pečat, a sve što od radnih modula iskoristite možete da organizujete u jedinstvenu celinu u obliku radnih šablona i snimite za kasniju upotrebu. Program dolazi sa mnoštvom šablona koji mogu da vam pokažu kako da najbolje iskoristite dostupan dijapazon mogućnosti. Inače, PhotoEQ ima i alatke za kropovanje, rotiranje/flipovanje, promenu veličine slike, te uklanjanje efekta „crvenih očiju”. Čak i ove akcije mogu da se automatizuju i podrede masovnoj obradi materijala.

Upravljački interfejs programa je pregledan i prijatan za oko. Svidelo nam se što se sve potrebno nalazi na jednom mestu, dok padajućih menija i skrivenih podešavanja uopšte nema. To što vidite pred sobom je sve i uvek znate na čemu ste. Kako bi se omogućilo nešto više prostora za preview prikaz, parametri obradnih modula mogu da se „sakriju” jednim klikom miša. Na raspolaganju je i Color Picker, Histogram Analyzer, te opcija da before/after prikaz zamenite prikazom obrađene slike.

Vladimir PISODOROV

 
Corel PaintShop Pro 2018
Immersive Explorer 1.5.0
Marvelous Designer 7
FireAlpaca 1.8.7
Natron 2.3.2
Windows Repair Toolbox 2.0
Master PDF Editor 4.3
Acronis Revive 2017
Syncios Manager 6.2.3
SoftColor PhotoEQ 10.4
Šta mislite o ovom tekstu?
ThunderSoft Video Editor 7.4.0
UltraCompare 17.0
Reve Antivirus 1.2
Lacey 2.06
Emoji Cheatsheet 2.0.1
Clover 3.4.0
CopyQ 3.1.1
Fashion Actions
Skin 2.0
EarthTime 5.7.6
MassTube 12.9.7
Unshorten.link 2.6

Tip:
obrada slika
Potrebno:
Windows
Veličina:
59,1 MB
Cena:
69 dolara, proba 10 dana
Adresa:
www .softcolorsoftware .com /photoeq
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera