Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : TV serije

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [26] 27

m1aden
24.10.2022, 0:49
Upravo sam odgledao 2. sezonu Primal (https://www.imdb.com/title/tt10332508/) Gendija Tartakovskog, tvorca Dexterove labaratorije i Samurai Jack-a. Dextera i DiDi sam obozavao kao srednjoskolac, Jack-a nisam gledao a Primal je prosto fantastican. I brutalno surov i emotivan u isto vreme.Osim jedne epizode koja je kao neki spin off, gotovo da nema reci dijaloga u 20 epizoda. Po poslednjoj epizodi rekao bih da je to to, pa topla preporuka svakom ko voli ozbiljnu animaciju.

m1aden
25.10.2022, 23:45
Nisu lose prve dve epizode Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (https://www.imdb.com/title/tt8415836/?ref_=nv_sr_srsg_3)

Ostatak 26. 27. i 28.10. (po dve epizode).

Mac4LiF
1.11.2022, 13:48
Meni jedino što sada ne prija je previše intimiziranja sa sporednjacima, da tako kažem... super mi je da vidim Mon Mothmu, ali baš sad da gledam njenu nadrndanu ćerku tinejdžerku i njenog muža tokom doručka... odnose onog imperijalca sa kevom dok jede žitarice... nekako mi to nije u duhu SW-a.Sve ostalo mi je super.Najbolje što je izašlo u SW univerzumu uz Mandaloriana nakon Rogue One-a...

Pa sta da ti kazem, mora malo da se popuni "dramom", serija nije najhajcani film sa akcijom. Meni su takvi momenti bas zanimljivi jer daju odgovore na psihologiju glavnih aktera i njihovih odluka i ponasanja.

Završila se "See", serija meni vrlo dobra.
Ima dosta nelogičnih rupa u, recimo, priči, ali i pored toga je zabavna, dinamična i najpre interesantna ideja (šta bi bilo kad bi bilo)
Glumci uspešno obavili posao, sama realizacija vrlo dobra.
Preporuka za distopijski SF.

Završila se "See", serija meni vrlo dobra.
Ima dosta nelogičnih rupa u, recimo, priči, ali i pored toga je zabavna, dinamična i najpre interesantna ideja (šta bi bilo kad bi bilo)
Glumci uspešno obavili posao, sama realizacija vrlo dobra.
Preporuka za distopijski SF.

Pa sto ne prijavljujes covjece?!!!
Gledao sam dvije sezone.
Dakle 3ca i nema vise?!!!

Zavrsio se Rings of Power.... koje smece od serije!

Uzasno napisano, uzasni dijalozi, losa gluma, losi kostimi... Tolkin je prodao najvise knjiga u 20om veku i oni su uspeli da naprave ovo smece od njegovog preobimnog opusa! svaka im cast, mada ko je ispratio Amazonov Wheel of time mogao je i da ocekuje ovako nesto.

Ne ocekuj previse i dopast ce se.Ocekuj previse i nece se dopasti.
Meni je bas ona scena sa piro-plazmom upala u oko,ali dobro,bajka je u pitanju.:opanachke

Nisu lose prve dve epizode Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (https://www.imdb.com/title/tt8415836/?ref_=nv_sr_srsg_3)

Ostatak 26. 27. i 28.10. (po dve epizode).

Ovo se mora provjeriti.
Hvala.

Edit:

Koliko vidim,citava prva sezona je vec dostupna???!!!

ogisha
4.11.2022, 1:25
Solidan Rings of Power. Što dalje odmiče sve je bolja. McReary razvalio sa muzikom što mi je bila vrlo osetljiva stvar pre gledanja serije.

m1aden
12.11.2022, 16:23
Iako uopste ne mogu da se naviknem na tu njihovu animaciju zbog cega nisam ni gledao Clone Wars niti bilo koju drugu njihovu animiranu Star Wars seriju, sinoc sam odgledao Tales of the Jedi (https://www.imdb.com/title/tt20723374/?ref_=nv_sr_srsg_0) i odlicna je! Kratka forma, 15-20 min, 6 epizoda, obradjuje period pre i za vreme prve tri epizode Skywalker sage i topla preporuka za sve koji su digli ruke od SW univerzuma.

Pipboy
12.11.2022, 20:40
Tejls, šmejls, prekratko svaka traje da bi se bilo šta osim bazičnih stvari izvuklo iz ovoga, za to vreme Andor izuva.

m1aden
13.11.2022, 2:12
Nemoj tako! :) Slazem se za Andor, i njega sam danas zavrsio, ali i ovo je u svoj svojoj kratkoci odlican materijal.Revitalizujuci eliksir za prilicno ruiniran univerzum... i jedno i drugo...

m1aden
17.11.2022, 19:26
Izasao 1899 (https://www.imdb.com/title/tt9319668/?ref_=fn_al_tt_1)

Cela prva sezona, 8 epizoda... Nisam stigao ni da počnem još, ali 9.1 na IMDB-u...

U petak 3. sezona The Cuphead Show (https://www.imdb.com/title/tt10611608/?ref_=fn_al_tt_1)

Kidja
22.11.2022, 11:04
Malo je 9.1 za 1899. Serija je za 10.

pentraksil
22.11.2022, 15:56
Malo je 9.1 za 1899. Serija je za 10.

Koliko ja vidim pada sve vise...

Za sada mi je zanimljiva samo se nadam da ce imati poentu i da nece previse vucarati sa misterijom...

Dark mi je bio odlican do negde sredine druge sezone i onda me je nesto uzasno smorila, cini mi se da su poceli previse da vrte i da preplicu, plus sto se cekalo godinu dana po sezoni i batalio...Mozda opet odgledam jedan dan.

Kidja
22.11.2022, 16:06
Ja sam stigao do pete epizode i za sada me nije smorila. Naprotiv. Ali videcemo, ja se jedino brinem nekog scenarija kao sto je Lost.

m1aden
24.11.2022, 14:09

Za sada mi je zanimljiva samo se nadam da ce imati poentu i da nece previse vucarati sa misterijom...

Dark mi je bio odlican do negde sredine druge sezone i onda me je nesto uzasno smorila, cini mi se da su poceli previse da vrte i da preplicu, plus sto se cekalo godinu dana po sezoni i batalio...Mozda opet odgledam jedan dan.

Isto! Prvu sezonu Dark-a sam odgledao u cugu, a ovde zaspem čim krenem da gledam, ukoliko gledam uveče :D
Počeo sam da gledam čim je izašla a na sedmoj epizodi sam trenutno.U prve dve epizode je baš obećavalo a što više gledam sve se više udaljavam od samih likova i radnje.Flesbekovi koji nas upoznaju sa likovima i kako su se obreli na brodu su mi dosta dobri, ali mi baš ne uliva poverenje to gde nas priča vodi.
Vidim da ih prozivaju za plagijat nekog stripa i Matrixa

pentraksil
25.11.2022, 23:01
Uf, nesto me je bas smorio ovaj 1899...Evo sam na pola seste i nekako me bas ne tera na dalje gledanje, nazalost....Ne trazim da mi se odmah daju svi odgovori ali imam osecaj da se isuvise odugovlaci sa citavom misterijom. Sve sama pitanja i nikakvi odgovori, a ako se za sve to ceka zadnja epizoda onda ne znam sta da kazem. Mislim da je potrebno otkrivati odredjene sitnice gledaocu postepeno iz epizode u epizodu i tako nekako drzati paznju a ne ovako cekati zadnju epizodu koja ce MOOOOZDA nesto malo otkriti (a sumnjam da ce bilo sta novo otkriti, zavrsice se vrtoglavicom nekom i aj cekamo drugu sezonu). Razumem da to mora biti proces, postavljanje price itd. ali ovde imam utisak da je sve to vec postavljeno da bi se epizode punile nekim ispraznim razgovorima izmedju likova i vrtenje jedne te iste price..."Jao iznenadjen sam jaoooo i ja sam iznenadjen isto" "jaooo ja te mozda poznajem, jaooo i ja tebe mozda poznajem" itd. Ipak ja ovo mozda ostavljam za tamo kasnije, kada i ako izadje par sezona pa se mozda sagleda cela situacija realnije.

Stvarno steta jer je to mislim moglo malo bolje....Smarajuci se zadnjih par epizoda prisetio sam se kako je samo maestralno Severance odradio svoju prvu sezonu, gomila pitanja ali i gomila odgovora i drze gledaoce na fenomenalnoj udici gde se stvari otkrivaju ali i komplikuju dodatno....Pravi tobogan otkrovenja i misterija sa svakom epizodom. Bez ikakvog odugovlacenja, tupljenja koliko mi je to bio osecaj kod 1899.... Tako da, ako hocete pravu misteriju moj predlog vam je da pocnete Severance koji je (bar meni) makar drzao paznju tokom citave sezone i jedva cekam jos.

player1
26.11.2022, 21:12
Uf, nesto me je bas smorio ovaj 1899...Evo sam na pola seste i nekako me bas ne tera na dalje gledanje, nazalost....Ne trazim da mi se odmah daju svi odgovori ali imam osecaj da se isuvise odugovlaci sa citavom misterijom. Sve sama pitanja i nikakvi odgovori, a ako se za sve to ceka zadnja epizoda onda ne znam sta da kazem. Mislim da je potrebno otkrivati odredjene sitnice gledaocu postepeno iz epizode u epizodu i tako nekako drzati paznju a ne ovako cekati zadnju epizodu koja ce MOOOOZDA nesto malo otkriti (a sumnjam da ce bilo sta novo otkriti, zavrsice se vrtoglavicom nekom i aj cekamo drugu sezonu). Razumem da to mora biti proces, postavljanje price itd. ali ovde imam utisak da je sve to vec postavljeno da bi se epizode punile nekim ispraznim razgovorima izmedju likova i vrtenje jedne te iste price..."Jao iznenadjen sam jaoooo i ja sam iznenadjen isto" "jaooo ja te mozda poznajem, jaooo i ja tebe mozda poznajem" itd. Ipak ja ovo mozda ostavljam za tamo kasnije, kada i ako izadje par sezona pa se mozda sagleda cela situacija realnije.

Stvarno steta jer je to mislim moglo malo bolje....Smarajuci se zadnjih par epizoda prisetio sam se kako je samo maestralno Severance odradio svoju prvu sezonu, gomila pitanja ali i gomila odgovora i drze gledaoce na fenomenalnoj udici gde se stvari otkrivaju ali i komplikuju dodatno....Pravi tobogan otkrovenja i misterija sa svakom epizodom. Bez ikakvog odugovlacenja, tupljenja koliko mi je to bio osecaj kod 1899.... Tako da, ako hocete pravu misteriju moj predlog vam je da pocnete Severance koji je (bar meni) makar drzao paznju tokom citave sezone i jedva cekam jos.

Uh... sto volim ove komentare, tik pre momenta pre nego sto sve pocne da se odmotava u seriji. :kreza:

m1aden
27.11.2022, 0:32
Meni je kraj ipak dosta popravio utisak koji sam imao negde na sredini sezone.

pentraksil
27.11.2022, 15:31
Uh... sto volim ove komentare, tik pre momenta pre nego sto sve pocne da se odmotava u seriji. :kreza:

Kao sto sam i napisao, meni je problem sto cekas odmotavanje dok se sama prica bespotrebno vuce i razvlaci 6 ili koliko vec epizoda, bez ikakve "mrvice" koje ce terati gledaoca da nastavi sa gledanjem. Verujem da ce "rasplet" biti dobar, ali cemu ovoliko davljenje ispraznim i i identicnim razgovorima izmedju likova i cemu ovoliko razvlacenje misterije koja je vec postavljena? Moglo je to mnogo bolje i zanimljivije bez razvlacenja, malo pitanja ali i malo odgovora sa svakom epizodom. To je moja poenta, na silu prolaziti kroz 6 sati proseka da bi na kraju bilo vau je meni velika greska.

Mac4LiF
28.11.2022, 10:23

ODLICNA Je!!!

Treba imati u vidu najavnu shpicu, ako se odlicno obrati paznja, primjetit ce se slichna istovetnost sa najavnim shpicama serija American Gods i Foundation. Sto osigurava za sebe dobru zabavu ali i mozgalicu.Pogotovu za osobe,bivse igrace video igara koji su nalazili izazov u avanturama pomjesanim sa mozgalicama.

Preporuka!!!

Andor je zavrsen i sad mozemo ocekivati da ce sezone ici u smjeru filma.
Dok se ne zasite "muzenjem medija" i ne naprave konacni kraj.

Takodje je zavrsena sezona Walking Dead. Na samom zavrsetku dobijamo informaciju racvanja-shirenja ove franchize u dvije serije. Jedna serija je kao sto znate sa Negan i Megan a druga sa povratkom Rick-a. Ova serija ce se voditi objasnjavanjem "gdje,shta i zasto" je Rick "bio na poslovnom putu"?!!
Sto mi je mnogo vise zanimljivije od prvospomenutog.

Naravno, kasnije ce scenaristi ovo dvoje ponovo stopiti u jednu cjelinu,sto je za ocekivati.Samo bog zna poslije koliko vremena.

Zna li se sta za Mandoloriana??

Mac4LiF
28.11.2022, 10:35
Kao sto sam i napisao, meni je problem sto cekas odmotavanje dok se sama prica bespotrebno vuce i razvlaci 6 ili koliko vec epizoda, bez ikakve "mrvice" koje ce terati gledaoca da nastavi sa gledanjem. Verujem da ce "rasplet" biti dobar, ali cemu ovoliko davljenje ispraznim i i identicnim razgovorima izmedju likova i cemu ovoliko razvlacenje misterije koja je vec postavljena? Moglo je to mnogo bolje i zanimljivije bez razvlacenja, malo pitanja ali i malo odgovora sa svakom epizodom. To je moja poenta, na silu prolaziti kroz 6 sati proseka da bi na kraju bilo vau je meni velika greska.

Bez namjere da kriticki djelujem i izgledam, ajde malo realno da analiziramo!
Zar ti na samom pocetku imena brodova nisu zvucala cudno??
Imena su sa namjerom izabrana kako bi gledaoce uputila u pravcu konacnog tvista. Tj. da se "Tetrichki(Tetris) mozaik uklopi na pravi nacin.Ni meni nije poslo za rukom,jer sam zavrsio u "Bermudskom Trouglu". :kreza:
Ali opet,imena brodova koji su slika i prilika Titanika govore vise nego i jedna rijec a poklapa se sa zavrsnicom!!!!

A to je "Erebrus".

Ajde sad, da opet probamo da nadjemo dodatno dublje naucno objasnjenje, zasto su "konacni" putnici prolazili kroz ovakvo iskustvo??
Pisem na ovakav nacin,jer je za spoilera.
I ne treba samo tu da se zavrsi,kao nacin gledista.Ovdje dosta ubaceno i anticke mistike i spiritualizma u pakovanju koje vidimo i imenujemo pod naucna fantastika. Pa se sve opet svodi na konacni zakljucak u vidu pitanja: "zasto i sta je svemu tome cilj(kao serije za gledaoca"?
Najveca putovanja ne pocinju zakljuckom nego pitanjem "sta,kako i zasto"!!
Problem je do nas samih,jer smo bicha od momenta i poprilicno atrofiranog uma,gdje nam se ceka da nam se nesto objasni u vidu serviranja.
A izazov je upravo prevazici to i aktivirati neke kvalitete za koje nismo znali da posjedujemo.Izmedju ostalog, promlem je do pristupa.
Mi gledamo i primamo kao "seriju" a trebalo bi da sve to sagledavamo kao "video igru". Vecina vas je vjetovatno nalazila izazov u video igrama tima Zork?!
Kad sam zavrsio Nemezis bez ikakve pomoci(a guzio sam se naveliko i nasiroko +Pentium 75mhz,orginalna igra), moj mentalni orgazam je za neopisati.

Druze, da li bi mogao reci, koji zanr igara je kod tebe na mjestu BROJ 1?

Ps.Kome se svidjela serija Severance i ovdje ce mentalno da orgazmira.:D

player1
28.11.2022, 10:50

Cek cek... ti od onda jos nisi odgledao ostatak?!? :eek:

pentraksil
28.11.2022, 14:47
Cek cek... ti od onda jos nisi odgledao ostatak?!? :eek:

Evo pokusavam nekako da preguram sestu, sinoc sam se uspavao. Na silu joj dajem sansu bukvalno.

@Mac4LiF

Ja iskreno ne znam da li bilo ko cita komentare koje pisem ili ja mozda pogresno objasnjavam, sta li je (ili su preduge poruke :D ). Ali opet napominjem, ja sam sve to vec napisao, ne ocekujem da mi se sve odmah servira i objasni ali mora da postoji ta udica koja ce vuci na dalje gledanje, ova serija to nema za mene. Misterija je tu i vec je postavljena i povezanosti i sumnje i paralele su ocigledne (iskreno nisu uopste toliko komplikovane niti misticne), ali opet pisem da je problem sto se sve to VUCE na 6-7 epizoda i u tih 6-7 epizoda se retko sta novo otkriva. Koliko je scena potrebno da se utemelji cinjenica

da se vecina likova medjusobno zna ili je povezana na ovaj ili onaj nacin?

Kazes da verujes da danasnja publika ocekuje da joj se sve servira a serija bukvalno trlja na nos scenu za scenom gde se
likovi iscudjavaju i kao prisecaju poznanstava, jedno 10 scena sa detetom koje cuti na postavljeno pitanje itd.

Pomenuo si Severance, pomenuo sam i ja. Severance je fenomenalan jer iz epizode u epizodu postavlja i resava neke misterije, bez potrebe da kroz 10 identicnih scena prikazuje iscudjene likove koji se gledaju i pitaju nesto. Ta serija ima tu udicu i pre svega odlicno pisanje, gde jedva cekas da vidis sta ce da se desi, a glavna misterija i dalje nije resena....Cak i da resenje ne ispadne dobro na kraju, opet serija makar tera na gledanje i na stvaranje teorija sta se i kako desava. 1899 je tu po meni omanuo, misterije ima ali je ona postavljena vec u prve dve epizode sredina je meni previse razvodnjena. Pa mnogo komplikovaniji Dark me je drzao tri sezone gde sam odustao jer sam isuvise dugo cekao sa gledanjem zadnje sezone (zaboravilo se sve :kreza:). Ovde cim pocnem da gledam uspavam se na pola i tako evo vec 7 epizoda, nikako da zavrsim.

Dacu joj sansu, verujem da ce otkrovenje biti dobro, serija nije katastrofa, ali sam ocekivao mnogo vise i ocekivao sam tu udicu gde ce me terati na dalje gledanje. Nazalost, dobri delovi price previse tapkaju u mestu i gubi se vreme na postavljanje vec postavljenih prica i desavanja.

m1aden
28.11.2022, 16:27
Mislim da ovde uopste nije pitanje i problem sta serija nudi, vec kako to nudi.Ja sam generalno zadovoljan krajem sezone i mislim da se dosta brzo moze videti sta je u pitanju u smislu da li je pitanje dusevnog zdravlja, okultnog ili neceg treceg :D

Radnja koja se desavala od 3. pa do 8. epizode ne drzi toliko paznju koliko bi trebalo po meni u ovakvim serijama.

Bitno da su toksicnu ljubav izmedju dva muskarca detaljno obradili... :D

pentraksil
29.11.2022, 3:11
Mislim da ovde uopste nije pitanje i problem sta serija nudi, vec kako to nudi.Ja sam generalno zadovoljan krajem sezone i mislim da se dosta brzo moze videti sta je u pitanju u smislu da li je pitanje dusevnog zdravlja, okultnog ili neceg treceg :D

Radnja koja se desavala od 3. pa do 8. epizode ne drzi toliko paznju koliko bi trebalo po meni u ovakvim serijama.

E, to je to, slazem se sa ovim u potpunosti.

Ova toksicna ljubav je odlican primer mog problema gde se neke stvari bespotrebno vrte po scenama i "objasnjavaju" kada je vec sve dobro postavljeno i jasno. Ne zato sto su to dva muskarca vec jednostavno, cemu dodatno obradjivanje osobine nekog lika kada mu ne treba dodatno obradjivanje (no pun intended :D). Kao npr:

Kapetan i doktorka, dete, Francuzi i jos neki.

Imao sam osecaj kao da je dosta scena tu eto cisto da budu tu, u dosta slucajeva kao da je obican filer i nista vise.

Veceras cu nadam se konacno zavrsiti celu sezonu pa vas opet davim sa konacnim utiskom :D

m1aden
30.11.2022, 11:44
jOpoPPIRtdQ

svarogog
1.12.2022, 10:22
The English
(https://www.imdb.com/title/tt11771270/?ref_=nv_sr_srsg_0) Odlican revenge vestern sa zaokruzenom pricom i odlicnom glumackom postavom.
The Devil's Hour (https://www.imdb.com/title/tt14379784/?ref_=nv_sr_srsg_4) Jako kvalitetan triler i jedna od boljih serija u ovoj godini. Zanimljivo je da je u britaniji bila gledanija od Gospodara Prstenova posto su bile emitovane u isto vreme. Iziskuje dosta paznje prilikom gledanja.

m1aden
1.12.2022, 14:04
Realno i nije bilo teško biti gledaniji od gospodara prstenova...

Aibo
3.12.2022, 17:28
Warrior Nun (https://www.imdb.com/title/tt9059350/?ref_=tt_mv_close) - stigla i druga sezona, pogledao sam je u cugu. Meni je ovo baš dobra laka zabava, mislim kick ass ninja nuns... Šta reći više. Čini mi se da je druga sezona čak malo zabavnija od prve. Slatke klinke i dalje ne odmažu.

After Life (https://www.imdb.com/title/tt8398600/) - Ne bih ovo gledao nikada da nije u pitanju Ricky Gervais čiji stil i humor baš volim. I baš se vidi taj lični pečat. Emotivna je serija u pitanju ali bittersweet. Glavna nit priče je deprimirajuća, glavni lik ogorčen i ciničan, ali se kroz sve protinje neki miran i pozitivan pogled na život. Mislim da nije za klince, tj. idealna je za preporuku na ovom forumu. :kreza: Pa ko voli i može da gleda ovako nešto ja bih je preporučio, mene gotovo nijedna epizoda nije ostavila ravnodušnim. Inače ima tri kratke sezone i već je završena.

svarogog
3.12.2022, 21:52
Ja bio poceo drugu sezonu Warrior Nun i nekako mi bilo dosadno pa batalio jer sam imao dosta drugih serija. I sad reko daj da vidim sta kazu na IMDB i sve novije ocene dole u opisu 10/10 ... najbolja stvar svih vremena ... Tacno vise nigde ne postoji realno prikazano stanje na 4chan je sve mega *****e na rotten i IMDB placeni glasovi a na redditu u vec par navrata kad sam posetio hrpa gluposti ispisana.

mare037
3.12.2022, 22:37
The Last of Us | Official Trailer HBO:

https://youtu.be/uLtkt8BonwM

Aibo
3.12.2022, 23:31
Ja bio poceo drugu sezonu Warrior Nun i nekako mi bilo dosadno pa batalio jer sam imao dosta drugih serija. I sad reko daj da vidim sta kazu na IMDB i sve novije ocene dole u opisu 10/10 ... najbolja stvar svih vremena ... Tacno vise nigde ne postoji realno prikazano stanje na 4chan je sve mega *****e na rotten i IMDB placeni glasovi a na redditu u vec par navrata kad sam posetio hrpa gluposti ispisana.Već neko vreme je takav trend. Čast izuzecima ali većina uopšte ne pokušava da bude realna i umerena u svojim ocenama već želi da tom ocenom utiče što više na prosečnu. Znači ako mi se sviđa dajem 10 da podignem, ako mi se ne sviđa dajem 1 da unizim. Tj. ili je vrh ili s*anje.

Hajde sad kad već kenj*am na tu temu da budem malo objektivan i sam. Serija je čist prosek ali ima neki svoj fazon, pa kome se svidi verovatno će mu prijati više nego što su joj realni kvaliteti. Ja bih joj objektivno dao 6, možda 7 na mišiće. Ali cela ideja kaluđerica ratnica mi je beskonačno zabavna i smeškam se kao malo dete kada Bea spusti masku, izvuče štap i premlati gomilu kardinala. Šlag na torti je što mi se sviđaju i Ava i Bea. Zovite me prostim i plitkim ali meni to dodaje ugođaju. I tako ja propisno više uživam u gledanju od te objektivne vrednosti koju mislim da serija ima.

I tako, ne vidim dobar razlog da se nečemu u čemu uživamo iz nekih ličnih razloga i što prija našem ličnom ukusu podiže ocena i nivo. Npr. meni je The Wire referenca kako savršena serija sa savršenom 10-kom treba da izgleda. Ali teška je i budi mi osećanja koja ne želim često da osećam. Warrior Nun i slične zezancije mi npr. prijaju češće i mogu da ih konzumiram uvek baš zato što su plitka i laka zabava.

svarogog
3.12.2022, 23:58
Mislim da je u ovom slucaju bas placeno da se pisu ekstra pozitivni opisi sa 10/10. Ja uvek gledam npr jednu kvalitetnu seriju i par prosecnih ili cak i losih ali da su mi zabavne tipa Supernatural i slicne bitno mi je da samo nisu dosadne. Problem sa dosta novijih serija sto vizuelno izgledaju super prica tu i tamo ali glumci imaju harizmu i glumacke sposobnosti ko Minja Karadzic. Na primer ovaj spinoff Supernaturala , Willow ...

Aibo
9.12.2022, 18:02
The Midnight Club (https://www.imdb.com/title/tt13444912/) - posle prve tri epizode sam se totalno navukao. Serija misterija sa umerenim hororom. Koncept svake epizode je da malo gledate šta se dešava u samoj kući i sa pravim likovima, ali deo epizode se uvek odvoji na pričicu jednog od članova midgnight kluba. Uglavnom, za sada bih rekao da vrlo fino drže pažnju i jednim i drugim delom.

Mac4LiF
13.12.2022, 23:38

:rofl:

m1aden
27.12.2022, 2:34
The Witcher: Blood Origin (https://www.imdb.com/title/tt12785720/)

Jako tuzno! Ne kazem da ne postoje gora ostvarenja, ali ja bar mislim da do sada nisam odgledao nista ovako lose! Mada mi je i sam Witcher netflixov totalni promasaj ovo je tek abominacija nesvakidasnjih proporcija. Mnogo ruzni glumci, apsolutni freak show! Gluma, uvreda za svakog gledaoca. Tu su apsolutno svi, pederi, lezbejke, trandze, paraplegicari, gluvonemi, zuti, crni, beli, midziti... a forme i sadrzaja nigde. Ne znam da li neko zna ima li ovo ikakve veze sa pravim originom Witchera, ali zaista jezivo ostvarenje. Nije ni cudo da je Henri izasao iz price. Ironija je da ce nas jedino mozda jos ovakvih ostvarenja spasiti od devijacije u kojoj se trenutno nalazimo.

SK HQ
27.12.2022, 11:19
Svaka ti čast na strpljenju, ja sam trejler jedva odgledao :kreza:

Mac4LiF
1.1.2023, 2:24
Vidim samo 4 epizode, jel to neka pilot serija?

m1aden
3.1.2023, 10:08
To je to.Sve sto su hteli da prikazu, prikazali su u te 4 epizode.:facepalm

pentraksil
4.1.2023, 3:01
Otkazan 1889 :kreza:

Tj. definitivno nece biti druge sezone na Netfliksu, mada mislim da ce ga neko drugi preuzeti. Vidim da su misljenja dosta podeljena, iako se meni uopste nije dopala ima dosta ljudi kojima je bila dobra. Mislim da ce je pokupiti Amazon ili cak ovaj novi Sky, vidim da se zaleteo.

m1aden
4.1.2023, 13:26
Videh i ja juče... nije da sam odlepio za serijom, ali ne kapiram zašto.Pogotovo nakon onakvog kraja i činjenice da je u pitanju Netflix koji bukvalno baca pare za svoje poluproizvode...

Cracked But Whole
4.1.2023, 13:35
Izašla u isto vreme kad i Wednesday, i nije došla do tih sličnih brojki te Netflix odmah gasi. Tipično od njih.

Vladimirus86
4.1.2023, 17:54
Šteta, meni se baš dopala.

Pumbaa
5.1.2023, 13:21
The Witcher: Blood Origin (https://www.imdb.com/title/tt12785720/)

Jako tuzno! Ne kazem da ne postoje gora ostvarenja, ali ja bar mislim da do sada nisam odgledao nista ovako lose! Mada mi je i sam Witcher netflixov totalni promasaj ovo je tek abominacija nesvakidasnjih proporcija. Mnogo ruzni glumci, apsolutni freak show! Gluma, uvreda za svakog gledaoca. Tu su apsolutno svi, pederi, lezbejke, trandze, paraplegicari, gluvonemi, zuti, crni, beli, midziti... a forme i sadrzaja nigde. Ne znam da li neko zna ima li ovo ikakve veze sa pravim originom Witchera, ali zaista jezivo ostvarenje. Nije ni cudo da je Henri izasao iz price. Ironija je da ce nas jedino mozda jos ovakvih ostvarenja spasiti od devijacije u kojoj se trenutno nalazimo.

samo niged P od nekog Poljaka mozda i S od Slovenskog folklora, mitologije, uopste etosa nekog... genericno djubre, losa gluma, losa prica, sve lose

svaka cast Henriju sto je odustao od Witcher-a i ja sam sa njim.

m1aden
5.1.2023, 13:24
pa šta sad... bitno da je veza između Ramira i Angela uspešno privedena kraju...

Aibo
12.1.2023, 16:59
Wednesday izbindžovali devojka i ja u par dana. Malo nostalgija, malo Tim Burton vajb i odlična muzika, malo smo se oboje zaljubili u ovu malu Jennu... tako da nam je baš odlično leglo. Druga sezona je inače i zvanično potvrđena.

Izašla u isto vreme kad i Wednesday, i nije došla do tih sličnih brojki te Netflix odmah gasi. Tipično od njih.

Otkazan i The Midnight Club koji sam hvalio u poslednjem postu. Dali mu slepci celih mesec dana. Otkazan i Warrior Nun jer iako ima solidno gledalaca, kažu treća sezona bi morala da ima puno specijalnh efekata i ne isplati se. Fanovi se lože i pišu neke peticije, pa se možda neki drugi servis dohvati posla ali tanka je to nada. Bilo bi im bolje da se malo saberu i snimaju manju količinu serija koje će reklamirati malo više i podržati makar tri sezone. Nisam siguran da će se nadimak "groblje otkazanih serija" odraziti pozitivno na broj subsribera. :cool:

Mac4LiF
15.1.2023, 23:00
To je to.Sve sto su hteli da prikazu, prikazali su u te 4 epizode.:facepalm

Mozda ispipavaju puls?!

Otkazan 1889 :kreza:
j. definitivno nece biti druge sezone na Netfliksu, mada mislim da ce ga neko drugi preuzeti. Vidim da su misljenja dosta podeljena, iako se meni uopste nije dopala ima dosta ljudi kojima je bila dobra. Mislim da ce je pokupiti Amazon ili cak ovaj novi Sky, vidim da se zaleteo.

Bit ce veoma interesantno,zao mi je sto su stali, ali tim bolje da neko nastavi dalje.

Ista furka je bila i sa s.f. serijom .... pa su ipak nastavili dalje,do kraja jednog dijela knjige.

Kidja
16.1.2023, 10:28
Izasla prva epizoda The Last of Us i mogu da kazem da je odlicna. :tapsh:

m1aden
16.1.2023, 18:05
Slažem se.Baš dobra prva epizoda.Malo je rasno šarenija i nikako mi Bela Remzi ne leži kao Ellie, ali je sve ostalo odlično.Dosta dobar početak pandemije, ali još uvek to niko nije uradio tako dobro kao WWZ. Što se mene tiče...
Odgledao bih 100% u cugu celu sezonu da HBO nema sezonu nedeljno... :facepalm

Cracked But Whole
16.1.2023, 18:21
Postoji i razlog za to, neki recenzenti koji su dobili cele sezone pominju da u mnogim kasnijim epizodama još fali color-grading, vfx i slične stvari, što znači da suštinski u hodu rade post-produkciju, nije sve gotovo pa da čeka na nedeljni apload :D

m1aden
16.1.2023, 18:29
Ja sam mislio da je to prosto HBO, koji od uvek izbacuje epizode jednom nedeljno...

Kidja
16.1.2023, 18:32
Samo da ne bude kao sa "Walking Dead" ako se neko seca prve sezone koja je bila odlicna po meni.

m1aden
16.1.2023, 21:58
Ne znam planira li se samo prvi deo ili i drugi. Ako planiraju i drugi, eto materijala za par sezona, bez da bilo ko pametuje preterano i kreativno se oslobadja...

m1aden
16.1.2023, 21:59
Samo da ne bude kao sa "Walking Dead" ako se neko seca prve sezone koja je bila odlicna po meni.

Bila je odlicna dok se bavila zombijima...

pentraksil
17.1.2023, 15:46
Odlicna prva epizoda.

Kada sam video one hvalospeve o RT ocenama postao sam jako jako skeptican, jos one gluposti o prekidanju kletve oko video igri i filmova itd....

Ali nakon gledanja se slazem da je fenomenalna prva epizoda. Ima nekih preterivanja tu i tamo, mislim da su neke stvari oko pocetka pandemije mogle maaaaalo suptilnije (to mi se u igri dopalo, bilo je haosa ali nekako prikrivenog, suptilnijeg) ali sve su to stvarno sitnice. Pedro odlican, Bela jos uvek nije u centru price ali u par scena gde je fokus na njoj odlicno odradjuje posao, po meni...Ipak je za ulogu potrebno nesto vise od pukog preslikanog izgleda kao sto ljudi traze. Opet kazem, nije jos dobila prostora da "zasija" pa mozda i gresim ali po onim sitnim izlivima besa bas dobro pasuje ulozi. Ali, videcemo za kasnije

@m1aden

Mislim da je problem za Walking Dead jednostavan pad kvaliteta, puko stancanje epizoda, sezona, spinofa i cista prezasicenost. Mislim da Walking Dead nikada nije bio o zombijima, ni strip a ni serija. Uvek je fokus bio na likovima i prezivljavanju i odnosima medju njima.

Kidja
18.1.2023, 0:56
Oberyn Martell and Lyanna Mormont Spinoff

Cracked But Whole
18.1.2023, 12:31
Kapiram da nisu hteli glumicu koja bi omogućila seksualizaciju maloletne Ellie ali brate mili ne mogu da gledam ovu inbred facu koja prosto vrišti da je iz Engleske :D
Takođe, vrlo lako provalim i njen fejk akcenat.

m1aden
18.1.2023, 13:10
A i non-binary je... :facepalm

galebns
18.1.2023, 14:24
A heksadecimalna?

Kidja
18.1.2023, 15:32
Meni je ona gotivna i ovde i u GOT. Vise mi je bitno kako ce da odglumi nego kako izgleda. Ok mora makar da podseca na tu osobu iz igre ali ne mora bas da se ide da se trazi blizanac.

Ako recimo sklonimo to po strani, sam izgleda likova ja mislim da su veoma dobro preneli celu tu pricu. Ako budu pracili igru ( a hoce) nema zime.

Vladimirus86
23.1.2023, 15:24
Odlična i druga epizoda Last of Us.
Ako ovako nastave eto nama najbolje ekranizacije neke video igre ikada.
Ostaje mi da žalim što hbo nije uzeo da radi Vešca nego užasni netflix.

SK HQ
23.1.2023, 17:47
Da, ta serija je nepovratno urnisana :(

polarnimeda
23.1.2023, 20:39
Alice in Borderland, sezona dva... Poprilicno razocaranje nakon zabavne prve sezone.

Manje igara, dosadne igre, glupe odluke likova, nelogicnosti (cak i za ovakvu seriju), dodatni nebitni likovi, patetika, odugovlacenja, krindz dijalozi, nemoguca prezivljavanja, flesbekovi, blentava faca glavnog lika non stop u zumu...

Zali boze budzeta. Skoro sve sto je valjalo su promenili. Ne znam kako su uspeli.

Pipboy
25.1.2023, 10:36
THE WHITE LOTUS S1

https://www.imdb.com/title/tt13406094/

https://dyncdn.me/static/20/tvdb/360195_banner_optimized.jpg

Odgledao prvu sezonu, I say bravo :tapsh:
Perfektna serija, bez praznog hoda, suvišnih ili scena koje na neki način ne doprinose razvoju priče, situacija ili likova, sa maksimalno utegnutim tempom, pitkim humorom, sjajnim glumcima i likovima koje prikazuju ili na simpatičan ili na interesantan način, uz dodatni šlag na tortu u vidu izdašne produkcije i fantastično uslikanih predela Havaja.

Paladin
25.1.2023, 11:02
Pogledaj odmah i drugu sezonu, mnogima je bolja od prve.

5rr-XCQ0yzU

Mac4LiF
25.1.2023, 16:03
Willow

Serija nastavlja tamo gdje se film zavrsio.
Par prvih epizoda su malo kriticne ali se kasnije kud i kamo popravljaju ili
se gledaoc prosto navikao?!

Na kraju sezone u zadnjoj epizodi u odjavnoj sceni se daje do znanja koliko sledecih sezona mozemo ocekivati.
Sto je za pohvalu!:tapsh:

Generalno, nije losa. Samo su par epizoda toliko mracne da je prava muka sve popratiti.

Aibo
25.1.2023, 21:15
^^ Isto tako i u House of the Dragon... Dve epizode imaju puno delova koji su masterovani na 1nit, pa kom opanci kom obojici. Nek je sa srećom onima sa IPS ekranima...

Inače i od mene pohvala za The Last of Us. Dobro su je uradili nema šta. Produkcija vrhunska, glima takođe, a igra je ispoštovana kako valja. Nisam bio fan kastinga ali kada je sve drugo na ovakvom nivou, teško je žaliti se.

Kidja
27.1.2023, 19:51
Vec su obnovili "The Last of Us" za drugu sezonu.

m1aden
31.1.2023, 1:51
Treca epizoda The Last of Us najstrasnija do sad...

Pipboy
31.1.2023, 3:01
Rone Svansone, za sitne pare si se prodao :(

Zli Zoe
31.1.2023, 5:08
Serija je odlicna, ali verovatno otklanja potrebu da uopste odigram igru kad izadje. Vidim da je adaptacija poprilicno verna igri tako da je ovo igranje iz fotelje 1/1.

Ne bih se zaletao ocenama da je ovo najbolja adaptacija do sada jer deluje da je cinematic iskustvo samo preneto na ekran. Nije isto realizovati ovu igru i npr. Vestca, ni blizu, ali se nadam da ce sam uspeh serije naterati kreatore nekih novih adaptacija da ubuduce ostanu verniji materijalu nego sto je to bio slucaj do sada. Po tome bi TLOU mogao da bude "revolucionaran".

dex3108
31.1.2023, 8:52
Serija je odlicna, ali verovatno otklanja potrebu da uopste odigram igru kad izadje. Vidim da je adaptacija poprilicno verna igri tako da je ovo igranje iz fotelje 1/1.

Ne bih se zaletao ocenama da je ovo najbolja adaptacija do sada jer deluje da je cinematic iskustvo samo preneto na ekran. Nije isto realizovati ovu igru i npr. Vestca, ni blizu, ali se nadam da ce sam uspeh serije naterati kreatore nekih novih adaptacija da ubuduce ostanu verniji materijalu nego sto je to bio slucaj do sada. Po tome bi TLOU mogao da bude "revolucionaran".

Ja bih ipak rekao da se odigra prvo igra pa serija gleda nakon toga.

Cracked But Whole
31.1.2023, 11:25

Ne bih rekao da je baš isto.
Pritom, izmenili su neke bitne stvari. Što se ove nove epizode tiče, dodat je čitav backstory za likove, serija omogućava takav skok dok je igra ipak striktno vezana za Joella i Ellie koje sve vreme prati.

Treba i igrati igru i gledati seriju. Mislim da serija, iako nudi dobar dijalog, ipak nekad previše zna da bude vickasta. Humor u igri deluje mnoogo prirodnije, recimo. Takođe, čini mi se da je i drugačije kad ti sam kontrolišeš lika, nego kad ga gledaš na ekranu. Veća imerzija.

Dimo
31.1.2023, 14:38
Je li ovaj gay porn uopšte u skladu sa igrom?

Pipboy
31.1.2023, 14:46
Naravno da nije, to je u igri drugačije i diskretnije odrađeno, inače je celo poglavlje sa Bilom jedno od značajnijih momenata u igri (po pitanju atmosfere, akcije, lokacija, novog tipa neprijatelja kojeg srećeš, set-pisova, odnosa između likova i ostalog).

pacsle
31.1.2023, 15:01
igru svakako treba odirati,gledao seriju kasnije ili ne.
inače,treća epizoda serije,jedno 50% se može i premotati,počinju lagano :rolleyes:

m1aden
31.1.2023, 15:02
Dolazak kod Bila u igri je čista akcija.Ne Švedska do duše...

Krivo mi je sada jer još nisam počeo da igram rimejk, a davno sam igrao remaster, ali ako se sećam u igri je bilo nagoveštaja da je on tu živeo sa muškarcem, moglo je da se nagovesti, ali nikog nije boleo k.... izbegavali smo zamke i slagali zombije...

Što se mene tiče ja agresivniju propagandu u ovom smislu nisam video! Dobili smo prve dve epizode onakve kakve su bile, da nas navuku na treću koja nema veze sa vezom (što se tiče same igre).Pri tome iako su Tess i Joel očigledno u vezi ne znam da li su se za ruke uhvatili, ali smo zato sada dobili full on krevetsku gej akciju.Pa onaj momenat zumiranja decijeg dzempera ili šta je, kada smo, siguran sam, svi očekivali jedno, a dobili nešto sasvim drugo.Ni manje ni više cela epizoda o tome! U zombi apokalipsi.Eli će za izlazak iz ormara dobiti bar dve epizode.Pa neće biti prostora da se adekvatno uradi kraj, ali koga i briga, misija uspešna.Kao i prve dve i treću sam sa nestrpljem čekao i gledao sa sinom.Obojica smo odigrali prvi deo i obojici nam je jedna od najboljih igara ikada i niko ne može da mi kaže da lobi nije računao na to...

m1aden
31.1.2023, 15:12
Što se ove nove epizode tiče, dodat je čitav backstory za likove,

Kad izrastu jagode po prvi put...

nikad bolju adaptaciju gledao nisam! :facepalm

Cracked But Whole
31.1.2023, 17:45
Ni manje ni više cela epizoda o tome! U zombi apokalipsi

Umm, poenta igre, i čitavog serijala, nikad nije bila o zombi apokalipsi, ako to dosad nisi ukapirao onda ne znam šta ti gledaš.
Poenta je uvek bila u likovima, Neil Druckmann je prisutan i ovde, i on je gurao priču u tom smeru dakle on zna valjda šta radi sa svojom pričom. To što neko nije sličan tebi ne znači da ne zaslužuje priču.

water wizard
31.1.2023, 18:02
Daću im priliku još jednu epizodu ali ako opet bude neka sapunica bataljujem

Kidja
31.1.2023, 18:46
Komentari su mi deja vu na Walking Dead. Akciju necete dobiti kao sto niste dobili ni u WD. Cracked je ovde skroz u pravu.

m1aden
31.1.2023, 23:49
Umm, poenta igre, i čitavog serijala, nikad nije bila o zombi apokalipsi, ako to dosad nisi ukapirao onda ne znam šta ti gledaš.
Poenta je uvek bila u likovima, Neil Druckmann je prisutan i ovde, i on je gurao priču u tom smeru dakle on zna valjda šta radi sa svojom pričom. To što neko nije sličan tebi ne znači da ne zaslužuje priču.

Isto tako ako je neko slican tebi ne znaci da treba da dobije toliko prostora tamo gde mu nije mesto...

pentraksil
1.2.2023, 3:25
Dolazak kod Bila u igri je čista akcija.Ne Švedska do duše...

Krivo mi je sada jer još nisam počeo da igram rimejk, a davno sam igrao remaster, ali ako se sećam u igri je bilo nagoveštaja da je on tu živeo sa muškarcem, moglo je da se nagovesti, ali nikog nije boleo k....

Pa nije se samo "nagovestavao" vise je nego ocigledno kada

pronalazite Frenkovo telo Bil prica o Frenku kao o partneru, jos se moze naci i poslednje Frenkovo pismo gde objasnjava da se obesio jer nije vise mogao da trpi vezu sa njima a ne zato sto je inficiran, postoji i citava scena gde mozete da birate da li cete mu reci ili ne. Da ne pricam o porno casopisima. .

Iako bih vise voleo da je Bilova prica ista kao u igri, nemam nista protiv ni ove promene jer na nju gledam kao na neki omaz Bilu koji se vec deset godina hvata za najgo*njiviji deo motke zivota :kreza:

A i prica funkcionise, kontam da ne moze bas ni sve crno da bude u ovom svetu nakon poprilicno teskih epizoda (pa i ova je sama po sebi teska i crna). Nik i cova koji glumi Frenka su odlicno odglumili, Nik pogotovu, ima smisla, razradjeno je i to je to.

Samo ne znam sta odredjuje da li je necemu tu "mesto" ili ne? :icon_scra Ljubavna prica kao ljubavna prica samo sto eto gejevi su u pitanju.

A i sto rece Cracked But Whole, centar igre a i WD uopste nisu zombiji ja i dalje ne znam koji je ljudima djavo sa ocekivanjima tu? Kao covece da gledas Gospodare Prstenova ili GOT i cekas samo bitke, mislim nigde veze, prica nije toliko o tome koliko o likovima i dramam izmedju njih plus njihove rekacije na svet i teske situacije koje ih okruzuju.

Ovo je plus video igra u pitanju, mora se prica nekako malo produbiti za seriju ne mogu da idu samo deonice okrsaja za zombijima (to ni igra nema)

pentraksil
1.2.2023, 3:36
Kad izrastu jagode po prvi put...

nikad bolju adaptaciju gledao nisam! :facepalm

Pricas kao da im je Joel doneo neke zmajeve pa se odusevljavaju sto zmajevi postoje, a ne neka logicna situacija koja ima smisla u svetu u kojem se desava igra na kojoj se zasniva serija.

Ma najbolje da se 90% serije likovi prate iz treceg lica dok se sunjaju medju stolovima, stolicama i ostacima civilizacije dok povremeno mrckaju po torbi, pucaju po ljudima i inficiranima i dave ih iz zasede :kreza: Nemoj slucajno da se da neka dodatna ljudskost likovima i citavom svetu, cak i eto kroz tu jednu scenu gde je nesto sto je nama lako dostupno za te ljude u tom svetu bukvalno nesto najbolje sto im se desilo u poslednje vreme.....:rolleyes:

Inace svakako bih preporucio i igru i seriju, ipak je to drugi medijum i ,iako serija za sada dosta verno prati vecinu price iz igre, ipak ima nekih promena i prosirenja.

Datum izlaska je odavno potvrdjen, 3. marta izlazi, da malo obnovimo temu :D

m1aden
1.2.2023, 11:23
Opet ponavljam, nismo dobili ni malo nežnosti između Tess i Joela, da nam pokaže da ne može biti sve crno u ovom svetu, a dobili smo kompletnu epizodu ljubavi + scenu sexa u krevetu + onu ljigavštinu sa jagodama, između dva muskarca i koliko god se ovde pojedini pravili da ne znaju o čemu pričam, za mene je ovo čista propaganda.Gospodara Prstenova spominješ? Pa eno ti Gospodar Prstenova Pitera Dzeksona i evo ti Amazonov Gospodar Prstenova... dva proizvoda u istom okruženju sa istom temom u istom svetu, ali nebo i zemlja.Jedan se isključivo trudio da na što bolji način prenese Lore iz knjige, drugi se na što bolji način trudio da nam predstavi različitosti u izmišljenom svetu.Nečijem izmišljenom svetu, ko bi se sigurno prevrtao u grobu da je video tu nakaradu.Na kraju krajeva imaš i knjigu, koja je sve samo ne bitka, bitka, bitka ali nije zagađena ničijom propagandom, i vanvremenska je bez da ikoga zanima, čitajuči je, ko se s kim hefta.GoT je od samog starta bio prepun svega.Knjige nisam čitao ali kapiram da su iste takve, a serija je rađena po knjigama.Opet i tu su prvih par sezona pretrpali genitalijama, pa onda skoro da nisi ni mogao nigde da ih vidiš, jer koga briga za to kada dolaze šetači sa svojom armijom zombija.Ja nikad nisam rekao da The Last of Us i WD govore o zombi apokalipsi već da se dešavaju za vreme zombi apokalipse i iako su ovo dela koja se bave više odnosima ljudi ipak je TWD postao prilično loš kada su zombije izbacili skoro skroz iz jednačine, a i The Last of Us ne bi bio to što jeste da je bio Life is Strange ili tako nešto.The Last of Us je 18+ ali se vrlo dobro zna ko je igru igrao i ko će pratiti seriju i smatram da nisu prve dve epizode bile onakve kakve jesu, tek tako, pa da je onda napravljen takav presek u trećoj.Vrlo dobro svi znamo šta se radi danas u filmu, serijama, igrama, najviše, jer je tamo struktura i godiše najpogodnije za indoktrinaciju i meni je samo žao što je i The Last of US, kog sam svim snagama branio u drugom delu kada je tolikom broju ljudi smetalo što ima svega onoga što je bilo i pri čemu je takvu kakva je i dalje smatram jednom od najboljih igara ikad, da ne pričam o prvom delu, koji sam igrao kao mladi otac i koji me je prosto oduvao svojom toplinom u tom surovom svetu, postao nečije sredstvo za manipulaciju.
Na kraju, da ne ispadnem homofob, a s obzirom šta mi se sve potura gde god se okrenem, sve više vučem ka jednom, ovo jeste bila dirljiva epizoda sa odličnom interpretacijom legendarnog Rona Svonsona ali ipak sramno nametnuta sa vrlo jasnim krajnjim ciljem.

water wizard
1.2.2023, 11:32
Ja sinoć gledao Wolf Pack prvu epizodu i naravno morali 2 muškarca da se izžvalave dobro. Kažu da je 10% ljudi homo. Znači svaki deseti.
Ko neće sa decom da gleda bolje da izbaci tv iz kuće, ja sam to uradio još pre 15 godina

Cracked But Whole
1.2.2023, 12:04
Na kraju, da ne ispadnem homofob, a s obzirom šta mi se sve potura gde god se okrenem, sve više vučem ka jednom

Zato što očigledno i jesi :D
Ne znam što se plašiš toliko, mislim ako imaš sam neke potisnute latentne homo-erotske želje, to je jedino opravdanje. To da se nekom "potura" je apsolutno besmisleno. Seksualno opredeljenje ne zavisi od serija koje gledaš, svašta.

m1aden
1.2.2023, 12:26
Ovo je kao da sam ja rekao da je po tvom nadimku više nego jasno kojoj ti seksulanoj orijentaciji pripadaš... :D

Za sebe se ne plašim, mene niko ne može da indoktrirnira u mojim godinama, plašim se za svoju decu. Jasno sam izneo šta mi smeta i ako smo svi kojima smeta to što se danas servira homofobi, inceli, sredovečni beli muškarci, toksični mužjaci... onda valjda jesmo.

water wizard
1.2.2023, 12:37
Za decu je isto bitno i da se roditelji pridržavaju sadžraja koji je njima namenjen, ne treba im puštati 18+ emisije i igrice... Sećam se pre svakom klincu uvaljivali gta, a što na omotu piše 18+ nikom ništa.. posle se čude nešto, pa druže lepo ti piše da je to za odrasle i to deca ne treba da gledaju ili igraju.
Inače ima toliko toksičnog sadržaja na tv da je upitno i da li treba decu redovno trovati tv sadržajima, nekad dok smo mi bili deca nije bilo toliko smeća na tv, a sad si izložen ako promašiš kanal tj na jedan klik. Deca to ne razumeju, a vole i da oponašaju šta vide na tv, tj monkey see monkey do...
Roditelj je tu jedina nada da dete neće biti izloženo trovanju, ne pričam samo za tu seriju nego uopšte šta sve ima da se vidi na tv...

Cracked But Whole
1.2.2023, 14:33
Ovo je kao da sam ja rekao da je po tvom nadimku više nego jasno kojoj ti seksulanoj orijentaciji pripadaš... :D

Naah, nisam gej al imam dosta prijatelja koji jesu i znam koliko ih diskriminišu, pogotovo u Srbiji. I mnogi od njih su upadali u razne konflikte, jer eto - biti gej je nepoželjno u zemlji koja je od 90-ih postala ksenofobična i homofobična jer sve što je drugačije je loše, jelte.

Što se imena tiče, bilo je aluzija na South park igru, sa zamenom Fractured na Cracked kao aluzija na krekovane igre :)
Banalno ime svakako, no nisam planirao da se zadržavam na forumu, no eto nađe se ponešto vredno za diskusiju povremeno.

m1aden
1.2.2023, 14:48
Ma najbolje da se 90% serije...

Ne druže, najbolje je da se danas apsolutno svaka serija, film i igra bez obzira na vreme, mesto, sadržaj, nafiluje temama koje su apsolutno nebitne u smislu sadržaja o kom ta serija, film, igra, govori.Najbitnije je da se deci i mladima objasni da više ne postoje rodovi i polovi.Najbintije je da naša deca znaju da je ok i preporučljivo danas da budu gej osobe.Da li to bile udaljene galaksije hiljadama svetlosnih godina udaljene ili davno uništeni neposotojeći fantazijski svetovi, zombi apokalipse ili cyberpunk gradovi budćnosti, bitnije je danas pokazati da i tu postoji ljubav između pripadnika istog pola ili da nisu svi morali da budu iste boje, da žena može na isti način da gradi puteve kao i muškarac, nego ispričati priču.

pentraksil
1.2.2023, 15:56
Mogao si bukvalno da napises da ti se ne svidja epizoda zato sto su gejevi i da zavrsimo prepirku na tome. Jer svi ostali argumenti jednostavno ne piju vodu, epizoda ti smeta samo zbog toga. Covece jos pokusavas da prozivas coveka na forumu zbog orijentacije ma kakva ona bila. Ali pazi da ne ispadnes homofob e :kreza:
Da je Bil hetero i da je u pitanju zena umesto Frenka to ne bi bila nikakva propaganda niti bilo kakav problem. Eto, oni dobili pozadinu price a Tes i Joel nisu (iako smo gledali tri epizode tek) kako to da jedno ima a drugo nema, znaci odma je propaganda. Nema veze sto ima na hiljade hiljada serija sa hetero ljudima, porodicama, familijom i ostalim pa eto to nije neka "propaganda" ovo je. Cak je interesantno kako si pomenuo Tes i Joel koji u igrama tek nisu imali prevelike naznake veze tek se tu nagovestavalo. A u seriji su dobili mnogo prisniji odnos nego sto je to u igrama...Cak je i Sara dobila mnogo vise prostora u prvoj epizodi i njihov porodicni odnos je mnogo bolje prenesen nego sto je to u igrama. Ali eto, to nije propaganda i tu se ne bunimo ali cim se dva muskarca prihvate to je odmah propaganda i atak na porodicne vrednosti.

Inace super sto si potpuno omasio poentu mojeg pominjanja Gospodara i WD i opet nekako uvukao pricu o propagandi i u to :rolleyes: Poenta je da se vecina klasika vrti oko drame i dobrih likova sa razradjenim motivima, prosloscu itd a ne samo o makljanju, akciji i nedostatku drame i "limunadica" kako je vec pominjano ovde.
Ja LOTR seriju nisam ni pominjao, ali kada si vec i nju uvukao u pricu onda valjda shvatas da je velika razlika u menjanju originalnih likova, izgleda, orijentacije i citavog sveta da bi se kupili neki jeftini poeni raznolikosti? Bilu niti je menjan izgled, ni orijentacija, ni njegova licnost. Promenjen je samo kraj njegove price ali je lik ostao isti i samo je dodatno razradjen i to je to. Znaci na kraju se svodi na isto, tebi je problem sto su to gejevi i idemo dalje, nema razloga da se prepiremo oko toga.

pentraksil
1.2.2023, 16:15
Ne druže, najbolje je da se danas apsolutno svaka serija, film i igra bez obzira na vreme, mesto, sadržaj, nafiluje temama koje su apsolutno nebitne u smislu sadržaja o kom ta serija, film, igra, govori.Najbitnije je da se deci i mladima objasni da više ne postoje rodovi i polovi.Najbintije je da naša deca znaju da je ok i preporučljivo danas da budu gej osobe.Da li to bile udaljene galaksije hiljadama svetlosnih godina udaljene ili davno uništeni neposotojeći fantazijski svetovi, zombi apokalipse ili cyberpunk gradovi budćnosti, bitnije je danas pokazati da i tu postoji ljubav između pripadnika istog pola ili da nisu svi morali da budu iste boje, da žena može na isti način da gradi puteve kao i muškarac, nego ispričati priču.

A izvini, gde je to u seriji The Last of Us deci (inace serija je 18+) objasnjeno da ne postoje rodovi, da je pozeljno biti gej itd? Cak i mimo toga ja i dalje ne kapiram taj mozak koji misli da su deca glupa i da ne mogu da ukapiraju odnose izmedju dva muskarca a jos manje kapiram mozak koji misli da ce pogled na dva zaljubljena muskarca da im preobrati decu da postanu gejevi.......

"Druze" bitno je da u seriji postoje razradjeni likovi i da prati glavnu temu i pricu igre, i da se ta prica prosiri i razradi ako je to moguce jer je ipak serija u pitanju. Nista od toga ovde nije toliko menjano.

Po tebi nije prica da je nada ipak ostala cak i tom apokalipticnom svetu gde se sve raspada? Tebi nije prica da ljudi pokusavaju da zive normalan zivot cak i tada? Da se drze zajedno, pokusavaju da prezive i ostvare bolje mesto za zivot? Posto se hvatas za te proklete jagode, tebi ni to nije prica, da nesto sto je nama tako lako dostupno uzimamo zdravo za gotovo recimo i da u buducnosti mozda toga vise nece biti? Ja onda stvarno ne znam sta ti ocekujes od bilo kojeg filma ili serije.

Opet uvlacis price o propagandi i ovde. Ovde nije u pitanju Tolkinov fantazijski svet ili nesto trece pa da razumem kuknjavu na nepotrebno filovanje i inkluzivnost bez reda i potrebe....Ja se tu slazem sa tobom....Ali mi ovde pricamo o nasem modernom svetu nakon apokalipse i liku koji je gej i kome nije nista nafilovano niti dodato van konteksta. Njihov odnos je samo dodatno razradjen u odnosu na igru i to je to. Nema tu nikakvog filovanja van reda i smisla.

Znaci postoji guranje orijentacija i filovanja tema tamo gde im nije mesto, ali ovo nije to...Ovo je bukvalno samo dodatno razradjen lik kome nista drugo nije menjano.

Ali najbolje da se kuka na apsolutno svaku scenu o gejevima ili necem trecem, pa isti ste kao ova WOKE publika koja kuka na svaku sitnicu i gde treba i gde ne treba.

Aibo
1.2.2023, 19:18
That's 90s Show me je u početku baš iznevirao. Klinci i fore su u prvih par epizoda previše u Nickelodeon fazonu. Onda potpuno očekivano imamo woke mentalitet, diverzifikaciju itd. Pa kome to puno smeta bolje da se i ne hvata. Kasnije mi se čini da serija ipak nađe malo bolji tempo i klinci malo bolje kliknu u svoje likove. Voleo bih da vidim još jednu sezonu i kuda će ići. Ako bi prihvatili dobronamerne kritike i da ohlade malo sa Diesney/Nickelodeon vajbom, moglo bi još nešto i da bude od ovoga.

Elem, ta treća epizoda The Last of Us je kvalitetna. Dobro smišljena, ispričana, čak i emotivna prilično. Ne volim ni ja što se baš svuda gura woke ideologija i lično se lakše uživim u priču sa klasičnom straight vezom ali jbg. Sa obzirom da je to prisutno i u samoj igri samo suptilnije, pa onda ne tako suptilno u ekspanziji i drugom delu... to je što je, uzmi ili ostavi jer promeniti se neće.

doctor
1.2.2023, 19:46
Ne znam da li su gori ovi sto kukaju na woke, ovi sto forsiraju woke ili ovi sto brane woke likove.

Ali ono sto je istina je da su uradili nesto sto je nepotrebno i originalna prica je po meni bolja. Forsiranje klasicno.

pentraksil
1.2.2023, 20:23
Elem, ta treća epizoda The Last of Us je kvalitetna. Dobro smišljena, ispričana, čak i emotivna prilično. Ne volim ni ja što se baš svuda gura woke ideologija i lično se lakše uživim u priču sa klasičnom straight vezom ali jbg. Sa obzirom da je to prisutno i u samoj igri samo suptilnije, pa onda ne tako suptilno u ekspanziji i drugom delu... to je što je, uzmi ili ostavi jer promeniti se neće.

Apsolutno se slazem. Meni je dobro razradjena, uverljiva, bukvalno je samo "drugacije" to sto su dva muskarca u pitanju. Isto bi dobra prica bila i da su muskarac i zena u pitanju, ali to opet nije ono sto su ovi likovi bili u igri. I to je to. Woke forsiranje i mene nervira ali se ovde digla buka o forsiranju a lik je samo gej bukvalno i ima pricu gde sa partnerom pokusava da zivi svoj zivot tokom apokalipse. Jao strasno, ne znam kako su samo smeli to da namecu jadnoj decici itd.

Pogledajte primere pravog forsiranja i katastrofe u Marvelovim i Diznijevim filmovima, Ring of Power, pa onaj Warrior Queen ili ovaj uzas od Velme....ova epizoda the Last of Us nije nista slicno tome.

pentraksil
1.2.2023, 20:31
Ne znam da li su gori ovi sto kukaju na woke, ovi sto forsiraju woke ili ovi sto brane woke likove.

Ali ono sto je istina je da su uradili nesto sto je nepotrebno i originalna prica je po meni bolja. Forsiranje klasicno.

Nije potrebno, meni se isto vise dopada originalna prica, ali nemam nista ni protiv ovoga jer je odradjeno kako valja i trebuje (po meni). Da je Bil bio strejt pa da su onda njemu ubacili da je gej e to bi vec bilo to klasicno forsiranje za mene. Isto i gorepomenuti LOTR, to je forsiranje. Kada se ubacuju gej likovi i rase gde ih nije bilo cisto zbog raznovrsnosti.

Ovde su u pitanju likovi koji su sasvim dobro razradjeni i ne previse daleko od njihovih pandana u igri. Isto kao sto dodatna prica o ljubavi izmedju Tes i Joela ne bi bilo forsiranje, tako smatram da nije ni ovo.

Ne razlikuju se nama bas toliko misljenja o guranju i forsiranju, to itekako postoji...Problem je samo sto se sada svaki gej lik smatra za nepotrebnim ili neko forsiranje, sto jednostavno nije uvek slucaj.

Pogledajte Marvelove, Diznijeve filmovie, Warrior Queen, Velma, Ring of Power...e toooo su WOKE forsiranja.

Cracked But Whole
1.2.2023, 20:41
WOKE je kada se prave likovi čija je jedina agenda to da predstavljaju avatare određenih manjina, verskih rasnih ili seksualnih. Dakle, oni imaju to kao jedinu osobinu i služe da štikliraju neke kockice u Holivudu koji je inače kanalizacija čovečanstva ali tripuje vrlinu.

TLOU serijal nije WOKE jer svi likovi koji pripadaju pomenutim manjinama izvajani su kao i svi ostali. Štaviše, meni je lik Leva (da ne spojlujem za one koji ne znaju) fenomenalno napisan lik i pomogao mi je da saosećam sa Abby više nego što bih mogao inače.

ZoNi
1.2.2023, 20:43
Ko neće sa decom da gleda bolje da izbaci tv iz kuće, ja sam to uradio još pre 15 godina
E, ako je "žvaka" između dva muškarca toliki problem, onda super :)

A ovi bljuv rialiti šoui (šouovi :confused: ), razne Grand parade (više ipak buljade), vesti i slični TV otrovi?

Uzgred, da budem iskren, ni ja ne volim da vidim među-mušku žvaku, ali mi uopšte ne smeta među-ženska ;)

m1aden
1.2.2023, 20:53
Apsolutno se slazem. Meni je dobro razradjena, uverljiva, bukvalno je samo "drugacije" to sto su dva muskarca u pitanju. Isto bi dobra prica bila i da su muskarac i zena u pitanju, ali to opet nije ono sto su ovi likovi bili u igri. I to je to. Woke forsiranje i mene nervira ali se ovde digla buka o forsiranju a lik je samo gej bukvalno i ima pricu gde sa partnerom pokusava da zivi svoj zivot tokom apokalipse. Jao strasno, ne znam kako su samo smeli to da namecu jadnoj decici itd.

Pogledajte primere pravog forsiranja i katastrofe u Marvelovim i Diznijevim filmovima, Ring of Power, pa onaj Warrior Queen ili ovaj uzas od Velme....ova epizoda the Last of Us nije nista slicno tome.

Meni je stvarno zao sto se ne razumemo. Ja ne bacam pegle kada vidim gej osobe ali ne smatram ovo uopste razlicitim od toga sto rade dizni i marvel danas i svi ostali.Slazem se da je upakovano u neuporedivo kvalitetniji papir, ali ipak... Nil Drukman je zapoceo pricu i najvise poena uzeo na prici o odnosu Dzoela i Eli, ili ja gresim?U drugom delu, bez obzira sto je sve to prosireno i imamo mnogo vise gej i strejt odnosa i dalje je prica o Eli i Dzoelu, najvise.. uzrocima i posledicama, ljubavi i mrznji... osveti...
Ja uporno samo pokusavam da kazem da mi ipak nesto tu nije kako treba kada ovde ima previse materijala po samoj igri a samo 9 epizoda. Ok, serija je, prosiruje se materijal, razradjuju se likovi, bice vise sezona, ali nismo gledali 2-3 epizode ili vise o periodu nakon sto je Sara stradala, nismo gledali nista o tome kako su se Dzoel i Tomi razisli, niko nista nije prosirivao i razradjivo do momenta kada je trebalo da se prikaze odnos ova dva muskarca.Ako su ih i pokazali, sto meni stvarno ne smeta toliko, ali kao sto u ovakvoj seriji aposlutno nemam potrebu da gledam sex izmedju Tes i Dzoela, ne moram da gledam ni njihov.Iskreno bih vise voleo da su malo vise razradili napad na njihovu idilu i tu i vise drame i vise akcije ili da sam gledao kako ih je Dzoel lepo sahranio kako i dolikuje ili tako nesto emotivno, nego sto sam ih gledao kako uzivaju u jagodama... :D
Videcemo uostalom kako ce se serija dalje odvijati i sta ce im biti prioritet.Necu stvarno imati nikakav problem da za par meseci kazem da sam napravio previse buke ni oko cega...

Zli Zoe
1.2.2023, 20:55
Nisu ovo nimalo naivne stvari. Ja od kad sam pogledao epizodu kibicujem komsijine jagode sa prozora.

pentraksil
1.2.2023, 21:13
Ma razumem ja u potpunosti odredjeni revolt jer stvarno se preteruje ponekad i sto vi kazete forsira. Meni kada sam video isto je bilo jao jel mora i ovde ovako...ali sam na kraju video da je to OK odradjeno i da fukncionise, barem meni. Nisu im izmenjali boju koze, orijentaciju cisto reda radi, to su ti likovi pa mi nije bio problem (iako opet kazem vise mi se dopada prica iz same igre)

Videcemo kako ce ostale epizode biti, nadam se da nece biti prevelikih promena i da ce jos neki likovi dobiti pozadinsku pricu, znam sigurno da ce Eli dobiti epizodu po DLC-u a za ostalo cemo da vidimo. Serija jos uvek traje, mogu ocas posla da je pokvare tako da i ja vrlo lako mogu da promenim pricu da su stvarno preterali :D

Aibo
1.2.2023, 21:39
Mislim da ta cela woke propaganda sama sebi pravi više štete nego koristi. Ja sam od kad znam za sebe bio za slobode izbora i ravnopravnosti svih vrsta. Ali kad tokenizuju sve živo sa random razbacanim crncima, azijatima i gejevima, razvijam polako odbojnost prema celoj toj priči koju nikada u životu nisam imao. Ne zato što imam išta protiv bilo koje od tih grupacija već zato što su napadni van svake mere i skloni da gurnu svoju ideologiju u svaku čorbu... Na način koji često vređa inteligenciju poput crnih vilenjaka, predstave u kojoj je mala Elsa azijat a kad poraste postane belkinja... Mislim, ko *ebe biologiju, prirodu i zdrav razum kada imaš ideologiju koju moraš da nametneš.

Primećujem isto osećanje i kod mnogih poznanika, pa evo i ovde na forumu. Razumem ja sve muke tog napaćenog naroda ali ovo nije način da dobiju bolji tretman. Naprotiv, šta god da žele da postignu ovakvim forsiranjem, gotovo sam siguran da će postići potpuno suprotno.

Izvinjavam se na ovom off-u, ali takvo je vreme da se priča o novim serijama i filmovima teško može razdvojiti od ove priče.

pentraksil
1.2.2023, 21:52
^^ Slazem se da stvara kontra-efekat zato je i nazalost zapoceta rasprava. Jer mislim da je upravo zbog tog napornog forsiranja od strane mnogih korporacija itd. postalo uobicajno da se kritikuju i generalno OK nacini da se te teme prenesu na ekran. Ide se iz krajnosti u krajnost. Mislim da citava stvar treba da se sagleda malo realnije, gde je zaista forsirana zarad jeftinih poena, gde je zaista propagandisticki a gde je iskreno preneta kako treba.

Cracked But Whole
1.2.2023, 21:58
Kad već govorimo o serijama, setimo se Euforije. Ona trans-likuša se sasvim prikladno uklopila u seriju, i nisu uopšte toliko potencirali to što je trans. Takođe, to je JEDNA trans osoba na stotine likova koji su prošli kroz seriju, što suštinski i predstavlja ono što jeste - manjinu.
Kad bismo imali serije gde su svi gej crnci azijati, to bi već bilo previše napadno, nerealno i očigledno. Zato je meni sasvim okej kad imamo reprezentaciju na ovom nivou. Mene je recimo smarala serija Sense8 gde je to bilo očigledno nametnuto većini likova samo zato što je Watchovski sestra promenila pol pa gura svoju agendu. I tu mi je delovalo nerealistično.
Za priče kakve su TLOU i Euforija recimo, to mi je odrađeno sasvim umesno.

Nikola237
1.2.2023, 23:02
Da nije Mr Inbetween (https://www.imdb.com/title/tt7472896/) ?

Odlična serija, sve preporuke

Vlajk@
2.2.2023, 2:35
A izvini, gde je to u seriji The Last of Us deci (inace serija je 18+) objasnjeno da ne postoje rodovi, da je pozeljno biti gej itd? Cak i mimo toga ja i dalje ne kapiram taj mozak koji misli da su deca glupa i da ne mogu da ukapiraju odnose izmedju dva muskarca a jos manje kapiram mozak koji misli da ce pogled na dva zaljubljena muskarca da im preobrati decu da postanu gejevi.......

Opsti utisak je da se to forsira svuda i u svako vreme. U ovom slucaju verovatno i malo manje napradno u odnosu na neke druge serije i filmove, ali je prilicno naivno misliti da to ne moze da utice na klince. Konzumetni svog tog sadrzaja su u velikoj meri klinci, tinejdzeri koji su u tim najosetljivijim godinama, gde se pronalaze, gde se ugledaju na neke idole i slicno. Tako da sve te subliminalne poruke, narocito te koje su suptilne i nisu napadne bas imaju najjaci efekat. To je po meni sve nametanje tih nekih vrednosti, porodica i neke tradicionalne vrednosti nisu cool - sve suprotno od toga jeste "vau" i cool, drugacije, ludje - to je ono sto skrece paznju. ;)

pentraksil
2.2.2023, 3:40
Opsti utisak je da se to forsira svuda i u svako vreme. U ovom slucaju verovatno i malo manje napradno u odnosu na neke druge serije i filmove, ali je prilicno naivno misliti da to ne moze da utice na klince. Konzumetni svog tog sadrzaja su u velikoj meri klinci, tinejdzeri koji su u tim najosetljivijim godinama, gde se pronalaze, gde se ugledaju na neke idole i slicno. Tako da sve te subliminalne poruke, narocito te koje su suptilne i nisu napadne bas imaju najjaci efekat. To je po meni sve nametanje tih nekih vrednosti, porodica i neke tradicionalne vrednosti nisu cool - sve suprotno od toga jeste "vau" i cool, drugacije, ludje - to je ono sto skrece paznju. ;)

Jedina naivna stvar je sto neko misli da ce gej sadrzaj pretvoriti decu u gejeve....Dva muskarca koja se ljube apsolutni nikakav presudan uticaj nece imati na dete. Isto kao sto akcioni filmovi nisu od nas napravili komandose ili igrice od nas napravile arhitekte ili avanturiste ili gledanje trka od nas napravile vrsne vozace. Seksualni sadrzaj bilo koje vrste je svakako zabranjen za decu mladju od 16-18 tako da ni tu nema govora o nekom prevelikom uticaju.

Gej sadrzaj se forsira naravno, ali ne u cilju nekog sirenja gej populacije vec ili zbog jeftinih poena (to rade korporacije koje generalno briga za LGBT status) ili zbog generalnog prihvatanja gej populacije kao ravnopravni clanovi drustva. Ima tu naravno i ekstrema, ali velika vecina je tu zbog ova dva razloga.

Apsolutno niko nikoga ne moze da natera (pa cak ni decu) da se zaljube u isti pol ukoliko im to nije u prirodi. To je prosto nemoguce...Ne mozes da se zaljubis u osobu jer te neko tera na to. Isto ko sto tebe niko nije terao da se zaljubis u neku devojcicu nego si je eto video jednog dana i nesto u stomaku zaigralo.

Filmovi i serije mogu da inspirisu i donekle uticu na neke aspekte zivota ali ne i na seksualnu orijentaciju. Apsolutno niko nece postati gej pa cak i da mu 24 sata dnevno vrte gej porno filmove. Da je to slucaj onda bi konverzije koje su se ranije radile po klinikama bile efektivne (spojler, ne da su neefektivne vec su dovodile ogromnog broja samoubistava). Uostalom, kako objasnjavas samu gej populaciju, da je tacno ovo sto ti govoris pa gejeva ne bi ni postojalo. Mi smo mnogo vise okruzeni heteroseksualnim i porodicnim sadrzajem nego onog gej vrste, pa eto gejeva i dalje ima. Isto i ti gejevi nisu pali sa neba nego su svi nastali iz cisto heteroseksualnih veza. I medju nama su od kada postoji covecanstva.

Jedino sto gej sadrzaj moze da ucini deci je da ga normalizuje, tj. da deci pokaze da postoje i takvi ljudi i da se ne razlikuju previse od ostalih osim po izboru partnera. Normalizacija nije isto sto i pretvaranje dece u gejeve. Deca nisu glupa, u skolama uce o mnogo gorim i komplikovanijim stvarima od ratova, genocida i ciscenja pa do bioloskih jedinki koje se same razmnozavaju, dele mitozom itd. Dva muskarca u ljubavnom zagrljaju nece ih zbuniti vise nego price da dolazi Deda Mraz, donela ih roda, Babaroga zivi u ormaru itd. a da ne pricam o TV sadrzaju koji se danas servira, pevaljke, pesme o drogama, razne zadruge itd.

MladenIsakovic
2.2.2023, 4:18
Kažu da je 10% ljudi homo.

Loše kažu. Između 2-3 % u svakoj grupi, to je neki prosek. 10% nema nigde

Cracked But Whole
2.2.2023, 11:35
Dajte ljudi zvučite ko američki Republikanci kad krive Doom i Merilin Mensona za Columbine masakr, i slično. Igre ne čine da ljudi postanu nasilni, serije ne čine da ljudi postaju gej, voda ne pretvara žabe u gej (ŽAO MI JE ALEKS DŽOUNSE). Teorije zavere bukvalno.

Vlajk@
2.2.2023, 14:45
Jedina naivna stvar je sto neko misli da ce gej sadrzaj pretvoriti decu u gejeve....Dva muskarca koja se ljube apsolutni nikakav presudan uticaj nece imati na dete. Isto kao sto akcioni filmovi nisu od nas napravili komandose ili igrice od nas napravile arhitekte ili avanturiste ili gledanje trka od nas napravile vrsne vozace. Seksualni sadrzaj bilo koje vrste je svakako zabranjen za decu mladju od 16-18 tako da ni tu nema govora o nekom prevelikom uticaju.

Prilicno si omasio sa svim tim sto si napisao. Sve te stvari koje si naveo kao "neverovatne da bi mogle da se dese" su bas dobri primeri koji se bas desavaju. Evo recimo znam dosta ljudi koji su igrajuci igre bili inspirisani da postanu bas arhitekte, vajari, slikari, muzicari. Takodje akcione i ratne igre ce inspirisati odredjeni broj klinaca da zavole vojsku, policiju, da postanu detektivi, marinci. Gledajuci Rokija masa klinaca je bila inspirisana da postanu bokseri, da makar upisu boks i slicno. Avanturisti, planinari, vozaci formule jedan, sve je to odnekud poteklo, sve te ideje su se deci negde svidele jer su to videli ili culi.

Tako da i te kako sve to utice na razvoj dece, narocito u tinejdzerskom dobu gde su oni najosetljiviji. Zato imamo i te neke krajnosti gde se desavaju strasne stvari. Tako da ponavljam, prilicno je naivno da neko misli da sve te stvari nemaju nikakav uticaj na klince. A sto se tih zabrana tice, pa sta ti mislis, da klinci to ne gledaju?! Bas suprotno, sve sto je zabranjeno to klinci najvise gledaju. Polazim od sebe, sa 6 godina sam gledao Osmog putnika, razne horore i slicne filmove koji su bili prepuni krvi i ubistava. Na neke to nece uticati previse, ali na neke ce ostaviti ogromne posledice.

Sve to utice, pa i na odrasle osobe koje su labilne ili se jos nisu pronasle u nekim stvarima. Da nije tako onda propaganda bilo koje vrste ne bi postojala. Ljudi su lako manipulativni, cesto su kao ovce. :D

Filmovi i serije mogu da inspirisu i donekle uticu na neke aspekte zivota ali ne i na seksualnu orijentaciju. Apsolutno niko nece postati gej pa cak i da mu 24 sata dnevno vrte gej porno filmove.

Apsolutno je to tvoje subjektivno misljenje, jer tebe to licno ne kaci. Ti si vidim matora konjina, izgradjena licnost, naravno da neces postati gej ako gledas pornice 24h dnevno, ali opet je pitanje zasto bi ih gledao?! :D Ako bi procitao malo bolje, pominjem iskljucivo klince koji su najpovodljiviji, labilni i najosetljviji. Naravno da svi mediji, industrija zabave, imaju veliki ako ne i najveci uticaj na razvoj klinaca i u oblikovanju njihove svesti. Ako to ne shvatas onda dalje nemao sta da polemisemo.

Dajte ljudi zvučite ko američki Republikanci kad krive Doom i Merilin Mensona za Columbine masakr, i slično. Igre ne čine da ljudi postanu nasilni, serije ne čine da ljudi postaju gej, voda ne pretvara žabe u gej (ŽAO MI JE ALEKS DŽOUNSE). Teorije zavere bukvalno.

Prilicno povrsno glediste. To sto ne utice na tebe, ne znaci da nece na nekog drugog. Ljudi su povodljivi lako, narocito u tom tinejdzerskom dobu. To sto ti navodis su neke krajnosti koje nisu uzrokovane samo jednom vrstom propagande i indoktrinace, vec je to proizvod vise faktora i dovoljno je da ta neka labilna osoba po malo, sa svih strana, upije informacije desi ce se takav neki radikalni preobrazaj licnosti. Nije bas sve tako crno belo i ne treba se sve bas uzimati zdravo za gotovo. Psiha je jako zeznuta rabota. Skroz je pogresan taj tvoj stav: ma nije njemu nista, nema sanse da je taj i taj "prso", sve je ok... Ne prodje mesec dana procitas u novinama taj neko ili rokne sebe ili nekog drugog. Da ne pominjem kakav brain damage pravi Zadruga i slicni "bezazleni" programi na razvoj omladine. Tako da momci, mislim prilicno zivite u nekom ubedjenju da mediji i industrija zabave nema "APSOLUTNO" nikakvog uticaja.

Cracked But Whole
2.2.2023, 15:48
Meni kažeš da gledam površno a ti pominješ Zadrugu koja utiče na omladinu :D
Pa ko od mladih to uopšte gleda hahah, to više utiče na ove bezumne matorce.

Ako i postoji uticaj na mlađe, to je kroz uzore, dakle Baka Prase i slični tjuberi će pre imati uticaja na omladinu nego "gej propaganda" u seriji. Takođe, postoji i kontekst hemijskog balansa u mozgu. Neko je prosto prespojen da ima više sklonosti ka svom polu, neko ne. Ne možeš ti da serijom promeniš nešto što je uslovljeno fizičkim faktorima nečijeg tela.

pentraksil
2.2.2023, 15:55
Prilicno si omasio sa svim tim sto si napisao. Sve te stvari koje si naveo kao "neverovatne da bi mogle da se dese" su bas dobri primeri koji se bas desavaju. Evo recimo znam dosta ljudi koji su igrajuci igre bili inspirisani da postanu bas arhitekte, vajari, slikari, muzicari. Takodje akcione i ratne igre ce inspirisati odredjeni broj klinaca da zavole vojsku, policiju, da postanu detektivi, marinci. Gledajuci Rokija masa klinaca je bila inspirisana da postanu bokseri, da makar upisu boks i slicno. Avanturisti, planinari, vozaci formule jedan, sve je to odnekud poteklo, sve te ideje su se deci negde svidele jer su to videli ili culi.

Nisam nista omasio jer sam u nastavku napisao da moze inspirisati ali da to ne moze pormeniti seksualnu orijentaciju nikako kako ti tvrdis....Daj mi molim te tu naucnu studiju koja potvrdjuje da serije i filmovi mogu nekome da promene seksualnu orijentaciju? Za igre se vodila polemika jako dugo da li moze decu da ucini nasilnom i svaki put je opovrgnuta. Pricas svasta.

Jedino sto deca mogu da urade je da dobiju inspiraciju eksperimentisu, sto je postojalo od sveta i veka.....Sto je jako bitan deo odrastanja i nije nista strasno. Probace, videce da nije to to ili ce videti da jeste to to i zivot ide dalje. I umesto sto ce tu decu stigmatizovati i praviti na monstrume, postojace odredjeni mediji koji ce tu decu uveriti da je i to deo zivota...Ali ne najbolje da zive u staklenom zvonu ceo zivot i posle pravac terapija kada ne zna sta se stvarno desava sa njim.

Ako deca krisom gledaju sta je onda tvoje resenje? Hajde onda sve da zabranimo, nema vise knjiga, horor filmova, nasilnih igara sve zato sto negde nekad neko dete igra, cita, gleda bez dozvole?

Ti si vidim matora konjina, izgradjena licnost, naravno da neces postati gej ako gledas pornice 24h dnevno, ali opet je pitanje zasto bi ih gledao?! :D Ako bi procitao malo bolje, pominjem iskljucivo klince koji su najpovodljiviji, labilni i najosetljviji. Naravno da svi mediji, industrija zabave, imaju veliki ako ne i najveci uticaj na razvoj klinaca i u oblikovanju njihove svesti. Ako to ne shvatas onda dalje nemao sta da polemisemo.

A ti inace znas kako sam ja odrastao i kakva sam iskustva imao u tom pogledu? Da li sam imao neka gej iskustva ili gledao gej porno filmove? Zasto ne bi neko bacio pogled na neki gej porno film i zasto bi to bilo toliko strasno? Ja opet kazem mediji mogu da imaju uticaj na klince ali ne na promenu seksualne orijentacije. Ako TI to ne shvatas onda stvarno nemamo o cemu tu da pricamo.

Prilicno povrsno glediste. To sto ne utice na tebe, ne znaci da nece na nekog drugog. Ljudi su povodljivi lako, narocito u tom tinejdzerskom dobu. To sto ti navodis su neke krajnosti koje nisu uzrokovane samo jednom vrstom propagande i indoktrinace, vec je to proizvod vise faktora i dovoljno je da ta neka labilna osoba po malo, sa svih strana, upije informacije desi ce se takav neki radikalni preobrazaj licnosti. Nije bas sve tako crno belo i ne treba se sve bas uzimati zdravo za gotovo. Psiha je jako zeznuta rabota.

Jedini koji povrsno na ovo gleda si ti, koji i dalje smatra da se deca mogu indoktrinirati seksualnom orijentacijom i naterati da vole pol koji nisu voleli ili su hetero.

Opet pitam, daj mi posalju naucnu studiju gde medijska gej "indoktrinacija" pretvara decu u gejeve?

pentraksil
2.2.2023, 16:02
Loše kažu. Između 2-3 % u svakoj grupi, to je neki prosek. 10% nema nigde

jedva 10% ako se racuna ceo LGBT, ali da, samo homoseksualaca ima tu oko 2-3%. I to je ja mislim samo u SAD-u, mada mislim da je svetska statistika slicna. Plus ovi sto se kriju ma koliko anonimno bilo.

water wizard
2.2.2023, 16:22
Ko zna.. meni su i ovi što vole da gledaju muškarce u gaćama kako trče za loptom sumnjivi... a pun ih stadion.. nigde žensko...

Bryan Fury
2.2.2023, 17:18

U originalnoj verziji Bil nema nikakvu priču, odnosno njegova priča bi trajala max. 5 minuta, a cela serija možda 1 ili plafon 2 epizode.

Tako da i te kako sve to utice na razvoj dece, narocito u tinejdzerskom dobu gde su oni najosetljiviji. Zato imamo i te neke krajnosti gde se desavaju strasne stvari. Tako da ponavljam, prilicno je naivno da neko misli da sve te stvari nemaju nikakav uticaj na klince.

https://media.tenor.com/Z_Eb_gATTkQAAAAd/wont-somebody-please-think-of-the-children-think-of-the-children.gif

Pandemonium
2.2.2023, 17:52
Moglo bi se reći da sam ja anti-woke (još stoje moja polupijana bešnjenja na Mass Effect Andromeda u odgovarajućoj temi :kreza:), ali cela ova priča kako će neko da postane gej ako vidi dva lika kako se ljube u nekoj seriji/igri je besmislena na toliko nivoa da mi je neverovatno da mladi, obrazovani ljudi mogu da imaju stavove koje sam pročitao na predhodnih par stranica. I baš je nekako krindž, što kažu mladi :D

m1aden
2.2.2023, 18:22
Moglo bi se reći da sam ja anti-woke (još stoje moja polupijana bešnjenja na Mass Effect Andromeda u odgovarajućoj temi :kreza:), ali cela ova priča kako će neko da postane gej ako vidi dva lika kako se ljube u nekoj seriji/igri je besmislena na toliko nivoa da mi je neverovatno da mladi, obrazovani ljudi mogu da imaju stavove koje sam pročitao na predhodnih par stranica. I baš je nekako krindž, što kažu mladi :D

Takodje je prilicno neverovatno da mladi ili stari obrazovani ljudi ne znaju o cemu se ovde pricalo. Apsolutno niko nije pricao da ce se neko volsebno pretvoriti u bilo sta gledajuci nesto, vec samo o sadrzaju koji se masovno servira, a najvise tamo gde postoje odredjene ciljne grupe, zarad popularizacije odredjenih ideologija.

Andross
2.2.2023, 18:32
Sladoled Stopi je najveci krivac za razvoj fut fetisara u Srba!

Kidja
2.2.2023, 18:34
Treca epizoda je malo remek delo distopijske ljubavi. Meni nije problem sto dopunjuju pricu ali malo mi smeta to sto vec izbacuju neke akcione delove iz igre. Samo da ne naprave gresku WD-a. Mora se naci neki balans.

malo blesav
3.2.2023, 12:32
Sladoled Stopi je najveci krivac za razvoj fut fetisara u Srba!

:D.......

galebns
3.2.2023, 14:00
Kod nas jos uvek samo filmovi i serije a kako je krenulo bice kao na Zapadu gde odavno po skolama rade psiholozi koji ubedjuju tinejdzere da taj neki "cudan osecaj da nije tvoje telo" je u stvari potreba da budes drugi pol. Onda se deca operisu pa se posle deset godina, kada budu zreliji, kaju sto su se osakatili za ceo zivot... Jos samo da pedofiliju proglasimo za normalno pa cemo stvarno biti moderno i demokratsko drustvo!

DeCoy
3.2.2023, 14:46
Od mog brata od tetke kolege muža drugarica kad se porađala na Zapadu doktori nisu hteli da upišu dete kao dečaka iako ima pišu, već su upisali kao devojčicu. Šta nam rade, joj!

Remedy
4.2.2023, 0:36
Od mog brata od tetke kolege muža drugarica kad se porađala na Zapadu doktori nisu hteli da upišu dete kao dečaka iako ima pišu, već su upisali kao devojčicu. Šta nam rade, joj!
A i kolega je gej, dodjavola :D

Postoje zemlje gde su preko 20 god legalni gej brakovi, izrasle generacije dece sa gej roditeljima, procenat gejeva se nije povecao :eek:. Kako vam na padne na pamet da ce dete da se ugleda na nekog od ostalih 9 likova (npr na razbacanog crnca pa da ne izbija iz teretane i krematorijuma, htedoh reci solarijuma), nego bas na tog 10-og geja. Kakve se zene vrte po televizji, vise bi se plasio da mi se cerka ne pretvori silikonsko-botoksnu patku.

galebns
4.2.2023, 13:16
Gejeva je oduvek bilo u filmovima, pa nisam ni ja postao gej. Nije u tome stvar, ali nema veze.

Kidja
6.2.2023, 18:03
Solidna i 4-ta epizoda TLOU.
Inace peta epizoda ce izaci ranije. U petak.

Pipboy
12.2.2023, 1:28
https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/330773707_522271249795378_2963458988591426113_n.jp g?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6dgyjqYszdoAX9igFOI&_nc_ht=scontent.fbeg2-1.fna&oh=00_AfA8tJ4UHyJOOy-SyEtWBbgtIb5usPAPkNgijmQGjibuUA&oe=63EE05A1

pentraksil
12.2.2023, 4:03
Nova sezona The Legend of Vox Machina, odlicna, meni jos bolja od prve. :dedica:

ZoNi
12.2.2023, 13:35
Taman sam pomislio kako nisam čuo za tu seriju, a ono u stvari crtać :rolleyes:

pentraksil
13.2.2023, 3:07
Taman sam pomislio kako nisam čuo za tu seriju, a ono u stvari crtać :rolleyes:

Svakako je serija, i to odlicna serija :D

Aibo
13.2.2023, 15:16
Pogledao dve starije mini serije od po 10 epizoda. Obe su kvalitetne i visokobudžetne, pa ako ih je još neko preskočio - toplo preporučujem.

Band of Brothers (https://www.imdb.com/title/tt0185906/)

Ova se bavi padobranskom jedinicom, njihovom pripremom za rat, iskakanjem u Francusku i učestvovanjem u daljem proboju sve do kraja rata. Odlična gluma, režija, atmosfera... Ja čak i nisam ljubitelj realističnih ratnih priči, ali kad ih ovako urade samo gledam i ćutim. Čista 10-ka od mene.

The Pacific (https://www.imdb.com/title/tt0374463/?ref_=nv_sr_srsg_0)

Ova je snimljena 10 god. kasnije od starne iste ekipe ali što se iz imena može zaključiti, odvija se na pacifiku protvi japanaca. Zanimljivo mi je to što prati neke događaje o kojima nikada ranije nisam ništa čuo i gledao. Dobra je ali možda ne baš toliko konstantna kao Band of Brothers. Poneka epizoda bude vrlo zanimljiva, onda neka jednolična... pa je zato možda ocenu ipo slabija ali svejedno jako dobra i dalje.

pentraksil
13.2.2023, 15:28
Pogledao dve starije mini serije od po 10 epizoda. Obe su kvalitetne i visokobudžetne, pa ako ih je još neko preskočio - toplo preporučujem.

Band of Brothers (https://www.imdb.com/title/tt0185906/)

Ova se bavi padobranskom jedinicom, njihovom pripremom za rat, iskakanjem u Francusku i učestvovanjem u daljem proboju sve do kraja rata. Odlična gluma, režija, atmosfera... Ja čak i nisam ljubitelj realističnih ratnih priči, ali kad ih ovako urade samo gledam i ćutim. Čista 10-ka od mene.

The Pacific (https://www.imdb.com/title/tt0374463/?ref_=nv_sr_srsg_0)

Ova je snimljena 10 god. kasnije od starne iste ekipe ali što se iz imena može zaključiti, odvija se na pacifiku protvi japanaca. Zanimljivo mi je to što prati neke događaje o kojima nikada ranije nisam ništa čuo i gledao. Dobra je ali možda ne baš toliko konstantna kao Band of Brothers. Poneka epizoda bude vrlo zanimljiva, onda neka jednolična... pa je zato možda ocenu ipo slabija ali svejedno jako dobra i dalje.

Mislim da je velika razlika sto se Pacific mnogo vise oslanja na psiholosku i psihicku cenu rata nego na same operacije i bratstvo, ljudi su ocekivali manje vise isto pa mnogima ne odgovara. Ali se slazem da su obe odlicne.

Uskoro bi trebalo da izadje i dugoocekivani Masters of the Air, nadam se da ce i ona nastaviti taj trend dobrih ratnih mini serija.

Aibo
13.2.2023, 17:21
Aaa, sad si me obradovao. Nisam znao da stiže ovo. Svake decenije po jedna. 😊

DeCoy
13.2.2023, 18:52
Nije valjda da si tek sad pogledao Band of Brothers?

svarogog
13.2.2023, 21:03
Posle te dve obavezno Generation Kill (https://www.imdb.com/title/tt0995832/?ref_=nv_sr_srsg_6)

Poceo da gledam Chemistry of Death (https://www.imdb.com/title/tt22015782/?ref_=tt_rvi_tt_i_5) za sada nije losa.

Lockwood & Co (https://www.imdb.com/title/tt13802576/?ref_=fn_al_tt_1) relativno zabavna pocetak malo sporiji.

Aibo
13.2.2023, 21:36
Pogledaću šta je to...

Tek sada i to zbog skvo koja voli sve te ratno-istorijske. Primio sam se skroz naravno ali nije nešto što bih sam odabrao.

ZoNi
13.2.2023, 22:13
Nisam ni ja, baš ne volim te ratne filmove i serije, dosta su mi vesti za tu tematiku ;)

DeCoy
14.2.2023, 11:31
Za tebe znam da si nastran, pa se ne čudim...

ZoNi
14.2.2023, 13:56
https://i.imgur.com/zxSQhzl.jpeg

pacsle
15.2.2023, 13:23
Pogledaću šta je to...

Tek sada i to zbog skvo koja voli sve te ratno-istorijske. Primio sam se skroz naravno ali nije nešto što bih sam odabrao.Obavezno da pogledaš i Pacific. Ista tema samo drugi front,Japanci.
Edit. Izvinjavam se,sad tek vidim na prethodnoj stranici da si pogledao.

Pipboy
21.2.2023, 1:14
Solidna šesta epizoda TLOU-a, ali čemu ovo koketiranje i preplitanje sa momentima iz nastavka igre, kad gomila stvari iz keca trpi ili nije ni ubačena.

SK HQ
21.2.2023, 11:26
Verovatno da bi autori serije od druge sezone pričali svoju priču, što im je bila namera od samog početka :kreza:

Kidja
21.2.2023, 13:17
Tako je to kada pisci tih prica rade na seriji. Mnogo vole da dodaju, menjaju i oduzimaju.
RR Martin i King to do rade konstantno.

Pipboy
21.2.2023, 16:45
Spojler za drugi deo igre i ovu epizodu:

Već se par puta upadljivo i sumnjivo Džoel hvata za trošnu srčku, pretpostavljam da postavljaju pozornicu da će tako da ode u drugoj sezoni, za razliku od brutalnog načina iz igre.

pacsle
22.2.2023, 0:58
To bi tek bila katastrofa. Mada ako procene da je golf palica prebrutalna,ima da stave da je umro od srčke u krevetu.

Mac4LiF
23.2.2023, 1:27
Pogledaću šta je to...

Tek sada i to zbog skvo koja voli sve te ratno-istorijske. Primio sam se skroz naravno ali nije nešto što bih sam odabrao.

Tebi ni manitu vise nemoze pomoci.
Moje iskreno saucesche!
:kreza:

Nisam ni ja, baš ne volim te ratne filmove i serije, dosta su mi vesti za tu tematiku ;)

Za tebe znam da si nastran, pa se ne čudim...

:rofl:

Zoni, a da promenimo ti pol, dal ce to igrat ikakvu ulogu?!
;)

Mac4LiF
23.2.2023, 1:32
Treca epizoda The Last of Us najstrasnija do sad...

:rofl::rofl::rofl:

Koliko stranica ste se "isXXXi", Mladenov komentar je sasvim na mjestu.
:rofl::aplauz:

Bas mi je klinja od 10 godina danas odgledao par epizoda medju kojima i ovu.
...oni se koche od smijeha na ovakve stvari.

m1aden
23.2.2023, 11:12
Vidim da se u 7. epizodi spremamo za Elino izlazenje iz ormara u Left Behind...

Ovu 6. je inace rezirala Jasmila Zbanic i serija je ipak cist prosek i obican materijal za prezentaciju, gde dobijamo onakvu zavrsnicu 6. epizode u odnosu na igru, zarad epizoda poput 3.

Tuga...

ZoNi
24.2.2023, 0:11
Zoni, a da promenimo ti pol, dal ce to igrat ikakvu ulogu?!
Vredelo bi probati :opanachke

Pipboy
1.3.2023, 21:50
https://dyncdn.me/static/20/tvdb/341841_banner_optimized.jpg

Mandalorijanac S3E1 izašao

pentraksil
2.3.2023, 0:26
https://dyncdn.me/static/20/tvdb/341841_banner_optimized.jpg

Mandalorijanac S3E1 izašao

Iako je prva sezona odlicna, nikako ne mogu sebe da nateram da krenem sa drugom...Cuo sam i da je Andor odlican....Prezasicenost, kao i filmovi o superherojima :(

Kidja
2.3.2023, 19:04
Odlicna prva sezona ali mnogo kratka. Svega 35min.

doctor
18.3.2023, 1:55
Last of Us me blago rečeno razočarala...

m1aden
19.3.2023, 1:39
Iako je prva sezona odlicna, nikako ne mogu sebe da nateram da krenem sa drugom...Cuo sam i da je Andor odlican....Prezasicenost, kao i filmovi o superherojima :(

Trebalo bi, bas zbog te prezasicenosti. I da nastavis Mandaloriana i da odgledas Andor.A New Hope in a galaxy far, far away... :D

pacsle
19.3.2023, 12:13
Po meni,oni nisu mogli da približe ni 10% onog odnosa između joela i ellie iz igre. Uglavnom jer je tako šta nemoguće odraditi u 9 epizoda.
Ono što su uspeli je to,da ova serija bude najsličnija igri od verovatno svih ostalih serija snimljenih po nekoj igri. U smislu da postoje preslikane scene iz igre.
Sve u svemu,mlako.

Kidja
19.3.2023, 12:59
Manda druga sezona odlicna za sada. Bolja od prve ( po meni).

A Last of Us je isto vise nego dobar ali mislim da su ljudi razocarani zato sto su izbacili akcione scene. Meni ne smeta ali vidim da pisu dosta o tome.

pentraksil
20.3.2023, 5:41
Meni je The Last of Us bio dobar, sto rece pascle definitivno najvernija ekranizacija neke igre do sada, dobro su sve to preneli.

Ali se slazem za odnose izmedju glavnih likova. I Bela i Pascal su odlicni, ali ipak igra ima nesto ono, osecaj povezanosti sa likovima itd..Da li su nam Eli i Joel toliko ikonski da nam svi drugi u toj ulozi izgledaju kao uljezi ma koliko dobro radili svoj posao, da li je to zbog samog medija, ipak su nam igre neuporedivo imerzivnije, ili zato sto jednostavno znamo sta ce se sve izdesavati i nije isto kao prvi put iskusiti njihovu pricu.....ko ce ga znati.

Ja sam i vise nego zadovoljan ali sama igra je je ipak bolja sto se tice hemije (iako opet ponavljam da su i Bela i Pascal meni bili odlicni)

Pipboy
21.3.2023, 9:17
Fenomen ove "serijalizacije" Star Warsa je nešto što će se definitivno izučavati u budućnosti. Od četiri izašle (i izlazeće) serije (Mandalorian, Book of Fat Boba, Obi Kenobi i Andor) ona koja najmanje liči, deluje i funkcioniše kao Star Wars (Andor) je zapravo i najbolja, Mandalorian je spora kolekcija loših i dosadnih sporednih questova iz nekog generičnog SW RPG-a, imbecilni Boba Fet je na nivou ilustracije na omotu za neku SW lizalicu, dok je Kenobi koji je trebao da bude spona između dva SW tajmlajna na kraju ispao glupost za decu do osam navršenih godina života.

O strukturi dotičnih i da ne pričamo. Dve epizode Boba Feta su zapravo kidnapovane od strane Mandalorijana, što efektivno početak treće sezone Manda čini nebuloznim, s obzirom da se mali Joda smarač pojavljuje odmah na početku treće, iako su se razišli na kraju druge (ne znam da li postoji i jedna serija u kojoj se glavni element radnje odvija off-screen u nekoj drugoj seriji), dok je 90% poslednje epizode Manda kao izvađeno i neprerađeno iz Andora, lol.

m1aden
10.4.2023, 16:59
A ni Mandalorian vise nije Mandalorian...

That is the way... i guess:facepalm

pentraksil
12.4.2023, 15:46
The Beef

https://www.imdb.com/title/tt14403178/?ref_=fn_al_tt_1

Jedan naizgled besmisleni incident u saobracaju zapocinje niz dogadjaja koji glavne likove i njihove najblize uvodi u dodatne komplikacije.

Odlicna serija, odlican miks komedije, drame i trilera, nisam siguran da li ce biti jos sezona (po imdb-u izgleda da hoce), ali sto se mene tice odlicno je zaokruzena i ovako.

Gluma je takodje odlicna, Steven Yeun opet fenomenalan, covek je iz uloge u ulogu sve bolji i bolji. David Choe (koji mu glumi dugokosog rodjaka) isto odlican.

Bas prijatno iznenadjenje

player1
13.4.2023, 14:59
The Beef

https://www.imdb.com/title/tt14403178/?ref_=fn_al_tt_1

Jedan naizgled besmisleni incident u saobracaju zapocinje niz dogadjaja koji glavne likove i njihove najblize uvodi u dodatne komplikacije.

Odlicna serija, odlican miks komedije, drame i trilera, nisam siguran da li ce biti jos sezona (po imdb-u izgleda da hoce), ali sto se mene tice odlicno je zaokruzena i ovako.

Gluma je takodje odlicna, Steven Yeun opet fenomenalan, covek je iz uloge u ulogu sve bolji i bolji. David Choe (koji mu glumi dugokosog rodjaka) isto odlican.

Bas prijatno iznenadjenje

Puno hvala na ovome. Ne bih otkrio seriju da nije bilo ove preporuke. :n_klanja:

pentraksil
15.4.2023, 2:10
Puno hvala na ovome. Ne bih otkrio seriju da nije bilo ove preporuke. :n_klanja:

Nema na cemu, drago mi je :D

Picard
26.4.2023, 21:46
Black Mirror: Season 6 | Official Teaser:

https://www.youtube.com/watch?v=k7uFcpF0pXk

polarnimeda
27.4.2023, 4:44
vala su se dobro i setili! :n_klanja:
4 godine je proslo od pete sezone koja je donela svega tri epizode (koje su bile ispod postavljenog nivoa), a cak 6 godina od cetvrte sezone.

pentraksil
1.5.2023, 1:17
Na preporuku forumasa odgledah konacno "Andor"

Stvarno je :tapsh:

Treba malo vremena da pocne ali sve sve kockice fino sloze i poklope, kako valja i trebuje. Toliko sam bio prezasicen SW medijumom da sam skoro pa poceo i da ga mrzim. Ali je Andor dokaz kako odlicno pisanje, rezija, kinematografija mogu i ovako prezasicenoj temi da daju nov zivot i sate zabave.

Svaka cast, samo da ne upropaste.

DeCoy
2.5.2023, 12:22
QuKM2sTTmHg

https://www.imdb.com/title/tt11468254

Mini serija (parodija zasnovana na istinitim događajima) iz pet delova, zanimljiva glumačka postava...

Nestor
2.5.2023, 16:23
Uzela tasta Netflix pa me supruga natera da gledamo nesto i sta ja reko ajde nikad nismo gledali Stranger Things (https://www.imdb.com/title/tt4574334/) pa da krenemo iz pocetka i ok mi je serija. Danas pustamo drugu sezonu i imam par zamerki za prvu ali ubedljivo najveca je Winona Ryder de nju nadjose nije mi jasno od kad je znam ona ne zna da glumi i mislim se aj mozda im trebalo ime da prodaju seriju ali ona odavno nije relevantna tako da mi njen izbor uopste nije jasan.
Sto se Netflixa tice ako neko moze da mi pomogne kako da namestim Aspect Ratios jer nikako da nadjem opciju a ocigledno je da slika treba dodatno da se razvuce.

m1aden
5.5.2023, 11:06
Kao što je sve u seriji omaž nekim lepšim bezbrižnijim vremenima tako je i njen kasting za ovu ulogu.Iako nikad nisam nešto uživao u filmovima koje je snimala ovde se odlično uklopila i odradila odličan posao.Kao i svi ostali.

Pipboy
5.5.2023, 13:15
Odgledao prvu epizodu Station Elevena, i mislim da mi je tih 45 minuta bilo bolje nego kompletna sezona The Last of Us-a. :tapsh:

https://dyncdn.me/static/20/tvdb/364068_banner_optimized.jpg

VlaK
5.5.2023, 21:49
Posle se malo razvodnjava.

Mac4LiF
7.5.2023, 23:38
SILO

Fantasticna serija za preporuku.

U biti,radi se tematski o filmu "City of Ember" sa istom tematikom.
Ima dosta toga sto se stilski poklapa i ne samo po prici.

Sama duzina epizoda je za pohvalu, kao i kolicina poznatih glumaca kao i kvaliteta.

Definitivno, nesto najbolje u zadnjih 5 godina sto drzi paznju.

Kidja
9.5.2023, 14:45
Bas dodjoh da pohvalim Silo. Deluje za sada dobro. Pa eto ko voli distopijske sci fi serije eto predloga.

Mac4LiF
18.5.2023, 23:32
Odgledao prvu epizodu Station Elevena, i mislim da mi je tih 45 minuta bilo bolje nego kompletna sezona The Last of Us-a. :tapsh:

https://dyncdn.me/static/20/tvdb/364068_banner_optimized.jpg

U cugu odgledao citavu sezonu.

Svakako se moze preporuciti svima.
Esencija serije, medjusobna povezanost sa razlicitim razinama u vezi kljucne teme.

Bas me zanima kako ce se odvijati druga sezona i u vezi cega.

ZoNi
26.5.2023, 9:07
https://i.imgur.com/hsEHVjim.jpg (https://i.imgur.com/hsEHVji.jpeg) https://i.imgur.com/LKsiaTBm.jpg (https://i.imgur.com/LKsiaTB.jpeg)

galebns
30.5.2023, 18:04
Poster za ovaj ST mi govori da serija "vristi" od gejeva, bijeva, kvirova i svega ostalog slicnog...

ZoNi
31.5.2023, 9:43
Hehe, osećaš li strah i paniku? :D

galebns
31.5.2023, 13:30
Ne, nego ce mi zgaditi jednu od omiljenih serija... al' dobro, ako nadoknade zanimljivom pricom mozda se i pogleda.

toxic
31.5.2023, 13:46
Meni se dopala prva sezona, koliko se sećam, nema seksualnih tema. Dosta bolje od Discovery-a i Picard-a (mada mi se dopala poslednja sezona).

galebns
31.5.2023, 13:57
U tom slucaju, mora se pogledati :)

ZoNi
7.6.2023, 8:58
The Blacklist: Redemption

https://i.imgur.com/q5oFuEem.jpg (https://i.imgur.com/q5oFuEe.jpeg)

Tom Keen, a secret agent, teams up with Susan, the leader of a mercenary organisation, to deal with severe criminal cases that the government is not able to solve, while he tries to uncover his past.

Iskreno, žao mi je što je serija prekinuta nakon prve epizode! Meni je ovo bila sasvim solidna serija i solidan spin-off originalne "Crne liste".

Dantheus
9.6.2023, 14:20
Perry Mason otkazan nakon 2 sezone...

Pipboy
9.6.2023, 15:44
Druga sezona je imala bezveznu priču, i pored odličnog kasta i činjenice da je Robert D. Džunior jedan od producenata. Isto tako se oseća i "smanjen" doživljaj po pitanju produkcije u odnosu na prvu sezonu. Šteta svakako.

toxic
17.6.2023, 10:08
Moram da dodam u vezi novog ST-a... Prva sezona mi je ostala u dobrom sećanju, S02E01 sam isključio posle 15-ak minuta... potpuna glupost. Prvi put da prekidam neki ST, bilo ranije » », ali sad nisam imao volje ni da ubrzam.

ZoNi
20.6.2023, 0:46
The Walking Dead: Dead City - solidna prva epizoda, ima šanse da bude OK mini-serija.

https://i.imgur.com/o0uARcim.jpg (https://i.imgur.com/o0uARci.jpeg)

bachi
20.6.2023, 7:56
Aahaha, dokle više. :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Pipboy
26.6.2023, 22:41
Ne znam da li je neko spominjao, izašla BM sezona 6, sve epizode đuture.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/24/BlackMirrorTitleCard.jpg/330px-BlackMirrorTitleCard.jpg

Odgledao sam četiri od pet komada, solidne do odlične, ako se zanemari da su se u većoj meri udaljili od prepoznatljivog lajt motiva serijala od ranije (načini na koji će uverljive komunikacione tehnologije iz izgledne budućnosti upropastiti čovečanstvo).

Dimo
30.6.2023, 8:17
The Walking Dead: Dead City - solidna prva epizoda, ima šanse da bude OK mini-serija.

https://i.imgur.com/o0uARcim.jpg (https://i.imgur.com/o0uARci.jpeg)

Aahaha, dokle više. :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Tri nove TWD serije su u pripremi, pri čemu se počeli od najmanje interesantne. Naredna prati Derila u Evropi (izašao trejler), a valjda najzanimljiviju su ostavili za kraj: Rik i Mišon.

Kuda će sve to da odvede vidimo već po ovom trešu od Dead City :)

water wizard
30.6.2023, 8:31
mene je TWD počeo da smara još od one sezone kad su celu sezonu radili poljoprivredu i tek nešto na kraj bilo zanimljivo da te povuče da gledaš i sledeću sezonu, ali i ovo nije ispod takvog proseka, vraća se i ovaj sa motkom, sve u svemu razvlače ga ko lenju pitu ali bar ima nešto da se gleda

ZoNi
30.6.2023, 12:10
Meni je Dead City sasvim OK. Naravno, ništa epohalno, ali dovoljno zabavno. Što se mene tiče, samo neka nastave da štancuju razne Voking Dedove :)

director
30.6.2023, 23:54
Meni se serija sviđala dok su menjali lokacije. 1-2 sezone po lokaciji je dovoljno da se zasitimo. Aleksandrija je ubila u pojam jer su tu previše dugo ostali a radnja ipak nije baš toliko dinamična bila da opravda to.

Remedy
1.7.2023, 21:36
Bas dodjoh da pohvalim Silo. Deluje za sada dobro. Pa eto ko voli distopijske sci fi serije eto predloga.

+1 Popodne sam odgledao poslednju epizodu S01, lepo zaokruzena sezona - cekam sledecu. U pocetku ima stvari koje deluju nelogicno, vecina ih je objasnjena dok se prica razvija (jedino ne razumem zasto nema liftova, ili nisam pazio na casu).

TWD sam godinama izbagavao da gledam, ali Netflix u poslednjih godinu i kusur dana istovara bas tesko smece pa vise nije bilo izbora... Posebna poslastica je sto im fali krajnjih 8 epizoda, bez ikakve napomene, pa sam bio u fazonu wtf kakav je ovo kraj serije :kreza: Ima tu i tamo praznog hoda al ja ne zalim dugme za preskok po 10s i bilo je epizoda gde odgledam 5 min od cele epizode. Prve 2 epizode Dead City-ja su mi bile relativno zanimljive, nova lokacija + zlocesti Negan mi je zanimljiv lik (mada mi je lik Megi zesce dosadan), uz trecu sam prvi put zaspao posle 10 min, juce gledao ponovo, i opet nemam poma o cemu se radilo - znaci ekstra epizoda, mogu i treci put da je gledam :D.

Pipboy
2.7.2023, 0:29
Silo je klasičan đak Lost škole: zabaciš udicu u vidu interesantnog koncepta i sporadičnih elemenata glavne misterije, i onda "priču" razvlačiš u sledećih osam i po epizoda nebitnim i manje bitnim detaljima, da bi pred kraj ponovo vratio fokus na ono što je zapravo interesantno, samo da bi izmakao stolicu u fazlonu "aha, čekajte sad sledeću sezonu, lol..."
Plus što je, inače solidna glumica kao što je Rebeka Ferguson, katastrofalno miskastovana. Jednostavno joj ne leži lik, pola vremena ne zna gde će sa rukama, očima, niti kakvu glumu licem treba da izvede. Tim Robins odličan sa druge strane, kao i Common, iako izgleda kao da je došao sa seta nekog sasvim desetog filma.

pedjosav
2.7.2023, 1:02
Silo je klasičan đak Lost škole: zabaciš udicu u vidu interesantnog koncepta i sporadičnih elemenata glavne misterije, i onda "priču" razvlačiš u sledećih osam i po epizoda nebitnim i manje bitnim detaljima, da bi pred kraj ponovo vratio fokus na ono što je zapravo interesantno, samo da bi izmakao stolicu u fazlonu "aha, čekajte sad sledeću sezonu, lol..."
Plus što je, inače solidna glumica kao što je Rebeka Ferguson, katastrofalno miskastovana. Jednostavno joj ne leži lik, pola vremena ne zna gde će sa rukama, očima, niti kakvu glumu licem treba da izvede. Tim Robins odličan sa druge strane, kao i Common, iako izgleda kao da je došao sa seta nekog sasvim desetog filma.

Ja sam izgleda jedini koome se Silo ne dopada (?)
Volim SF i volim distopije, misterije, ali mi je ova totalno neubedljiva (pazite, nisam napisao nerealna). Recimo, dopada mi se Snowpiercer (i film i serija).
1 stvar koja mi ovako na blitz pada na pamet- svi brišu staklo prozora, i znaju da to ne pomaže oni koji su gledali prethodne, pa ipak i oni brišu staklo....

player1
2.7.2023, 3:21
Ja sam izgleda jedini koome se Silo ne dopada (?)
Volim SF i volim distopije, misterije, ali mi je ova totalno neubedljiva (pazite, nisam napisao nerealna). Recimo, dopada mi se Snowpiercer (i film i serija).
1 stvar koja mi ovako na blitz pada na pamet- svi brišu staklo prozora, i znaju da to ne pomaže oni koji su gledali prethodne, pa ipak i oni brišu staklo....

To je konkretno misterija koja je razjasnjena do kraja sezone.

Mac4LiF
7.7.2023, 22:17
Poster za ovaj ST mi govori da serija "vristi" od gejeva, bijeva, kvirova i svega ostalog slicnog...

Ovo je jedna od rijetkih serija u koju ces se razocarati totalno po pitanju navedenoga.

Mac4LiF
7.7.2023, 22:39
Odlicno i sa odusevljenjem ocekujem-o sledecu sezonu krajem ili pocetkom sledece godine.

Po onome sto se onome sto govore poznavaoci materije u vidu stiva, prva sezona je dosla do pola prve knjige(od tri). Glavne stvari po knjizi su spomenute. Ocekuju da ce u drugoj sezoni doci ili barem djelimicno zagaziti u drugu knjigu.

Ne kuzim Pipijev kriticki preferans na Fergusonovu, ako znamo njenu pozadinu. Meni je sasvim ok. i mozemo ocekivati metamorfozu u vidu lika i djela.A mozda i ne, posto knjige nisam ni citao.

Prva knjiga se zove Wool,druga Shift a treca, iskopajte i sami.
Moram priznati da psihologija stanovnika nije dovoljno dodirnuta, ali je ipak opet na neki nacin,nevidljivo prisutna.

Vec ima koji mjesec da su krenuli sa snimanjem druge sezone...

Secret Invasion

....pa ne ocekujte neki hi-fi marvelov kvalitet, tacnije neku razvodnjenu limunadicu. Mozda se nesto i promeni u sledece dvije neodgledane epizode.

Star Track

Sasvim Ok. do debelo OK.
No kao i uvijek politika pomjesana sa avonturom. Sve sami mirotvorci.
Moram priznati da me je prva epizoda dobro podsetila na skorasnji dvogodisnji maskenbal. Izbor rijeci u dijalozima nisu ostavili prostora da se radi o slucajnosti ili pak o sprdnji.

Oko ko od kolega pati od demencije, preporuka da pogledate otvaranje ljetnih olimpijskih igara u Londonu. Zbilja,kako se samo brinu o nama.

m1aden
11.7.2023, 21:06
m

Secret Invasion

....pa ne ocekujte neki hi-fi marvelov kvalitet, tacnije neku razvodnjenu limunadicu. Mozda se nesto i promeni u sledece dvije neodgledane epizode.

Velika gumena lopta u duginim bojama na ulicama mracne Moskve i natpis Homo na uniformama Skrulova, je sasvim dovoljno za mene da sacekam neke bolje dane za Marvel...

ZoNi
17.7.2023, 22:17
Završi se The Blacklist...

Ne znam šta da kažem - završetak je nekako čudan, prilično neočekivan, uz (po mom mišljenju) puno neodgovorenih pitanja i nejasnoća. Ali, ipak, serija je prilično dobra, sve u svemu.

Mac4LiF
17.7.2023, 22:55
Završi se The Blacklist...

Ne znam šta da kažem - završetak je nekako čudan, prilično neočekivan, uz (po mom mišljenju) puno neodgovorenih pitanja i nejasnoća. Ali, ipak, serija je prilično dobra, sve u svemu.

Jel to serija od 10 sezona?

ZoNi
18.7.2023, 18:34
Da, ukupno ima 10 sezona.

Laskaris
19.7.2023, 22:43
10 sezona..dobro je da uopste ima kraj :D

ZoNi
29.7.2023, 14:06
Twisted Metal (2023), https://www.imdb.com/title/tt14261112/

https://i.imgur.com/8yerqO8m.jpg (https://i.imgur.com/8yerqO8.jpeg)

Follows a motor-mouthed outsider offered a chance at a better life, but only if he can successfully deliver a mysterious package across a post-apocalyptic wasteland.

Odgledao sam prvu epizodu (uz napomenu da igricu nisam nikada igrao).
Prvi utisak: extra! Super zabavno, glumci su mi odlični, muzika i efekti vrhunski... Za sada jedna od najboljih i najzabavnijih serija, nadam se da će ostati slično i u narednim epizodama. Neki detalji su me oduševili, npr. scena na samom početku, gde se vidi DVD sa igricom.

ogisha
29.7.2023, 15:30
Dobre ocene, pomalo neočekivano :D Gledam prvu epizodu koliko večeras.

pedjosav
29.7.2023, 17:41
Twisted Metal (2023), https://www.imdb.com/title/tt14261112/

https://i.imgur.com/8yerqO8m.jpg (https://i.imgur.com/8yerqO8.jpeg)

Follows a motor-mouthed outsider offered a chance at a better life, but only if he can successfully deliver a mysterious package across a post-apocalyptic wasteland.

Odgledao sam prvu epizodu (uz napomenu da igricu nisam nikada igrao).
Prvi utisak: extra! Super zabavno, glumci su mi odlični, muzika i efekti vrhunski... Za sada jedna od najboljih i najzabavnijih serija, nadam se da će ostati slično i u narednim epizodama. Neki detalji su me oduševili, npr. scena na samom početku, gde se vidi DVD sa igricom.

Gledao 3 epizode. Jeste zabavna, ne baš mnogo kvalitetna. Previše se krevelji glavni lik. Dobro je da epizoda traje 3o min, duža da je bila bi gnjavaža. Nema razvlačenja radnje. Igrao sam davno na PS1. Igra odlična.

ogisha
5.8.2023, 22:22
^^Odgledao celu, fino mi legla. Prvobitno sam bio zabrinut zbog glupavih fora u trejleru ali epizode drže pažnju do kraja. Čeka se druga sezona.

Aibo
5.9.2023, 13:44
The Sandman (https://www.imdb.com/title/tt1751634/) nije loš uopšte. Onaj skroz izanimirani uvod u prvoj epizodi me je zamalo odvratio od gledanja jer sam mislio da će biti neka šarenica...ali prešao bih se. Serija je naprotiv često mračna i vrlo atmosferična. Radnja takođe ume da povuče na ozbiljne i teže teme iako je pozadina bajkovita. Dobro uvlači i drži pažnju ali se sastoji od mini arkova koji su povezani ali svaki ima neko svoje specifično dešavanje i likove. Uglavnom, vrlo dobra stvar.

Pipboy
5.9.2023, 19:22
Meni je bila dobra u početku, onda je postala dosadna, ravna i neinteresantna, a onda bljutava kad shvatiš koliko idiotskih woke momenata ima u sebi, bljuc...

Aibo
7.9.2023, 0:39
Primetio sam to naravno ali mi ovde ne smeta u većini slučajeva. Desire mi je npr. OK i podseća me na otkačene likove iz 80ih. Sa druge strane, Brienne iz GoT mi je u ovoj ulozi baš promašen i napadno ideološki izbor (namerno izbegavam da imenujem lika iako lično ne smatram to spoilerom), ali jbg, to je glupi trend našeg vremena i teško ga je zaobići.

Pipboy
7.9.2023, 0:55
Ne mislim samo na očigledne stvari u seriji, već kad uzmeš i uporediš scenu po scenu sa onima iz stripa, kako su promenjene stvari, za bljuvati...

Aibo
7.9.2023, 11:46
Nisam čitao ali je klasika to da ako si čitao originalne knjige/stripove, serija uglavnom razočara.

Inače završio The Outsider (https://www.imdb.com/title/tt8550800/). Opet nisam čitao original i nemam pojma koliko je verno prenseno, ali serija sama za sebe mi se sviđa. Ono, klasična detektivska misterija ali odrađena tako da deluje realno i uverljivo, pa je samim tim jeziva iako nema mnogo akcije i klasičnog horora. Meni je dobro leglo.

m1aden
15.9.2023, 11:22
Ahsoka (https://www.imdb.com/title/tt13622776/?ref_=ext_shr_lnk) odlična, u prvih 5 epizoda što su izašle!

Kad ima ovoliko žena u samo 8 epizoda a ni jedna ne smara! Skroz femi mini serija ali baš dobar SW spin off.Natural (Rosario) nastavlja odličnu prezentaciju Ahsoke.Mladu Ahsoku glumi glumica koja je glumila mladu Gamoru u Infinity Wars, pa je bilo malo zbunjujuće na trenutak (mislio sam da su se pomešali multiverzumi - maska skoro ista samo boja drugačija :D).
Priča malo liči, u globalu, na priču iz Survivora.
Odlični protagonisti, odlični antagonisti, avantura, lokacije... za sada svaka čast!
Možda me natera da odgledam i Rebels...
:tapsh::tapsh:

ogisha
18.9.2023, 0:02
Twisted Metal na naški je:

https://i.imgur.com/MOg2Pxn.png

Pipboy
18.9.2023, 8:28
Ahsoka (https://www.imdb.com/title/tt13622776/?ref_=ext_shr_lnk) odlična, u prvih 5 epizoda što su izašle!

Kad ima ovoliko žena u samo 8 epizoda a ni jedna ne smara! Skroz femi mini serija ali baš dobar SW spin off.Natural (Rosario) nastavlja odličnu prezentaciju Ahsoke.Mladu Ahsoku glumi glumica koja je glumila mladu Gamoru u Infinity Wars, pa je bilo malo zbunjujuće na trenutak (mislio sam da su se pomešali multiverzumi - maska skoro ista samo boja drugačija :D).
Priča malo liči, u globalu, na priču iz Survivora.
Odlični protagonisti, odlični antagonisti, avantura, lokacije... za sada svaka čast!
Možda me natera da odgledam i Rebels...

Uh, što bih ja voleo da sam gledao ovu Ahsoku koju si ti negde pronašao. Ova moja je nešto najdosadnije, naravnije i najbesmislenije što je SW do sada iznedrio. Mislio sam da je Boba Fett dno, ali tamo se bar nešto stalno dešavalo, ma koliko glupavo i infantilno. Ovde bukvalno 80% scena otpada na gomilu likova koji se samo predugo šetkaju po sceni i zauzimaju svoje pozicije, nakon čega obavezno sledi prekrštanje ruku i značajno gledanje jedni u druge, ono je bizarno koliko je često na ekranu. Rozario je porazna u svojoj izvedbi "lika", imaš osećaj da je autistična i da vuče neku gadnu povredu i traumu iz rata pa je puštaju unaokolo da se šetka samo iz respekta.

"Akcione" scene mačevanja u kojima sredovečna žena sa ometajućim pončom đipa tamo-vamo su jadne i otužne, samo ono što se tiče brodova i svemira nešto i vredi (čak su i to uspeli da upropaste Ašokinim izlaskom u zero-g i "mačevanja" sa protivničkim lovcima, iako su isti mogli samo da se drže na distanci i dezintegrišu ih u roku od dva minuta, wat), uz bizarno zanemarivanja i menjanje lorea (svetlosna sablja kroz abdomen je sad lakša povreda koja zahteva dan i po ležanja u bolnici, dan ako ste "badass" kao Sabina).

Ahsoka je bukvalno udžbenički primer šta se dešava kad režisera animiranog serijala za mlađu publiku angažuješ da radi live-action, a on mu priđe sa istim mind-setom kao i onome po čemu je poznat, bez sposobnosti da prepozna šta funkcioniše a šta ne pri takvoj tranziciji (uz standardno odsustvo bilo kakvog quality testinga u Dizniju, gde niko umišljenim glavešinama ne sme da ukaže na propuste i manjkavosti tekuće kreacije).

m1aden
18.9.2023, 13:53
Uh, što ja ne bih voleo da svet posmatram tvojim očima...

ZoNi
25.9.2023, 21:53
Za one koji ne znaju, Walking Dead je prešao okean i sada baulja po Francuskoj u novoj seriji The Walking Dead: Daryl Dixon ;)

Following his departure from The Commonwealth, Daryl Dixon washes ashore in France, raising the ire of a splintered but growing autocratic movement centered in Paris and endangering a young boy at the heart of a benevolent religious movement.

https://i.imgur.com/MHEKNGVm.jpg (https://i.imgur.com/MHEKNGV.jpeg)

polarnimeda
27.9.2023, 15:59
pa to i dalje ide i dobija spin off-ove. ja prestao posle mozda 7-8 sezona, kada je svaka druga epizoda bila flash back.

ogisha
27.9.2023, 22:53
Nova serija na pomolu. Nakon onako dobre Castlevanie, daću priliku i ovoj
cb9AUAZBcOk

Pipboy
28.9.2023, 13:14
THE CONTINENTAL: FROM THE WORLD OF JOHN WICK

https://www.imdb.com/title/tt6486762/

https://everest.picturedent.org/images/2023/09/22/f6G4Ojod.jpg

Nije loše, izašla jedna od ukupno tri epizode (svaka traje ispod sat i po), sa pojedinim likovima poznatim iz filmova, samo u svojim mlađanim danima i varijantama. Vizuelno je prilično impresivno na par mesta, pogotovu u eksterijerima (sa nekoliko stilsko-preterano-očiglednim momentima), borbena koreografija je sasvim na nivou za jednu seriju (mada ispod one iz filmova), ali apsolutno ubiše u mozak sa soundtrackom, ne mogu da sastave pun minut a da ne počne da trešte neki hitovi iz 60-ih i 70-ih i kad treba i kad to nema nikakvog smisla.

pedjosav
28.9.2023, 15:13
THE CONTINENTAL: FROM THE WORLD OF JOHN WICK

https://www.imdb.com/title/tt6486762/

https://everest.picturedent.org/images/2023/09/22/f6G4Ojod.jpg

Nije loše, izašla jedna od ukupno tri epizode (svaka traje ispod sat i po), ne mogu da sastave pun minut a da ne počne da trešte neki hitovi iz 60-ih i 70-ih i kad treba i kad to nema nikakvog smisla.

Slažem se da nije loše, ko voli Džon Vik zabavu.
I muzika stvarno napadno.
Najgore je oni zvuci, nije muzika valjda , kad dovlače lika u hotel.
Glavni negativac se ponaša kao da je iz crtanog filma za mladje uzraste.
Mene naročito nerviraju ovakve stvari : Blizanci su se popeli na krov susedne zgrade, sa snajperima.

pentraksil
16.10.2023, 18:16
The Fall of the House of Usher (https://www.imdb.com/title/tt15567174/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_The%2520fall)

https://snipboard.io/6OXCAy.jpg

Fantasticna miniserija. Kao sto i pise na posteru od stvaralaca dve takodje odlicne mini serije. Po trejlerima se dosta fokusiralo na sam horor ali serija nudi odlican uvid u psihu covecanstva ima neke fantasticne dijaloge, zaplete i rasplete koji nisu toliko iznenadjujuci ali svakako su odlicno odradjeni i preneseni pa rade svoj posao kako treba.

Bas mi je super legla, odgledao sve skoro za jedan dan :aplauz:

ZoNi
16.10.2023, 18:36
kao da je iz crtanog filma za mladje uzraste[/SPOILER]
Paaaaa... Sve vezano za JOHNa WICKa je (kao) "za baš, baš mlađe uzraste".

Pipboy
17.10.2023, 0:42
DOPESICK

https://www.imdb.com/title/tt9174558/

https://everest.picturedent.org/images/2021/11/17/tmpbanner17941.jpg

Vrhunska mini-serija po istinitim događajima, o epidemiji zavisnosti od leka protiv bolova, čiji su se nusefekti vezani za galopirajuću zavisnost koju izaziva pažljivo čuvali od javnosti.

Cela priča je ispričana iz mnogostrukih perspektiva, od šljakera u rudnicima i lokalnih doktora, tužilaca koji su uhvatili ukoštac sa vetrenjačama pokušavajući da raskrinkaju celu stvar, preko federalnih agenata, agresivnih putujućih trgovaca koji su forsirali lek u lokalnim praksama, pa sve do najviših ešalona same zloglasne kompanije gde je profit bio jedini Bog kojeg su priznavali.

Sve je odlično odrađeno, napisano i montirano, sa gomilom sjajnih dijaloških momenata koji na dobar, plastičan i zapravo jeziv način prikazuju svu problematiku zavisnosti. Možda bi jedina sitna zamerka odnosila na prečesta hronološka šaltanja samih poglavlja, pa malo zna da bude dezorijentišuće posle nekog vremena, ali sve nekako legne na svoje mesto pred kraj.

Ansambl glumaca je impresivan, svi su odlično odradili svoj posao, bez obzira da li se radi o talentovanim anonimusima, second tier prepoznatljivim licima iz drugih filmova/serija (nagruvani Vil Polter odličan) ili top zvezdama (Rozario, Majkl Kiton i Sarsgard izvrsni), ali ipak iznad svih ponovo dominira poslovično maestralni Majkl Stulbarg, kome uloga leži kao salivena.

m1aden
25.10.2023, 13:11
Bodies (https://www.imdb.com/title/tt18347622/?ref_=ext_shr_lnk)

Meni prilično interesantna mini serija od 8 epizoda.Po ocenama epizoda na imdb-u ispada da serija postaje bolja kako epizode odmiču dok je kod mene utisak bio obrnut.Po meni svakako zaslužuje neku osmicu.Radnje iz prološlosti su mi bile interesantnije od onih u sadašnjosti i budućnosti.Likovi isto.Detektivka Mejplvud mi nikako nije legla, a nije mi leglo ni preterano izražavanje seksualnosti kod pojedinih likova, tj. preterana Netflixova potreba za tim.

Da li isti dan kada je izašao Bodies ili koji dan pre ili kasnije izašao je i Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix (https://www.imdb.com/title/tt14837566/?ref_=ext_shr_lnk) koji je ako sam dobro shvatio neka ekranizacija Far Cry 3: Blood Dragon i koji već u uvodnim minutima podvlači romantičnu vezu između dva glavna muška junaka, okružuje ih oreolom dok se ljube, pršte neke duge kao supermoći... toliko nametljivo da nisam mogao da gledam duže od 10 minuta... vidim po oceni da je čist mediokritet.

m1aden
28.10.2023, 13:54
:tapsh:The Fall of the House of Usher (https://www.imdb.com/title/tt15567174/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_The%2520fall)

https://snipboard.io/6OXCAy.jpg

Fantasticna miniserija. Kao sto i pise na posteru od stvaralaca dve takodje odlicne mini serije. Po trejlerima se dosta fokusiralo na sam horor ali serija nudi odlican uvid u psihu covecanstva ima neke fantasticne dijaloge, zaplete i rasplete koji nisu toliko iznenadjujuci ali svakako su odlicno odradjeni i preneseni pa rade svoj posao kako treba.

Bas mi je super legla, odgledao sve skoro za jedan dan :aplauz:

Au, bas je dobra! Ostale su im bile dobre ali ovde su usavrsili materiju. Carla odlicna! Dijalog pred kraj, u kancelariji..:tapsh:

player1
2.12.2023, 22:15
Ovaj trejler za Fallout seriju je ... verovali ili ne... dobar.

0kQ8i2FpRDk

From the studio behind... Free 2-Day Shipping.

perablenta
2.12.2023, 22:56
Ja sam oduševljen sa onim što je prikazano u trailer-u. Ok, nije originalni Fallout baš, nego Bethesda verzija, ali držali su se originalnog materijala i verno su preneli u seriju.

Za sada deluje obećavajuće.

pentraksil
3.12.2023, 4:10
I ja sam poprilicno iznenadjen. Izgleda zaista dobro.......Sto rece Pera, jeste da ovo nije onaj originalni, ali ovo nekako lezi seriji bolje.

Hajde da vidimo i to cudo, ipak je za sada samo trejler u pitanju, ali izgleda vrlo dobro.

water wizard
3.12.2023, 10:40
ja sam otkrio Fargo, čudo da sam do sad propustio tako dobru seriju odgledam po nekoliko epizoda svako veče

ZoNi
21.12.2023, 18:23
Odgledao sam 3 ili 4 epizode Lokija... ostale obrisao, ovo je neverovatno krš smaranje.

pentraksil
21.12.2023, 22:35
Trenutno gledam For All Mankind, poceo davno ali nakon prve dve epizode stao....

Pocetak se malo vuce (prvih par epizoda, makar je meni bio takav utisak) ali se od sredine prve sezone zahuktava i evo pred kraj sam druge. Za sada odlicna.

Ima tu malo providne drame itd. patetika tu i tamo, malo onog njihovog izlizanog patriotizma ali nije odradjeno do te mere da previse smara, alternativna istorija je u pitanju pa ne smara toliko.

Drzi paznju i tera na gledanje, to je bitno.

Pipboy
18.1.2024, 0:54
FARGO Season 5

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f8/Fargo_season_5_promotional_poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2802850/

Izašla poslednja epizoda juče, tako da je sezona kompletna. Bitno drugačija od predhodne četiri, jer ima daleko svedeniju priču, i tek nekoliko kompleksnijih likova, uz fluidniji ritam pa se gleda bukvalno u jednom dahu. U svakom slučaju sjajno funkcioniše, sa par izvrsno izrežiranih scena i momenata i perfektnom postavom koja odrađuje sve što je zamišljeno na najbolji način, uz odlično finale vezano za najisčašenijeg lika u sezoni. Džuno Temple izvrsna, orobili su je za Zlatni globus ove godine.

Suad Novic
26.1.2024, 22:14
Echo
TV Mini Series
2023–2024
https://www.imdb.com/title/tt13966962/

https://i.imgur.com/0x4etuF.jpeg

Dobra akciona serija snimljena po stripu, uz mitove i indijanske legende. A ambijent u kome je snimano je božanstven.

malo blesav
17.2.2024, 18:40
Fargo season 5 (https://www.imdb.com/title/tt2802850/)

Napokon sezona Fargo-a koja je u rangu prve dvije.

Suad Novic
19.2.2024, 15:50
Masters of the Air (2024)
https://www.imdb.com/title/tt11116942/

https://i.imgur.com/7T9411g.jpeg

Kampanja savezničkog bombardovanja Nemačke u Drugom svetskom ratu.
Prvih 5 epizoda su mi nekako manjkave, fali nešto.

pedjosav
19.2.2024, 18:51
Masters of the Air (2024)
https://www.imdb.com/title/tt11116942/

https://i.imgur.com/7T9411g.jpeg

Kampanja savezničkog bombardovanja Nemačke u Drugom svetskom ratu.
Prvih 5 epizoda su mi nekako manjkave, fali nešto.

Meni je to za ovu 2024.god bilo najveća želja (što se tiče serija)
pogledao sam 1.epizodu i zasada nemam želje da nastavim.

Pipboy
19.2.2024, 21:22
Ovo je meni odično ispalo:

SAS: ROGUE HEROES

https://www.imdb.com/title/tt10405370/

https://static.tvmaze.com/uploads/images/medium_portrait/424/1061671.jpg

Priča o začecima i prvim bitnim uspesima famoznog SAS-a, i prilično neortodoksnim okolnostima pod kojima su nastali (i koja im je uloga prvobitno namenjena od strane ciničnih nadležnih).

Seriju je radila ekipa odgovorna i za Piki Blajnderse, što se i vidi jer ne mogu a da ne pokušavaju da budu kul i face dok roka AC/DC u pozadini, ali to nije toliko ometajuće koliko je moglo da bude. Produkcija je sasvim na nivou za neki osrednji budžet, što se i vidi u nekoliko scena sa "opipljivijim" CGI-ijem, ali brzo se na sve to navikne. Likovi su zato sjajno odrađeni i dočarani, cela ekipa nekako priraste za srce (naročito kada u priču uvedu pripojeni francuski odred), sa apsolutno briljantnim Džek O'Konelom koji je ovim u potpunosti razbio tu auru lepog dečka koji zna-da-glumi-al'-vidi-ga-kako-je-lep, s obzirom da glumi nekontrolisanog irskog ratnika-poetu na perfektno uznemirujuć način (pripadajuće gej provinijencije odrađene kako treba).

Dodatni plus je da prva sezona ima šest jednočasovnih epizoda, tako da nema mnogo vremena za gubljenje, razvlačenja i fillera, uz info da već uveliko rade na nastavku serije, sa daljim eskapadama odreda na evropskim ratištima.

m1aden
21.2.2024, 15:25
Ne znam na koji način je ova 4. sezona True Detective (https://www.imdb.com/title/tt2356777/?ref_=ext_shr_lnk) povezana sa 1. sezonom, negde sam pročitao da jeste, ali po kvalitetu, iako je baš imala potencijala, niđe veze... šteta...

ogisha
22.2.2024, 10:05
Ne sećam se prve sezone ali finansijer ove istraživačke stanice je valjda neka krimi orgranizacija ili šta li koja se pojavljuje u prvoj sezoni. Isto pominju i za ovaj logo. U svakom slučaju, čitao sam da je rediteljka ubacila te reference kao fazon jer, zašto da ne. A 4. sezona je meni ok, ništa specijalno ali i dovoljno dobro.

water wizard
22.2.2024, 11:36
ja gledam La Brea, u fazonu Lost

pentraksil
22.2.2024, 12:39
ja gledam La Brea, u fazonu Lost

Ako hoces nesto kao Lost imas i "From" koji je sasvim OK. Doduse jos se nije zavrsio tako da ne znam da li ce proci kao i pomenuti :D

water wizard
22.2.2024, 12:49
gledam i to, doduše već sam zaboravio radnju :D

m1aden
22.2.2024, 13:35
Ne sećam se prve sezone ali finansijer ove istraživačke stanice je valjda neka krimi orgranizacija ili šta li koja se pojavljuje u prvoj sezoni. Isto pominju i za ovaj logo. U svakom slučaju, čitao sam da je rediteljka ubacila te reference kao fazon jer, zašto da ne. A 4. sezona je meni ok, ništa specijalno ali i dovoljno dobro.

Pa kad imaš sadržaj koji je ništa specijalno onda se valjda skoncentrišeš na to ništa specijalno a ne na reference.Šalim se, fin dodir je mogao da bude da je znala da završi priču.Džodi Foster prilično dobra, partnerka mi je previše tribal nafurana, NPCovi isto prilično dobri, Aljaska, mistika, praznoverje, sve je odlično do raspleta kada sve postaje ništa specijalno a ni dovoljno dobro... Kao u skorašnjem Leave the World Behind (https://www.imdb.com/title/tt12747748/?ref_=ext_shr_lnk)

Juraj
22.2.2024, 14:51
Ne znam na koji način je ova 4. sezona True Detective (https://www.imdb.com/title/tt2356777/?ref_=ext_shr_lnk) povezana sa 1. sezonom, negde sam pročitao da jeste, ali po kvalitetu, iako je baš imala potencijala, niđe veze... šteta...

Prve 2 epizode su zanimljive i onda sve ode kvragu. Dugo nisam vidio gluplji kraj.

Kidja
22.2.2024, 15:11

Ona spirala se proteze ja mislim kroz sve sezone. Ima tu jos par eastern egg-ova.

Meni se svidja sezona. Mada po ocenama neki preteruju i mislim da ima vecu ocenu nego prva sezona.
Obe sezone su nekako anti-klimaticne. Znamo kako se zavrsila prva i to joj je najveca mana. Kod ove pete jedini plus je taj sto je maltene sve objasnjeno i ako sam mislio da su zapetljali mnogo ali su na kraju otisli manjoj linojom otpora.

Neko je spomenuo "From" to sam bas skorije odgledao i nije lose. Da, kao "Lost" je jer ima mnogo nelogicnosti. Ali generalno je ok serija, tera te da gledas epizodu za epizodom. Mislim da uskoro krece trece sezona pa cemo videti. Kako se zavrsila druga ja sam mislio da je kraj i mislim da su pogresili sto tu nisu stali jer postoji velika verovatnoca da ce da upropaste seriju.

pentraksil
24.2.2024, 4:11
gledam i to, doduše već sam zaboravio radnju :D

Isto, iako sam bukvalno pre par meseci gledao. Znaci ili starosti ili cika Alchajmer :D

m1aden
14.3.2024, 11:37
Netflixov The Gentlemen (https://www.imdb.com/title/tt13210838/?ref_=ext_shr_lnk) odličan!
Mislio sam da neće biti to to bez Mekonahija, Hunama i ostalih, ali je glumačka ekipa odlična a i sve je tu što treba od Ričija.

ogisha
25.3.2024, 13:09
Nova serija od likova koji su napravili GoT:
IMDb (https://www.imdb.com/title/tt13016388/)
mogSbMD6EcY
Nisam gledao ali bih joj dao šansu.

galebns
25.3.2024, 13:34
Citao sam knjige. Odlicna SF prica kineskog pisca, malo apstraktna za nekoga. Da li ce takva biti i serija videcemo.

player1
25.3.2024, 18:34
Verovali ili ne, ima i kineska serija (isto ekranizacija prve kniga), koja je izasla prosle godine:
https://www.imdb.com/title/tt20242042/

Suad Novic
27.3.2024, 23:56
Shōgun (2024)
https://www.imdb.com/title/tt2788316/

https://i.imgur.com/uKJd7Zh.jpeg

Japan i samuraji... nije baš da se padne u sevdah u prvih 5 epizoda...

worstever
31.3.2024, 19:54
Po meni je sasvim solidna serija,kao ljubitelju od ranije. I atmosfera kao i današnji efekti koji mogu da dočaraju tadašnju brutalnost, a i zemljotrese koji u sekundi promene opis lokacija u Japanu.

m1aden
13.4.2024, 11:30
Fallout (https://m.imdb.com/title/tt12637874/?ref_=ext_shr_lnk)

Jedino sto fali je Ron Perlman, sve ostalo je par ekselans. Gospoda sa HBO-a bi mogla da obrati paznju na to kako se pravi serija po igri u u ovakvom okruzenju. S obzirom da je Amazon u pitanju prosto neverovatno koliko je serija neukaljana danasnjim budalastinama. Ostale su mi jos dve epizode pa ne znam da li je i za 9, ali ocena skroz realna.:tapsh:

pedjosav
13.4.2024, 15:05
Po meni je sasvim solidna serija,kao ljubitelju od ranije. I atmosfera kao i današnji efekti koji mogu da dočaraju tadašnju brutalnost, a i zemljotrese koji u sekundi promene opis lokacija u Japanu.

"Shogun"
Dobra serija, bio sam osnovac kad se prikazivala prethodna verzija. Na času geografije kaže nastavnica: "Imala sam goste i bio je uključen TV, kad odjednom prikazuju zemljotres i odmah sam se zainteresovala za seriju".
Druga zanimljivost po kojoj je pamtim i to smo kao klinci često pominjali u zezanju : "Jastučenje" kako su kod nas preveli :)