KOMPJUTERI I FILM<>
042017<><>

Filmovi, ukratko

The Lost City of Z

Krajem aprila u bioskope stiže avanturistički film „The Lost City of Z” Džejmsa Greja („Litte Odessa”, „The Immigrant”). U pitanju je ekranizacija istoimenog romana Dejvida Grana, zasnovanog na istinitim istorijskim događajima. Početkom dvadesetog veka, britanski istraživač Persi Foset postaje opsednut idejom da je u dubini prašuma Amazonije nekada postojala do tad neotkrivena napredna civilizacija. Iako ga naučna zajednica ismeva zbog njegovih ideja, Persi će rizikovati svoj ugled, novac, pa čak i život da bi dokazao da je u pravu. Glavne uloge tumače Čarli Hanem, Robert Patinson, Siena Miler i Tom Holand. Specijalni kompjuterski efekti za film izvedeni su u studiju Brainstorm Digital.

Coco

 
Diznijev studio postavio je na internet prvi trejler za devetnaesti Pixarov film – „Coco”, koji stiže u bioskope na jesen. Ovo je takođe peti film iz Pixarovog animacionog studija čiju režiju potpisuje Li Ankrič („Monsters, Inc.”, „Finding Nemo”), koji je napisao scenario za „Coco” zajedno sa Adrianom Molinom („Monsters University”, „The Good Dinosaur”). U pitanju je kombinacija komedije i avanture, koja je inspirisana meksičkim praznikom Dan mrtvih (Dia de Muertos). Glavni lik filma je dvanaestogodišnji dečak po imenu Migel, koji je opsednut sviranjem gitare i starim glumcem Ernestom de la Kruzom. Igrom slučaja, Migel pokreće niz fantastičnih događaja koji će ga odvesti u Zemlju mrtvih. Likovima u filmu glasove pozajmljuju Bendžamin Bret, Gael Garsija Bernal, Rene Viktor i mladi glumac Entoni Gonzales.

Early Man

Sedmi dugometražni animirani film iz studija Aardman, „Early Man”, konačno je dobio zvaničan datum bioskopske premijere – 18. januar sledeće godine. Ovo je čudna, preistorijska sportska komedija u kojoj mladi pećinski čovek Dag i njegov verni pratilac, bradavičasto prase Hognob, moraju da nađu način da ujedine plemena, kako bi se odbranili od Lorda Nuta i njegovih podanika koji su prešli iz kamenog u bronzano doba. „Early Man” režira slavni Nik Park („Wallace & Gromit”, „Chicken Run”). Glasove likovima pozajmljuje plejada poznatih britanskih glumaca i komičara kao što su Edi Redmejn, Tom Hidlston, Mejzi Vilijams, Tomoti Spol, Ričard Ajoade, Selina Grifits, Đina Jašire, Mark Vilijams i Džoni Vegas.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Inovacije iz IBM-a

 NA LICU MESTA
Mobile World Congress 2017, Barselona
Adacta konferencija
Švedska na EDUfair 2017
RAF Challenge (9)
Epson na CeBIT-u
Kingston konferencija

 KOMPJUTERI I FILM
Fate of the Furious
The Boss Baby
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Kako postati programer (7): JSON, AJAX i JavaScript objekti

 VREMENSKA MAŠINA
Maradona, Apple i brdo broj 30

 PRST NA ČELO
Proročanstvo u oblacima
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera