NA LICU MESTA<>
042017<><>

Adacta konferencija

Lakoća oblaka

Beograd, 24. mart

Sa više od 430 zaposlenih u sedam zemalja, Adacta nastupa kao regionalni lider u oblasti integracije poslovnih rešenja iz oblasti upravljanja resursima (ERP), upravljanja odnosima sa klijentima (CRM) i poslovne analitike (BI). Posle više od 400 uspešeno implementiranih projekata, kompanija je lane po prvi put ubeležila promet veći od 25 miliona evra na nivou grupe. „Posebno smo zadovoljni radom beogradske kancelarije, koja je dobila 20 novih kolega i završila 20 značajnih projekata, ostvarujući povećanje prihoda od 20 odsto” – rekao je Matjaž Fajfar, direktor beogradske kancelarije kompanije Adacta na konferenciji za novinare koja je održana 24. marta u Beogradu.

Adacta je ovom prilikom predstavila i Microsoft Dynamics 365, novi set cloud poslovnih rešenja koja nude najviši stepen pouzdanosti, sigurnosti i dostupnosti. „Kao najveću prednost istakao bih cenu, koja je manje opterećujuća po kompaniju koja uvodi rešenje. Ono što bih posebno istakao jeste skalabilnost, tako da, ukoliko ste proizvodna kompanija koja sezonski zapošljava veći broj radnika, samo u određenom periodu možete povećati potrebne resurse cloud rešenja koje koristite.” – objasnio je direktor prodaje beogradske Adacte, Ivan Đolić.

Kompanije Adacta i Microsoft sada nude i poslovna rešenja sa sufiksom „365” (Microsoft Dynamics 365, Office 365), Microsoftove cloud pakete za mala i srednja preduzeća koji su zasnovani na platformi Microsoft Azure. „Zaista snažno verujemo da su ovakva rešenja idealna za srpsku privredu, jer kompanije sada mogu i bez velikih novčanih ulaganja da donesu globalnu praksu u svoje okruženje. Više ne govorimo o inicijalnom ulaganju od 100 ili 200 hiljada evra, već o mesečnim paušalima od jedne do tri hiljade evra.” – zaključio je gospodin Đolić, uz napomenu da je i period implementacije, koji se ranije merio kvartalima, sada znatno kraći i iznosi najviše nekoliko nedelja.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Inovacije iz IBM-a

 NA LICU MESTA
Mobile World Congress 2017, Barselona
Adacta konferencija
Šta mislite o ovom tekstu?
Švedska na EDUfair 2017
RAF Challenge (9)
Epson na CeBIT-u
Kingston konferencija

 KOMPJUTERI I FILM
Fate of the Furious
The Boss Baby
Filmovi, ukratko

 SITNA CREVCA
Kako postati programer (7): JSON, AJAX i JavaScript objekti

 VREMENSKA MAŠINA
Maradona, Apple i brdo broj 30

 PRST NA ČELO
Proročanstvo u oblacima
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera