Prikaži potpunu verziju : TV serije
Novi Star Trek počeo dobro. Ovo je već bolje. Još uvek daleko, daleko brže i dinamičnije od Star Trek koji znamo iz serijala iz prošlih decenija, ali kvalitetnije nego Discovery.
Taj Pike mu dodje nesto kao Kirkov mentor iz filmova sa Pine-om? Vidim i da je ovo kao spinoff od Discovery-ja? Mogu da ga gledam bez da gledam neke prethodne serijale?
Made for Love (https://www.imdb.com/title/tt7808566/) - Low key komedija koja ismeva bogate tehno vizionare, virtualni svet, always connected filozofiju... Otkačeno i zabavno što se mene tiče. Druga sezona bi trebalo uskoro da bude kompletirana.
A Discovery of Witches (https://www.imdb.com/title/tt2177461/?ref_=nv_sr_srsg_0) - Navukoše me vampirima, vešticama i magijom... Vidi se iz aviona da je ovo pisala žena (nisam ni proverio ali drugačije ne može da bude :kreza:) pa je u pitanju klasična drama, zabranjena ljubav, sa vrlo malo akcije. Ako vam je to OK onda je i serija OK, samo da se zna šta jeste a šta nije.
Raising Dion (https://www.imdb.com/title/tt7826108/) - Sasvim OK zezalica sa super-hero klincem i njegovom mamom u glavnoj ulozi. Priča se lepo razvija, likovi su OK, mama je slatka, efekti dobri... nemam šta da zamerim sem što je prokleti Netflix otkaza upravo. Muka mi je više od te njihove taste sample filozfije, vreme je da se malo priberu i prave manju količinu serija koje će zapravo da završe. :nov_mad2:
perablenta
9.5.2022, 19:33
Taj Pike mu dodje nesto kao Kirkov mentor iz filmova sa Pine-om? Vidim i da je ovo kao spinoff od Discovery-ja? Mogu da ga gledam bez da gledam neke prethodne serijale?
Prvi deo pitanja ne mogu da odgovorim sa sigurnošću jer postoji već 3,4 različite vremenske linije, i ne znam gde se tačno ova uklapa ili gde će da se odvoji od trenutne. U principu Pike jeste kapetan pre Kirka i imali su kontakt u originalnoj verziji.
Jeste izašla serija kao Spinoff Discoverija ali otprilike isto kao što je Voyager spin off DS9 u tome što se u prvoj epizodi pominju iste priče i likovi. Trebalo bi da dalje bude minimalnih preklapanja.
I da naravno, možeš da gledaš bez da si bilo šta od serija gledao pre ove.
Druga sezona Discoverija je preporucena, zbog ekstra koteksta, ali nije neophodna.
polarnimeda
10.5.2022, 19:26
Muka mi je više od te njihove taste sample filozfije, vreme je da se malo priberu i prave manju količinu serija koje će zapravo da završe. :nov_mad2:
Meni je ovo najjezivija stvar danasnje televizije. Rokaju ti seriju i po 15 sezona i cim procene da im se vise ne isplati, samo je prekinu. Bez blama i obraza. Ne udostoje se ni da makar smandrljaju nesto i daju ti kakav takav kraj, makar i u nekoliko zavrsnih epizoda. Ma makar u jednoj!
Sto je jos gore, ja ne mogu da nadjem NIGDE NA CITAVOM NETU spisak serija koje su zavrsene tako sto im je radnja zaokruzena. Mozda koristim pogresne izraze u pretrazivanju (completed, finished, concluded TV series itd...).
Ako neko ima ideju kako to da nadjem, bio bih zahvalan. Zanimaju me horori, eventualno SF i misterija.
perablenta
10.5.2022, 23:59
Ako neko ima ideju kako to da nadjem, bio bih zahvalan. Zanimaju me horori, eventualno SF i misterija.
Mmm...
The 100, Black Mirror, Fringe.
polarnimeda
11.5.2022, 3:54
Hvala!
Vec sam gledao Black Mirror i jedna mi je od omiljenih serija, mada ovde pre svega mislim na serije koje tokom jedne ili vise sezona ispricaju jednu pricu.
Fringe sam prekinuo na nekih 80%. Bila mi je super, ali su poceli opasno da me zamaraju sa istim forama, previse price i premalo desavanja. Bar su je zavrsili.
Isto tako sam Supernatural i Grimm prestao da gledam. Smucilo mi se vecito ozivljavanje i to sto su svi demoni i cudovista predstavljeni kao ljudi - jedni sa drugacijim kontaktnim socivima, a drugi sa jezivim CGI efektima.
Iz slicnog razloga nikada nisam mogao da se zakacim ya Star Trek. Ne mogu da progutam da 500 vanzemaljskih rasa deli gostovo identicnu anatomiju.
Anyway, The 100 nisam gledao i ne zvuci mi lose, ne izgleda mi ni mnogo jeftino. Mozda to probam. Hvala.
Mada i dalje bi bilo top kada bi mogao da se iskopa spisak svih zavrsenih serija, pa da se sortiraju po zanru, rejtingu itd... Sigurno negde ima.
perablenta
11.5.2022, 13:59
Pa jako dobro pitanje da li se neko bavio da napravi spisak serija koje su propisno završene.
Bilo bi interesantno videti statistku završenih / prekinutih.
The 100 je tinejdžerska serija, imaj to u vidu.
polarnimeda
11.5.2022, 16:32
video sam posle i odustao. hvala!
poceo sam da gledam nemacki "dark", posle prve dve epizode deluje da ce biti zanimljivo.
Shadowfax
11.5.2022, 18:19
Dark je donekle zanimljiv, odnekle katastrofalan.
IMO :)
matrix_ninja
11.5.2022, 18:45
Dexter i Black Sails su meni bili odlicni (a zavrseni su).
Black Sails mi je odlican uprkos tome sto inace nisam ljubitelj pirata, i jedva sam poceo da gledam.
Cracked But Whole
11.5.2022, 19:15
Black sails.... damn, divna sećanja na tu seriju jer sam čak zaradio 150 evra pišući recenziju za neko takmičenje rendom televizije koja se tad reklamirala u Srbiji :D
btw ko ne gleda HBO seriju "Barry", nek naskoči sad, idealna prilika dok izlazi treća sezona. Bukvalno serija kojoj nemam nikakve zamerke.
"Atlanta" sa svojom trećom sezonom je hit or miss, ne znam, prve dve su mi bile bolje, ali gledljivo je naravno. Ponekad baš dobro ubode.
pentraksil
12.5.2022, 0:13
Black Sails je meni bila jedna od najvecih iznenadjenja, nisam ocekivao da jedna, ne bas toliko popularna, serija o piratima ima odlicno pisanje, odlicne likove, scenografiju, efekte...i sve to nakon konstantne ogromne popularnosti smarackih Pirata sa Kariba (ne racunam sasvim OK prvi i drugi deo)
Jos jednu seriju koju obavezno pomenem kada neko pita za preporuku (jos je i adekvatno zavrsena) je meni fenomenalni The Americans.
polarnimeda
12.5.2022, 7:51
hvala za preporuke. razmislicu, mada ja trazim horor ili bar sf.
moze misterija ali ako je u smislu neceg neobjasnjivog (a ne u fazonu da je neko misteriozni ubica).
inace sam dosao da trazim savet posto sam pogledao prvu sezonu "severance" koji me je samo tako uvukao u svoj svet, samo da bi prvu sezonu zavrsili bez i trunke zaokruzivanja bilo cega. znaci, smorcina. osim debelog cliff hangera, na momente sporijeg ritma i donekle glupog ponasanja dela likova u poslednjoj epizodi, sve ostalo je za apsolutnu preporuku.
gledao sam nedavno i alice in borderland, jako pitka sf limunada, da iskljucis mozak i uzivas. i odlican primer sezone koja ti na kraju barem da neke odgovore, zakljuci neke stvari, tako da sve i da ne bude nastavka, ne bi mi bilo zao sto sam gledao. ali takve serije su redje. fast forward, eto me ovde da trazim preporuke. :D
water wizard
12.5.2022, 8:19
imaš Westworld par sezona SF, horori slabo ima da nisu zombiji, vampiri ili tako neki sa maskama, volim i ja ali ponuda je baš mršava..
Siberia (https://www.imdb.com/title/tt2935974/)ima jedna sezona, nije završena ali napeti hororčić i misterija
Dexter i Black Sails su meni bili odlicni (a zavrseni su).
U Dexteru su sa New Blood sveli jednu priču i otvorili drugu.
Koliko znam HBO The Outsider, horor-triler-detektivska mini serija, nece imati drugu sezonu. Bar ne na HBO...
Meni je jako dobar The Leftovers HBO-ov.
Mr. Robot je gotov.Ozark je gotov.Mare of Easttown, The Haunting of Hill House, Watchmen, Castlevania...
polarnimeda
13.5.2022, 10:17
@water, hvala, ali ja trazim zavrsene serije. :D
a nemam nista protiv zombija, vampira, cudovista, vanzemaljaca, samo da nisu tinejdz varjante. gledao TWD i fear TWD, the strain, falling skies, black summer, dead set...
@mladen
hvala! dal to sto outsider nece imati drugu sezonu znaci da je zavrsena prica, ili je samo nece nastavljati?
the leftovers... jel tu akcenat na drami? ne bih da drama bude primarna.
mr. robot sam mislio da gledam, kapiram da je gotov gotov, a ne gotov cancelled.
ozark ne vidim na imdb da je ijedan zanr od ova tri koja sam naveo...
Mare of Easttown mozda posluzi, ako nije obican detektivski. mnogo zavara nekad to "misterija". haunting i castlevaniu gledao, a watchmen zaboravih da kazem da ne volim superheroje.
dal to sto outsider nece imati drugu sezonu znaci da je zavrsena prica, ili je samo nece nastavljati?
King ima napisan scenario za drugu sezonu. Da li se priča nastavlja ili je potpuno nova, pojma nemam.
pentraksil
13.5.2022, 20:29
Za horor "The Haunting of Hill House" samo prvu sezonu jer je meni druga potpuno bezveze bila. Sezone su posebne price koliko ja znam
Dodao bih i jednu vrlo pazljivu preporuku za Midnight Mass
Mene je prijatno iznenadio, nije bas cistokrvan horor ali se bavi nekim zanimljivim temama. Dobar deo publike je seriji zanemario to sto ima "previse dijaloga" ali meni su ti delovi bili iznenadjujuce zanimljivi i interesantni...sta znam meni je odlicno legao, malo filozofski iako nema bas previse horora.
A za SF tu naravno ide Expanse, isto zavrsen od skora.
water wizard
13.5.2022, 21:12
ah da AHS ako nisi gledao horor, svaka sezona posebna priča
polarnimeda
13.5.2022, 21:20
@pentraksil midnight mass valjda nije zavrsen sa jednom sezonom?
@water gledao ahs, to mi je bio zicer. :D
mada nisam sve sezone, probrao sam, gledao prve dve, dosadni freak show, osrednje vestice one, i 1984 koji mi je bio vise nego ok. ostale sezone me odbijaju, mozda pogledam ako budem ocajan, mada onaj freak show (poslednjeodgledani) me ubi u pojam od dosade. obicna drama bez ikakvih desavanja.
Nova serija, "From"
https://www.imdb.com/title/tt9813792/?ref_=nv_sr_srsg_3
drama/horor/misterija
pentraksil
14.5.2022, 1:40
@pentraksil midnight mass valjda nije zavrsen sa jednom sezonom?
Zavrsena, ona se zvanicno i vodi kao mini-serija tako da to je to. Dodatne sezone nisu ni planirane. A i sama prica je potpuno zaokruzena sa tih 7 epizoda.
Jedino ako im se cefne da nesto vestacki dodaju na pricu i izmisljaju toplu vodu, ili nesto poput AHS i ovaj Haunting. Mada sumnjam.
@water, hvala, ali ja trazim zavrsene serije. :D
a nemam nista protiv zombija, vampira, cudovista, vanzemaljaca, samo da nisu tinejdz varjante. gledao TWD i fear TWD, the strain, falling skies, black summer, dead set...
@mladen
hvala! dal to sto outsider nece imati drugu sezonu znaci da je zavrsena prica, ili je samo nece nastavljati?
the leftovers... jel tu akcenat na drami? ne bih da drama bude primarna.
mr. robot sam mislio da gledam, kapiram da je gotov gotov, a ne gotov cancelled.
ozark ne vidim na imdb da je ijedan zanr od ova tri koja sam naveo...
Mare of Easttown mozda posluzi, ako nije obican detektivski. mnogo zavara nekad to "misterija". haunting i castlevaniu gledao, a watchmen zaboravih da kazem da ne volim superheroje.
Outsider zaokruzen, ne vidim kako bi se nastavljala prica i da ima druga sezona.Procitao sam to da King ima nastavak, ali i da ga HBO sigurno nece raditi.The Leftovers je ipak vise drama.Mr. Robot gotov-gotov.
Zaboravih Midnight Mass, meni bila odlicna veci deo, pogotovo prvih par epizoda.
Koliko znam u The Terror je zaokruzena prica iz prve sezone i ako izadje druga nece biti vezana za tu pricu, a meni je bila odlicna.Preacher je otkazan ako se ne varam posle 4. sezone, ali ja ga nisam gledao, pa ne znam da li je prica zaokruzena u te 4. sezone.Penny Dreadful si verovatno odgledao do sada... :)
polarnimeda
14.5.2022, 11:16
hvala pentraksil i mladene.
jesam gledao penny. za midnight mass citam da se previse prica a premalo desava. da li je to uopste horor? ako jeste, super.
mr robot nije totalno my cup of tea, ali cu mu dati sansu ja mislim. mnogo ga hvale.
a za teror pise drama avantura istorijski... king istorijski. ni jedan ni drugi ni horor ni sf ni misterija (misteriju bolje da nisam pomenuo, obuhvata previse toga, zalepi se na skoro bilo sta). istorijske mrzim najvise od svega. ne volim da gledam price o necemu sto je vec bilo. ne mogu da smislim jos samo vesterne, mjuzikle, cistokrvne drame i romanticne komedije. :D
wario, trazim zavrsene serije (u smislu radnje)... za "from" znam, bice medju prvim serijama koju cu pogledati ako nekad bude imala kraj.
u svakom slucaju, hvala svima. ima medju ovome nekoliko resenja, pa dok se to prodje... trebace meseci i meseci. :D
Cracked But Whole
14.5.2022, 11:29
The Terror samo uzima istorijski predložak, ima tu nadrealnih elemenata, i odlična je serija u svakom smislu. Muzika, scenografija, glumci - čitao sam knjigu davno, ali serija ima mnogo bolji pacing.
Druga sezona je odvojena priča, dakle u pitanju je antologijska serija, svaka sezona za sebe.
wario, trazim zavrsene serije (u smislu radnje)... za "from" znam, bice medju prvim serijama koju cu pogledati ako nekad bude imala kraj.
Ne volis gledati serije u toku?
The Terror samo uzima istorijski predložak, ima tu nadrealnih elemenata, i odlična je serija u svakom smislu. Muzika, scenografija, glumci - čitao sam knjigu davno, ali serija ima mnogo bolji pacing.
Druga sezona je odvojena priča, dakle u pitanju je antologijska serija, svaka sezona za sebe.
Tako je. Odlicna atmsofera tokom citave serije, a na momente, meni, prilicno uznemirujuca.
Tako je. Odlicna atmsofera tokom citave serije, a na momente, meni, prilicno uznemirujuca.
Jel to horor serija?
Na imdb pise avantura/drama/istorija
Druga sezona u američkom konc logoru za Japance tokom WWII ima malo više elemenata horora, ali su obe sezone više psihološki "horori", nego što ćeš da se isprepadaš. Vredi pogledati definitivno, mešanje stvarnih događaja sa malo paranormalnog.
pentraksil
15.5.2022, 1:22
Midnight Mass nije bas horor, makar meni nije bio. Ima elemenata ali je poseban. Bez obzira na "zvanje" svakako me je prijatno iznenadio.
The Terror je bio odlican, prva sezona vrlo dobra, ne bas dobra kao knjiga ali je svakako impresivna.
Druga sezona je meni bila uzasna, na srecu sezone nisu povezane i potpuno su druge price u pitanju.
polarnimeda
15.5.2022, 5:04
moracu da razmislim brze, jer sam digao ruke od dark-a posle tri epizode, kada su gomilu likova duplirali tako sto ih prikazuju i kao 30 godina mladje.
posle sam video da ima preko 70 likova koje treba da razlikujem kroz vremenska razdoblja, sa sve njihovim umrsenim odnosima.
ne mogu. ovo je za moj mozak tortura. da mi platis ne bih ovo mogao da ispratim.
nije ni cudo da sam uzivao u severance. 4-5 glavnih likova, tek po koji sa strane i udri.
sta cu sledece nemam pojma.
odustao sam i od mr robota pre nego sto sam krenuo. deluje kao neka politicko korporativna zavrzlama. ko ce mi ugoditi... :D
jel gledao neko "all of us are dead"? ako jeste, zanima me samo da li je prva sezona zaokruzena celina? tipa, ok mi je ako je ostavljeno prostora za nastavak, ali da bar glavna radnja sezone bude zavrsena...
water wizard
15.5.2022, 7:32
što se tiče horora pred spavanje ja pustim horor priče sa yt, taman odmah možeš da zatvoriš oči ne moraš da gledaš i čitaš titlove kao serije, ima i na srpskom par komada ali to nisam gledao, tj slušao, pa sad kakav ukus imaš da li voliš kriptide ili stvarna ubistva nema šta nema, a ima kvalitetnih pripovedača i dobrih priča.. Nekad mi se priča izmeša sa snom pa to pređe na neki novi level... :D
Marianne (https://www.imdb.com/title/tt10875696/?ref_=fn_al_tt_1) meni jedna od boljih horor serija
Channel Zero (https://www.imdb.com/title/tt4820370/?ref_=nv_sr_srsg_0) prva sezona mi je bila solidna ostale su malo slabije
Cracked But Whole
15.5.2022, 11:31
odustao sam i od mr robota pre nego sto sam krenuo. deluje kao neka politicko korporativna zavrzlama. ko ce mi ugoditi... :D
Tako deluje na površini, ali je mnogo intimnija priča ispod.
Serija koja ima najbolju poslednju sezonu, neverovatno je kako su uspeli da naprave brda odličnih obrta u poslednjoj. Takođe se završila na vreme. Kreator serije je znao otpočetka kako će da krene i kako će završiti, zato nema nekakvih nebuloznih besmislenih odluka.
Meni je MR Robot serija koja je obeležila prošlu deceniju, kako po kvalitetu među serijama, tako i po temama kojima se bavi.
polarnimeda
15.5.2022, 15:14
svarogog, sinoc sam bas razmisljao o marianne. rekoh "to je to", ali negde procitao da je na kraju ogroman cliff hanger, a druge sezone nece ni biti. taman sam se nameracio na nju.
channel zero mislim da sam nekada gledao i da mi nije bila nesto, ali bacicu pogled. mozda sam je i pobrkao.
cracked, mozda i probam onda sa mr robot. bolje valjda i dobra serija van omiljenog zanra nego neka sugava u omiljenom. :D
mada tako sam, cekajuci pad cena grafickih, mislio i za igrice, da vredi probati zanrove koje ne volim toliko, jer je jedino tu ostalo top naslova koje nisam igrao. ali mi nije vredelo. :o al ajd, videcemo. :)
wario, previse sam ja toga u hororima pogledao, tako da me sad tesko zadovoljiti izgleda. :D audio price nisam do sada probao, ali za uspavljivanje svakako imam resenja. :D
Po meni se isplati Marianne ima dobru atmosferu . Nije loša ni Chapelwaite , Helix isto solidna , od zombi imaš Black Summer.
jel gledao neko "all of us are dead"? ako jeste, zanima me samo da li je prva sezona zaokruzena celina? tipa, ok mi je ako je ostavljeno prostora za nastavak, ali da bar glavna radnja sezone bude zavrsena...
Slobodno preskoči, ovo je teen serija, cijelu sam je preskrolovao...
Nešto od horora imaš u Dyatlov Pass, ali nije akcenat na njemu. Serija je super generalno.
https://www.imdb.com/title/tt11455654/?ref_=tt_sims_tt_t_7
Na brzinu da iskomentarišem:
Mr. Robot ne zna gde bije, šajze.
Leftovers jedna od boljih serija, po vajbu čak nekako podseća na Six Feet Under.
Hvala na neslaganju, and for all the fish :)
water wizard
19.5.2022, 10:16
odgledao from sledeća sezona zakazana za 2023, malo vuče na yt priče ali nije baš isto, scenarista je imao dovoljno mašte da iskombinuje ideju i ubaci po nešto novo
Cracked But Whole
19.5.2022, 14:22
Na brzinu da iskomentarišem:
Mr. Robot ne zna gde bije, šajze.
Ako ne odgledaš poslednju sezonu nema poente komentarisati jer u poslednjoj svi delovi slagalice padaju na pravo mesto.
Shadowfax
19.5.2022, 22:08
^ jesam, naravno.
Jasno se sećam da mi sve to ukupno nije ništa valjalo. Čista subjektivnost :)
Ako ne odgledaš poslednju sezonu nema poente komentarisati jer u poslednjoj svi delovi slagalice padaju na pravo mesto.
Mr. Robot se ni meni nije dopao. Nije mi problem u navedenom, već u lošoj glumi i neuverljivosti sveukupnoj.
LOVE, DEATH+ROBOTS sezona 3 izašla
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/fe/Love%2C_Death_%2B_Robots_logo.png
Devet epizoda, najkraća traje 7 minuta, najduža 23, sve zajedno malo više od dva sata, sa sve špicama između.
@polarnimeda
Razmisli o The Kingdom (https://www.imdb.com/title/tt6611916/) ako nisi gledao. Obe sezone su relativno zaokružene, a ovu poslednju super epizodu iliti mini film sam tek sada skontao da ima. Malo čudno i sporo startuje pa joj treba dati šansu da uvuče ali kad se zahukta mi baš dobra serija postala. Ima nekog osećaja realističnosti - kako političari reaguju, kako narod običan... ako se glupo ponašaš, glupo i završavaš.
polarnimeda
20.5.2022, 23:13
ali nije zavrsena?
krenuo sam sa "the outsider", ali brzo ce da se potrosi. posle 3 epizode, onako.
Nije ali su sezone fino zaokružene celine.
LOVE, DEATH+ROBOTS sezona 3 izašla
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/fe/Love%2C_Death_%2B_Robots_logo.png
Devet epizoda, najkraća traje 7 minuta, najduža 23, sve zajedno malo više od dva sata, sa sve špicama između.
Tehnicki impresivno uglavnom, Jibaro pogotovo, ali price kao price... nista spec.
Neko je trazio misteriju?
Ako nisi gledao LOST(6 sezona), vjerovatno je sad trenutak.
Serija jeste za danashnje uslove pretpotovska ali je muka bila u ono vrijeme docekati sve sezone da se objave.
Morat cu je opet iz cuga .....
polarnimeda
24.5.2022, 13:37
verovatno sam ja bio taj, hteo misteriju, samo da je punokrvna i zavrsena. padala mi je na pamet.
samo, sta ti znaci ovo "pretpotovska"?
sta ti znaci ovo "pretpotovska"?
Nešto mnogo staro, iz vremena pre (biblijskog) potopa.
Treba da piše "prepotopska" :kreza:
Sto se mene tice Lost je bio prekretnica! Nakon njega sam poceo ozbiljno da shvatam serije. Nisam predlagao jer kao nemamo o cemu da pricamo ako Lost nisi odgledao... :D
Svojevremeno dosta polemike oko zavrsnice ali generalno its a must, odlicna ekipa glumaca od kojih su se neki tu afirmisali vise ili manje. Prelepa Evangeline Lilly...
polarnimeda
25.5.2022, 10:59
mozda probam onda. nadam se samo da nije obicna dramestina.
Ma jokk... misterija par ekselans! Obrta koliko hoćeš... :)
Ja sam Lost počeo prije 10-ak dana (tek sad, prvi put), spržio dvije sezone (50 epizoda btw), strašna serija. Znam da posle kvalitet opada, mada i u startu ima mnogo nelogičnosti ali odgledaće se svakako, jedna od onih serija koje vuku da se gledaju iz cuga po 5-6 epizoda... :)
Prve 2-3 sezone Losta se obavezno bindžuju, posle kreću da smaraju sa glupostima pokušavajući da nekako objasne stvari, dok je kraj :facepalm
Shadowfax
25.5.2022, 20:58
Meni je kraj Losta, za razliku od velike većine, sasvim prikladan i nemam nikakvih problema s njim.
A inače baš sa krajevima imam problem u velikom broju slučajeva.
Ah. Uvik kontra.
Novi Star Trek odličan, za razliku od Picard-a.
perablenta
26.5.2022, 17:41
The irony is strong in this one :)
Inače slažem se, retko dobar ST. "Uboli" su formulu ovaj put.
Jeste jaka ironija ali tako je, od takvog potencijala sa Borg-om na kraju samo meh.
Jeste jaka ironija ali tako je, od takvog potencijala sa Borg-om na kraju samo meh.
I meni drzi paznju prilicno, a nisam gledao ni jednu od Picarda (The Next Generation).
Mislio sam na Star Trek: Picard.
Danas je veliki danas sto se tice serija.
Izlazi Stranger Things sezona 4 a i izasle su prve dve epizode Obi-Wan Kenobi-a
Mislio sam na Star Trek: Picard.
Znam na sta si mislio, samo kažem da nisam gledao ni jedan Star Trek (seriju) od The Next Generation. U stvari pokušavao sam, ali mi se ništa nije nešto preterano dopalo...
Ne smem da gledam dok se deca ne vrate iz škole... imamo Stranger Things vece danas! :D
water wizard
27.5.2022, 14:15
Znam na sta si mislio, samo kažem da nisam gledao ni jedan Star Trek (seriju) od The Next Generation. U stvari pokušavao sam, ali mi se ništa nije nešto preterano dopalo...
ja organizovao maraton pre par godina i na kraju mi je dosadilo, evo i ova nova u istom fazonu samo malo bolji efekti, po meni Voyager je najbolja, najviše se bavi istraživanjem svemira i njegovim tajnama a ne rešavanjem problema na svakoj planeti u svakoj epizodi
Baš sam to juče rekao drugu. Svaka epizoda "strange new worlds" sve bolja. Ima nekih sitnica koje bi me mogle nervirati al gledam da me boli uvo i da gledam. Picarda nisam mogao da pogledam više od jedne epizode, a i ta je bila negledljiva. Kako je Stjuart pristao da se pojavi nemam pojma, osenilio i on, šta li.
Šteta što nema orville, ali i ovo je ok.
Cracked But Whole
27.5.2022, 15:28
Veliki dan? Ehh. Stranger things je trebalo da umre još posle prve sezone jer je sve ostalo reciklirano smeće, a za Obija ne mogu da sudim jer nisam pogledao, a pitam se i da li želim, uzev u obzir koliko je cela franšiza samo krava koji muzu dok sise ne omlitave.
Jedino valjano ovog proleća su Atlanta i Barry, ovo ostalo sve same reciklaže i nove sezone serija koje nisu trebale da postoje (khm, Russian Doll).
Stranger things je trebalo da umre još posle prve sezone jer je sve ostalo reciklirano smeće
:facepalm
Cracked But Whole
27.5.2022, 15:37
Pa ono, ako je tebi Stranger things ovaploćenje kvaliteta, more power to ya, takve serije sad prave na kilo :D
Pa ono, ako mislis da je u redu da se coveku bukvalno pos***s na komentar izjavom da je neka serija reciklirano smece, pri cemu nije i da jos kazes nama sta je to jedino vredno paznje onda, all power to ya...
Ne znam stvarno kojih to serija stvarno ima na kilo a da su kao ST?! Da sam znao da ih ima toliko ne bi mi bila toliko velika pauza izmedju 3. i 4. sezone.
Daj jednu bar...
Cracked But Whole
27.5.2022, 15:58
Ček, ja zaista nisam kapirao da ljudi neironično smatraju da je ST dobra serija?
Kapiram da neke puca na nostalgiju, i prva sezona je fino tu uradila posao ali bukvalno ne znam nijednu osobu koja je rekla posle da im je odlična serija, jer suštinski nisu znali kako da uopšte oforme koherentan narativ u jednoj sezoni i onda se uzdaju u bindžovanje da uz jeftine klifhengere odvuku ljude na kraj sezone - gde se opet ispostavi da za neki veliki reveal treba godinama da čekaš narednu.
Okej je uživati u seriji i da nije top-tier, ali da je ST išta osim "nostalgia trip to memory lane", zaista ne verujem.
Sličnost s drugim serijama - štagod od Netflixa gde vuku serije godinama da bi izvukli nove sezone, a ništa novo ne bi rekli. Sex Education mi pada na pamet, isto imaš tinejdžere gde su zarobljeni u jednom mehuru iz kojeg ne izlaze, a svaka progresija likova biva poništena njihovim nepromišljenim radnjama kojima pokušavaju nasilno da resetuju priču, ili je pomere napred.
Ali da, onda Netflix neke dobre serije otkaže posle prve sezone jer eto, algoritam tako rekao :D
Ček, ja zaista nisam kapirao da ljudi neironično smatraju da je ST dobra serija?
Kapiram da neke puca na nostalgiju, i prva sezona je fino tu uradila posao ali bukvalno ne znam nijednu osobu koja je rekla posle da im je odlična serija, jer suštinski nisu znali kako da uopšte oforme koherentan narativ u jednoj sezoni i onda se uzdaju u bindžovanje da uz jeftine klifhengere odvuku ljude na kraj sezone - gde se opet ispostavi da za neki veliki reveal treba godinama da čekaš narednu.
Okej je uživati u seriji i da nije top-tier, ali da je ST išta osim "nostalgia trip to memory lane", zaista ne verujem.
Sličnost s drugim serijama - štagod od Netflixa gde vuku serije godinama da bi izvukli nove sezone, a ništa novo ne bi rekli. Sex Education mi pada na pamet, isto imaš tinejdžere gde su zarobljeni u jednom mehuru iz kojeg ne izlaze, a svaka progresija likova biva poništena njihovim nepromišljenim radnjama kojima pokušavaju nasilno da resetuju priču, ili je pomere napred.
Ali da, onda Netflix neke dobre serije otkaže posle prve sezone jer eto, algoritam tako rekao :D
Lepo je Ricky Gervais pricao o subjektivnosti necijeg misljenja u svom novom Netflix specijalu...
Da kapiras bilo sta znao bi da je tvoje misljenje, samo to! Tvoje misljenje...
Cracked But Whole
27.5.2022, 16:07
Ja i ne zagovaram objektivnost, s tim što mi ne pada na pamet da na kraju svake rečenice kažem - ovo je samo moje mišljenje - da bih mogao da umirim umove poput tvog u slučaju da nekog uvredim govoreći da smatram lično (da, ja, dakle ja) da je serija koju voli smeće :D
water wizard
27.5.2022, 16:08
realno je daj šta daš, odgledaće se i ta tinejdžerska serija Stranger Things, klinci verovatno malo porasli, ja počeo da gledam Prehistoric Planet, o dinosaurusima malo vuče na opstanak, al dobro da zaspiš na pola.. :D
Ja i ne zagovaram objektivnost, s tim što mi ne pada na pamet da na kraju svake rečenice kažem - ovo je samo moje mišljenje - da bih mogao da umirim umove poput tvog u slučaju da nekog uvredim govoreći da smatram lično (da, ja, dakle ja) da je serija koju voli smeće :D
Nisi morao na kraju, dovoljno je bilo i "Dragi Dnevnice..." na pocetku.
Opusteno, bez nervoze :D
Tacno mozes da vidis ko povrsno gleda serije ili uopste ne gleda kada ovako komentarise nesto o cemu ocigledno ne zna mnogo.
Ako on ne zna nikog da mu se svidja to znaci da se nikom ne svidja :dedica:
Elem, svakako nije klasicna tinejdzerska serija sto je i izdvaja od ostalih slicnih serija.
Jedna od retkih serija gde ima toliko glumaca a da su svi simpaticni na svoj nacin, ambijent i muzika odlicni. Mnogo eastern eggs u samoj seriji sto je cini jos zanimljivijom. Bukvalno nema mnogo cliffhanger-a ali ima dosta toga sto te tera na razmisljanje. Ova dva brata Duffers su genijalci. Bas sinoc pogledao "Event Horizon" opet i bukvalno ima Eastern egg is tog filma kojeg se nisam setio u datom trenutku.
Inace ova sezona je najskuplja u istoriji svih serija ( oko 30M po epizodi). Tako da itekako ima dosta ljudi i starijih i mladjih koji ovo gledaju.
Svakako nije obavezno da se svima svidi serija. Ali je jeste top u svom zanru.
Kapiram da bi se vise svidela pojedinim da je R rating ali po meni ne bi to nista doprinelo kvalitetu ove serije. I onako imamo dosta R-rating koje su mucne za gledati.
Cracked But Whole
27.5.2022, 17:22
Nisi morao na kraju, dovoljno je bilo i "Dragi Dnevnice..." na pocetku.
Previše si butthurt za nekoga kome čak nisam ni uputio prvobitni komentar, to viteško branjenje tuđe časti ti baš ide u korist :D
Svakako, serije iziskuju mnogo vremena, i onda naravno da neću da ga trošim na proizvode koji moje vreme ne cene.
Zato sam i pomenuo "Barry" jer je to serija koja u pola sata epizode ponudi dovoljno kvalitetne zabave, a zna tačno kada da preseče, jer ceni moje vreme.
Čak i sa postojanjem klifhengera u toj seriji ipak se pravi adekvatna subverzija, gde se očekivanja ponovo iznevere u narednoj epizodi, a radnja se drastično brzo pomera.
Dok sad da me ebeš ne bih mogao da se setim tačno i šta se desilo u Stranger things prethodnim sezonama, izuzev dešavanja u prvoj, koja i jeste ostavila pristojan utisak.
Isto važi i za igre, ne pada mi na pamet da trošim 300 sati na igru da bih stigao do njenog kraja. AC:Valhalla je očigledan primer ovog, i rekao bih dobar ekvivalent ako poredimo serije i igre. Bloated đubre koje bih možda i mogao da svarim da je odstranjeno dve trećine sadržaja.
Najavljena 4. sezona True Detective sa Džodi Foster.
Nagrada za najretardiraniju scenu jurenja cetvorogodisnjeg deteta ide seriji Obi-Wan Kenobi. Ovo ko roboti da snimaju ali koriste pentium 1 procesore.
perablenta
29.5.2022, 9:33
Nagrada za najretardiraniju scenu jurenja cetvorogodisnjeg deteta ide seriji Obi-Wan Kenobi. Ovo ko roboti da snimaju ali koriste pentium 1 procesore.
Hahah! Taj rad! Presmešna scena. Mislim ono, mogu da kapiram da se trudio da bude prikriven, nije hteo da pravi scenu da ga ne primete, ali izgleda kao neki deda od 90 godina kome je mališan pobegao iz parka na ulicu.
Najavljena 4. sezona True Detective sa Džodi Foster.
Ja nisam znao da ima i treća. :eek:
Ja nisam znao da ima i treća. :eek:
Treća je sa Meheršalom i Stivenom Dorfom, bolja je od druge.
Šteta što nema orville, ali i ovo je ok.
The Orville Season 3 Episode 1 - Electric Sheep
Jun 02, 2022 on FOX (US) at 12:00 AM
https://www.youtube.com/watch?v=yYXXOreujsg
Zavrsio part 1 Stranger Things. Nema cliffhanger-a. Mozete da gledate:D
Da ne hvalim opet seriju pa da izazovem svadju ali hteo sam da spomenem Nikolu Djuricka koji ima dosta solidnu minutazu i ako je glumio rusa ( a kog drugog) odradio je to odlicno jer nije bio bas klasican rus ovaj je bio mnogo smesan i pun humora. Inace uglavnom radio sa Vinonom Rajder scene. Moram da priznam da sam ljubomoran malo :rofl:
Vladimirus86
3.6.2022, 9:15
Izašle tri epizode treće sezone "Bojsa".
https://i.imgur.com/yG0Tkg8.jpg
EDIT: Odlične epizode! Par puta sam se pošteno nasmejao.
Cracked But Whole
3.6.2022, 11:06
Mešao sam tu seriju "The Boys" sa nekom potpuno drugom i nisam uopšte planirao da je pogledam. Ali iz dokolice, prošle godine pustim jednu epizodu i odmah se navučem.
Taman da mi zameni naviku gledanja Atlante petkom, pošto se to završilo :D
Prilicno dobra 3. epizoda Obi-Wan Kenobi...
Treš totalni. SW se svodi na ponovo snimanje poznatih momenata i ništa više. Mandalorian je bio tračak svetla u tunelu. Već su se sa Boba Fetom vratili na bljuvotine.
nove SW serije bih ovako rangirao (po mom ukusu):
Mandalorian (najbolje nesto iz SW univerzuma skorijeg datuma)
Bad batch (bas zabavno, jedva cekam drugu sez)
Obi-wan (tek pocelo, ima mesta za napredak)
Boba (osrednje da ne kazem lose, mada mi je super sto smo videli plavog kaubojca iz cw)
Izasla je prva epizoda Ms.Marvel
Neka je... :D
https://twitter.com/StephenKing/status/1533090411081777152
Cracked But Whole
8.6.2022, 12:11
Moram da priznam da, iako sam na stranici iza ili dve pljuvao po Strangers things, ipak sam hteo da počnem s ovom narednom čisto da, ako već smatram da je nešto loše, imam konkretne razloge zbog čega to smatram :D
I ova sezona je definitivno bolja od dve prethodne, iako deli neke iste boljke, ali makar su se potrudili da reše neke od većih problema kao što su recimo posledice svih sr*anja koje nastanu u gradu, ovaj stivenkingovski momenat gde žitelji grada odluče da delaju samostalno.
Blagi spoileri za prvih sedam ep, veliki problemi su - bespotrebne priče i fragmentisanje ekipe. Čitav segment u Rusiji je ili u potpunosti suvišan ili se mogao svesti na mnogo manju minutažu. Klinci u Kaliforniji takođe. Čitav deo sa Eleven u laboratoriji je bio spor i zamoran, ali na kraju mogu reći da je doveo do iskupljenja zbog finog uklapanja različitih priča u celinu, s tim što su mi baš površne motivacije glavnog negativca, deluje previše cartoonish i predvidivo. Vizuelno je serija u najboljem izdanju, makar su neke od tih para otišle tamo gde treba :D Muzika takođe. Sporedni glumci briljiraju, Edi pogotovo, ovi iz standardne ekipe - varira, kako ko ali suštinski više sam bio zainteresovan za priče tih novopridošlica nego što me je bilo briga za Majka, Lukasa ili Džonatana - sva trojica su bila takav višak u ovoj sezoni, možda dođe do iskupljenja u finalu, neam pojma. Suštinski, serija je i dalje površna zabava ali makar nisam premotavao scene kao u prethodne dve sezone iščekujući kraj sezone i neminovni blagi reboot priče da ponovo mogu da muzu franšizu. Drago mi je da sam se prevario, ili sam makar s toliko niskim očekivanjima ušao u ovu sezonu :D
Ja je upravo izbindžovao juče i danas. Priča naravno da ne može ostati sveža po četvrti put i postavlja se sasvim logično pitanje - dokle više? Ali sa tim na umu i nije toliko rđava, ima zanimljivih momenata. Ono zbog čega me ST uvek zalepi za ekran je ipak opšti vajb. Svako malo mi stil, montaža, muzika, goofy likovi i reference na to vreme izvuku veliki osmeh. Meni lično to znači više od uverljive priče i šta ti ja znam.
BTW, sviđa mi se što su epizode duže i svaka je praktično mini film jer meni ovoga nikad dosta.
Kao da u 2022. godini gledam seriju iz 85.
Atmosfera u sve 4. sezone odlicna.Po meni sasvim dovoljno novih momenata u svakoj sezoni da se odrzava tenzija.Za mene, opet, reference na '80 su i odlicno birane i odlicno implementirane. Gluma i likovi odlicni.Efekti bolji nego u velikoj vecini serija danas.To koliko je prica izmuzena vec i za koje je starosno doba prvenstveno je druga prica...
Meni generalno nije prijala tolika duzina epizoda i prve dve su i meni i deci bile bas kriticne zbog uzasno sporog i nezanimljivog osvrtanja na likove.Posle uzivancija do kraja.
Meni je prica i dalje zanimljiva jer se nadovezuje iz sezone u sezonu jako dobro.
A izgleda dobro cetvrta sezona jer svaka epizoda kosta u proseku 30M kazu da je to rekord.
Povecali su view rating na 17+ sto se i vidi odmah nakon prve epizode.
Meni se izmedju gore sve pomenutog svidja kako braca Dufer vole da rade sve do najmanjeg detalja. Ne grese sa datumima sto se svega tice u seriji.
Inace malo fun fact ali su spojleri :
Braca Dufer mnogo vole da ubace omaze za neke stvari ili osobe. Recimo svi ti eksperemnti sto su radjeni u toj labaratoriji je omaz na one eksperimente koja je CIA radila ( MKUltra). Pa onda u ovoj sezoni (Satanic Panic). Eddie je osmiljen po jednom dokumentarcu ( Paradise Lost) gde su trojica mladica osudjena na smrtnu kaznu zbog nekih ubistva u Arkansasu a nisu bili krivi uopste (Damien Echols)
Ne grese sa datumima sto se svega tice u seriji.Ehem...
https://netflixlife.com/2022/06/03/duffer-brothers-admit-forgetting-wills-birthday-apologize/
Dobro, skoro uvek :D
Nisam znao za ovaj previd. Retko za kog lika znamo kada je tacno rodjen. Uglavnom se zna samo godina.
Ovaj Obi Wan stvarno više ne mora da se trudi da bude lošiji od Boba Fetta, uspeli su u tome preko svih očekivanja :tapsh:
Spojler, lol, who cares:
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aKmnAx6_460svvp9.webm
Cracked But Whole
10.6.2022, 1:28
"Šta vam je to ispod kaputa, gospodine?"
"Ma ništa, samo mi je mnogo drago da vas vidim."
‚‚Obi-Wan"
Meni smetaju i sitnice, greške koje nije bilo teško izbeći. Prolazi oficir Imperije a Stormtrooperi (dakle obični vojnici) joj, bez problema, seku put (više puta uočeno).
Vladimirus86
13.6.2022, 12:26
Bojsi kidaju, nisam očekivao ovoliko iznenađenja i preokreta u zadnjoj epizodi. Uopšte ne mogu da predvidim šta će dalje da se desi.
Cracked But Whole
13.6.2022, 13:50
Ja vidim par mogućih opcija. Ono što me najviše smara u čitavoj seriji, još od prve sezone, je što izvornu ekipu Bojsa stalno sastavljaju i rastavljaju brt smorili su više. Čak se okupe pa se rastanu pa se ponovo sastanu, i tako ukrug. Ispade da Sedmoro superheroja imaju veću konzistenciju :D Doduše tako je kad imaš korporaciju koja te vodi.
Inače Barry navršio treću sezonu, još jednom pohvale za sve što je ova serija donela, bukvalno ne postoji nijedan aspekt koji je traljavo odrađen. Muzika, gluma, kinematografija, scenario, pacing, obrti. Kakva poslastica za gledati.
Bojsi kidaju, nisam očekivao ovoliko iznenađenja i preokreta u zadnjoj epizodi. Uopšte ne mogu da predvidim šta će dalje da se desi.
Serija je prilicno dobra.Likovi pogotovo.Homelander sa jedne i Butcher sa druge, svaki sa svojim gonicima.Iskreno mi smeta malo prenaglasenost eksplodiranja ljudskih glava i tela.Bukvalno svako mora da se rasprsi u komade.Pocetak 2. epizode, 3. sezone mi je bio prebespotreban... :D
Iskreno mi smeta malo prenaglasenost eksplodiranja ljudskih glava i tela.Bukvalno svako mora da se rasprsi u komade.Pocetak 2. epizode, 3. sezone mi je bio prebespotreban... :D
Bas to. Imam utisak kao da im je to neki fetish. :kreza:
Skenderevo
13.6.2022, 21:13
Jel pogledao neko ceo Black Sails? Nedavno sam zavrsio sam sa The Last Kingdom (ogromna preporuka) pa mi treba neka istorijska serija koju jos nisam gledao. Pogledao sam sve ove ostale, tipa Rome, Tudors, itd. Cujem da je Black Sails sa pocetka straobalno dosadan ali kasnije postaje mnogo bolji?
pentraksil
15.6.2022, 3:13
Jel pogledao neko ceo Black Sails? Nedavno sam zavrsio sam sa The Last Kingdom (ogromna preporuka) pa mi treba neka istorijska serija koju jos nisam gledao. Pogledao sam sve ove ostale, tipa Rome, Tudors, itd. Cujem da je Black Sails sa pocetka straobalno dosadan ali kasnije postaje mnogo bolji?
Meni je Black Sails od pocetka do kraja bio odlican, zbog dobrih likova i (po meni) vrlo dobrog scenarija. Ako ocekujes neke borbe ili bilo sta slicno, zaboravi...ima i tih okrsaja dovoljno ali je fokus na likovima pre svega.
Ne znam zbog cega je nekima pocetak dosadan jer se meni cini da ne gubi uopste na tempu, sve je to meni fino izbalansirano od pocetka do kraja, spletke izmedju likova, malo politike, komicnih situacija, finih zapleta itd. Jos sam ja nesto skoro ponovo malo poceo da gledam neke epizode i opet me je vuklo na gledanje...
Sta znam, sto ljudi sto cudi ali meni je odlicna, pogotovu ako volis taj period i segment istorije.
Cracked But Whole
15.6.2022, 10:30
Black sails je bazirana na Stivensonovoj knjizi "Ostrvo s blagom", pošto je meni to jedna od dražih knjiga iz detinjstva naravno da sam subjektivan. Serija dobro radi s tim predloškom, i još bolje meša fikciju s istorijom, dakle pravi neku fuziju ta dva.
Bear McCreary, kompozitor serije, takođe je komponovao score za God of War (2018), i za nadolazeći Ragnarok :) Odlično odradio posao. Oke, sad mi se ponovo gleda serija :D
water wizard
15.6.2022, 12:32
Ja baš gledao neki dokumentarac na yt o tom događaju po kojem je napisano ostrvo s blagom, nešto se ne sećam da su spominjali pirate
Cracked But Whole
15.6.2022, 12:39
Umm, ne znam šta si gledao ali Stivensonova knjiga je jedna od najuticajnijih kad je u pitanju doživljaj pirata u fikciji, pogledaj plot knjige :D
Svakako, što se serije tiče, ona je prequel i smeštena je u zlatno doba pirata, knjiga prati priču mnogo kasnije kad su pirati suštinski postali skoro pa istorija.
water wizard
15.6.2022, 12:51
Evo možda nekom zanimljivo https://youtu.be/vZfX7Y-i3Wc
Btw ja odgledao jednu epizodu Black sails i nekako mi nije bilo zanimljivo
The Guest Book, https://www.imdb.com/title/tt5990096/
https://i.imgur.com/u4iHdt6.png
For a tiny cottage in a tiny town, this place sure will see lots of baggage. Each episode, new guests will bring their own special brand of crazy to this new TBS comedy.
Odlična serija! Glumci na nivou, humor takođe, scenografija, priča i muzika besprekorni.
Preporuka!
pentraksil
15.6.2022, 20:30
Serija dobro radi s tim predloškom, i još bolje meša fikciju s istorijom, dakle pravi neku fuziju ta dva.
Ovo je isto bitno pomenuti...Jedna od retkih serija koja uspesno barata ovim, pogotovu kada su u pitanju danasnje boljke istorijskih serija gde se trenutna politika i neki socijalni narativ guraju u sve i svasta bez reda i smisla. Ovde su likovi pisani kako valja, bez guranja cisto reda radi.
Nekog presretanja brodova pa da to bude glavni fokus nema u Black Sails, ovde više gledamo borbu za uticaj u tom piratskom gradu. Kao i odnose likova koji su baš baš različiti ali su se spojili odlično u toj radnji. Ima bitaka i piraterije ali vrlo malo.
Glavna priča je dobra, vrlo dobro sakrivena do zadnje sezone. Dakle ako hoćete klasičnu piratsku priču sa mora to ovo nije. Ovo je piratska priča dok ne plove :)
Izasao zvanican trejler za vol 2 Stranger Things
https://twitter.com/Stranger_Things/status/1539246774715564035
3 godine cekas sezonu. Izbindzujes za 2 dana I onda opet cekas dve godine :D
S tim sto je ovo Epic Finale... :)
Bice jos jedna sezona koja ce biti i poslednja. Vec je potvrdjeno od brace Duffer.
Izasla treca sezona The Umbrella Academy.
Dark Winds (https://www.imdb.com/title/tt15017118/?ref_=tt_rvi_tt_i_11)
The Old Man (https://www.imdb.com/title/tt5645432/?ref_=tt_rvi_tt_i_12)
Za obe su izasle po dve epizode i obe su prilicno kvalitetne pogotovo Dark Winds.
Gledam nesto juce S03E01 Umbrella Academy i S03E05 The Boys i obe epizode imaju plesnu tacku... ni iz cega... nije mi jasan taj trend...
Pa u Boysima je opravdana kontekstom scene pre toga.
Cracked But Whole
24.6.2022, 13:31
Bojsi donekle i parodiraju sve te trendove iz drugih serija. Na početku nove epizode parodirali su onu krindž pesmu Gal Gadot i drugih selebritija pri početku pandemije :D
Kad smo kod nove epizode, houli šit
Jedni su ozbiljni a drugi parodiraju i na kraju svi plesu.Produkcija kao da se preselila u Bolivud... sada i u Kenobiju mogu da se uhvate za ruke i zaplesu svi ako neko pomisli kako bi to bilo kul (Kenobiju bi do duse mozda i bilo najbolje da zaplese).
Cracked But Whole
24.6.2022, 19:47
Okeej druže, jedna kratka scena i ti bi već da zapališ svet :D
To nije jedna kratka scena, odjednom su svi svuda poceli da plesu.Pustio sam sada ponovo Umbrella Academy scenu, posto oni igraju uz Footloose i zaplesao sam i ja sa njima... :qliranje:
Vladimirus86
24.6.2022, 23:03
Bojsi donekle i parodiraju sve te trendove iz drugih serija. Na početku nove epizode parodirali su onu krindž pesmu Gal Gadot i drugih selebritija pri početku pandemije :D
Kad smo kod nove epizode, houli šit
Daaa! Lako najbolja epizoda ove sezone! Stvari su se pokrenule s mrtve tačke.
Ali šta ovde rade Mother's Milk-u... :rofl:
Stranger Things Vol 2 is out :tapsh:
Vladimirus86
1.7.2022, 12:38
The Boys s3ep7
Generalno mirna epizoda sa introspekcijom likova... ali boi... :n_klanja: kakva introspekcija!
Ovu seriju kao da pravi HBO a ne Amazon.
Samo da ne upropaste finale i ovo je serija godine za mene.
Cracked But Whole
1.7.2022, 13:51
Već imam neka predviđanja kako će završiti sezonu. Da, introspektivna epizoda, drago mi je da smo dobili dublji uvid u neke od likova. I opet, ima odličan obrt na kraju koji nisam očekivao iskreno :D
Izasla treca sezona The Umbrella Academy.
Kakva transofmacija Vanye u Viktora... :D
The Terminal List (https://www.imdb.com/title/tt11743610/?ref_=nm_flmg_codp_2)
Odlican akcioni osvetnicki triler.Odgledao sam 4 epizode u cugu i bas me prijatno iznenadio Pratt.
Odlican akcioni osvetnicki triler.Odgledao sam 4 epizode u cugu i bas me prijatno iznenadio Pratt.
Ima li prevoda za ovo, ili dolazi sa fajlom unutar svake epizode kao Death Love Robots s3?
Ima li prevoda za ovo, ili dolazi sa fajlom unutar svake epizode kao Death Love Robots s3?
Ovo sto ja gledam ima Sub Track... engleski.Na titlovima samo engleski isto.
Na Prime Video, odakle sam gledao, samo engleski.
Zavrsih juce The Boys i moram da priznam da je serija, bez obzira na izvesna preterivanja, bas dobra.
Juce, takodje, provalim da na HBO Max ide sada ALF (https://www.imdb.com/title/tt0090390/?ref_=fn_al_tt_1)
Pustim pocetak prve epizode da evociram malo uspomene, kad serija pocinje tako sto sin i cale, inace radio amater, odlaze u garazu da cale kontaktira svog prijatelja Nebojsu iz Beograda, iz Jugoslavije... kad mi suze nisu krenule! :D
Zavrsih juce The Boys i moram da priznam da je serija, bez obzira na izvesna preterivanja, bas dobra.
Da li je već dostupna i 4. sezona? Ja sam hteo da sačekam 4. sezonu, pa da tada počnem da gledam seriju.
Cracked But Whole
11.7.2022, 18:43
Da li je već dostupna i 4. sezona? Ja sam hteo da sačekam 4. sezonu, pa da tada počnem da gledam seriju.
Pre par dana se tek treća završila, neće još četvrta :D
Iako je najavljena, i kreću snimanje u avgustu.
Vladimirus86
14.7.2022, 16:28
8hwp_fLlJuc
Moram da priznam, dopada mi se... scenografija je na nivou holivudskih blokbastera.
Ali da li će i priča biti...
Odlicno. Nadam se da nece biti drugi sezone posto je prica zaokruzena.
Preporuka naravno.
8hwp_fLlJuc
Moram da priznam, dopada mi se... scenografija je na nivou holivudskih blokbastera.
po dijalogu koji smo culi u trejleru izmedju Galadrijele i Elronda, bice bulja...
scenografija je vrhunska, kostimi *****e, casting *****e, likovi verovatno ce biti *****e i prica ce biti *****e.
Tolkinov lore ispostovan 5%.... bice to veoma skup fanfic kao WoT :D
pentraksil
21.7.2022, 21:51
8hwp_fLlJuc
Meni to bas daje neki suprotan osecaj. Izgleda odlicno vizuelno, ali nemam osecaj da je to Srednja Zemlja. Vise me podseca na Game of Thrones ili na ovaj skorasnji Wheel of Time.
Tolkinovom svetu lezi sirovo snimanje na lokaciji, uz prljave, drvene i kamene gradjevine....Ova serija mi nekako deluje previse.....pa nekako previse "cisto" bas se vidi da je scensko snimanje uz plavi ekran i mozda po neki ogranicen kadar na lokaciji. Mozda i gresim ali svakako deluje isprano i previse cisto.
Prica ko zna, ali sta napravise od legendarnih likova i sta napravise od guranja raznovrsnosti, pa to je kriminal. Prave isto ono sto prave i za ovaj novi GOT.
Cracked But Whole
21.7.2022, 23:50
Scenografija i jeste na nivou holivudskih blokbastera. Što u prevodu znači: isprazno, neuverljivo, i sa previše CGI-ja.
To što se dogodilo sa LOTR trilogijom je uhvaćena munja u boci, i pitanje je da li možemo ikad da dobijemo išta slično. Postoji dovoljno dokumentovanih dokaza koji pokazuju zašto je to slučaj, a činjenica je da su se svakako oslanjali na praktične efekte koji mnogo lakše prolaze teret zuba vremena nego ikakav CGI (khm, Star Wars Jar Jar Binks), i da su imali izuzetno posvećen tim, i da su imali odobren budžet za sva tri filma koja su gotovo vezano snimana, bez prekida.
Takođe, treba napomenuti, Amazon nema prava za Tolkinov Silmarilion, već za APENDIKS iz poslednje knjige Gospodara prstenova, što je apsolutno suludo. A priču oslanjaju na taj period. Što će reći, biće dosta fikcionalizacije postojećeg teksta, i time i opravdavaju svoje odlaske u ove stranputice.
Vladimirus86
23.7.2022, 0:34
wMSTqDPxCsY
Znači sad sam ubeđen da će biti treš čim su počeli da izbacuju ovako olako trejlere.
Gospode, uhvatio me krindž kad sam video Saurona, mislim, jel su je*ote normalni!?
Pa čak i jedna prosečna igra smeštena u Tolkinov svet je bolje prikazala Saurona nego ovo androgeno eminem čudo što su izbacili. WTF.
https://i.imgur.com/9bvimPAl.jpg
Sauron iz igre.
https://i.imgur.com/zhcr4IUl.jpg
I izbacili su dve numere iz soundtrack-a od Bear McCreary-a, Galadriel (https://www.youtube.com/watch?v=ncUhfsKrCMM) i Sauron (https://www.youtube.com/watch?v=lwyXu2avmrM).
Ja volim McCreary-ijevu muziku ali po meni je ovo promašaj, previše zvuči kao još jedno izdanje GoW i uopšte me ne podseća na Srednju zemlju kao što to rade numere Howard Shore-a.
Vladimirus86
24.7.2022, 10:17
83ClbRPRDXU
wMSTqDPxCsY
Znači sad sam ubeđen da će biti treš čim su počeli da izbacuju ovako olako trejlere.
Gospode, uhvatio me krindž kad sam video Saurona, mislim, jel su je*ote normalni!?
Pa čak i jedna prosečna igra smeštena u Tolkinov svet je bolje prikazala Saurona nego ovo androgeno eminem čudo što su izbacili. WTF.
https://i.imgur.com/9bvimPAl.jpg
Sauron iz igre.
https://i.imgur.com/zhcr4IUl.jpg
I izbacili su dve numere iz soundtrack-a od Bear McCreary-a, Galadriel (https://www.youtube.com/watch?v=ncUhfsKrCMM) i Sauron (https://www.youtube.com/watch?v=lwyXu2avmrM).
Ja volim McCreary-ijevu muziku ali po meni je ovo promašaj, previše zvuči kao još jedno izdanje GoW i uopšte me ne podseća na Srednju zemlju kao što to rade numere Howard Shore-a.
najjace sto se sve vrti oko power ranger Galadriele i ove Tar Mirijel (izgleda su mislili da je Tar u imenu boja), a vilenjaka Celembrimbora koji je kovao prstenje nema nigde u ovim trejlerima :D
Ako ne bude u LGTB.. fazonu i rodno neutralna, sa prisutnošću svih rasa podjednako zastupljenih u svim rasama iz knjige, onda kao da ga nisu ni pravili. Jedva čekam kako se Saruman drži za ruke sa Gandalfom. Da ne spominjem ljubljenje. :)
YXOOpSAoyYE
Meni ovo ne izgleda lose. Dosta glumaca iz Rogue One-a, a i vidi se po atmosferi da je ista ekipa radila...
Vladimirus86
1.8.2022, 23:43
Meni ovo ne izgleda lose. Dosta glumaca iz Rogue One-a, a i vidi se po atmosferi da je ista ekipa radila...
Ma koja je uopšte poenta ovoga? :facepalm
Glavne priče su ispričane, sve između je nebitno, koga boli k... šta su tamo neki radili iza scene.
Ma koja je uopšte poenta ovoga?
Zarada.
Zarada svakako! Ni Dzordz Lukas se sigurno svojevremeno nije mrstio na pare koje je originalna trilogija zaradila...
Koje su to glavne price? 4.5. i 6. epizoda? Ili od 1. do 6.? ili od 1. do 9.?
Koja je poenta KOTOR-a? Fallen Ordera? Mandaloriana? Clone Warsa...
Bolja je mozda jedna dobra sporedna prica od tri lose glavne?
Od svih ovih novijih spin-off filmova i Epizoda 7 - 9 meni je najbolje legao Rogue One. Ostalo mi nije ostavilo neki utisak.
Odgledao prve tri epizode Tales of the Walking Dead:
Standalone episodes focus on both new and established characters set in the world of the original "The Walking Dead" series.
Ocena: prilično dobro, svidelo mi se!
https://i.imgur.com/lWNoSiel.jpg (https://i.imgur.com/lWNoSie.jpeg)
Vladimirus86
23.8.2022, 21:09
Izgleda da su i Gandalfa ubacili, ili mi se čini...:icon_scra
x8UAUAuKNcU
malo blesav
24.8.2022, 11:17
House of the dragon - solidna prva epizoda. Mogla bi biti ok serija.
pentraksil
24.8.2022, 17:09
House of the dragon - solidna prva epizoda. Mogla bi biti ok serija.
OK je za sada, fino predstavlja gomilu likova, pisanje OK, glumci odlicni...Jos je prerano za bilo kakav sud ali je za sada dobro.
Takođe, treba napomenuti, Amazon nema prava za Tolkinov Silmarilion, već za APENDIKS iz poslednje knjige Gospodara prstenova, što je apsolutno suludo. A priču oslanjaju na taj period. Što će reći, biće dosta fikcionalizacije postojećeg teksta, i time i opravdavaju svoje odlaske u ove stranputice.
Silmarilion se ne bavi bas superdetaljno Drugim dobom tako da i samo iz Apendixa LOTR-a moze da se napabirci sasvim solidna kolicina informacija. Verujem da ce kvalitet dijaloga biti kriminalan. Ostatak bi mogao da bude OK (licno ne verujem u to). Gde god nema dobrog literarnog predloska americke serije budu apsolutni dijaloski uzas.
Silmarilion se ne bavi bas superdetaljno Drugim dobom tako da i samo iz Apendixa LOTR-a moze da se napabirci sasvim solidna kolicina informacija. Verujem da ce kvalitet dijaloga biti kriminalan. Ostatak bi mogao da bude OK (licno ne verujem u to). Gde god nema dobrog literarnog predloska americke serije budu apsolutni dijaloski uzas.
serija će biti apsolutni krš... ono od dijaloga što smo videli u trejlerima je smeće.
čak i za ono za šta su imali prava je promenjeno, likovi su masakrirani.
Galadrijela koja je svojom magijom srušila zidine Dol Goldura, koja je bila toliko jaka da odoli prstenu kad je Frodo ponudio prsten baš njoj, koja je učenik jedne Maje, itd itd... je pretvorena u marinca u nezgrapnom oklopu sa anime mačegaljom koja juri nekakve trolove po bespućima Srednje Zemlje.
trejleri i nagoveštavaju nekakvu romansi između nje i Saurona... što je tek odvratno i bezveze svakom ko zna njenu priču.
Elrond i Celembrimbor, da ne dužim, isto tako uništeni. čak ni boju kose nisu mogli da ubodu Elrondu.
Vilenjaci su odvratno dizajnirani, sa anime mačevima, modernim frizurama,... mislio sam da ne može gore od Witcher vilenjaka al izgleda da može.
Patuljcima su se isto posr*** po celoj mitologiji ubacivši dva Durina u isto vreme.
I na kraju neće biti ovo ni prvi ni poslednji fantasy IP koji je uništen od strane Holivuda... Witcher, Cowboy Bebop, LOTR itd itd
Ja sam nedavno počeo gledati "The Expanse" tačnije došao do polovine druge sezone.
https://www.imdb.com/title/tt3230854/
Preporuka ko voli sci-fi.
Ja sam mislio da je taj Expanse otkazan... Ako nije moraću da pogledam.
Inače gledam The Office ovih dana. Dogurao sam do četvrte sezone i OK mi je ali nisam oduševljen u skladu sa hajpom. Posebno me iritira Majkl i kompletan stil humora zasnovan na njegovim blamažama. Da nije bilo Jima ne bih progurao kroz prvu sezonu. Dwight mi je kasnije ušao pod kožu...ali Michael nikako.
Otkazao ga je SyFy posle tri sezone, ali je Amazon preuzeo i nastavio do poslednje šeste (emitovana zimus) koja je donekle zaokružila priču.
Ja sam prošlog vikenda počeo ponovo da gledam The Shield, već sam spržio tri sezone.
BTW: 16. septembra novi The Grand Tour
q9vdHoxuaQc
Dopesick (https://www.imdb.com/title/tt9174558/)
Mini serija o ludilu farmaceutske kompanije sa "lekom" Oksikontin.
Preporuka.
MladenIsakovic
27.8.2022, 20:24
Ja sam nedavno počeo gledati "The Expanse" tačnije došao do polovine druge sezone.
https://www.imdb.com/title/tt3230854/
Preporuka ko voli sci-fi.
Po meni, kao sf fanu, jedna od najjačih serija ikad, bar prvih par sezona, imala je potencijal, po knjigama po kojima je rađena, da nadmaši i najveće naslove.
Prva sezona, onako, zanimljivo, kako odmiče. Druga i treća i četvrta sezona vrh vrhova, peta već usporava radnja i cela sezona se bavi samo malim segmentom knjige, dok mi je poslednja sezona cela bila total shit, osim zadnje 2 epizode, koje rešavaju sve. Nakon treće, četvrte sezone, meni je ovo bio megahit, ali kasnije su se posvetili po meni, nebitnim delovima iz knjiga, a imali su materijal da naprave mnogo mnogo više.
Nisam znao da je radjena po knjigama, ja sam još na drugoj sezoni i radnja teče taman kako treba, nije me odavno serija zadržala ovako okupiranim, obično batalim gledanje posle par epizoda, a ova me kupila odmah u samom startu.
PS. razvija se i igra po seriji, trailer izbačen prije 4h: https://www.youtube.com/watch?v=nOffqGHBXnw
Sandman
Preporuka ko voli mashtu i magiju.
Prebogata sf efektima.
water wizard
1.9.2022, 19:35
izašla druga sezona AHS https://www.imdb.com/title/tt12306692/episodes?season=2
Ja sam mislio da je taj Expanse otkazan... Ako nije moraću da pogledam.
Inače gledam The Office ovih dana. Dogurao sam do četvrte sezone i OK mi je ali nisam oduševljen u skladu sa hajpom. Posebno me iritira Majkl i kompletan stil humora zasnovan na njegovim blamažama. Da nije bilo Jima ne bih progurao kroz prvu sezonu. Dwight mi je kasnije ušao pod kožu...ali Michael nikako.
Amazon preuzeo posle trece sezone. Evo, bas gledam pocetak trece. Prva je meni bila i najbolja sa noir smekom u prici detektiva Millera (Mlinar jelte). Mogu da razumem sta se ljudima dopada u seriji koja je ipak debelo precenjena. Posada Rosinante ide s kraja na kraj suncevog sistema bez jakih motiva a karakterizacija, kao i kod svih modernih americkih serija, tanka uz dijaloge koji su bolji od savremenog proseka (koji je katastrofa) ali uz puno nepotrebnog psovanja. Nekonzistentnosti u prici. Podsekretar Errinwright od ruba samoubistva i sa zapocetim saslusanjem i opozivom do najpoverljivijeg savetnika predsednika bez ikakve valjane argumentacije osim jednog kratkog dijaloga. U najboljem slucaju 8/10.
Welcome to Wrexham (https://www.imdb.com/title/tt14674086/?ref_=login)
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNWVkNTg1YmUtMWY3Mi00MThmLTlmZDctYWExODRkZTA5ND hhXkEyXkFqcGdeQXVyNTE1NjY5Mg@@._V1_UY209_CR1,0,140 ,209_AL_.jpg
Wow trebao sam da sacekam celu sezonu da odgledam u cugu jer bukvalno toliko je zarazno i stvarno dobro uradjeno da sam se na momente pitao jel ovo stvarno nekako mi je malo previse a onda se setim da su stvarno kupili kllub i da je sve ovo dokumentovano u tom reealnom vremenu. Zivo me interesuje da li ce istrajati ovi ljudi s ovim klubom ili ce uprskati stvar a klub im posluziti maltene samo za dokumentarac no mislim da tonije slucaj.
Odlgedao prve dve epizode The Rings of Power - ocekivano tezak krs. A navodno kostalo milijardu dolara/evra cega vec. Lagarija. Efekti koji nisu nista posebno danas (a i nema ih puno) sa sve losom glumom ne mogu da kostaju toliko. Cak ni sve tri projektovane sezone.
edit: gluma je jos i ok, ali izbor glumaca je katastrofa. U svakom slucaju, dosta slabo. (Devojka koja glumi Galadrijelu je svakako lepsa od one iz LOTR/Hobita - Cate Blanchett)
Cracked But Whole
3.9.2022, 1:49
Jeste koštala toliko, ali veći deo otišao na marketing :D
Rings of Power - uspeo sam samo prvu da odgledam epizodu, ovo je gore nego što sam očekivao. Nema T od Tolkina ovde.
Patuljcima su se isto posr*** po celoj mitologiji ubacivši dva Durina u isto vreme
To je u redu. Sin prestolonaslednik se uvek zvao Durin u spomen na prvog vladara patuljaka. Legenda kaze da on spava dugim snom i da ce se jednoga dana probuditi. U medjuvremenu stalno isto ime vladara "Durin" treba da naglasi da je Durin Prvi zapravo besmrtan.
Tja, odgledao sam sa suprugom jos jednom obe epizode. Ona ne zna lore pa da joj ga malo priblizim dok gledamo. Moze da se gleda iako nisam nesto odusevljen, taman odmorio malo od "bindzovanja" Expanse-a koje je bilo pocelo da smarucka.
MladenIsakovic
3.9.2022, 19:36
Amazon preuzeo posle trece sezone. Evo, bas gledam pocetak trece. Prva je meni bila i najbolja sa noir smekom u prici detektiva Millera (Mlinar jelte). Mogu da razumem sta se ljudima dopada u seriji koja je ipak debelo precenjena. Posada Rosinante ide s kraja na kraj suncevog sistema bez jakih motiva a karakterizacija, kao i kod svih modernih americkih serija, tanka uz dijaloge koji su bolji od savremenog proseka (koji je katastrofa) ali uz puno nepotrebnog psovanja....
Promenićeš mišljenje naredne 2 sezone. Od treće je tek rokačina, e jedino mi se zadnja sezona ne sviđa, pa i predzadnja nije baš...
Za Rings of Power sam se malo smorio nakon onih jeftinih tizera, a i generalno mi je bilo krivo što neće pokrivati Silmarilion ali ove dve epizode sam progutao. Za sada mi se dopalo više toga... glumci - Galadrijela, Elrond, oni klinci... pun pogodak. Muzika od Mccreary-a podseća na Shore-ovu, uverljiva mi je. Predeli i okruženja za sad fino izgledaju. Priča dovoljno interesantna da gledam dalje. Sve ide nekako polako ali sam na to bio spreman i nije mi smetalo. Videćemo...
To je u redu. Sin prestolonaslednik se uvek zvao Durin u spomen na prvog vladara patuljaka. Legenda kaze da on spava dugim snom i da ce se jednoga dana probuditi. U medjuvremenu stalno isto ime vladara "Durin" treba da naglasi da je Durin Prvi zapravo besmrtan.
Tja, odgledao sam sa suprugom jos jednom obe epizode. Ona ne zna lore pa da joj ga malo priblizim dok gledamo. Moze da se gleda iako nisam nesto odusevljen, taman odmorio malo od "bindzovanja" Expanse-a koje je bilo pocelo da smarucka.
Ne mogu dve inkarnacije da žive u isto vreme ili misliš da mogu? Durin će se po patuljačkoj mitologiji vraćati 7 puta.
The Lord of the Rings The Rings of Power, dve epizode odgledao. Meni je ovo skroz OK. Kada se isključe poređenja sa Džeksonovim filmovima bez problema mogu da se uživim.
Potrudili su se da dočaraju, a sa što manje preteranih efekata i ima prilično dosta i to lepih detalja koji pomažu da se dočara svet.
Iskreno većini je ove samo problem da prihvate novi izgled nečega na šta su se navikli pre... 20 godina. Jer što se priče tiče koliko kapiram ovo je ceo jedan Age unazad, i još na početku tog Age-a tako da skoro pa dva Aga čitava između onoga što nam je poznato i ovoga što gledamo.
Ne mogu dve inkarnacije da žive u isto vreme ili misliš da mogu? Durin će se po patuljačkoj mitologiji vraćati 7 puta.
To mu je sin, kakve inkarnacije? To je samo mitologija. Sin nosi isto ime kao i otac da se naglasi njihovo verovanje da je Durin Prvi besmrtan, sto on naravno nije. A posto nije oni zele da stvore privid da jeste. Patuljci jesu dugovecniji od ljudi ali su itekako smrtni.
Kada se isključe poređenja sa Džeksonovim filmovima bez problema mogu da se uživim.
Da, uziveti se jeste moguce. Amazon je smeo da koristi lore ali nije smeo da koristi direktno pricu a kako je Tolkinov materijal prilicno oskudan sto se Drugog doba tice morali su da smisle pricu sami. Glumacka podela je mogla da bude bolja. Galadrijela izgleda kao siparica a stara je vec preko hiljadu godina (ona je rodjena jos pre Prvog doba u dobu Drveca, a prica je trenutno bar u 400-500-oj godini Drugog doba tj ona ima vec najmanje 1200-1300 godina.) Elrond...ko je ikada pogledao jeftin nemacki pornic pomislice da je njegovu ruznjikavu asimetricnu facu vec negde video... Uzgred, i on vec ima bar 500-600 godina u prici.
Iako mi se generalno svideo Rings of Power, prosto mi je presmesno kakav su "tokenizam" napravili od 3 nova lika u seriji.
U cele 2 epizode videli smo tacno jednog elfa, zenu patuljka i halffuta crne puti. Otkud oni tavki, razliciti od svih ostalih u grupama u kojima zive, izgleda da ce ostati neresena misterija.
Vladimirus86
4.9.2022, 9:10
Meni su ove dve epizode ,,Prstenova Moći" isto bile dobre, a po recenzijama sam očekivao da će biti bezveze.
Ok, ništa značajno se nije desilo ali još uvek priču postavljaju na noge, tek se upoznajemo sa likovima.
Glumica za Galadrijelu mi je odlična, Harfuti/Hobiti su mi isto ok a mislio sam da mi se neće dopasti jer nema šta da traže u Drugom dobu, a čak i deo sa crnim Vilovnjakom mi je ok.
Jedino ne mogu da se naviknem da neki Vilovnjaci imaju kratku kosu i da izgledaju grubo/staro jer je to nešto što je moglo da se sredi a nije.
Produkcija je naravno fenomenalna i uživao sam dok su pokazivali razne delove Srednje-Zemlje i pojedine scene iz Prvog Doba. Muzika mi je malo neupečatljiva, ali još ima vremena da se popravi.
U principu, želim da znam šta će se dalje desiti i planiram da gledam seriju do kraja.
Heh, u svetu u kojem zive besmrtni vilenjaci, patuljci, bogovi, zmajevi. orci, Sauron, balrozi ne mogu bas da smetaju crni, arapi ili kosooki. Verovatno ce ih biti i vise. Mislio sam da ce mi to smetati ali zapravo, kada sada to i vidim, to mi uopste nije problem.
(veci mi je problem propagiranje LGBT bullshita i Expanse-u).
Tolkin je roman napisao u doba kada je rasna segregacija u anglosaksonskom (i celom zapadnom) svetu jos bila veoma jaka pa niko nije ni pomislio da bi narodi nekavkazoidi mogli da postoje u romanu. Tako smo i mi nasledili predstavu da u tom svetu mogu postojati samo belci a crni, kosooki i sl mogu biti tamo negde daleko kao "varvari" ako ih uopste ima.
Sto se efekata tice: ovo nije nista sto jedna moderna igra danas nema. Lepo da, revolucionarno ne.
Heh, u svetu u kojem zive besmrtni vilenjaci, patuljci, bogovi, zmajevi. orci, Sauron, balrozi ne mogu bas da smetaju crni, arapi ili kosooki. Verovatno ce ih biti i vise. Mislio sam da ce mi to smetati ali zapravo, kada sada to i vidim, to mi uopste nije problem.
Da se razumemo, jedino sto bode oci je tokenizacija (bez L).
Ubacis jednog tamoputog cisto reda radi i to je to.
A kako to da u izolovanog halffut grupi tacno jedan od njih je tamnoput, ma koga briga.
Isto tako svi vilenjaci belji da ne mogu da budu belji, i tacno jedan ko crna ovca. Kako zasto... ko ce ga znati.
Neko bi pomislio da su tamnoputi retki genetski poremecaj, kao alibno, po ovome sto se do sad videlo.
Skapirao sam sta je tokenizacija ;) Pa dobro, tu se mora biti malo sireg pogleda...Ne mogu se u tako maloj grupi vencavati i praviti decu medjusobno, dakle postoje i druge grupe u relativnoj blizini.
Elf tj vilovnjak je obelezje rase, kao ljudska, patuljacka. Ako postoji covek crne puti zasto ne bi postajao i elf ili patuljak. Koliko ih tacno ima, ebg..masti na volju :)
perablenta
4.9.2022, 10:19
Što se toga tiče zavisi samo iz kog ugla gledate.
I ja sam kao dete bio šokiran zašto se pretvaraju da je noć, prilikom prvog gledanja Marša na Drinu, pa sam kasnije ukapirao da je to zato što nisu mogli da snimaju po mraku, pa su glumci odglumeli scenu po danu.
Tako da kada gledam ovu seriju i neki crnac glumi elfa za mene je to crni glumac koji glumi elfa. Ne crn elf.
I meni tako lepo.
Uh što me to podesiti na starogrčke drame gde su sve ženske uloge glumili muškarci.
Ta tokenizacija je i meni jedino zasmetala. Nelogično brate, kad već izmišljaš nešto što ne prati prvobitna pisanja, napravi ga barem kako treba - ceo klan tamnoputih hobita i sl. Ta novozapadnjačko pišanje uz vetar na stranu, meni su obe epizode sasvim, ali sasvim OK. Evo par pluseva i minusa po mom mišljenju.
PLUSEVI
- Radnja se odvija lagano ali smisleno, drži pažnju i ima dobar naboj. Nakon ove dve sam istog dana već želeo da pogledam još jednu.
- Predeli su očekivano prelepi i uhvaćeni filmski raskošno - sa visokim prelećućim kamerama i širokim uglovima. Nema trenutka kad sam pomislio - e ovde se štedelo.
- CGI-em se ne razbacuje previše i kada ga ima je na nivou dugometražnih filmova.
- Tamnoputizacija na stranu, meni se lično sviđa kasting. Likovi su generalno likeable, a Galadrijela ima mnogo lepe oči. :)
MINUSI
- Guranje crnaca svuda u token stilu je facepalmčina. :facepalm
- Odstupanja od nekih zapisanih stvari meni lično ne smetaju puno ali kapiram da pravim Tolkin bafovima baš bodu oči. Ja sam čitao LoTR i Hobit još pre filmova pa su mi Džeksonova odstupanja svojevremeno više smetala. Silmarillion nisam, pa ovde tek ponešto opšte prirode primetim.
.
.
.
Gledam hejt svuda na netu. Onaj oko rasno korektnog kastinga i odstupanja od Tolkinovih ideja razumem, većinu drugih kritika i ne baš. Vidim navodi se "jeftin CGI", pa pola Marvel filmova su lošiji CGI crtaći - Black Phanter recimo. U mnogo negativnih komentara se pominje Peter Jackson kao referenca kako je trebalo da se radi. Jeste da je LoTR sada dve decenije star, pa to i nije neko dostignuće ali serija za sada nije imala onakvih facepalm momenata kao što je loše animirani Legolas u borbama. Drugo, u LoTR je bilo puno lošeg kastinga i gomila neke slow motion patetike od koje mi je bilo muka gledati kompletne delove sa Semom i Frodom.
Sve u svemu, meni ovo liči na vrlo dobru seriju, jasno bolje odrađenu od netflixovog Witchera npr. Ako nastavi na nivou prve dve epizode, rado ću nastaviti sa gledanjem.
To mu je sin, kakve inkarnacije? To je samo mitologija. Sin nosi isto ime kao i otac da se naglasi njihovo verovanje da je Durin Prvi besmrtan, sto on naravno nije. A posto nije oni zele da stvore privid da jeste. Patuljci jesu dugovecniji od ljudi ali su itekako smrtni.
Nema teorije da dva Durina obitavaju u isto vreme, bilo je i nekoliko Thorina... sve to ima u tekstu na koji imaju prava pa su rešili i to da ignorišu.
Longbeards believed that Durin would return seven times, and each time he will again be named Durin and reign as King. According to the legend recorded in the Red Book, these returns would be through an heir born into his line, an individual held to be Durin reborn, with same appearance, character and name.
A peculiar feature of the royal line was the occasional appearance among Durin's descendants of an Heir so like their forefather that he was given the same name, and considered by the Dwarves to be Durin the Deathless reborn.
Naravno da ima teorije, otac i sin istog imena. Ali ako do sada to nisi prihvatio i neces. Uostalom, to i nije bas previse bitno.
Tolin je svoje zivotno delo posvetio svojoj otadzbini Engleskoj jer je smatrao da ona vise nije imala nikakvih zaista aktuelnih mitova (Beovulf mu je bio izlizan i dosadan). Imajuci to u vidu jasno je da u toj mitologiji nije bilo bas mesta za nekavkazoidne rase. Pogotovo ne u vreme raspada engleske kolonijalne imperije. Kod Tolkina cak postoje "visi" i "nizi" ljudi pa mu se prebacivao i rasizam. Ipak, demografska, rasna i etno-socijalna slika Zapada je prilicno promenjena u poslednjih 40-50 godina pa su takve promene i u interpretaciji tj ekranizaciji LOTR lore-a. Etno-rasne promene su mnogo manje vidljive u Centralnoj ili Istocnoj Evropi pa se nama takve potrebe za promenom Tolkinovog lore-a cine nepotrebnim a nekima su cak i odbojne.
Hm, na IMBD ima ukupno 78 user review-a za The Rings of Power i najlošiji je 6 iako je prosečna ocena 6.7.
Sa druge strane The House of the Dragon ima 800+ opisa i puno dvojki i trojki iako je prosečna ocena 8.8.
Baš je lepo i prikladno kada Amazon poseduje najveći portal za ocenjivanje pa može da filtrira kako im se hoće. Mislim, meni se serija svidela ali ovakve svinjarije su baš... pa, svinjarije.
Hm, na IMBD ima ukupno 78 user review-a za The Rings of Power i najlošiji je 6 iako je prosečna ocena 6.7.
Sa druge strane The House of the Dragon ima 800+ opisa i puno dvojki i trojki iako je prosečna ocena 8.8.
Baš je lepo i prikladno kada Amazon poseduje najveći portal za ocenjivanje pa može da filtrira kako im se hoće. Mislim, meni se serija svidela ali ovakve svinjarije su baš... pa, svinjarije.
Izasla je vest pre neki dan da je IMBD izbrisao sve review-e sa ocenom 5 i nize, a Prime je onemogucio komentarisanje skroz.
Rings of Power je promasaj najstrasnji, zali boze onoliko bacenih para.
Amazon preuzeo posle trece sezone. Evo, bas gledam pocetak trece. Prva je meni bila i najbolja sa noir smekom u prici detektiva Millera (Mlinar jelte). Mogu da razumem sta se ljudima dopada u seriji koja je ipak debelo precenjena. Posada Rosinante ide s kraja na kraj suncevog sistema bez jakih motiva a karakterizacija, kao i kod svih modernih americkih serija, tanka uz dijaloge koji su bolji od savremenog proseka (koji je katastrofa) ali uz puno nepotrebnog psovanja. Nekonzistentnosti u prici. Podsekretar Errinwright od ruba samoubistva i sa zapocetim saslusanjem i opozivom do najpoverljivijeg savetnika predsednika bez ikakve valjane argumentacije osim jednog kratkog dijaloga. U najboljem slucaju 8/10.
E imaš pravo, ja sam došao do četvrte sezone, sekretarka Chrisjen Avasarala psuje ko kočijaš, i plus hoda ko prebijena mačka ne stoji je nikako, antipatična maximalno.
Vladimirus86
6.9.2022, 15:13
Nije da ih branim ali mnogo ljudi je ostavljalo nerealne 1-ce kao kritiku Amazonu a ne seriji, nije ni čudo što su pogasili ocenjivanje. Serija za sada nije ništa posebno ali daleko od toga da je krš koji zaslužuje 1.
Treba malo da se ohlade glave pa da se komentariše kad izađe još neka epizoda.
Mogu misliti koliko bi ljudi pljuvali Pitera Džeksona i njegovu trilogiju da je u to doba bilo yt-a i drugih socijalnih mreža.
Nekad je neznanje blagoslov. :D
E imaš pravo, ja sam došao do četvrte sezone, sekretarka Chrisjen Avasarala psuje ko kočijaš, i plus hoda ko prebijena mačka ne stoji je nikako, antipatična maximalno.
Posle trece sezone tj par epizoda cetvrte batalio. Jedva sam i dotle dogurao. Serija je klaican proizvod raspadajuce kulture Zapada koji skoro nista iole kvalitetno vise nije u stanju da napravi. Dijalozi sa recenicama kracim od prostoprosirene (uz j*banje gde mu mesto nije), karakterizacija likova nepostojeca, glumacka podela uglavnom losa, prica razvucena, pogotovo posle trece sezone. Od "pametne" naucne fantastike tu su magnetne cizme i "novo" otkrice da su unutrasnja krvarenja u bestezinskom stanju znatno opasnija nego kada gravitacije ima. Debelo precenjena serija. Sad da vidimo kakav je Sandman (strip je veoma dobar).
Nije da ih branim ali mnogo ljudi je ostavljalo nerealne 1-ce kao kritiku Amazonu a ne seriji, nije ni čudo što su pogasili ocenjivanje. Serija za sada nije ništa posebno ali daleko od toga da je krš koji zaslužuje 1.
...
U poslednje vreme te ocene su poprilično nerealne manje-više za sve, sve se svodi na fanove i hejtere, pa ako nema nekih "problematičnih" tema i hejtera, sasvim prosečne novije serije i filmovi imaju poprilično visoke ocene, a ako ima neka takva tema, onda sledi gomila jedinica od hejtera sa ove ili one strane ideološkog spektra koja nerealno obara ocenu.
Što se tiče The Rings of Power, jasno je posle prve dve epizode da je "inspirisana Tolkinom", a ne verna kopija i ako se tako gleda sasvim je OK, mada, bar za sada, ništa spektakularno. Ko hoće original, uzme knjigu i čita.
Amazon has shut down access to the "Rings of Power" series rating (https://gagadget.com/en/kino/163185-amazon-has-shut-down-access-to-the-rings-of-power-series-rating-and-imdb-deletes-ratings-due-to-a-lot-of-criticism-a/)
I ne samo to, svi reviewovi na IMDB sa ocenom 5/10 ili manje su obrisani.
Skapirao sam sta je tokenizacija ;) Pa dobro, tu se mora biti malo sireg pogleda...Ne mogu se u tako maloj grupi vencavati i praviti decu medjusobno, dakle postoje i druge grupe u relativnoj blizini.
Elf tj vilovnjak je obelezje rase, kao ljudska, patuljacka. Ako postoji covek crne puti zasto ne bi postajao i elf ili patuljak. Koliko ih tacno ima, ebg..masti na volju :)
Možda je on neki Dark Elf?! Chaotic Neutral...
Uh što me to podesiti na starogrčke drame gde su sve ženske uloge glumili muškarci.
Jel to promičeš lgbt agendu?
Sandman
Preporuka ko voli mashtu i magiju.
Prebogata sf efektima.
Ovo je veoma dobro, odgledao prve tri epizode. Expanse mi je bio smor i glupav od polovine trece sezone a ovo ide lagano. Bukvalno sve je bolje nego u Expanse-u. Glumacka podela je odlicna, efekti sasvim dobri, kadrovi nenapadni, muzika korektna, artstyle takodje dobar. Mnogo manje reci f*ck u dijalozima koji su skroz dobri. Nije bas sasvim kao strip po kome je snimano ali nema veze. Neil Gaiman se prepoznaje u prici. Nadam se da ce ostati na ovom nivou.
Tacno, jednostavno ne mozes u potpunosti verovati danasnjim recenzijama ni zvanicnim ni nezvanicnim....Ma kakva serija da je, kec ne ide, ni u ludilu.
Meni je urnebesno kada neko kaze "cekajte recenzije obicnih ljudi" za filmove, serija i naravno cak i za video igre....
Gomila naostrenih idiota koji jedva cekaju da lupe kec na nesto sto nisu gledali plus gomila naostrenih idiota koji 2 grama mozda nemaju pa lupaju desetke kao da je Kum u pitanju (upitno je da li su i oni uopste gledali, igrali itd.)
Tu naravno ne racunam gomilu botina kojima je to posao, ovo pricam za "obicne" ljude kojima postoji ili levo ili desno, nikakva sredina ili realno gledanje na stvari.
Najbolje je za svaku seriju pogledati prvih par epizoda i sam odlučiti. A i tada se može odlučiti samo to kakva je serija MENI, a ne kakva je globalno, za sve gledaoce. Sve procjene su subjektivne.
Najbolje je za svaku seriju pogledati prvih par epizoda i sam odlučiti. A i tada se može odlučiti samo to kakva je serija MENI, a ne kakva je globalno, za sve gledaoce. Sve procjene su subjektivne.
Tacno tako, meni je serija cist kec ko vrata. Prvu epizodu sam odgledao jedva, drugu epizodu jos teze iz tri puta.
Ja nisam ni recezent, niti jurim na IMBD i Rotten da ostavljam hejt. I ako je odvojim od Tolkinovog sveta(sa kojim ni nema veze, migrirajuci hobiti :D), nenormalno je dosadna i glupa.
Serija je krs i jos ako tome dodamo kampanju koju je Amazon imao pred izlazak, ljubitelji Tolkinovog dela i te kako imaju razloga da budu besni...
Preci Hobita zaista jesu bili skitalacki tj migrirajuci narod. To na stranu, ne dopada ti se serija i to je skroz OK. Ni meni se ne dopada toliko da odlepim za njom ali je ipak nesto bolja od onoga sto sam ocekivao. Stomak mi se prevrne svaki put kad vidim Elrondovu facu ili patuljke koji podriguju i locu (taj klise o njima mi nekako najvise smeta) ali serija moze da se gleda (jos uvek).
Sto se ocena ili recenzija tice, nikada mi to nista nije znacilo. Igru/seriju probam/pogledam (par epizoda najmanje) pa onda eventualno uporedjujem svoje utiske sa recenzijom ili necijim utiskom. A i u takvim diskusijama je bitnije biti ljubazan nego biti u pravu :)
Preci Hobita zaista jesu bili skitalacki tj migrirajuci narod. To na stranu, ne dopada ti se serija i to je skroz OK. Ni meni se ne dopada toliko da odlepim za njom ali je ipak nesto bolja od onoga sto sam ocekivao. Stomak mi se prevrne svaki put kad vidim Elrondovu facu ili patuljke koji podriguju i locu (taj klise o njima mi nekako najvise smeta) ali serija moze da se gleda (jos uvek).
Sto se ocena ili recenzija tice, nikada mi to nista nije znacilo. Igru/seriju probam/pogledam (par epizoda najmanje) pa onda eventualno uporedjujem svoje utiske sa recenzijom ili necijim utiskom. A i u takvim diskusijama je bitnije biti ljubazan nego biti u pravu :)
Hobiti su nekako zastitni znak Tolkina koje je on oblikovao po Engleskom seljaku. ''U rupi u zemlji ziveo je Hobit''
Amazon je uspo bukvalno od dve reci("wandering days") da se pravi pametan i da od njih napravi neke nomade, rome skitnice koji migriraju sezonski.
Po meni to nema veze s vezom... Harfuti su jedna od tri vrste hobita i u svojoj prapostojbinu kod Maglenih planin su ziveli u rupama, migrirali su do Okruga dugo i gde god su bili ostajali su veci vremenski period i pravili su naseobine. To sve stoji u tekstu. Nikada nigde nije postojao narod koji je bio sedelacki, pa postao nomadski, pa opet sedelacki. Nigde u tekstu se ne spominju kamuflirajuca vozila. A rupe na mnogo mesta pre i posle ''seobe''.
Za st agod da se uhvatis u ovoj serije je izmenjeno, ne znam sto im je trebao Tolkin. Mogli su nesto originalno da naprave...
Trebala im je njegova publika, ali da cuti i konzumira... bez talasanja :D
Rings of power - treca epizoda..pffff. Lore Drugog Doba znacajno promenjen.. Prica je sad vec ocigledno smestena na skoro sam kraj Drugog Doba tj oko 3200 godine a Sauron se ponovo pojavio oko 1000-te godine. Veliki prsten iskovan je oko 1600 godine a svi ostali prstenovi pre njega. U prici izgleda da ni jedan jedini prsten jos nije iskovan... Ovo mirise na totalno odstupanje od originalnog lore-a i, sto je u takvim slucajevima verovatno, krs od price.
Terminal List
Akciona nepretenciziona serija od 8 epizoda.
Jedna dvije epizode dok se udje u kinetiku i onda ide ok.
Vjerovatno ce mnogima izgledati usko i skraceno ali barem nije razvuceno kao gumica protiv trudnoce. Nesto kao warp na steroidima.
Nenormalno kako Prattu pojedini frizerski stil izaziva muchinu.
Normalno iako nisam ni ocekivao,slijedi i druga sezona.
Terminal List
Akciona nepretenciziona serija od 8 epizoda.
Jedna dvije epizode dok se udje u kinetiku i onda ide ok.
Vjerovatno ce mnogima izgledati usko i skraceno ali barem nije razvuceno kao gumica protiv trudnoce. Nesto kao warp na steroidima.
Nenormalno kako Prattu pojedini frizerski stil izaziva muchinu.
Normalno iako nisam ni ocekivao,slijedi i druga sezona.
Serija je odlicna! Pratt u odnosu na dvorske lude koje inače glumi, ovde iznenađujuće dobar u ozbiljnoj ulozi.Nadao sam se da neće biti druge sezone jer ne znam šta će u njoj da rade.Ima smisla jedino sa nekom drugom pričom u tom miljeu...
Vladimirus86
13.9.2022, 12:20
Serija je odlicna! Pratt u odnosu na dvorske lude koje inače glumi, ovde iznenađujuće dobar u ozbiljnoj ulozi.Nadao sam se da neće biti druge sezone jer ne znam šta će u njoj da rade.Ima smisla jedino sa nekom drugom pričom u tom miljeu...
Zapravo, ima materijala za 4-5 sezona! :kreza:
https://www.goodreads.com/author/show/267771.Jack_Carr
Pisac knjiga je bivša Foka pa zato serija deluje uverljivo.
e pa dobro... :D
vidim da knjige imaju iste ocene, pa neka tako bude i sa sezonama.Nastavljaju se avanture Dzejmsa Risa, ali je bar svaka za sebe onda...
Rings of power - treca epizoda..pffff. Lore Drugog Doba znacajno promenjen.. Prica je sad vec ocigledno smestena na skoro sam kraj Drugog Doba tj oko 3200 godine a Sauron se ponovo pojavio oko 1000-te godine. Veliki prsten iskovan je oko 1600 godine a svi ostali prstenovi pre njega. U prici izgleda da ni jedan jedini prsten jos nije iskovan... Ovo mirise na totalno odstupanje od originalnog lore-a i, sto je u takvim slucajevima verovatno, krs od price.
Taman sam hteo da kažem kako ovo uopšte nije toliko loše i kako me je tehnika iza svega ovoga, tj. uložen novac, uvukao u priču i kako mi je možda čak i interesantnije da gledam prstenove od zmajeva i onda sam u trećoj epizodi umro od dosade... oni harfooti su totalni promasaj i smaraju za medalju...
Najgore od svega je sto ni ovako bleda prezentacija nije gora od prezentacije Witcher-a...
Treca epizoda je katastrofa dosadna. Ona Elendilova cerka (Izildurova sestra) kao ponovo se prijavila za sta bese neki kurs u reziji NVO ili tako nesto :). I to ide bre u seriju. Mislim da ce ovo biti promasaj decenije, ako se ovako nastavi, a sva je prilika da hoce. Witcher serija je 1 kroz 1 tesko sra*je.
Ovo je izašlo, ima varijanta i na engleskom i na japanskom
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a1/Cyberpunk_Edgerunners_poster.jpg
https://www.imdb.com/title/tt12590266/
Vladimirus86
15.9.2022, 9:49
Ovo je izašlo, ima varijanta i na engleskom i na japanskom
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a1/Cyberpunk_Edgerunners_poster.jpg
https://www.imdb.com/title/tt12590266/
Jesi li gledao, neki utisci?
Nijesam, tek večeras, izašla je kompletna sezona, 10 epizoda, svaka oko 25 minuta. Rivjuovi i ocene teško da mogu da budu bolji:
https://www.rottentomatoes.com/tv/cyberpunk_edgerunners/s01
Meni je odlicna za sad.Tri epizode sam odgledao.Nije na nivou Arcane-a, ali second best, za sada, od animiranih u poslednje vreme.Telefonski pozivi i jos neke stvari su u potpunosti kao u igri...
Pa vidio si da se "afrika" dvaput spominje.
A sta ce i koga ce tamo da ganja, to se i ja pitam?
polarnimeda
17.9.2022, 13:17
pogledao mr robot i ne mogu da ga preporucim. mnogo ga dave, srednje 2 (od 4) sezone gotovo nista nisu donele, prva je bukvalno rastegnuti uvod u pricu, i tek u drugoj polovni cetvrte pocinju da se odvijaju stvari. ovo bolje da je bila filmska trilogija, nego sto je predstavljeno u 4 sezone od po 10 epizoda.
ne shvatam cime su ljudi tako ocarani.
cak mi i nije originalno, a srz serije je prezvakana toliko puta do sada...
sa pozitivne strane, gluma je dobra, kinematografija takodje, muzika isto.
glavni problem je, u najkracem, sto 4 sezone gledamo "oce kaki, nece kaki". ono... ne treba mi toliko da shvatim da postoji unutrasnja borba...
malo ko ce se sloziti verovatno, sudeci po ocenama publike i kritisara, ali od mene 5/10 za ovo.
Cyberpunk: Edgerunners odlican.
The Last of Us | Official HBO Teaser:
https://youtu.be/rBRRDpQ0yc0
THE LAST OF US trejler za seriju:
https://www.youtube.com/watch?v=rBRRDpQ0yc0&ab_channel=HBOMax
Deluje kao vrhunska produkcija, samo mi je casting upitan.
Cracked But Whole
27.9.2022, 16:37
Pedro Pascal makar vokalno izvlači Joella. A ova klinka.... damn. Teežak promašaj.
Dok sam gledao Dopesick tačno sam zamišljao onu malu Kaitlyn Dever kako savršeno izvlači Ellie... ali očigledno vole da furaju ove nagrađivane glumce koji već imaju kilometražu u HBO-u. Baš me zanima kako će ova klinka izvući američki akcenat.
Mala je odvratna skroz, jos u GOT nisam mogao da je smislim... Dobra bi bila za neku ulogu negativca, ovako je totalni promasaj (ima neku debelu vezu kod producenata ocigledno).
https://i.imgur.com/AuwQJ5Z.png
https://i.imgur.com/KV4sQlZ.png
:odoK:
Kako će oni od male da naprave Eli..pa nema te šminke.
Mislim da fanovi igre treba debelo da spuste očekivanja ovde, kao i za svaku drugu adaptaciju ovog tipa, eno kako je ispao Witcher recimo, sasvim ok. Nije smeće. A ovo ima potencijala da bude baš dobro, ako ništa vidi se iz trejlera da su ozbiljno pristupili svemu.
...a ne kao onaj Halo raspali. Šta uradi majkrosofte crni
Cracked But Whole
28.9.2022, 12:20
Ovo režira lik koji je pravio Černobilj, plus je HBO produkcija tkd svakako imam veća očekivanja u odnosu na Witchera i Netflix. Par scena izgleda gotovo preslikano iz igre. Šteta samo što HBO voli da reciklira glumce. U ovom slučaju nisam time oduševljen.
polarnimeda
28.9.2022, 16:44
ja samo ne kapiram, kako iskesiraju toliki novac, izdvoje vreme i energiju, i onda stave da glavnog lika glumi neko ko ce sav taj trud da baci u vodu. meni je to opasan deal breaker. dal racunaju na to da im ne trebaju gledaoci koji su igrali igru?
da ne vredjam ovu ramsey, ali lakse bi je nasminkali u splintera iz nindza kornjaca. tj. jasno je da se nece ni truditi.
u witcheru su se sprdali sa triss pa je posle kao malo popravili, ali ja bih i dalje laske progutao da triss u seriji van svakog smisla nastrada i da se serija nastavi bez nje, nego da gledam ono...
mala sirena ja ne znam dal je namerno stavljena crnkinja da bi se o filmu pricalo. u fazonu i losa reklama je dobra reklama. da sam roditelj, pre bih pustio dete da gleda teksaski masakr motornom testerom nego sirenu iz huda.
primera milion. i vise nije ni do rasne zastupljenosti. ne kapiram u cemu je caka. koja je poslednja adaptacija koja je odradjena kako treba po pitanju castinga (ako izuzmemo filmove za odrasle)?
ja samo ne kapiram, kako iskesiraju toliki novac, izdvoje vreme i energiju, i onda stave da glavnog lika glumi neko ko ce sav taj trud da baci u vodu. meni je to opasan deal breaker. dal racunaju na to da im ne trebaju gledaoci koji su igrali igru?
da ne vredjam ovu ramsey, ali lakse bi je nasminkali u splintera iz nindza kornjaca. tj. jasno je da se nece ni truditi.
u witcheru su se sprdali sa triss pa je posle kao malo popravili, ali ja bih i dalje laske progutao da triss u seriji van svakog smisla nastrada i da se serija nastavi bez nje, nego da gledam ono...
mala sirena ja ne znam dal je namerno stavljena crnkinja da bi se o filmu pricalo. u fazonu i losa reklama je dobra reklama. da sam roditelj, pre bih pustio dete da gleda teksaski masakr motornom testerom nego sirenu iz huda.
primera milion. i vise nije ni do rasne zastupljenosti. ne kapiram u cemu je caka. koja je poslednja adaptacija koja je odradjena kako treba po pitanju castinga (ako izuzmemo filmove za odrasle)?
Sta fali Triss u Witcheru? Lepa je, ima kestenastu kosu i ne nosi dekolte do pupka ili alt outfit za Passifloru dok se u Novigradu vrsi masovni pokolj carobnica. Veci je problem Yennefer nego Triss - em joj je uloga veca, em vise lici na Indijku nego na Yen iz igara (i knjiga verovatno). A i jos uvek nije pokusala da ubije Ciri van svake pameti (osim lude producentkinje).
Sent from my iPhone using Tapatalk
polarnimeda
29.9.2022, 2:55
ne fali nista triss, nego ima previse pigmenta.
Za ulogu Ellie jedino je bila savrsena Ellen Page, ali on je sada porastao... :D
Treca epizoda je katastrofa dosadna. Ona Elendilova cerka (Izildurova sestra) kao ponovo se prijavila za sta bese neki kurs u reziji NVO ili tako nesto :). I to ide bre u seriju. Mislim da ce ovo biti promasaj decenije, ako se ovako nastavi, a sva je prilika da hoce. Witcher serija je 1 kroz 1 tesko sra*je.
Dijalozi vriste iz ocaja! Ne znam koliko sam puta sinoć zaspao pokušavajući da privedem 5. epizodu kraju. :facepalm:facepalm
polarnimeda
29.9.2022, 15:36
izgleda bukvalno kao da su po njoj i pravili igru. steta. mada svejedno kad je pitanje dal bi je i uzeli za ulogu. ali ajde, ova mala iz got na nekim slikama nije toliko svetlosnih godina daleko kao na ovoj u temi.
uostalom, vaznije da izadje igra na pc. :D
ne fali nista triss, nego ima previse pigmenta.
Uzevsi u obzir da je u pitanju Netflix produkcija, ja sam srecan sto nismo dobili mulata Geralta, transrodnu Ciri i Vesemira s Aliexpressa (mada sta su s njim uradili, bolji bi bio i kineski Vesemir).
Odosmo u off. Nisam igrao jos nijedan deo (iako imam oba free), ali seriji cu dati sansu.
Za ulogu Ellie jedino je bila savrsena Ellen Page, ali on je sada porastao... :D
Bukvalno. Kakav posao je odradila u Beyond:two souls.
Možda ako opet odluči da se konvertuje u Bogom dan pol...ali moraće da požuri.
Cracked But Whole
29.9.2022, 16:07
Zapravo, Ellie je dobrim delom modelovana kao mlađa Ashley Johnson, glasovna glumica. Ako uporedite fotke videćete podudarajuće crte lica, naravno ne u celosti, Ashley ima više punačko lice, Ellie je tu mršavija.
Šteta samo što je Ashley prematora da bi je glumila, čak i kad budu došli do priče druge igre.
polarnimeda
29.9.2022, 16:15
Uzevsi u obzir da je u pitanju Netflix produkcija, ja sam srecan sto nismo dobili mulata Geralta, transrodnu Ciri i Vesemira s Aliexpressa (mada sta su s njim uradili, bolji bi bio i kineski Vesemir).
Odosmo u off. Nisam igrao jos nijedan deo (iako imam oba free), ali seriji cu dati sansu.
aahah to jeste. vesemir mi ne smeta. da nema triss smetala bi mi jeneffer, a ovako sam srecan sto uopste ima crnu kosu.
dandelion je po meni bio pipava stvar i na njega nemam zamerki.
anyway, pitam se koliko ce jos vremena proci dok se svet i studiji opamete i pocnu da postuju izvor na osvnou kojeg prave serije i likove. oduzilo se ovo...
Mislim da smo već u sutonu tog vremena. She-Marvel varijante su mahom komercijalni neuspesi, Netflixove inclusive piz*arije su se takođe odrazile na pad gledanosti. Insajderi kažu da je rukovodstvo Netflixa već malo počelo da menja priču interno i da sve češće zauzimaju stav - mi pravimo ovo za zabavu gledaoca i profit a ne za bilo čije sociološke ciljeve, kome se ne sviđa može da nađe drugi posao.
A što se TLoU tiče, iako se ni meni ne sviđa casting, mislim da ima dobre šanse da zapravo bude kvalitetna serija.
ezenkiel
10.10.2022, 10:39
Iz trejlera mi se čini da je atmosfera vjerno prenesena iz igre. Ali ni meni se glumci ne sviđaju, nekako mi i Pedro Pascal i Bela djeluju baš hladno i bezlično, i ne vjerujem da će, po meni ključna stvar igre - hemija između Joela i Ellie - biti kvalitetno prenesena
polarnimeda
10.10.2022, 20:59
Bukvalno. Kakav posao je odradila u Beyond:two souls.
Možda ako opet odluči da se konvertuje u Bogom dan pol...ali moraće da požuri.
sad i da se vrati, mislim da vise ne bih mogao da je dozivim kako treba. tj. znam da ne bih mogao. sve vreme bi mi pred oci iskakala ova slika:
https://i.ibb.co/6NjKGVX/E2-Lenu-FXIAEn-MGp.jpg
Andor
za sad,sasvim ok.
Meni jedino što sada ne prija je previše intimiziranja sa sporednjacima, da tako kažem... super mi je da vidim Mon Mothmu, ali baš sad da gledam njenu nadrndanu ćerku tinejdžerku i njenog muža tokom doručka... odnose onog imperijalca sa kevom dok jede žitarice... nekako mi to nije u duhu SW-a.Sve ostalo mi je super.Najbolje što je izašlo u SW univerzumu uz Mandaloriana nakon Rogue One-a...
Završila se "See", serija meni vrlo dobra.
Ima dosta nelogičnih rupa u, recimo, priči, ali i pored toga je zabavna, dinamična i najpre interesantna ideja (šta bi bilo kad bi bilo)
Glumci uspešno obavili posao, sama realizacija vrlo dobra.
Preporuka za distopijski SF.
Zavrsio se Rings of Power.... koje smece od serije!
Uzasno napisano, uzasni dijalozi, losa gluma, losi kostimi... Tolkin je prodao najvise knjiga u 20om veku i oni su uspeli da naprave ovo smece od njegovog preobimnog opusa! svaka im cast, mada ko je ispratio Amazonov Wheel of time mogao je i da ocekuje ovako nesto.
Dosta dobra prva epiozda The Peripheral (Chloë Grace Moretz). Nisam citao knjigu tako da ne mogu da komentarisem sto se toga tice ali ima potencijala serija.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.