PHONE ZONE<>
062013<><>

LG Optimus L7 II P710

Prolećno osveženje

Na sajmu MWC 2013 LG je najavio tri „nova-stara” modela, osvežene verzije Optimus pešadije koja je prvi put predstavljena na istom sajmu prošle godine. Mi smo se domogli modela P710 (Optimus L7 II), pa koristimo priliku da sa vama podelimo utiske.

Druga revizija „El sedmice” na prvi pogled odaje utisak skupljeg telefona, zahvaljujući lepo dizajniranom kućištu sa metalik rubovima na prednjoj i bočnoj strani. Kada se drži u ruci, međutim, jasno je da se radi o uređaju „radničke” klase, s poleđinom od sjajne plastike koja se masti brže od prvomajskog roštilja, a telefon čini klizavim poput jegulje. Sam telefon veoma je lagan, dobro balansiran i udoban za korišćenje; taster za zaključavanje ekrana je na desnoj, a tasteri za regulaciju jačine zvuka na levoj strani, dok su standardan audio-port i microUSB priključak locirani na gornjoj, odnosno donjoj ivici. Ispod ekrana nalazi se mehanički Home taster, a kraj njega senzorski tasteri Back i Menu, koji nisu deo ekrana (ne umanjuju rezoluciju efikasne radne površine) i uočavaju se tek kada ih dodirnete. Kao kod Optimusa L5, i ovde postoji programabilni taster za brzo pozivanje željenih funkcija, a postavljen je nasuprot tastera za zaključavanje ekrana.

Prednjom stranom telefona dominira 4,3-inčni IPS ekran, koji je odlično osvetljen i brzo reaguje na dodir, što korišćenje tastature čini prijatnim iskustvom; odlikuje ga još i veoma dobra vidljivost na dnevnom svetlu i brzo osvežavanje. Srce sistema čini u Android svetu trenutno najzastupljeniji model procesora, dual-core Qualcomm MSM8225 Snapdragon na 1 GHz, koji lako izlazi na kraj s grafički bogatim interfejsom i većinom igara. Kao novi deo interfejsa pojavljuje se Quick Memo rezidentna aplikacija koja omogućuje brzo hvatanje beležaka putem pisanja, odnosno crtanja prstom po ekranu. Specifična za model L7 II je funkcija QSlide, koja omogućava pokretanje druge aplikacije tokom reprodukcije filmova (video-zapis u tom slučaju postaje transparentna folija ispod koje se vide drugi elementi ekrana kojima korisnik može da pristupi). Najlepše od svega je to što QSlide ne umanjuje brzinu navigacije, što je zaista impresivno ako se ima u vidu relativno skroman hardver. Ako imate potrebu za prevođenjem više jezika, funkcija Q Translate stiže kao poručena, jer omogućava brzo prepoznavanje i prevođenje pojmova (u online režimu i čitavih rečenica) na 60 svetskih jezika.

Interna memorija broji skromnih 4 GB, ali može da se proširi microSD karticama putem slota koji se krije ispod poklopca baterije. Litijumski akumulator kapaciteta 2400 mAh pruža dovoljno „soka” za dan i po do dva neometanog korišćenja. Na zadnjoj strani uređaja nalazi se fotoaparat rezolucije 8 MPx s blicem, koji pruža više nego zadovoljavajuće snimke. S prednje strane nalazi se video-call kamerica koja beleži video u VGA rezoluciji.

LG Optimus L7 II je iznenađujuće dobro opremljen „srednjak” za racionalne korisnike koji žele da izvuku maksimum iz svakog uloženog dinara. Premda je konkurencija u ovoj klasi jača nego ikad, nova „Sedmica” ima dobre predispozicije za uspeh.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
LG Optimus L7 II P710
Šta mislite o ovom tekstu?
Prestigio PAP4323
Asus Fonepad
Sony Xperia SP
Nokia Lumia 620
Archos 97 Titanium HD
SFR STARXTREM (ZTE Grand Memo SFR)
Blueberry NetCat M-08-A
Dodaci za tablete
Autodesk SketchBook Ink
Medscape
Statistic Calculator
Photoshop Touch for phone
System Monitor
Beat
Assistant
myShiftWork
TouchRetouch
Split Camera for Instagram
Springpad
WiFi Mouse Pro
Start Menu for Android

Operativni sistem:
Android 4.1.2
Dimenzije:
121,5 x 66,6 x 9,7 mm / 118 g
Ostalo:
Qualcomm MSM8225 Snapdragon (dual-core Cortex-A5 1 GHz), Adreno 203 GPU, 768 MB RAM, 4 GB, microSD do 32 GB, 4,3” TFT (480 x 800, 16 M), Bluetooth 3.0 A2DP, WiFi 802.11 b/g/n/hotspot/direct/DLNA, quad band GSM/tri band HSDPA, microUSB, 3.5-mm audio-konektor, 8.0 MPx kamera (LED blic, auto-fokus, VGA video-call), Li-jon baterija 2460 mAh
Proizvođač:
LG
Kontakt:
Vip Mobile
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera